אירוח יום שבת 11.2.06
אתמול אירחתי משפחה וחברים לארוחת צהרים - 9 מבוגרים + 3 בובות....
. הכנתי סיר ע נ ק עם חמין מלא כל טוב בנוסף: שוקי עוף בגריל, נתח בקר (עם צלע) לא זוכרת את שם הנתח אותו הכנתי בתנור מתובל ואפוי בתבנית מכוסה ברדיד אלומיניום בחום של 160 מעלות למשך 5 שעות.\ פלחי חבושים אפויים בתנור עם סירופ מייפל ומיץ לימון - נאפה בתנור, מכוסה בנייר אלומיניום, בחום נמוך מאוד במשך הלילה. הכנתי סלטים מגוונים: סלט טורקי סלט חצילים רומני פרוסות חצילים בתחמיץ סלט סלק מבושל סלט כרוב עם שום ושמיר טרי סלט ירקות עשיר בנוסף הגשתי: מלפפונים חמוצים וחצילים כבושים לקינוח: סלט פירות - תפוזים, קיווי, תפו"ע, בננות ותות שדה - לא ערבבתי דבר נוסף לפירות... הוגש טבעי והיה טעים ביותר. עוגת מיץ תפוזים נפלאה טורט שאילתרי על הרגע... עם קרם פרווה (לטובת אחת האורחות המקפידה על בשרי-חלבי) - שכולם גמרו עליו את ההלל: תבנית קפיצית 24 ס"מ החומרים: 3 ביצים גדולות 1 כוס סוכר 1 כוס קמח רגיל + אבקת אפיה 3 כפיות נס קפה 2 כפות שמן + מעט מיץ כדי שלא יהיה קשה יתר על המידה לקרם: 2 גביעי קצפת ריצ' פרווה 1 אינסטנט פודינג בטעם ריבת חלב להרטבת העוגה: 1 כפית נס קפה + מעט ליקר קפה + מעט אייריש קרים למריחה בין שכבות העוגה (בנוסף לקרם) ריבת פירות יער אני אמנם לא אוכלת עוגות אך כדי "לחפות" על היות העוגה פרווה - שתי הפעולות הללו גרמו לעוגה להיות טעימה ביותר. אז כאמור לאחר שהעוגה נאפתה... ציננתי וחציתי אותה. הרטבתי את הבסיס ומרחתי שכבה יפה של ריבת פירות היער ועליה שכבה יפה של הקרם. הרטבתי קלות גם את החלק השני.... הפכתי בזהירות על גבי הבסיס. ציפיתי את כל העוגה בקרם ועיטרתי באבקת קקאו. שתיה קלה מגוונת הוגשה במהלך כל הארוחה. סידור השולחן: מפה בצבע ורוד עתיק צלחות מנה עקרית - רקע חלבי עם פרחים בצבע ורוד עתיק סכום מוכסף כוסות לונג לשתייה קלה מפיות פרחוניות יפיפיות תואמות כלי הגשת המזון - חלביים אטומים ושקופים היה ממש כייף עם הילדות המתוקות 2 ממש באותו גיל (1/2 10 חודשים) ואחת בת 1/2 7 חודשים. באחד החדרים הנחתי על הרצפה שמיכה עבה וגדולה מ ל א ה בצעצועים... ובנוסף כל ילדה קיבלה מתנה בובת סמרטוט בגודל של כ- 50 ס"מ עם ייחוד שהיא גם מדברת: "אני אוהבת אותך".... צחוק מתגלגל.... "חבקי אותי"..... ובכי.... בובות מקסימות שמצאתי השבוע ולא עמדתי בפיתוי.... היו 6 בובות וקניתי את כולן. אז זהו... שבוע טוב לכולם/ן
אתמול אירחתי משפחה וחברים לארוחת צהרים - 9 מבוגרים + 3 בובות....