אירוסין ונישואין

faridi

New member
אירוסין ונישואין

אני מחפש בלדינו שירים לאירוסין ולחתונה- מילים ולחן. אני בטוח שאצל יהודי ספרד היו טקסים שהתחקו ל"חינה" של יהודי ארצות ערב.

SuzieRS

New member
שיר נשיר לחתן- מתורגם מ-Catalan

?זוכרים את שלושת ה-מ'ים שהצבא חייב לחיל: מזון, מלבוש, מכסה זה מה שהבעל חייב לאשתו. ...ויש גם המלצות:אם לא יכול לעשות את הדבר ההוא Sir nasir la-hatan Canciones de bodas de los judíos catalanes: Cantemos una canción al novio Señor que el mundo formaste de la nada. Creaste tierra, fuego y viento ((רוח ¡Recoge a toda tu gente! Asegúrame sobre la roca (סלע, צור). Si con honor quieres acabar (לגמור, לסיים) con toda la gente tendrás que estar bien: No te dejes engañar por el malvado (מרושע, נוכל) y con el que es puro compórtate puramente. Serás espléndido con tus bienes, según tu poder te honrarás, pero no pasarás pobreza. El pobre hasta a sus vecinos resulta odioso. Ama a tu mujer aliméntala, vístela y cálzala. No seas avaro buscando su honor. Es gloria de reyes tener las cosas presentes. Novio: si no puedes hacer aquello come esturión o sesos de gorrión naranja confitada o de "estonfó". Así quizás lo podremos derrotar. =========== Seso= תבונה, מוח Gorrion= ציפור דרור Estonfo=? Asi quizas=כך אולי Derrotar =להביס

faridi

New member
תודה על מילות השיר רק ש...

אני זקוק גם ללחן מאחר ואני חזן-זמר. אם יש באמתחתך את הלחן אשמח אם תעדכני אותי 0547-922204 משה

SuzieRS

New member
שיר נשיר לחתן- זה שיר מקורי מהמאה

ה- XVI/ XV. נכתב באותיות עבריות אבל בשפה הקטלנית. התוכן הוא המלצות לחתן ושרים לאחר הכופה. המילים סרדו עד ימינו אך לא המנגינה. היום שרים את השיר בעביד למנגינה המוכרת לקכל ,כמו "מורניקה", "לה דונזלה" וכו'.

רותי ב.

New member
מצויין, גם התרגום בגוף הטקסט,

וגם ריכוז המילים שבסוף, עזרו לי המון להבין ..

SuzieRS

New member
טיימפו פירדידו. פוידי סיר קי איל

קונטינידו נו אנטיריסו.

רותי ב.

New member
קרידה סוזי, קאדה פאלאב'רה קה

אסקריב'ס מי אינטרסה מוי מונצ'ו, לה מלדו אי מי אמבזו מונצ'ו . גראסיאס
סולו טיימפו נו טנגו מונצ'ו, אי אנסינה קדאן קוזאס פור מלדארלאס מאס ריפוזאדה. אנסינה אז קון לו קה קונטונואטס אה אסקריב'יר. לו אפארז'י פור מלדארלו מאס טאדרה. סטו בוש'קאנדו קואנטוס דיאס קון 30 אוראס.

רותי ב.

New member
סוזי, קרו מלדאר אי לה אוטרה פארטה -

לה קאנטיקה דה לה נוב'יה, טה רוגו מונצ'ו קרידה

למעלה