אירוח לשבת

tamarhp

New member
אירוח לשבת

אני נשואה די טריה (חצי שנה) והעבודות שלי במטבח מסתכמות בהכנת פסטה ופתיתים - גם כי זה מה שבעלי ואני אוהבים (שנינו לא אוהבים ירקות מבושלים, למשל, ועוד המון דברים - ותמיד צוחקים עלינו שמזל ששנינו אוהבים אותו דבר אחרת לא היינו אוכלים כלום), וגם כי תחום הבישול הוא ממש חדש אצלי.. נוסף לכך אני צמחונית - לא מאידיאולוגיה אלא פשוט מגעיל אותי לגעת או לאכול בשר ודגים. בגלל שזה בריא וחשוב, אמא שלי ושל בעלי מכינות לנו מדי פעם בשרים ודגים בצורות שונות (עוף, קציצות, שניצלים..) למקפיא, כך שבעלי לא יישאר מסכן לגמרי... ביישוב שלנו גרים זוגות נוספים של חברים בגילנו (חברות נשואות שלי או חברים נשואים שלו), וחשבתי שיהיה נחמד להזמין זוג לארוחת ערב שבת. השאלה היא: מה מכינים? נניח שבשר או דגים יהיה לנו מההורים ונוציא מהמקפיא משהו, אבל מה אני יכולה להכין מעבר כך שגם יהיה לי פשוט להכנה בלי פשלות, לא יהיה פשוט מדי כמו פתיתים, גם יהיה מתאים לאירוח, וגם אנחנו נאכל? ובכלל - מה פחות או יותר צריך להיות ה"תפריט"? מרק בהתחלה או באמצע? כמה תוספות? כמה סלטים? (נניח שמדובר באירוח של זוג אחד חוץ מאיתנו) אשמח לקבל רעיונות והנחיות כלליות... (רק מבחינה כשרותית - א. אנחנו דתים כל שאם אני עושה ארוחה בשרית, צריך לדאוג שלא יהיו בה דברים חלביים. ב. חלק מהזוגות הם ספרדיים והרבה מהספרדים נוהגים שלא לאכול דגים ומאכלי חלב ביחד, כך שגם מאכלי דגים חלביים או מאכלים חלביים באותה מנה עם הדג נפסלים.. אבל אפשר במנה לפני/אחרי).)

tamarhp

New member
דברים שאני יודעת להכין..

מרק תירס ותפו"א (פרווה), מרק עגבניות עם אורז (מרק עוף מאבקה לא נחשב.... ) פסטות, מקרוני, ספגטי, פתיתים - אבל אנחנו אוכלים אותם בלי רוטב בד"כ אלא רק קטשופ. אורז (בלי תיבול מיוחד, מעבר למלח-פלפל-פטרוזיליה-כורכום) פירה, צ'יפס.. "משה בתיבה" (נקניקיות בבצק) זה מה שעולה לי בראש.. בעלי מסתפק בזה.. בד"כ המנה העיקרית שלנו היא טבעול ו/או בשר/דג מהאמהות (בשבילו).

ניקי ב

New member
דברים קלים וטעימים

עוף עם אורז בתנור תפוחי אדמה ובטטות קריספיים מרק בדרך כלל מגישים בהתחלה למשל.. מרק ירקות כרובית מטוגנת ירקות אפויים בתנור דברים כאלה התכוונת?

tamarhp

New member
../images/Emo13.gif

עוף עם אורז בתנור - אני לא נוגעת בעוף ): תפוחי אדמה ובטטות קריספיים - ראיתי פה את המתכון, אולי באמת אני אנסה את זה! :) מרק בדרך כלל מגישים בהתחלה - בבית של ההורים שלי הגישו תמיד מנה ראשונה מרק, אבל אצל בעלי מגישים בתור מנה אמצעית וגם אצל זוג נוסף שהתארחנו אצלו הגישו רק אחרי המנה הראשונה.. אז מה מקובל? כרובית מטוגנת בעלי לא אוהב (ווואהההה
) וירקות אפויים ומבושלים שנינו לא אוהבים... ): אבל כן, את בכיוון.. :) אשמח לשמוע גם על דברים שנראים יפה בשביל אירוח :)

ניקי ב

New member
רעיונות

חזה עוף ממולא אורז ירוק צהוב בצק עלים ממולא בשר במיה ברוטב עגבניות סלט טונה סלט אבוקדו

tamarhp

New member
אני לא נוגעת בעוף/בשר... :-\

במלוא מובן המילה.. אני פשוט לא מגוסלת לגעת בדבר הזה.. בטח שלא לבשל... מה זה אורז ירוק צהוב? וסלט אבוקדו?

ady18

Well-known member
סלט אבוקדו

סלט אבוקדו ניקי ב / jpg ] ו 19:30 | 01/12/06 סלט אבוקדו מצרכים: 2 אבוקדו 2 עגבניות פלפל אדום בצל סגול 2 ביצים קשות שמן זית מל"פ אופן ההכנה: לחתוך את הירקות והביצים לקוביות קטנות. לתבל.

ניקי ב

New member
אורז ירוק צהוב

אורז ירוק צהוב - ניקי ב מצרכים: 2 כוסות אורז 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה 3/4 כוס שמיר קצוץ שיני שום פרוסות בצל חתוך לקוביות 3 כוסות מים חצי כפית כורכום אבקת מרק , מל"פ אופן ההכנה: 1.לטגן את הבצל, להוסיף שיני שום. 2.להוסיף אורז, לערבב שכל האורז יצופה שמן. 3. להוסיף מים, עשבי תיבול, לתבל. 4.להרתיח , לכסות ולהנמיך את האש. 5.להשאיר מכוסה 18 דקות, לסגור את האש. לא לפתוח, להשאיר מכוסה עוד 10 דקות

ady18

Well-known member
רעיונות

שעועית ירוקה מוקפצת אורז אפוי \פירגה קציצות בורקס עם בשר טחון ועם רוטב מבחינת דג אפשר לעשות דג סול כמו שניצל עם לימון רוטב פטריות סלט ירקות קנלוני עם בשר שאני יכולה לביא לך עם תרצי

tamarhp

New member
שוב - בשר ודגים

אני לא מכינה בכלל... מה שיהיה - יהיה מההורים או ממקום אחר... ): מה בערך יכול להיות סדר הסעודה לדעתכן?

חלקיקון

New member
סדר:

מרק פשטידות ותוספות (אפשר פשטידת תירס, פשטידת בטטות, פשטידת כרובית...) קינוח!

tamarhp

New member
בבקשה :)

חותכים תפו"א לקוביות קטנות ומבשלים כרגיל (אמא שלי אמרה תפו"א אחד או שניים - אישית אני מכינה לי ולבעלי מתפו"א קטן או חצי תפו"א רגיל וזה מספיק). מתבלים במלח, פלפל, אבקת מרק עוף, פטרוזיליה וכל מה שבא לכם - נדמה לי שאמא שלי מוסיפה גם שמיר, אני לא.. אפשר להוסיף סלרי (אני לא אוהבת ולא מוסיפה). כשתפוחי האדמה כמעט מוכנים - מוסיפים חצי קופסת תירס. מבשלים עוד כ7 דקות, ומתקנים תיבול לפי הצורך :) זה הולך ממש ממש טוב עם אטריות דקות, ובד"כ אפילו לא צריך להוסיף שקדי מרק מרוב שיש בו דברים..

למעלה