אירוח בפורום

ואני פונדקאית ביוני ארבע שנים אחרי

מוכנה גם לענות למי שתהינה לו שאלות

אפשר אולי מישהי פמיניסטית,

שתדבר על ההליך עצמו ומה עמדת הזרמים השונים בפמיניזם לגביו, בהקשר של מעמד האישה, או שזה לא מעניין?
לי אישית הייתה "שיחה" ארוכה במייל עם אורית קמיר על כך..

תוכיה - מציעה שתסבירי מה הקשר לפמיניזים??

אם גבר היה יכול ללדת אז לא הינו צריכים פונדקאיות... הבני זוג שלנו היו יולדים במקומינו !!!!!!!!!!!!!!!

anat301

New member
גם אני...

אנחו גם אחרי התהליך הראשון שלנו.. אשמח לענות במסר או בטלפון ב ה צ ל ח ה לכולם בכל שלב!!

בתאוריות הפמיניסטיות השונות

קיימות דעות מנוגדות לנושא הזה, בהקשר של ניצול ודיכוי, מחד, למול העצמה ושליטה על הגוף, מאידך. חשבתי שיהיה מעניין לדון בזה, אבל אולי לא

תוכיה יוספה../images/Emo118.gif

עם כל הכבוד לתיאוריות הפמיניסטיות, נראה לי באופן אישי, שעדיף להעלות עם איש מקצוע, דיון יותר פרקטי. כזה שיעסוק בהיבטים מעשיים הקשורים בתהליך. (שימי לב שכל ההצעות שעלו כאן, פסיכולוג, עו"ד, עו"ס, וכיוצא באלה קשורים באופן זה או אחר לשלבים ממש מעשיים בתהליך). היו בעבר דיונים פמיניסטים בנושא פונדקאות, מנסיוני שמענו רק ביקורת ושיפוטיות כלפי העניין, וזה גרם רק לתחושה לא טובה, אצלי לפחות. אני מציעה לך לערוך חיפוש על הערך "פונדקאות" בפורום פמיניזם ומעמד האישה, תמצאי את הדיונים שנערכו שם בעבר בנושא, או לפתוח שם דיון מחודש. אותנו זה פחות מעסיק כרגע.

מההודעה של מירב הבנתי שהיא רוצה משהו שונה

הפעם. בכל אופן, זו הייתה רק הצעה תמימה.. את פורום פמיניזם אני מכירה היטב, אבל אף אחת שם לא עוברת את מה שאני עוברת (=פונדקאות), אז ההצעה שלך אינה רלוונטית לי, אבל תודה
אני קצת מתחילה להצטער שהצעתי, אז אני מתנצלת

הכל מתקבל בברכה תוכיה יוספה :)

כל אחת ומה שמעניין אותה יקירתי :) אני פמניסטית בדמי וקראתי את כל הדיונים הפמניסטיים.... כשרוצים ילד ואי אפשר להביא אותו בדרכים המקובלות והטבעיות אז הכל מתגמד לעומת הרצון לילד, התשוקה ובמיוחד שיש נשים מקסימות=פונדקאיות שפוריות ומוכנות לעזור ולמרות הכסף שהן מקבלות עושות מצווה מדהימה להביא אור לזוג שלא יכול בעצמו. אם הייתי מתחברת לכל "הנשמות הטהורות" שכוללות גם חלק מהחברות שלי שחושבות שזה ניצול וכדומה אז לא הייתי ניגשת לכל זה. בכל אופן הכל נעשה בבחירה הדדית של 2 הצדדים. תוכיה יקרה,אף אחד לא יכול לשפוט אותך על מה שמסקרן אותך יותר או פחות.... אבל... אנחנו חייבות להתמקד בעיקר האמונה של ההצלחה ולדברים שירוממו את רוחנו ואת האופטימיות שאנחנו בדרך הטובה להצלחה קרובה. פמניסטית זה יפה, אבל ... שיהיו כמונו בקושי ואז ...

דווקא כיוונתי יותר להזמין מישהי כמו כרמל שליו

שדווקא תומכת בזה.. (כידוע, בפמיניזם יש כל-כך הרבה זרמים ותאוריות )אחרי שהיא שינתה את דעתה וכעת כותבת על כך שמדובר בהעצמה. בכלל, זה מרתק בעיני. אני שלמה עם הבחירה שלנו, אבל אוהבת לשמוע דעות אחרות

אין צורך להתנצל או להצטער ../images/Emo13.gif

זה בהחלט נושא רלוונטי, וזכותך המלאה להתעניין בו.

למעלה