אירוח בפורום: עו"ד רוזנבלום -

IRIT ROSENBLUM

New member
תשובה לעניין אחזקת ילדים

1. עד כה ברור לנו כי הילד ירשם על שם הוריו הביולוגים, אם האם תסרב הוא ירשם רק על שם האב. בן זוגו לא יוכר כאב ולא ירשם כאב. כזכור עתירה שלנו עדיין תלויה ועומדת בבג"צ בעניין זה. בית המשפט מסרב לרשום שני גברים שאימצו יחד ילד משותף ובשלב זה לא רושם אף לא אחד מהם כאבי הילד. 2. הסכם חשוב וצריך לעשות. נראה כי כבר הכברתי מילים בהודעות הקודמות. אני תומכת נלהבת של הסכמים, גם אם בתי משפט משפחה לא מקבלים אותם תמיד. בתי משפט שלום מקבלים. והסכם הוא חוזה ומסמך מחייב ובית משפט אינו יכול להתעלם ממנו במקרה של מחלוקת. 3. לגבי זכויות הביקור, יש כיום מספר תקדימים שהכירו בזכות להסדרי הראייה שיש להורה הלא ביולוגי. יחד עם זאת קשה לכפות הסדרים אלו לאורך זמן אם לא עורכים הסכמים ואף קובעים בהם סנקציות למקרה של הפרת הוראותיהם.

פרח7

New member
שאלה מעט פרובוקטיבית

מזתומרת אם ביולוגית המסרבת לרשום את הילד כשלה? האם אם ביולוגית יכולה לסרב לרשום את הילד כשלה ואז הלא ביולוגית יכולה לאמץ?

IRIT ROSENBLUM

New member
נדיר

במצב בו האם הביולוגית מחליטה לוותר על ילד ולמסרו לאימוץ לבן זוגה. (היו דברים מעולם)נדיר כאמור. או אז לא תירשם האם. אנחנו טיפלנו במקרה כזה. בו האב הביולוגי נלחם בציפרניים לפני הלידה שהילד לא ימסר לאימוץ. האם ביקשה למסרו לאימוץ ולפיכך נרשם כבנו של האב בלבד.

colourful

New member
שאלה בעניין חופשת לידה

האם ישנו צל של סיכוי לצאת למאבק (מול ביטוח לאומי אם אני לא טועה...) שהאם הלא ביולגית תוכל לקבל חופשת לידה (חלקית או מלאה) במקום האם הביולוגית? (בדומה לזוגות הטרוסקסואליים שכיום גם האב יכול לקחת חופשה במקום האם בהנחה שהיא אישה עובדת כמובן)

IRIT ROSENBLUM

New member
ביטוח לאומי, בשביתה לא ? סתם....

אני בהחלט חושבת שהמאבק הוא מאבק שיש בו טעם רב, אלא שהוא חייב להיעשות במישור הציבורי. כרגע החוק אינו מכיר בזוגיות הזו כלל ועיקר. עד של נצליח לפצח את הממסד, בתי המשפט וכד' ולהביא להכרה שלמה לפיה מעמד הזוגיות ההומולסבית שווה למעמד הידועים בציבור, כל המאבקים לא יתקדמו. זו צריכה להיות פריצת הדרך והיא יכולה להגיע במספר רב של דרכים. רצוי דרך בתי המשפט. אנחנו מוכנים לייצג כל מי שיתקל בבעיה, גם ברמה הבירוקרטית הפשוטה, על מנת שנציף את בתי המשפט בבקשו. חשוב להבין כי החוק איננו אומר שהזוגיות הזו אינה זוגיות של ידועים בציבור. הוא שותק! ואנו צריכים להוכיח שהשתיקה נובעת מההסכמה שבקבלה. זו ורק זו הדרך !!!!

פרח7

New member
שאלה לעו"ד רוזנבלום

האם יש אפשרות לאימוץ בני בת זוג ? מה קורה אם אישה סטרייטית (לא נשואה) רוצה לאמץ את ילדי בן זוגה?

IRIT ROSENBLUM

New member
אימוץ ילדי בן זוג

אין אימוץ ילדי בן זוג בין בני זוג לא נשואים, סטרייטים או לא. ידועים בציבור אינם רשאים לאמץ את ילדי בן זוגם. אנחנו כמעט עתרנו בעניין הזה, לבסוף הזוג נמלך בדעתו. אני חושבת שזה מאבק נכון ועקרוני, ונמתין לזוג שירצה לעשות זאת. זה כמובן אינו פותר את בעיית בני הזוג ההומולסבים, שאינם מוכרים כידועים בציבור.

IRIT ROSENBLUM

New member
אימוץ ילדי בן זוג

אין אימוץ ילדי בן זוג בין בני זוג לא נשואים, סטרייטים או לא. ידועים בציבור אינם רשאים לאמץ את ילדי בן זוגם. אנחנו כמעט עתרנו בעניין הזה, לבסוף הזוג נמלך בדעתו. אני חושבת שזה מאבק נכון ועקרוני, ונמתין לזוג שירצה לעשות זאת. זה כמובן אינו פותר את בעיית בני הזוג ההומולסבים, שאינם מוכרים כידועים בציבור.

lospax

New member
ועוד כמה שאלות (אלא מה???)

אני ובת הזוג שלי רוצות "להתחתן"... הבנתי שמה שאפשר לעשות כדי להגיע הכי קרוב מבחינת זכויות/חובות חוקיות זה לערוך חוזה. רצינו לשאול לגבי העניין הזה : 1) האם יש נוסח קיים ? (לא מחפשות טקס דתי) האם חייבים נוסח מסוים? 2) ואם לא -האם על מנת לנסח חוזה כזה חייבים עו"ד? או שאפשר לנסח לבד? 3) ואם אפשר לבד - חייבים עו"ד או נוטריון שיחתמו על זה מראש? 4) כמה יכול לעלות כל הסיפור הזה? 5) איזה נושאים בדיוק צריך ואפשר וכדאי להכליל בחוזה? תודה מראש

IRIT ROSENBLUM

New member
הסכם- חוזה לחיים משותפים

אין נוסח קיים וטוב שכך, אני חושבת שיש לכבד כל זוגיות ולתפור לה את החליפה שלה, כמובן על בסיס עקרונות יסוד. מכאן שאין נוסח מחייב. רצוי מאד מאד, שעו"ד ינסח את ההסכם על מנת להקפיד על פרטים שאנשים חסרי נסיון עלולים להחמיץ אני נוהגת לאשר ההסכמים הללו באישור נוטריוני, שכיום יש לו מעמד של אישור בית משפט. העלויות הן כידוע משתנות בין עו"ד אחד למשנהו. הארגונים מבקשים כמה מאות ₪ או עד אלפים בודדים בטווח הנמוך. עו"ד פרטיים יבקשו כמה אלפי דולרים בתוספת מע"מ. הנושאים המרכזיים שיש לכלול בהסכם הם : ענייני הרכוש הזכויות בו וחלוקתן. אם יש או יהיו ילדים בעתיד, הטיפול בהם האחריות לגביהם כלכלתם וכד' חשוב להכניס פרק שיסדיר אפשרות של פירוד. חשוב וחשוב מאד להכין צוואות. מומלץ לעשות זאת כבר באותה העסקה. אז שיהיה המון בהצלחה וכמובן נשמח לעזור גם בכך .

אבא גאה

New member
נישואין קנדיים

האם יש דרך שבה יכירו בארץ נישואים אשר התקיימו בחו"ל?? אם הייתי סטרייט והתחתנתי בקנדה עם אשה אז היו מכירים בנישואין בארץ,נכון? האם לא יכירו באותם נישואין אבל עם גבר? כיצד זה ייתכן?

IRIT ROSENBLUM

New member
נישואין

נו, זה מה שעושה את כל ההבדל. ישראל איננה מכירה בנישואין הומולסביים לא בארץ ולא בשום מקום אחר בעולם. יש על כך פסיקה הולכת ונערמת אשר, קובעת במפורש כי אין הכרה בזוגיות או בנישואין אלו. הם כבר נופלים ברמה הבירוקרטית, משום שאינם מקבלים חתימה בינלאומית. הידועה בשמה המשפטי "אפוסטיל", אותו חותם המעניק לנישואין הללו מעמד בינלאומי. ה"אפוסטיל" לעומת זאת, ניתן לכל אותם נישואין סטריטים. למעשה כל אותן מדינות שהעניקו הכרה לנישואין הומוסקסואליים, עשו זאת תחת המגבלה המשפטית שאותם נישואין מקובלים רק בתחומי אותן המדינות וזאת על מנת שלא לפגוע ברגשותיהן של מדינות אחרות. בישראל בנוסף לכל, אם מדובר בבני זוג יהודים. החוק היחיד שחל עליהם הוא חוק שיפוט בתי דין רבניים אשר קובע כי יהודים יכולים להינשא רק ברבנו ושם כמובן, לא שמעו על הומואים ולסביות.

אבא גאה

New member
עוד שאלה - עוד קנדיים

היכן עומדים נכון להיום פסקי הדין של גברים/נשים שאימצו בחו"ל את ילדיהם של בני הזוג שלהם? אנחנו עברנו לקנדה בכדי לסיים את תהליך האימוץ של הבן שלנו כך שמחינה חוקית (קנדית) יהיו לו שני הורים. כשנחזור לארץ, אנחנו מעוניינים להיאבק משפטית (בארץ הוא רשום כבן של אחד מאיתנו בלבד)

אבא גאה

New member
עוד שאלה - נגזרת

אני מניח (ואשמח לשמוע את דעתך בעיניין) שלא משנה מה תהיה הפסיקה בארץ לגבי אימוץ של ילדי בן זוג....שגם אם בית המשפט יחליט שלא להכיר בפסיקות האלו של בתי משפט מחו"ל. נאמר שבקנדה פסקו ששנינו אבות של הילד, וחזרנו לחיות בארץ ובארץ לא הכירו בפזיקה הזו, עכשיו נאמר שזה שמוכר כהורה בארץ, נפטר אז אני מניח שלמרות שלא הכירו באימוץ של בן הזוג הם לא יעיזו להמרות את פיו של בית משפט אחר ולקחת את הילד (שנחשב חוקית לילדו של בן זוגי) זה נכון או שאני לגמרי אוף קי??

IRIT ROSENBLUM

New member
בתי משפט

צר לי לאכזב אותך, לא הייתי חותמת על זה. אבל אם במקרה כזה, בני הזוג יחליטו להסתפק לפחות במעמד של אפוטרופסים, זה ימנע אפשרות של נטילת הילד על ידי הרשויות. זה המעט שאפשר להסתפק בו ואני ממליצה כבר כיום, לבני זוג נשים וגברים לאמץ את רעיון האפוטרופסות כפתרון ביניים. זאת פרוצדורה שהצלחנו להעביר בבתי המשפט והיא ככל הנראה הפתרון למצבים הקריטיים. אין זה מונע את הצורך להמשיך במאבק.

IRIT ROSENBLUM

New member
אימוץ בחו"ל

יופי, אלא שאני חייבת להזהיר אתכם כי משרד הפנים מקפיד על פרטים ואם הנכם אזרחים ישראלים, לא יוכר האימוץ אם לא יייעשה באמצעות עמותה ישראלית מוכרת לאימוץ. אם טרם התחלתם בתהליך, כדאי לבא להתייעץ, כי אחרת תגרם לכם עוגמת נפש מיותרת לחלוטין והיא אינה מפלה בין הומואים לסטרייטים. ישראלים השוהים בארץ ברציפות שלוש שנים אינם יכולים לאמץ אלא דרך עמותה מוכרת. לכן כדאי לבצע ההליך בשלבים גם אם דרך קנדה ולצאת למאבק נוסף משותף, אני אתכם. בני הזוג שאני מייצגת כרגע בבג"צ ממתינים בכליון עיניים להחלטה. יצאנו לדרך לפני שנה, הבטיחו פסק דין עד סוף השנה. נראה כי לא נזכה לכך. אבל כל אבן שהופכים או מזיזים שווה גם שווה וכל מי שמצטרף יבורך. ייתכן שיהיה כדאי להגיש בג"צ נוסף נפרד על מנת ליצור מעטפת רחבה יותר. בהצלחה שיהיה לכם כמובן!

een ogenblik

New member
שלוש שנים ברציפות, או שלוש שנים

מתוך חמש שנים רצופות? כלומר, גם אזרחי ישראל החיים מחוצה לה במשך שנתיים ויום, ואינם מקיימים תושבות במשך שלוש שנים מתוך החמש האחרונות, אך חיו במלך השלוש שנים האחרונות בישראל, אינם יכולים לאמץ?

een ogenblik

New member
תיקון

"...אך חיו במלך השלוש שנים האחרונות בישראל..." צריך להיות ...אך חיו חלק ממהלך השלוש שנים האחרונות בישראל...

IRIT ROSENBLUM

New member
קראו בעיון

יופי, אלא שאני חייבת להזהיר אתכם כי משרד הפנים מקפיד על פרטים ואם הנכם אזרחים ישראלים, לא יוכר האימוץ אם לא יייעשה באמצעות עמותה ישראלית מוכרת לאימוץ. אם טרם התחלתם בתהליך, כדאי לבא להתייעץ, כי אחרת תגרם לכם עוגמת נפש מיותרת לחלוטין והיא אינה מפלה בין הומואים לסטרייטים. ישראלים השוהים בארץ ברציפות שלוש שנים אינם יכולים לאמץ אלא דרך עמותה מוכרת. לכן כדאי לבצע ההליך בשלבים גם אם דרך קנדה ולצאת למאבק נוסף משותף, אני אתכם. בני הזוג שאני מייצגת כרגע בבג"צ ממתינים בכליון עיניים להחלטה. יצאנו לדרך לפני שנה, הבטיחו פסק דין עד סוף השנה. נראה כי לא נזכה לכך. אבל כל אבן שהופכים או מזיזים שווה גם שווה וכל מי שמצטרף יבורך. ייתכן שיהיה כדאי להגיש בג"צ נוסף נפרד על מנת ליצור מעטפת רחבה יותר. בהצלחה שיהיה לכם כמובן!

למעלה