אירגון חברתי בצפון

אירגון חברתי בצפון

אני בן 16, ואני בן למשפחה עשירה. הבעיה היא שאני מרגיש עם זה ממש חרא כשאני פותח עיתון/טלויזיה ורואה אם חד הורית לארבעה ילדים שלא מצליחה לגמור את החודש, בזמן שאני גר בוילה ארבע קומות באזור יוקרתי עם שלוש גינות ושתי מכוניות שאחת מהן מיני ואן. (הנה, שיתפתי אותכם גם ברגשות שלי
) הקיצר, מישהו מכיר אירגון חברתי התנדבותי באזור הצפון שאני יכול להתנדב אליו? אבל לא אירגון שעוסק באנטי גלובליזציה/אנטי כביש חוצה ישראל/אנטי תרבות הצריכה/בעד שלום עם הערבים, אלא אירגון שמתעסק רק בצימצום הפערים בחברה הישראלית. תודה!

אתה רוצה אמת או שקר

יש המון ארגונים ועמותות שמנסים לעסוק בצמצום פערים. בכלל אי אפשר לספור אותם - גם בארץ. חלקם הגדול פשוט מנסה לתת לאנשים מה שאין להם. חלקם הקטן מנסה למחות מול הממשלה על המדיניות שלא מוצאת חן בעינהם. שני הסוגים של הארגונים מנסים לעשות טוב, ובטח גם אתה. הנקודה היא שזה לא עובד. אתה יכול לתת לאנשים דגים - אבל עדיף לתת להם חכות לא? אם אנשים הם מובטלים אתה יכול לתת להם אוכל, אבל אז הם ישארו מחוץ למעגל העבודה, ויהיו תלויים בך לנצח. אתה יכול לנסות לשפר את מצבם או לחוקק חוקים כך שיהיה להם יותר עבודה או שהמדינה תיתן להם תמיכה ותמריצים לחזור למעגל העבודה וגם תעזור לעניים (תשלומי העברה), אבל גם זה לא יעזור. יש סיבה יסודית לכך ש"הפערים" גדלים. אתה יכול להתעלם ממנה ולעצום עיניים, אבל הסיבה עצמה לא תעלם, היא כמו פצע מזוהם, אתה יכול לכסות בתחבושת, או אפילו לסגור בכוח אבל בלי טיפול יסודי זה לא יעזור. הסיבה היסודית הזאת היא "גלובליזציה" או ליתר דיוק קפיטליזם, וההשלכות שלו. האנשים הם עניים לא רק בגלל הסיבות המיידיות (הם חסרי השכלה "מתאימה", לא היה להם מזל, הם חלו, המפםעל נסגר וכו´). אלא בגלל שהשליטה בהון קובעת את כל שאר ההתנהלות של החברה. מה שלא נוח לאינטרס של ההון לא יהיה. לכן למרות שמן השפה אל החוץ כולם הם בעד צמצום הפערים - משרד האוצר, אתה, ראש הממשלה, ג´ורג´ בוש, הבנק העולמי, אימא שלי, וכו´ - זה לא יעזור. ה"חוקים" של הכלכלה הקפיטליסטית יכתיבו את המשך גדילת הפערים כפי שקרה ב 50 השנים האחרונות בין המדינות ובתוך המדינות. המצב דומה למשל העכברים- העכברים רצו לשים פעמון על החתול כדי שישמעו אותו בא, אבל מי ישים את הפעמון על החתול? כולם יכולים להיות "בעד" צמצום הפערים, הבעיה היא שכולם יכולים להיות גם "בעד" זה שננופף בכנפיים ונעוף. בלי האחים רייט, כולם היו יכולים להמשיך ולקוות. כלומר כדי לצמצם פערים צריכים כלי קונקרטי שיראה איך עושים את זה. ב100 השנים האחרונות (לאחר ההתנגשויות בין פועלים עניים לבעלי ההון במהפכה התעשייתית) המנגנון לצמצום הפערים היה המדינה הסוציאל דמוקרטית, או מה שהכלכלנים קוראים לו "משק מעורב". הצרה היא שהתהליך הגלובליציה, המופע העדכני של הקפיטלזם שוקד לפרק את המנגנון הזה על ידי הפרטה, דה רגולציה, תכניות לשינויים מבניים, מימון פוליטקאים ועוד. כך שמי שמנסה רק לצמצם פערים , בעצם מנסה להוציא מים מהסירה בלי לתקן את החור. לא תוכל באמצעות עמותות וכו´ לבצע תשלומי העברה טובים יותר מאלו שביצעה המדינה. שלא תחשוב מכל זה שאני חושב שצריך לחזור למודל של מדינה סוציאל דמוקרטית, זה לא ממש נראה לי - גם במדינות אלו יש בעיות רציניות מאוד - היות והמודל הקפיטלסטי מפעם גם שם. זה נחמד לבצע חלוקה מחדש של ההכנסות אבל ללא חלוקה מחדש של ההון, וללא התחשבות בסביבה הטבעית, גם המדינות הסוצאיל דמקורטיות היו בסוף קורסות, גם ללא סיוע הגלובליציה והתאגידים. בכל מקרה זה לא אופציה, כוחות חזקים מאוד- תאגידים, בנקים, ממשלות אחרות, לא ממש יתנו לזה לקרות. אם אתה מבובל כרגע זה ממש טוב. היות ויש אנשים רבים שלא חשבו עד הסוף ולא היו מבולבלים והביאו על ראשינו צרות צרורות. אני מקווה שלאחר הבלבול יהיו לך שאלות אחרות ורעיונות חדשים.

מצופלח

New member
כן.. יש

יש את תנועת "הנוער העובד והלומד", אשר מחנכת לשוויון ועושה הרבה לצימצום הפערים החברתיים. אין כ"כ אירגונים שמטפלים בצמצום הפערים, יש הרבה ארגונים שמנסים להקל את החיים על השכבה החלשה- ארגוני צדקה למיניהם, למשל. לדעתי, הנוע"ל היא התנועה הכי חזקה, אשר משקיעה הכי הרבה מעמץ בעניין, בעיקר בחינוך. ותחשבו על זה

למעלה