אירוח

solavi

New member
חינוך בקהילות יישובי ים המלח

היתרונות הם רבים: חינוך הוא נושא מרכזי - גם בכל קהילה ויישוב בנפרד וגם ברמה האזורית. חינוך פורמלי ובלתי פורמלי, מבט אישי על כל ילד, חברת נעורים פעילה. מעבר לכך, הקהילות הן אינטימיות - מתאימות לאנשים שרוצים לקחת חלק, להשפיע... הנוף - אי אפשר שלא להתאהב... בקיצור - צריך לנסות

solavi

New member
התלבטות

לא כל כך הבנתי את ההתלבטות. המועצה האזורית כוללת בתוכה ארבעה קיבוצים, מושב אחד ויישוב אחד. נסו להסביר את ההתלבטות שוב ואנסה לעזור

solavi

New member
פעולות העשרה

לילדים יש המון - גם חוגים וגם קיטנה בקיץ, וגם מפגשי נוער אזוריים בנוסף לפעילות השוטפת היישובית שהיא כל יום - אצל היותר קטנים, ומספר פעמים בשבוע - אצל היותר גדולים. למבוגרים - יש הרצאות, קורסים וסדנאות, סרטים והצגות - חלק ביישובים וחלק כפעילות אזורית

בוליפלג

New member
../images/Emo41.gif../images/Emo82.gifאירוח בפורום../images/Emo82.gif../images/Emo41.gif

ביום א' הקרוב - ה-16.3.08, בשעה 17:00, יתקיים אירוח של סול לביא בן-שימול, מנהלת המחלקה לצמיחה דמוגראפית במועצה האזורית מגילות ים המלח, חברת קיבוץ אלמוג. האירוח יעסוק בשאלות בנושא חיים בישובי ים המלח - רכישת בית בהרחבה הקהילתית, להיות חלק מהקהילה היישובית בקיבוצים: אלמוג, קליה, בית הערבה, מצפה שלם, במושב ורד יריחו, או ביישוב אבנת. הנכם מוזמנים לשרשר שאלות להודעה זו. תודה

גדלי בתים

רציתי לדעת את הגודל של הבתים:כמה חדרים?האם הביתים על הקרקע?למה לפי דעתך אני צריך לעבור לשם(אני נמצא בי"ם) תודה.

solavi

New member
גדלי בתים

אנחנו מדברים על בתים אותם צריך לבנות. בית בסיסי הוא כ- 110 מ"ר, וניתן לבנות עד 250 מ"ר. כל הבתים צמודי קרקע. למי שרוצה בינתיים להשכיר בית, ישנם בתים להשכרה בגודל של 3-4 חדרים. אם אתה גר בירושלים - זה הכי כדאי לך לעבור, כי אתה גם יכול להמשיך ולעבוד במקום עבודתך הנכחי וגם לעבור לסביבת חיים כפרית ונעימה

solavi

New member
סוגי קהילות

באזור שלנו, חמש קהילות חילוניות- בקיבוצים אלמוג, קליה, בית הערבה מצפה שלם ומושב ורד יריחו וקהילה אחת דתית ביישוב אבנת.

solavi

New member
תעסוקה באזור

רוב היישובים שלנו נמצאים במרחק של עד חצי שעה מירושלים, שיש לה הצעות בלי סוף. בנוסף, חלק מהאנשים עובדים גם ביישובים עצמם וגם באזור - או כעצמאים בעלי משק או משתלבים בענפי החקלאות, התיירות או בענפי השרות כמו חינוך, הנהלת חשבונות... או מפעל אהבה.

nogalevstar

New member
אינסנטיבים

שלום רב שמי נגה ואני אמא לשלישיה מקסימה- בקיצור אנחנו משפחה צעירה שמחפשת מקום להקים בית האם יש אינסנטיבים ממשלתיים/ של המועצה למשפחות צעירות להקים בית באיזורכם? ( כמו שיש למשל בגליל העליון). אני מדברת כמובן על אינסנטיבים כלכלים
. בברכה, נגה, אוריה , שימי, גל ומימה

solavi

New member
תמריצים כלכליים

היי נגה, יש אצלנו כמה סוגי תמריצים כלכליים: הקרקע היא בחינם. משלמים רק על פיתוח המגרש ועל הבית. למי שרוצה לפתוח עסק באזור (בתנאי שהוא רכש בית), יש סיוע של החטיבה להתיישבות עד לסכום של 42,000$. אני מקוה שבקרוב מאוד יהיו נקודות זיכוי במס הכנסה - מחכים לאישור ו. הכספים - עד 10% ויש הלוואת מקום בנוסף למשכנתא - של 100 אלף ש"ח. למרות כל זאת, אנחנו לא רוצים שאנשים יבואו רק בגלל התמריצים - יש לנו הרבה מה להציע בנוסף - בנושאים יותר חשובים מכסף - קהילה וחינוך. שווה לנסות.

nogalevstar

New member
תמריצים

תודה רבה על התשובה המפורטת. ודאי שלא נגיע רק בגלל תמריצים כלכלים. בראש ובראשונה חשובים לנו הקהילה וכמובן החינוך לילדים. נשמע לי איזור נפלא לגדל את הילדים. מ יודע? אולי היום זה זרע של התחלה חדשה
שוב פעם, תודות מרובות נגה, אוריה , שימי, גל ומימה

solavi

New member
אזור לגדל בו ילדים

נגה, כאמא שמגדלת שני ילדים באזור הזה, אני באמת חושבת שזה אזור נפלא לכך... בהצלחה סול

דנדוש 44

New member
תושב חוזר

הי אני ובעלי זוג צעיר בינתים ללא ילדים. אנחנו גרים בארה"ב ב-6 שנים האחרונות ומדברים לאחרונה על חזרה לארץ. האם ישנן הטבות מיוחדות לתושבים חוזרים?

solavi

New member
תושב חוזר

ההטבות הרגילות של תושב חוזר. ובנוסף ההטבות הרגילות של האזור. שהן: קרקע חינם סיוע בהקמת עסק הלואת מקום של כ- 100,000 ש"ח בנוסף למשכנתא ועוד

דנדוש 44

New member
ייעוץ

אנחנו מגיעים לחופשה בפסח. יש יועצים שניתן להיפגש איתם , האם ניתן ליצור קשר עם אחד מהתושבים ולשמוע קצת על היישוב?

למעלה