אירוח בפורום

ליאת +

New member
מבלי לחלוק על המומחית

גיל שש הוא גיל שבו מרבית הילדים משחקים ממש יפה יחד. ואני מתכוונת למשחק שדורש אינטרקציות (כמו להחליף דברים בינהם, לתכנן תוכנית משותםת, לחלק משחקי תפקידים, לפתור מריבות). הייתי בודקת אם זו נטית אופי שלו או קושי כלשהו. וגם- איך הוא מסתדר במשך היום בגן ? הילדים אוהבים אותו? מה הגננת אומרת?

irisgh

New member
מדכימה

גם אני הייתי בודקת - האם יש לו חברים? הוא אהוד, או שתכופות הוא 'על יד' כולם? ואם יש קושי (גם נטיית אופי כשהיא נוקשה היא סוג של קושי), אז פונה לטיפול.

הילד שלי והילד שבי

הרבה פעמים הורים שואלים אותי איך להגיב לתופעות שונות. גניבות, סקרנות מינית, מריבות, סכסוכים, התחצפויו, דחיה, קשיים במשמעת. כל אלה שאלות חשובות מאוד שדרכן אפשר ללמד שאחריות מתחילה באחריות על עצמך וחפציך וממשיכה לאחריות שיש לך כלפי הזולת וכלפי מה שהנהגותך יוצרת אצל זולת. כבוד לרכוש , כבוד לעצמך וכבוד לזולת הם עקרונות חשובים מאוד בפיתוח מיומנויות חברתיות. מיומנות חברתית נלמדת או לפחות ניתנת לטיפוח. יכולת אמפטיה, להבין את הזולת, היא הכרחית בכדי לסייע לכל ילד למצוא את מקומו בחברה ולבסס את עמדתו בה. באותה מידה חשוב לפתח מודעות לעובדה שלכל בעיה יש יותר מפתרון אחד. כל פתרון יש בו סחר ומחיר. הוא שונה ביעילותו. מודעות לתדמית האישית אף היא חשובה. לכל מעשה יש השפעה עליה. סביבה אפשר ללמד שיקולים של כדאיות חברתית. כדאיות חברתית מחייבת גם לדעת לזהות מול מי עדיף להשתמש בפתרונות שונים. ובכלל, חשוב לזכור שבכל אדם בוגר מסתתר הילד שבתוכו , ילד שממשיך להשפיע עליו גם בבגרותו. בכל הורה יש שאיפה לתת לילד שלו מה שלא היה לו בילדותו. בדרך שלו לתת לילד מה שלא היה לו בעבר יש חשיבות מכרעת ליכולת של ההורה להבחין בהבדלים בין הילד שהוא היה לבין הילד שמולו. תודה על האירוח, ניתן לשאול שאלות נוספות בקומונה של מרכז מיפל.

פלגיה

New member
../images/Emo41.gif אני רוצה להודות מקרב לב ../images/Emo41.gif

תודה רבה לשרה יעקב ולמרכז מיפל על הנכונות להתארח, ועל התשובות מאירות העינים. כולי תקווה שיהיה המשך לשיתוף הפעולה ויהיו אירוחים נוספים בהמשך. אם מי מהגולשים חושב שיש צורך באירוח מיוחד בנושא מסויים - אשמח לקבל בקשות במסרים ונוכל לתאם על פיהם אירוחים נוספים.

למעלה