אירוח ביום חמישי

s h o o s h a

New member
אירוח ביום חמישי

ביום חמישי הקרוב 19.01.06 החל מהשעה 18:00 תתארח בפורום הגב' קטי לוי, ראש מדור פניות ותלונות הציבור ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. האירוח יעסוק בדרכים למניעת האלימות בכבישים ובדרכים ובמאמצים של הרשות המושקעים לצורך זה והגב' לוי תענה לשאלות הגולשים בנושאים אלו. על קטי לוי ראש ענף תלונות/פניות ציבור ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים. במסגרת עבודתה היא מקבלת את כל פניות/תלונות האזרחים המגיעות לרשות ומטפלת בהם. הפניות הן יותר אינפורמטיביות לגבי תקנות חדשות, חומרי הסברה, מחקרים, הצעות ייעול וכדומה ואילו התלונות הן בנושאים תשתיתיים כגון: תימרור מטעה, סימונים מחוקים על הכביש, צורך במעגלי תנועה, בורות מסוכנים וכדומה. מעבר לכך, מרצה הגב' לוי בקורסי נהיגה נכונה, נהיגה מונעת במכללה למינהל ובמועצה הלאומית למניעת תאונות. יש ולעיתים נשלחת להרצות במקומות שונים לפי בקשת מנהל הרשות. "אני בדעה שאנו האזרחים מביאים את התנהגותנו בחיי היום יום לידי ביטוי גם בכביש. מי שאלים בפעילויות היום יום, סביר להניח שיהיה אלים גם בכביש. אנו משרד התחבורה, הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים נלחמים בתופעת האלימות המתרחשת ב"כביש" הגובה מחיר לא מבוטל. חלק ממלחמתנו היא ע"י הסברה מסיבית לגבי אי ציות לחוק כגון:"אי שמירת מרחק", "חגירת חגורות בטיחות", " הסכנות האורבות בחורף", "מי ששותה לא נוהג" וכדומה." אנו מעבירים מסרים ממוקדים וחיוביים לגבי הדרך הנכונה לנהיגה. ישנם סימנים מעידים לגבי נהגים המועדים לפורענות ואנו דואגים להביא זאת לידיעת יתר משתמשי הדרך, כדי שיוכלו לזהות אותם ולהתרחק מהם. אנו תקווה כי מערכת האכיפה תתפוס אותם בקלקלתם ותוריד אותם מהכביש למרות שלעיתים הנזק כבר נגרם. נהגים אלימים מהווים סכנה בכל תחומי החיים בכלל ובתחום הכביש בפרט. משרד התחבורה אמור לטפל בהיבטים היחודיים הנוגעים לתחבורה ובעיקר לאלימות בכביש כגון: אי שמירת מרחק, חציית צומת באור אדום, אי עצירה בתמרור עצור וחריגה מהוראות החוק. נושא האלימות בכלל הוא "חולי חברתי" וככזה שומה על כל הגופים לחבור יחדיו ולטפל בבעייה זו מן השורש. שיתוף פעולה זה יוכל להביא להבראת החברה כולה ובל נשכח שאנו חלק ממנה. אנו מוזמנים להעלות שאלות לגב' לוי ומתבקשים לשמור על תרבות הדיון. שוש

על גורם אנושי ותשתיות לקויות

שלום גברת לוי, לא בכדי מטפל פורום זה גם בנושא הבטיחות בדרכים. האלימות בדרכים היא עוד פאן באלימות הכללית. נהגים אלימים בכביש הם בד"כ גם אלימים בחיי היום יום. תאונות הדרכים נגרמות בעיקר בגלל הגורם האנושי אך לא רק. לתשתיות הלקויות שאינן מתפתחות בהתאם לקצב הגידול בכלי הרכב, יש חלק נכבד בעליה בתאונות הדרכים. לדוגמא: ביצוע הפרדה מפלסית בצומת עורך בין 3 ל-4 שנים, קצב שבו נבנית שכונת מגורים הכוללת בנינים עתירי קומות. ההבדל כמובן הוא יזמות פרטית לעומת עבודה ציבורית. רק עתה לאחר אין ספור תאונות נזכרים שיש להפריד מסילת ברזל מכביש. אני מניח שביצוע הההפרדה בכל הצמתים יערך לפחות 10 שנים ואולי אפילו המעטתי. ועוד כהנה וכהנה. אני כבר לא מדבר על רכבת קלה במטרופולין גוש דן שרק על התכנון מדברים כבר יותר מ - 30 שנה. ולאחר הקיטורים באות השאלות: האם ניתן לקצר הליכים בירוקרטיים, ולטפל בתשתיות במהירות המקובלת במדינות נאורות ואפילו במדינות העולם השלישי? האם ניתן לטפל במפגעים במהירות הראוייה ולא לחכות לתאונה הבאה? האם לדעתך יש להשריש את חוקי הנהיגה והבטיחות בנהיגה כחלק ממסלול הלימודים בבתי הספר? אולי אפילו ללמד אותם כמקצוע חובה שנבחנים עליו בבחינת הבגרות? האם לדעתך רצוי להעלות את הגיל לקבלת רישיון, (למשל ל- 21) למעט נהגים מקצועיים בצה"ל? כידוע לכולנו ואם כל הצער, בני הנוער של היום אלימים יותר, מבלים יותר ושתויים יותר מאחיהם בדורות הקודמים. דרך אגב, איך את מסבירה את העובדה שמספר התאונות בצבא קטן בהרבה משאר האוכלוסיה? האם לדעתך יש להעלות בצורה חדה את שעורי הקנסות המוטלים כיום? נכון שיש היום נוכחות רבה יותר של המשטרה בכבישים, אך העונשים בגין עברות התנועה לא ממש מרתיעים. אני תומך בהסברה בכלי התקשורת כבונוס, אך רק ממנה לצערי לא תבוא הישועה, דרושים צעדים חריפים בהרבה. תודה על השתתפותך כאן, היא חיונית ביותר.

לוי קטי

New member
שלום לרועה עתיד

ערב טוב לפונה ולכל משתתפי הפורום. ראשית, ברצוני לציין שלי זו הפעם הראשונה לחוות את חוויית הפורום ואני שמחה על הזדמנות זו. לגופו של ענין, נשאלתי הרבה שאלות ולכן אשתדל לענות אחת לאחת לפי הסדר. אני אישית מאמינה שאנו מביאים את התנהגותו בחיי היום יום לידי ביטוי גם בכביש. אין ספק שאנשים אלימים בתחומים אחרים בחיים כגון: בתי ספר, חטיבות ביניים, תיכון, בחברה ובבית יהיו אלימים גם בכביש. אני בהחלט מסכימה כי הגורם הדומיננטי לגרימת תאונות דרכים הוא הגורם האנושי. תשתיות סלחניות אולי לא ימנעו תאונה אך יצמצמו את הנזק לגורם האנושי בשעת תאונה וכוונתי היא שאין ספק שאם יתקינו מעקות בטיחותיות שאם אדם מתנגש בהם הם לא ישברו והוא יזרק לתהום אלא יחזירו אותו לכביש עם מינימום נזק. אך אני מאמינה שמלכתחילה אם הוא היה נוקט בכל כללי הזהירות הראויים הוא לא היה מגיע למצב שהוא צריך להתנגש במעקה. לגבי הפרדה מפלסית, אין ספק שאני מסכימה עם כל מילה ואני גם בעד הפרדה מפלסית בין הולכי רגל לבין מכוניות, ככל שנצמצם את רמת החיכוך בין הולכי הרגל לגבין המכוניות, אין ספק שנחסוך הרבה חיים. לגבי קיצור הליכים ומדינות נאורות, תסכים איתי שבמדינות נאורות לא יורים טילים, אין חדירות של מחבלים ומדינות אלו לא נתונות תחת איום בטחוני כמונו. תתאר לעצמך שלא היינו צריכים להוציא כל כך הרבה משאבים על הנושא הבטחוני ואת כל המשאבים היינו מוציאים על בטיחות משתמשי הדרך כגון: תשתיות חדישות, הסברה, חינוך וכן הלאה. קיצור ההליכים מתקשר לסדר עדיפויות וקטונתי. אך בנימה אופטימית אוכל לציין שיש כוונות כנות ואמיתיות וככל שנושא התאונות יעלה על סדר היום הציבורי, אין ספק שיופעל לחץ ומי כמוך יודע שהכוח בידנו האזרחים. כולנו באותה קלחת. האם שאלתה את עצמך פעם כמה תאונות דרכים נחסכו כתוצאה מתיקון של ליקויים. הרי על תאונות שלא קורות לא מספרים. אין ספק שעושים אך תמיד זה לא מספיק ותמיד ניתן לעשות יותר. לגבי התלמידים, אין ספק שיש כוונה להכניס את נושא זהירות בדרכים כמקצוע חובה בבחינות הבגרות, נושא זה גם נכלל בדו"ח ועדת שיינין. לדעתי לא רצוי להעלות את גיל קבלת הרשיון. אם אנחנו שולחים אותה לצבא להחזיק נשק ביד ובשביל זה הם מספיק בוגרים, אין ספק שיש לאפשר להם הוצאת רשיון נהיגה. גם בתור חיילים הם צריכים להפעיל שיקול דעת שיכול לעלות להם בחייהם. הבעיה אצל הצעירים שהם לא רואים בכביש "עוין" למרות המחיר הכבד שגובה הכביש. אין מה להשוות בין הנוער של היום לבין הנוער בדורות הקודמים כמו שלא ניתן להשוות בין כלי הרכב של היום לבין כלי הרכב של אז. הנוער כיום חשוף להרבה יותר גירויים מאשר הדורות הקודמים. גם מבחינה כלכלית המצב שונה. כיום ההורים מרשים לעצמם מבחינה כלכלית לתת יותר לילדים משום שמרביתם הורים קרייריסטים שחושבים שעל חומריות יוכלו לשדר לילדהם שהם אוהבים אותם. אם פעם ההורים נתנו אהבה וחום כי זה מה שהיה להם לתת, היום ההורים קונים צעצועים יקרים ונתונים לתכתיבים של הילדים ולא ההיפך. לא יתכן שאמא תיתן מפתחות של מכונית לילד בגיל 17 ולאחר שחלילה קורה משהוא היא שמה אצבע מאשימה כלפי הממסד שלא עושה כלום. הרי את אמא, קמת בלילות להאכיל את הילד, ליווית אותו לחוגים, גידלת אותו, איך ייתכן שכאן את מסירה אחריות ונותנת לילד "כלי משחית". אין מה להשוות בין צבא הגנה לישראל לבין כלל אזרחי המדינה. בצבא כולם רכוש צה"ל, גם החיילים וגם המכוניות ולצבא יש את המנדט להחליט החלטות ולהעניש בהתאם. באזרחות המצב שונה לגמרי והיריעה רחבה מכדי לפרטה כאן, לכן תחשוב על כך. קנסות דרקוניים לא ישיגו את המטרה. אנשים עוברים עבירות בשל הסבירות הסוביקטיבית להיתפס. קנסות יגרמו לכך שכל אדם מן השורה יהפוך עבריין בעל כורחו. אזרחים יתקפו שוטרים בכביש והאלימות תחגוג ביתר שאת. העשירים ישלמו כי בכיסם הפרוטה והעניים יהפעו עבריינים "תרתי משמע" לאחרונה תוקנו מספר תקנות תעבורה המחמירות עד כדי "איסור שימוש ברכב" בתוספת השביעית לתקנות התעבורה נוספו עבירות נוספות בגינן יחול "איסור שימוש ברכב" והכוונה שמי שעובר על אחת העבירות המנויות בתוספת השביעית יילקח רכבו בו במקום למגרש. העבריין יצטרך לשלם עבור החזקת הרכב במגרש יום יום ומעבר לכך יוטל עליו קנס וישלל רשיונו. חלק מהעבירות בהם מדובר הם: נהיגה תחת השפעת אלכוהול פגע וברח נהיגה תחת השפעת סמים רישיון נהיגה תקף לאותו סוג רכב נסיעה ברכב שנמסרה לגביו הודעה של איסור שימוש נהג בתקופת ליווי הנוסע ללא מלווה נהג חדש מתחת לגיל 21 המסיע יותר משני נוסעים עומס יתר אין ספק שהסברה עוזרת אך לא עליה לבד יהיה ניתן להישען בנושא. יש לטפל בכל הגורמים יחד כגון: אכיפה, תשתיות,הסברה וחינוך. אני תקווה שעניתי על שאלותיך. בתודה, קטי לוי

isra533

New member
דיבורים לחוד ומעשים לחוד

ברשות יודעים לדבר על הסברה לנהגים כאשר בפועל ההסברה שואפת לאפס.ציינת במבוא ציינת למשל שדרושה שמירת מרחק, כאשר אין למעשה הדרכה כיצד מבצעים זאת (שמירת מרחק חייבת להיות מקדימה מאחור ומהצד). בכלל מעבר לשלטים וסיסמאות ברדיו, אין אין הדרכה מסודרת לנהגים למרות שהגורם העיקרי לתאונות הדרכים הוא הנהג.

לוי קטי

New member
שלום לישראל פרידמן

ערב טוב לישראל פרידמן שלאחרונה יוצא לנו להתכתב. אין ספק שלנושא שמירת מרחק יש "חשיבות עליונה" בנהיגה, בכלל אני טוענת שאם אנשים ישמרו מרחק, הם שומרים על חייהם ב-95%. זו חובה בטיחותית ממדרגה ראשונה וחבל שלא כולם מודעים לכך. לגופו של ענין, טיבה של הסברה היא להעביר מסרים קצרים וממוקדים ולא להעביר שיעור בשמירת מרחק ברדיו. זה משעמם ואנו מפספסים את הפואנטה. חובת שמירת המרחק נלמדת גם בתיאוריה וגם בשיעורי הנהיגה. ואין ספק כי כאשר מדברים על שמירת מרחק הכוונה היא לשמירת מרחק מלפנים, מאחור ומהצדדים. יש תכניות במשרד התחבורה לבטל את קורסי הרענון לנהגים שמלאו שלוש שנים לרשיון הנהיגה שלהם ולהחיל זאת על כלל הציבור הרחב בכל 10 שנים עם מועד חידוש הרשיון. הכוונה היא בהחלט לתת שיעורי רענון לנהגים שלא מרועננים וליידע אותם לגבי תקנות חדשות, תמרורים חדשים וכדומה.

isra533

New member
ועדיין באותו ענין

בתגובתך את מציינת כי שמירת מרחק יכולה לשמור על חיי הנהג ב 95% מהמקרים, כלומר שמירת מרחק היא בין האמצעים העיקריים כדי למנוע תאונות דרכים והיא חלק עיקרי במודעו סביבתית בנהיגה. השאלה שלי היא, למה לא משקיעים באותו היחס בהתנהגות הנהג בכביש לעומת ההשקעות הענקיות באכיפה, בכבישים (19 מיליארד ש"ח לחמש שנים) כאשר אמצעים אלה לא משנים את המצב בכבישים כמעט בכלום. אפשר לדבר הרבה על החשיבות בגורם שמירת המרחק או בכל התנהגות נכונה אחרת של הנהג אבל אם לא נשנה את סדר העדיפויות בטיפול בבעית תאונות הדרכים, אם לא תהיה הסכמה להסברה מסיבית (לא רק פרסומות ברדיו ובטלויזיה), הדברים לא ישתנו. דרך אגב לא ראיתי ולו תשדיר אחד המסביר איך צריך להתנהג כדי לשמור על המרחק מאחור או מהצדדים. לפי דעתי אפשר להסביר לנהגים המעונינים לשמור מרחק מאחור להשתמש באורות מצוקה בתור סימן לנהגים מאחור לשמור מרחק. להסתכל על גלגלי הרכב הנוסע לצדנו עם יש כוונה של הנהג לפנות למרות שלא סימן.

oferweisglass

New member
שאלה בקשר לאפוד זוהר ורולד בליידס

שלום קטי היום בערב, ממש לפני שעה נסעתי וראיתי רכב תקוע בצד ואישה שעוברת בין המכסה מנוע לבין פנים המכונית ללא האפוד זוהר (למרות החשיכה) עצרתי על ידה והזכרתי לה את האפוד הזוהר ושכדאי שהיא תשתמש בו והיא "העיפה אותי" עם היד בזלזול רציתי לדעת כיצד אתם משווקים את השימוש באפוד ומסבירים את החשיבות אנשים חושבים שזה לא מגניב מספיק ולא יפה ללבוש אותו ושאלה שניה בקשר לרולר בליידס על הכביש אני בקשר כבר כמה חודשים על מנת לאשר את נסיעת הרולר בליידס בדומה לחוקי אופניים רולר בליידס הוא כלי תחבורה מצויין כתחליף לרכב (בתוך העיר) ולא אמור להיות שוני בינו לבין אופניים שלהם מותר לסוע על הכביש. בשנה האחרונה נרשמו מספר דוחות תנועה על ידי משטרת תל אביב לנוסעי רולר בליידס שנסעו על הכביש (בזמן פעילות תל אביב רולר) מה דעתך בנושא והאם זה מתקדם? תודה עופר

לוי קטי

New member
עופר ערב טוב

האשה העיפה אותך בזלזול לא בגלל שאנו לא משווקים את הצורך והחיוניות של האפוד, היא העיפה אותך בזלזול מפני שכנראה חוקים נועדו כדי שיעקפו אותם ולא יישמעו להם, למרות למטרתם היא להגן על משתמש הדרך. יש אנשים שצריכים לחוות חויות חמורות כדי להגיד "בדיעבד" חבל שלא נשמעתי. תגובת האישה היא אופיינית להרבה משתמשי הדרך ולא בכדי מניין ההרוגים בשנת 2005 עומד על 456 איש מבלי להזכיר את הפצועים קשה והקל. צורך בטיחותי כלשהוא לא חייב להיות "גימיק" ומדליק. בשנה האחרונה הייתה עליה ניכרת בתאונות דרכים המתרחשות ב"שול" כתוצאה מסטיה של מכוניות והרבה אנשים שילמו בחייהם על כך שהם לא ניראו מספיק. הרי בכביש לא די לראות אלא חשוב מאוד להיראות. נושא האפוד הוא לא "צו אופנה" שאנו צריכים לשווק אותו. משרד התחבורה לא עוסק בשיווק של מוצרים אלה ואחרים. תפקידנו לדאוג לבטיחות משתמשי הדרך ולהביא לידיעתם חוקים חדשים שחובה עליהם להישמע להם. בכלל מצחיק אותי שאני צריכה שמישהוא ישמור על חיי. הרי "ערך החיים" צריך להיות חשוב לי בראש ובראשונה ולא לממסד. לנושא הרולר בליידס הוא לא מוגדר בתקנות ככלי רכב ולכן לא חלות עליו החובות שחלות על אופניים, כלי רכב, קטנועים וכדומה. צריך קודם לשנות את ההגדרה שלו בתקנות ורק לאחר מכן לבדוק את תכונותיו להשתלבות בכביש וכדומה.

oferweisglass

New member
שעות שינה לפני נהיגה

רציתי לדעת האם מצאתם קשר בין שעות שינה לבין נהיגה וכיצד אתם מלמדים ילדים צעירים שחוסר שעות שינה גורם לעייפות ולחוסר ריכוז ושאסור לנהוג למי שלא ישן לפחות 6 שעות? זה חשוב להסביר את זה גם להורים - במיוחד להורים של חיילים שחוזרים מהצבא!

לוי קטי

New member
אפוד זוהר - שעות שינה

עופר ערב טוב, אין ספק שיש קשר הדוק בין שעות שינה לבין נהיגה. אדם עייף נרדם על הכביש. כאשר אדם עייף כתוצאה מחוסר שעות שינה - רק שינה תחזיר את כוחותיו, לא רענון לא כוס קפה ולא שוקולד. האם אנחנו צריכים ללמד ילדים שכאשר הם מאוד עייפים הם צריכים לישון? אולי תתפלא אך גם ההורים יודעים וגם הילדים יודעים שכאשר מאוד עייפים זה ישפיע על כל התנהגותם גם בשאר התחומים קל וחומר בנהיגה ששם לא רק שהם מסכנים את עצמם, אלא מסכנים משתמשי דרך אחרים שכל חטאם הוא להיות בסביבת אדם עייף מאוד. אתה מבקש מאיתנו ללמד אדם רעב לאכול, וללמד את ההורים שכאשר הילד רעב צריך לתת לו אוכל. כל אמא ואבא מכירים את ילדם. הורים מבחינים מתי הילד מדופרס, מתי הוא עליז, מתי הוא מצוברח וכן הלאה. הורים גם מבחינים מתי הילד מגיע מהצבא לאחר תקופה ארוכה ללא בית ולאחר אימונים קשים וגופו מאותת להם שהוא הרוג מעייפות. הורים רואים הכל, רק לעיתים נוח להם להיות "נחמדים" לחייל שיצא סוף סוף לחופשה ולא לאכזב אותו ולתת לו את המפתחות. עדיף להיות ברוגז עם הילד חצי שעה או חצי יום מאשר לאבד אותו לתמיד. חמור מאוד שאנו צריכים לקחת את אחריות ההורים, שהרי אנו לא נמצאים על כל צעד ושעל עם ההורה להגיד לו תשמע הילד שלך נראה מאוד עייף, אולי אל תתן לו את הרכב.

oferweisglass

New member
לא אמרתי לקחת - רק לעלות מודעות!

התכוונתי שלפי דעתי הנושא לא מודגש מספיק ולא אתם צריכים לקחת אחריות רק לעלות את המודעות. יש אנשים שלא שמים לב ולא יודעים לסיכונים קראתי שיש מקרים רבים של חיילים שחזרו מחופשה ולא ישנו כל השבוע ונוהגים אני בטוח שזה תקף גם לגבי אנשים לפני צבא או בכלל בכל גיל.

לוי קטי

New member
עופר שלום

יש להעלות את המודעות לגבי כל כך הרבה נושאים ואנו באמת משתדלים. היום אנו נמצאים בתקופת חורף. מי כמוך יודע שהחורף מצריך שימת לב מיוחדת והוא טומן בחובו סכנות רבות כגון: החלקה, תקינות רכב ונסיעה בתנאים מכבידים כגון: ערפל, גשמי זעף. אנו בהחלט משתדלים להעלות כמה שיותר תשדירים בנושא, אלכוהול,חורף,אופנועים וגם המשאבים שלנו מוגבלים לכן אין ספק שכל נושא בפני עצמו חשוב אך כמו כל תחום אחר בחיים יש לעבוד עפ"י סדר עדיפויות למה לחשוף את הציבור בזמן אמת.

Superdror

New member
שאלה בנוגע לחוק הגבלת הנוסעים.

מהי מטרת החוק הזה בכלל כשלעצמו ? האם הוא "נולד" בכדי להקל לחץ חברתי על הנהג? האם נעשו מחקרים כלשהם שהוכיחו שחוק זה עזר במדינה אחרת או כל דבר בסגנון ? אני לא מבין את המסתתר אחרי חוק זה, שהרי, אם לא ישבו 5 אנשים ברכב אחד, הם ישבו בשני רכבים, על אותו הכביש, באותה הדרך - ומהכירותי בני 17/18, זה אפילו יותר גרוע מאשר 5 אנשים ברכב אחד. בכלל, האם חוק הגבלת הנוסעים חל עד גיל 21 ככלל ? או עד תום תקופת הנהג החדש ? (נהג בן 19 וחצי עם ותק של שנתיים וחצי גם מוגבל?) - הדבר מעט מעורפל. בנוגע לאפוד הזוהר - באמת, מדוע מדגישים רק את החוק החדש ולא את חשיבותו ? בברכה, דרור אייל מנהל פורום "שכן", לימודי נהיגה ותאוריה.

לוי קטי

New member
נהג חדש

ערב טוב לדרור ראשית, אף חוק לא מחוקק רק בגלל שמשהוא קם בבוקר והחליט שמתחשק לו לחוקק חוק. כל חוק שמחוקק מבוסס על מחקרים נרחבים בנושא ועל המלצות המחקרים האמורים. כפי שציינת "מקדם מילוי" ברכב במיוחד בגילאים של נהגים חדשים והוצאת הרשיון גיל 17 הוא דומיננטי. תסכים איתי שבגיל האמור עוברים הנערים תהליכים פסיכולוגיים רבים של גיל ההתבגרות הכרוך ב: קביעת המעמד החברתי, הזהות המינית, מרידה במוסכמות, מרידה בהורים, העברת התלות מההורים לחברים וכדומה. רכב המלא בחבורה כזו הוא "פצצה" מתקתקת. ישנה תחרות סמויה וכל אחד רוצה להראות את יכולותיו, חבר אחד מאתגר את השני לדוגמא: סע יותר מהר, תעקוף וכן הלאה. הלחץ על הנהג הצעיר והלא מיומן ברכב הוא אטומי ולכן נהגים אלו הם מועדים יותר ונתונים ללחצים כבדים מצד חבריהם ולעיתים התוצאות הרות אסון. עדיף שאותם חברים ייסעו ביותר מכוניות ובפחות לחץ חברתי מה שייתן לנהג הצעיר להיות מרוכז ולהפעיל שיקול דעת מאחר לנסוע עם "פצצה" מתקתקת. מי אמר שהכמות טובה יותר מהאיכות. (תחשוב על זה) להלן הבהרות בנושא הגבלת נוסעים: "נהג חדש" לצורך הענין הוא נהג שמיום קבלת הרשיון למשך שנתיים נחשב כנהג חדש. שהרי נהג חדש יכול להיות גם אדם שהוציא את רשיונו בגיל 40. נהגים חדשים שהוציאו את רשיונם לפני גיל 21 בכל תקופת נהג החדש חלה עליהם חובת הגבלת נוסעים. אם הנהג הוציא את רשיונו בגיל 21 חובה זו לא חלה עליו. אם הנהג סיים את תקופת הנהג החדש בגיל 19.5 החובה לא חלה עליו. היא חלה עליו רק בהיותו בתקופת הנהג החדש ומתחת לגיל 21. אנו ברשות הלאומית לבטיחות בדרכים הוצאנו חוברות הסברה לגבי החשיבות של אפודים זוהרים ומטרתם. חוברות אלו מחולקות לכל מאן דבעי החל בבתי ספר, מקומות עבודה, רשויות מקומיות וכדומה. אם תהיה מעונין אשמח לשלוח לך אלון כאמור.

s h o o s h a

New member
תודות לקטי

אני מבקשת להודות מקרב לב לגב' קטי לוי מהרשות הלאומית לבטיחות בדרכים על הזמן שהקדישה למענה לשאלות גולשינו. כולי תקווה כי כל מי שקורא את תשובותיה של קטי יבין את חשיבותן ויפנים. כמו כן אני מאמינה כי פעילות הרשות יחד עם הגברת המודעות העצמית של כל אדם יקטינו את מספר מקרי תאונות הדרכים והנפגעים בכלל. אני מאחלת לגב' לוי הרבה הצלחה בהמשך פעילותה והמשך שיתוף פעולה בין הרשות לבין האזרחים. ושוב
שוש

שלום קטי

אני מצטערת שאני מנצלת את הפורום הזה כדי לשאול אותך שאלה שמטרידה אותי בנושא תעבורה אבל אני אשמח אם תעני לי בכל זאת למרות שזה לא קשור לפורום, אבל בכל זאת מאד מעניין. מה ההבדל בין מעגל תנועה לכיכר וכמה כיכרות יש בארץ? תודה מראש ויום טוב דפי

למעלה