אירוח קצין רפואה ראשי

oshiko

New member
שאלות לקראת אירוח קצין רפואה ראשי

יש לנו הכבוד לארח בפורום את קצין רפואה ראשי תא"ל ד"ר חזי לוי ביום ראשון 8/1 בין השעות 7-8:30 בערב. לקראת האירוח אנו פותחים להלן שירשור שאלות בנושא רפואת השיגרה בצה"ל. שאלות יישאלו כמובן גם במהלך האירוח עצמו. מטבע הדברים, תא"ל לוי לא יוכל להתייחס לבעיות ברמה הפרטית. על השאלות להתייחס לעניינים כלליים הנוגעים לרפואת השיגרה בצה"ל; אפשר להשתמש במקרים פרטיים בתור דוגמא, אך אין לצפות להתייחסות פרטנית למקרים הפרטיים במהלך האירוח. אנו מודים לתא"ל לוי על נכונותו להתארח בפורום שלנו, ומקווים שהדבר יתרום להבנה ההדדית בין מערך רפואת השיגרה בצה"ל לבין ההורים, שבריאות בניהם ובנותיהם המשרתים בראש מעייניהם.

נחבא

New member
משקל, גובה ופרופיל

שלום לד"ר לוי, בהיותי חייל קרבי סבלתי מאד מההשלכות של גובה ומשקל נמוכים (150/50)(ס"מ/ק"ג). הדבר התבטא בעיקר במסעות ובריצות, אך לא רק. למרות הנתונים נקבע לי פרופיל 97 (הכל,כמובן, בהתאם לספר). הדבר גם מנע ממני התקדמות צבאית משמעותית. מדוע ההתחשבות בגובה ובמשקל בקביעת הפרופיל היא כה מינורית? הלא הבדל משמעותי בגובה פירושו, לרוב, גם הבדל משמעותי בביצועי כושר (אציין כי בבדיקת מאמץ טרם גיוסי נאמר לי כי "יש לך כושר של ספורטאי"). לתשובתו אודה.

SuperTiger1

New member
שאלות רבות.

1.האם ס.ל 9625 (אסתמה)...פוסל יציאה לקורסים אוטומטית? האם הפסילה כוללת גם יציאה לקורס קצינים?! 2.במידה והסעיף פוסל, מה ההגיון בכך שסעיף הליקוי הזה פוסל יציאה לקורסים אך טירונות עושה כמו כולם בלי שום הקלה מיוחדת. הרי בטירונות עושים יותר ממה שלא עושים בשום קורס.. אז מה ההגיון בזה?! 3.נאמר לי כי אני לא יעשה מילואים עקב סעיף הליקוי הזה.. האם יש בכך אמת? 4.מדוע שינוי כה דרמטי כשם שעשיתם בתקפות ימי הג' אינו מופץ דרך מנהלן ראשי לכל צה"ל?!... הדבר הזה יוצר אין ספור ויכוחים בין מפקדים לפקודים אשר לא עודכנו בפקודות החדשות.

SuperTiger1

New member
מדוע ההגיון בצבא עקום?

איני מבין מדוע בצבא רופא יחידה יכול לדחות המלצה של רופא מומחה? הרי רופא מומחה מבין קצת יותר מהרופא יחידה ואם הוא המליץ מה שהמליץ אז כנראה יש סיבה לכך..... האם בסמכותו של רופא יחידה לדחות גם טיפול תרופתי שהומלץ ע"י רופא מומחה? ושאלה נוספת... חייל קיבל פטור משמירות מרופא היחידה או קב"ן עקב בעיה X, האם בסמכות מפקד הבסיס להחליט שהוא לא מקבל את הפטור הרפואי/ קבניסט"י הזה? במידה והוא לא מקבל.. האם זו עילה לקבילה?

OceaND

New member
פגיעות ראש

איך הצבא מתייחס לפגיעות ראש שונות, למשל שטף דם מוחי, דימום תוך-מוחי, שבר בגולגולת, ניתוחים לטיפול בעיות אלה, וכל מה שקשור לנושא פגיעות ראש?

מ ס ט י ק

New member
טיפול בבעיות תזונה

שלום רב, רציתי לדעת כיצד הצבא מטפל בחיילים עם בעיות תזונה, האם ניתן לפנות לתזונאית ע"מ להתאים תפריט הן לדיאטה והן להשמנה? האם טיפולים אלו הם חלק מהטיפולים שהצבא מאפשר לחייליו (חובה וקבע כאחד)

KillerQueen2

New member
כמות הרופאים בבסיסי צה"ל.

אני משרתת בבית הספר לרפואה צבאית,ומשום כך הייתי מצפה שמרפאת הבה"ד תשמש דוגמא לאיכות השירות של חיל הרפואה. היחס והשרות מצוות החובשים והרופאים מעולה. אבל,2 רופאים אינם מספיקים לבסיס כל כך גדול. לסגל ולמפקדה יש רק 10 תורים ביום אצל הרופא. וכדי לקבל טיפול מידי צריך חום מאוד גבוה או שבר ברגל..ולא משנה עד כמה החייל לא מרגיש טוב וחולה. אפשר מקסימום לקבל אקמול מהחובש. ואם רוצים לקבוע תור יום לפני צריך להידחף ולנסות להגיע כמה שיותר מהר כי תוך 5 דקות כבר אין תורים. האם חייל צריך להילחם כדי לקבל מענה רפואי?

עציון

New member
איך אפשר לקבל תוצאות MRI?

הבן שלי אמור לעבור בדיקות אלו בברך. איך אני יכול לקבל את תוצאות הבדיקה? אל מי לפנות? בנוסף, מדוע צריך לחכות חצי שנה לבדיקה זו?

קצוץ דק

New member
טיפולי שיניים לחייל קרבי

שלום לקצין הרפואה הראשי, אחי הצעיר הוא משרת בחיל שיריון. עד היום הוא טיפל בשיניו בשתי מרפאות שיניים בצבא והיה מרוצה מהטיפול - גם במרפאה בבסיס בתל השומר שם טיפל בתחילת השירות וגם בבסיס בשטחים בו הוא משרת עכשיו. לצערו הוא זקוק לכתר, בשן קדמית אחרי טיפול שורש. השן כבר משחירה, ונאמר לו ע"י הרופא הצבאי שיוכל לעשות את הכתר רק במרפאה פרטית, כי הצבא עושה כתרים רק לחיילי חובה עם דוח פציעה. שאלתי היא: ברור לי שהצבא מקצץ בכל דבר שלא יורה, ולמרות זאת מסגרת הרפואה הניתנת לחיילים רחבה, ובהקשר לרפואת שיניים ניתן שירות ברמה טובה שלא קיים בקופות חולים (לכלל אזרחי ישראל). אבל בכל זאת - מדוע הצבא לא משקיע, לפחות בחיילים הקרביים, ומאפשר להם לבצע גם טיפולים יקרים יחסית במסגרת הצבא? גם העלות תכביד על המשפחה וגם תדירות הגעתו הביתה לא מאפשרת עליו לטפל מחוץ לצבא. אני מאמין שבהשקעה נמוכה יחסית (הרי המרפאות בבסיסים כבר קיימות, ועושים בצבא כתרים בחלק מהמקרים) אפשר לשפר את תנאי השירות של החיילים הקרביים, ואולי של כל החיילים. האם יש סיכוי שזה יקרה?

יניב100

New member
טיב הטיפול הרפואי

1.מדוע הצבא מעדיף להתמש בתרופות זולות שידועות כמזיקות(לדוגמא אורטופן שמזיק לקיבה ויכול לגרום לאולקוס) ולא עובר לשימוש בתרופות חדשניות יותר שפחות מזיקות? האם החוכמה הצבאית היא לתקן מערכת אחת ולהרוס מערכת אחרת? 2.הפניה לבדיקות יקרות.הצבא חוסך על חשבון בריאותו של החייל הפניה לבדיקות יקרות כגון C.T ו-MRI.כל זאת בטענה שמצב אורטופדי שנבדק בבדיקות אלה לא משתנה.אך עליה וקוץ בה!!! בתור חייל מיל' נדרשתי לשלוח C.T/MRI חדש כדי ששירות המיל' שלי יותאם למצבי הרפואי.במכתב שנשלח מטעם יו"ר ור"פ בחר"פ נכתב כי מכיוון שחלפו 3 שנים יש לבצע C.T חדש.היתכן שפתאום המצב הרפואי כן השתנה? פתאום כשהבדיקה לא עולה כסף לצבא,ניתן לבצע אותה.פתאום המצב כן יכול להשתנות? לדעתי עליך לעשות בדק בית במיוחד בתחום האורטופדי שבו הרופאים חוסכים בבדיקות היקרות ושולחים לצילום פשוט כשבבעיות מסויימות לא יראה לך כלום(לדוגמא פריצת דיסק). 3.מדוע אזרח צריך להביא אישורים חדשים על מצבו הבריאותי כשמדובר בבעיות שהיו קיימות עוד בשירותו הסדיר ולעולם הן לא יעלמו? מדוע לבזבז את זמנו של האזרח לריק? 4.זמן ההמתנה לרופא מומחה.נתקלתי לא פעם ולא פעמיים בזמני המתנה ארוכים לתור לרופא מומחה.אני אומר זאת גם בתור איש קבע לשעבר שמשווה את זמן ההמתנה לרופא מומחה בצבא לעומת האזרחות.לא יתכן שחייל ימתין חודשיים ומעלה כדי לראות רופא מומחה ובנתיים בזמו הזה ימשיך בפעילות רגילה.איך אתם הרופאים יכולים לחיות עם העובדה הזו שיתכן שבזמן ההמתנה גרמתם נזק לחייל או לחילופין גרמתם להחמרה במצבו? 5.הפניות לרופא מומחה.בנושא הזה יש לי שתי שאלות אליך: א.ישנם רופאים שחושבים עצמם למומחים בכל תחום ומסרבים לשלוח את החייל לרופא מומחה.לדעתי אסור שדבר כזה יקרה.האם יש איזו הנחיה בנושא.האם מותר לרופא למנוע מחייל מפגש עם רופא מומחה? ב.מדוע ההפניה לרופא מומחה נעשת אך ורק במרחב שבו משרת החייל,כל זאת בטענה שכך קרפ"ר הנחה אותם.לדעתי צריך לאפשר מפגש עם רופא מומחה במקום בו יחפוץ החיל עקב זכות הבחירה להתייעץ עם רופא שלדעתו מבין אותו טוב יותר או מטפל בו בצורה טובה יותר. תודה.

omeris

New member
משך זמן לקבלת תור

אני חייל משרת כעת, ולגבי טיב הטיפול הצה"לי אין לי טענות כלל. אך הדבר המפריע כיום ברוב המקומות בצבא (אם בשירות הסדיר העורפי ואם בבסיסי הטירונות) זה הזמן הנדרש על מנת לקבל תור לרופא. במקרה של בירור ממושך זה ה"פקק" הרציני ביותר במתן השירות הרפואי, והוא מעקב בצורה משמעותית את מתן התשובות לבירור. לכל ההורים המודאגים מ"חסכנות" בבדיקות יקרות כמו C.T ו-MRI - דוקא פה התור לבדיקה קצר משמעותית מאשר באזרחות. למשל, באזרחות לקח 4 חודשים עד שקיבלתי תור לMRI, ובשירות (ללא שום התלבטות תקציבית ונסיון התחמקות מהבדיקה) לקח שבועיים מיום קבלת ההפניה עד ליום הבדיקה. בעיה נוספת שנתקלתי בא במרפאת המומחים היא עניין הקשחת המחשבים, דבר שמקשה אדמיניסטרטיבית על הרופאים להסתכל בתוצאות הC.T וה-MRI, שכיום מגיעות על דיסק ולא בפילם מפותח. (דבר שמחייב התקדמות כלשהי גם בטיב המסכים איתם עובדים הרופאים).

תשובה

שלום רב אנו משתדלים לייצר תנאים לקביעת בדיקות הדמיה שנעשו במוסדות אזרחים גם בעידן של הקשחת המחשבים. ובאשר לתורים חייל הרפואה עושה כל מאמץ לקצר תורים לרופא ובעיקר לחיילים הקרבים,הן על ידי הגדלת מספר הרופאים בכל יחידה והן על ידי הגדלת שעות עבודתם. בברכת בריאות שלמה

ariel5541

New member
בעיות שינה בצבא

לקצין רפואה ראשי שלום אני חייל שסובל מבעיות שינה , במהלך השירות הצבאי שלי קיבלתי הפניה לעשות מעבדת שינה , עשיתי מעבדת שינה וקיבלתי פטורים שמתאימים בהתאם לבעיות השינה שיש לי... התוצאות היו שאין להגביל אותי בשעות שינה או שמירות ... כשהגעתי למרפאה והראתי את ההמלצות למפקדת מרפאה היא אמרה לי שאין פטורים כאלה בצה"ל והפטור שאני יכול לקבל על המגבלות שינה שלי הינו פטור של 7 שעות שינה רצוף בלילה (שזה די מגוחך לעומת ההמלצה שקיבלתי ובנוסף לכל אני יודע שיש פטור שנקרא "יקיצה טבעית") ובנוגע לפטור משמירות המפקדת מרפאה שאין פטור גורף משמירות בצה"ל ואני אעשה שמירות בהתאם לפטור שאני אקבל ממנה (שגם זה מגוחך כי רופא מומחה קבע שיש לי בעיות שינה ואני לא צריך לעשות שמירות) רק לאחר שאני אגיש טופס שנקרא נוהל פטור קבוע... בתודה , חייל גאה בצה"ל.

hackerlazer

New member
שלום לקצין הרפואה הראשי.

אזרח שסיים קורס קדם צבאי ולאחריו התפתחו בעיות רפואיות שונות. כיצד צה"ל מתייחס למישהו עם בעיות אמיתיות שכבר מיועד (משובץ) לתפקיד מסויים ? האם תיהיה אי התייחסות אמיתית לבעיה הקשה ?

קורס קדם צבאי

שלום רב במידה וחל שינוי במצבך הרפואי אנא פנה לרופא היחידה באם הינך חייל או ללשכת הגיוס אם הינך מלש"ב. הייה סמוך ןבטוח שחייל הרפואה יתייחס בכובד ראש לבעיותיך הרפואיות החדשות. בברכת בריאות שלמה

גרב גרב

New member
מחקר בנושא בריאות חיילים

לקצין רפואה ראשי שלום, באתר חיל הרפואה מצויין כי החייל עוסק במחקרים שונים הקשורים לרפואה צבאית... היכן ואיך ניתן להציע הצעות למחקרים (בתקווה שיהפכו לפעולות אופרטיביות) שיכולים להקטין סוגים שונים של פגיעות ופציעות חיילים? האם יש לחיל מערך רפואי חוקר או שרק רופאים חיצוניים עוסקים בכך? תודה רבה,

גנקויה

New member
שעות עבודה מול מחשבים

לקרפ"ר שלום ותודה על שטרחת להקדיש זמן לעניין. שמעתי בשמחה על הבקשה של הרמטכ"ל מהקצינים הבכירים להוריד קצת מלחץ העבודה שלהם . באותו הקשר השאלה שלי : האם יש תקנות שנועדו להגן ולהקל את הנטל על עיניים של תכניתנים וחיילים נוספים העובדים מול מחשבים? בקורס תכנות (חצי שנה) עובדים כ 12 שעות(לא כולל זמן תורניות) מול מסכים מיושנים, וכסאות שלא ראויים לעבודה כזו. בעבודה בבסיסים זמן עבודה של מתכנתים הוא 11-12 שעות (ראוי לציין שהמסכים שם מהמעולים שיש). הישיבה הממושכת, הנטל על העיניים והגב,הריכוז והאחריות- דורשים מאמץ גדול,ומדובר בשירות של 6 שנים. השאלה האם כל מפקד יכול להחליט על מס' שעות העבודה של התכניתנים ושאר ההעובדים שעות מול מסכים, או שיש תקנות בעניין? האם יש המלצות שלכם בעניין שעות וסביבת העבודה כדי לצמצם נזקים? תודה

el ninio3

New member
נהלי פק"ל אר"ן ואי מילוי הפקודות

שלום רב החל משנת 2003 שירתתי כחובש במרכז רפואי גולן ובאוג' 04 חזרתי לאחר קורס חוג"דים , בנובמבר 2004 נפצעו בגדוד 334 של התותחנים שלושה חיילים כשאחד מהם פצוע אנוש עם פגיעת ראש חודרת . יום חמישי זה היה יום ששינה את תפיסתי למערכת ואת הערכתי הרבה אליה בחייל הזה טיפלתי לבדי למעלה מ20 דקות עד שהגיע צוות רפואי שחבר אלינו מתאג"ד נפח וצוות נט"ן מטבריה. החייל עבר אינטובציה בשטח ולאחר מכן פונה במסוק לבית החולים רמב"ם . כפי שמצוין בפק"ל האר"ן של היחידה מתוקף תפקידי כחוג"ד היה עליי לכתוב דו"ח תחקיר ולהעביר אותו לממונים עליי עד למר"פ צפון וכך עשיתי . בתגובה לד"וח זה הודחתי בבושת פנים מהבסיס ומתפקידי לתדהמתי ולתדהמת חיילי. היו מחדלים רבים באותו אירוע ואין זה המקום לפרט אותם אך אני מבקש את תגובתך לגביי עניין זה שעל מנת למנוע פגיעה בקצינים מוצאים שעיר לעזאזל ומעיפים אותו על מנת לבצע סתימת פיות , אין אנו בתור סגל רפואה בצה"ל מתעסקים בניירות וציוד אנו עוסקים בחיי אדם . התחקיר הסופי הגיע לידיי ולפי טעמי חסרות בו עובדות נוקבות שמהן החלו כל הבעיות. כיום אני אזרח כ5 חודשים אך עדיין ארוע זה לא מרפה ממני בכל הדוחות הרפואיים נאמר כי הצלתי את חיי החייל מעבר לכל ספק . ובמקום טפיחה על השכם קיבלתי בעיטה . אנא התייחסותך.

למעלה