מס' תשובות
כרגע לא ידוע הרבה על הסיבות האים להט"ב זו תופעה מולדת או כזו הנרכשת בגיל צעיר, או שמה בעקבות אירועים מסויימים ברחם. מחקרים רבים שנעשו מצביעים על כיוון גנטי תורשתי ולפעמים הורמונלי במידה רבה, וכרגע זו הדעה של הממסד הרפואי בנושא, ואפילו אעז ואומר - תיאוריה (במובן המחקרי, לא היומיומי שלה).
איך אפשר לפתח ולהעצים נטייה? אפשר רק להתאמן בלאהוב אנשים באופן כללי, מיזנטרופי, אבל בעניין של משיכה מינית ורגשית? קשה. הטעם בבני אדם יכול להשתנות במהלך החיים. יש גם בי/פאן (בי: נמשכותים ליותר ממגדר אחד, פאן: לכל המגדרים).
אני לא יודעת אם אפשר לומר שסיטואציות מסוימות גרמו לי להשאב. אולי זה שהאהבה הראשונה שלי הייתה בחורה? אה רגע, אני לא בדיוק בחרתי להתאהב בה...
ישנם מספר אנשים שאינם ביסקסואלים ובוחרים להזדהות ככאלו מסיבות פוליטיות מסויימות, אבל הם נדירים למדיי - ואני לא חושב שיש כאלו בפורום. אני לא יודעת איך אני צריכה להתייחס אליהם, אבל כל עוד הם לא פוגעים באנשים, מצידי שימשכו למהדקים משרדיים בלבד ויגדירו את עצמם כבי.
ישנן בחירות הגדרתיות מסויימות בתוך המטריה הביסקסואלית, שנובעות מסיבות שונות. עבור א/נשים
מסויימים (לא כולם/ן!)הזדהות כבי או פאן היא בחירה דווקא.
כעזרה אני יכול להציע לעיין במטריה הביסקסואלית, מודל נחמד של שירי אייזנר. כאן בתמונה בצד:
אתה גם יכול לנבור ב
מאמרים שלנו וב
מילון המונחים, יש שם הרבה הסברים טובים ומעניינים.