אירוח חברים

רIני29

New member
אירוח חברים

מעניין אותי לדעת, כמה פעמים בשבוע אתם נוהגים להזמין לילד חברים?
ובמה הילדים משחקים כשהם מארחים? לא משנה כמה משחקים יש אצלנו בבית כשבאים חברים הם לא מוצאים מה לעשות ואני עסוקה בלהפעיל אותם
יש המלצות לפעילויות/משחקים שאני יכולה להוציא רק כשבאים חברים כדי להעסיק אותם

מדובר על גילאי 4-7

NORD

New member
אצלי

הבת שלי בת חמש.
היא ילדה שלישית.
אצל שני אחיה הגדולים (אח ואחות) כל הארוחים וההתארחויות היו יוזמה שלי ולא של הילדים, הכל היה מאולץ, ותמיד הייתי צריכה להפעיל. לא עשיתי את זה הרבה (בעיקר מפאת העצלנות). אפילו מעט מאוד - אולי פעם בחודש.

הקטנה, לשמחתי, חברותית ויוזמת. מארחת, נגיד, פעם בשבוע. לפעמים יותר. מבחינתי ולדעתי, זה ממש הרבה. מכך שאת שואלת "כמה פעמים בשבוע", ומצפה לקבל תשובה שהיא מספר שלם, אני מבינה שבעינייך זה מעט.
מוצאים בדרך כלל מה לעשות - בעיקר משחקי דמיון ופיות (רוב החברות גם הן בנות). לפעמים, לא לעיתים רחוקות, רבות וכועסות (בדרך כלל באשמת ביתי השתלטנית במקצת). במקרים כאלה אני נאלצת, לפעמים, להתערב - בדרך כלל כדי לנזוף בבת, ולספק פעילות אלטרנטיבית לחברה עד שהבת תרד מהעץ ותפסיק עם הדרמות והמניפולציות (לא לוקח הרבה זמן). באחוז גדול מאוד מהמקרים הם מגיעים למחשב. בסדר מבחינתי. אף פעם לא משחקים במשחקי קופסה. נדמה לי שהלגו ירד פעם אחת מהמדף. לפעמים פאזל (לא לעיתים קרובות, וגם אז זה בעיקר כדי להשוויץ). מציירות וצובעות די הרבה - אני מדפיסה דפי צביעה - זו אטרקציה די גדולה.

בגילאים האלה אם פעם בשבוע ארחו ופעם בשבוע

התארחו זה היה שבוע "חברותי". כמובן שקרה שנפגשו יותר ויכלו להיות גם שבועיים "יבשים". בגיל 3-4 צריך יותר מעורבות מאשר בגיל 6-7. בעיקר לעזור להם למצוא משהו שני הצדדים רוצים לשחק בו. אני מצאתי שעם כל חבר נתפסים למשחקים קבועים אחרים. יכלו לא לפגוש חבר מסוים חצי שנה ובפגישה להמשיך מאותו המקום שהפסיקו בפעם הקודמת. וכן, יש משחקים שהולכים בעיקר כשיש חברים - תחפושות כמעט רק עם חברים, פליימוביל בעיקר עם חברים (מסוימים), ויש דברים שהיו עם חברים ספציפיים (למשל יש ילד שגר לידנו, לא חבר ממש קרוב. היה מגיע לעתים לא קרובות. במשך שנים בכל פעם שהוא בא היה צריך לפתוח את אוהל הכדורים ולהביא איזו עגלה קטנה עם ידית שהם הפכו לקטפולטה והם היו מתחבאים באוהל ויורים כדורים החוצה. מעולם לא שיחקו בזה בלעדיו).

ExNewYorker

New member
החמודי שלי בן רבע לחמש ואנחנו מארחים בני גילו

בד"כ אני ממש לא מעורבת. הם משחקים לבד.
בממוצע בא אלינו ילד פעם בשבוע או שאנחנו מתארחים

tiger mom

New member
פעם בשבוע

בערך. לפעמים פעמיים אבל נדיר.
אירוח או להתארח זה אותו הדבר בעיני כי שניהם אומרים שבעצם אני לא מבלה עם הילד.

במה משחקים?
פליימוביל, חרבות, ברביות (אצל הגדולה), תחפושות, לפעמים יצירה, הצגות ומופעים (בעיקר אצל הגדולה)
אם אני רואה שהם לא מצליחים למצוא את עצמם אז אני שמה להם משחק עם XBOX והקינקט ועוזרת להם.
בעלי נותן להם לבשל איתו ולפעמים לבנים (לא מקטע שוביניסטי. זה פשוט משהו שהוא חשב עליו במקרה לאחרונה ואת הבנות זה לא מעניין) הוא נותן לעבוד עם כלי עבודה (לא מסוכנים ותמיד בהשגחה)

מפסח כמעט ולא היו אצלנו חברים

אבל לפני זה היה משהו תדיר הרבה יותר מדי לטעמי (פעם בשבוע חבר אצלנו ופעם אחת הם אצל חברים)
דווקא כשמגיעים חברים הם מעסיקים את עצמם יופי ואני פנויה לעיסוקי.
אם אני רואה שאין תקשורת והם לא מסתדרים ( לא קורה הרבה) מציעה דפים וצבעים וכד' .

מבחינת הבת כל יום אם נאשר

אבל הם כבר בבי"ס קודם מתחשבים אם יש ש"ב

היא מאוד עצמאית ותמיד היתה יכולת להשתלב עם כל חבר/ה במה שהם אוהבים לשחק אני לא מתערבת כבר שנים .

אצל הבן היותר גדול כן הייתי צריכה להפעיל .

אני גם חושבת שפעמיים בשבוע בזמן לימודים זה מספיק
לפעמים שלושה .

כמעט ולא.

הן בצהרון, כך שעד 4 הן ממילא עם חברים. אחה"צ הן בגינה (ששם יש חברים) או איתנו בבית / בחוץ. מעסיקות את עצמן במשך שעות.

מה שכן, הן מבלות הרבה אחה"צ עם בני דודים, וגם שם - הם מעסיקים את עצמם בלא צורך בשום הכוונה או התערבות.

למעלה