אירגון המשחק

panters

New member
עכשיו אני לא הבנתי

או שאתה לא הבנת את הכוונה שלי. אני לא התכוונתי שכל מיומנות חייבת לתת בונוס נומרי. אבל למשל מיומנות באוריגמי לא תעזור לדמות שלא מעוניינת בקשרים חברתיים למשל. אבל זה בהחלט תחביב נחמד לקפל ניירות ועדיין אף שחקן לא ישקיע נקודות מיומנות באוריגמי עבור הדמות שלו נכון? יכול להיות ששחקן שיבנה את הדמות שלו בהתחלה יחליט לתת כמה נקודות למיומנות ביזארית שלא תעזור לו במשחק (כמו אוריגמי) בכלל ולו רק בשביל המשחק תפקידים שבזה אבל להחליט שהדמות רוצה להפוך לבעלת ידע רב באוריגמי (נניח שהסיבה שהיא יוצאת להרפתקאות זה כדי למצוא ספרי הסבר עתיקים על קיפולים מיוחדים) זה דבר שרק שחקן באמת טוב יעשה.... (כי את מי באמת מעניין אוריגמי והאם זה שווה לסכן את החיים בשביל זה?)

Nihau

New member
למה שלא ישקיע באוריגמי???

אצלי בקבוצה שחקנים השקיע יותר מ10 נקודות מיומנות על בישול בגלל שהדמות שלה אוהב לבשל וכל החברים שלו אוהבים לאכול את האוכל המוצלח שהוא מבשל. לחלוטין עיניין של flavotr text- מיומנות הבישול לא הוסיפה לו +3 לשימוש בלהבים או +3 נגד חיות אכילות או משהו כזה- הם פשוט נהנים לשחק ככה- כקבוצה שיש בה שף מקצועי ושאוכלת מזון טוב גם באמצע הג'ונגל ולא חיה על מנות מזון עבשות מימי המלחמה שעברה.

panters

New member
עם כל הכבוד זה כן בונוס

מיומנות בישול נותנת בונוס לדמויות. אולי 10 נקודות זה נדיר שמישהו ישקיע אבל מיומנות בישול אינה מיומנות מיותרת. (באיזו שיטה אנחנו מדברים שאת משחקת?) אני לא יודע באיזו שיטה את משחקת אבל ברוב השיטות מיומנות בישול עוזרת להחלמת דמויות ולהתחזקותן.

IceL

New member
בקבוצה החדשה שלי...

אני מתכוון לקבוע שכל שחקן חייב להשקיע לפחות 15 נקודות במיומנות רקע, שלא קשורות למקצוע שלו אלא מהוות תחביב בלבד.

IceL

New member
אני דווקא מוצא...

שלראות על הדף דמות שלי "KS: Classical Music" זה כיף.

panters

New member
נו זה משחק תפקידים רציני...

אם אתה מתכוון להכריח אז המשחק מוריד מערכו. אם אתה רוצה שלדמויות יהיה "15 נקודות" של כשרונות רקע, תן להם 15 נקודות מיומנות נוספות שיקראו "מיומנויות רקע"

IceL

New member
למה מוריד מערכו?

150 נקודות אמורות ליצג בן אדם, על כל גווניו. 15 נקודות להוציא על תחביבים זה לא כזה נורא.

panters

New member
משום שאתה "מכריח" את הדמות ל..

לאהוב דברים שהיא לא בטוח אוהבת. בהחלט ייתכן אדם שתחומי העניין שלו יהיו רק בתחום התעסוקה שלו ותו-לא (אני באופן אישי בהחלט מכיר מישהו כזה!) אני חושב שפתרון טוב הוא להוסיף לכל שחקן "2ק20" נקודות שמיועדות לתחביבי צד בלבד (דהיינו מיומנויות שאינן קשורות בכלל למקצוע ואינן מיומנויות הרפתקאה - למשל הכרת לחשים - צריך לחשוב על דרך לאזן את זה) ועוד נגיד 10% בונוס לנקודות המיומנות המתקבלות בהרפתקאות שהן מיועדות אך ורק לשיפור מיומנויות אלו. הסיבה שאני חושב שלהכריח את הדמויות בשיטה מסויימת לקחת כמות של נקודות לתחביבים היא שאני חושב שכשבנו את המשחק איזנו את כמות הנקודות ליכולותיה של הדמות יחסית לדרגה (בשיטות מספריות נורא נוח לאזן הרפתקאות עם דרגות הדמויות באמצעות סטטיסטיקות נוחות) בכל אופן זה הופך את המיומנויות האלה ל"מורידות" מיכולותיה של הדמות להתמודד עם בעיות שעשויות לצוץ בהרפתקאה כי כוחותיה "נמוכים" מדי. (למרות שזו לא באמת בעיה להתגבר על הבעיה הזאת) אני נוטה שלא לפגוע בחוקים קיימים בשיטה זו או אחרת אלה בעיקר מנסה להוסיף ולא לתקן.

IceL

New member
מה?

א. אין דרגות. שיטת מיומנויות טהורה. ב. אם כולם לוקחים 15 נק' תחביבים, אז הם נשארים מאוזנים. ג. אפילו ספר המשחק מסכים איתי.

panters

New member
מה אתה בעצמך :)

א. מי דיבר על דרגות? דיברתי באופן כללי. ב. מי דיבר על איזון בין הדמויות? דיברתי על איזון מול דרגת הקושי של ההרפתקאה... וגם אמרתי שזה לא ממש בעיה לתקן את זה.. ג. ספרי משחק הם בדכ די גרועים כשזה מגיע לחוקים של עצמם :) (שמתי לב לזה בכמה שיטות)

IceL

New member
...

את ב. לא הבנתי, אבל זה לא חשוב. ג. הספר של שיטת הגיבור מעולה בדיוק כמו השיטה עצמה. עוד לא נתת לי סיבה אמיתית למה אני לא צריך לעשות את מה שאני עושה.

panters

New member
לא אמרתי שאתה לא צריך

לעשות את מה שאתה עושה. אני פשוט הצעתי לך לעשות את זה אחרת קצת... לא משנה. אני חושב שלהכריח את השחקנים ליצור דמויות בצורה מסויימת זה "פסול" (במרכאות!) כי זה לא נכון להסתכל על זה שלכל אדם יש "15 נקודות" מיומנות של תחביבים. הבנת? זה לא משקף את המציאות בצורה ריאלית.

panters

New member
נכון

אבל ה- 150 נקודות זה בשביל האיזון ו- 15 נקודות של תחביבים זה בשביל הרקע....

Nihau

New member
לי יש המון דוגמאות ספציפיות

הרי לך 2 לדוגמא 1. יכולת שינוי צורה נשלטת לחלוטין- עם יכולת לעצור את השינוי בכל שלב ויכולת לשנות רק איברים ספציפיים- לדוגמא הפוך לאיגוין כדי לאחוז היטב בקיר הסלע של הצוק באמצעות כריות רגליים כמו של זיקית אבל להשאיר יד אחד אנושית כדי להחזיק בחברך שלא יפול לתהום. וכנ"ל לגבי יכולת לשנות ציפורניים לטפרים אבל לאפשר לך עדיין להחזיק חרב, לצמח כנפיים ולעוף וכו' 2. יכולת לקחת רק תכונה אחת או מאפיין אחד ספציפי של מקצוע כלשהו- למשל בארד שיכול לנגן רק על חליל העצם שלו, קשת שיכול להפעיל רק טלקינזיס וגם את זה בלי כל הרקע של המאסטר הרוחני שלימד אותו להפעיל כוחות פסיוניים, יכולת לכתוב רק רונה אחת ספציפית וכו'- בשיטות כמו מו"ד אתה מקבל עיסקאות חבילה שכוללות הרבה פעמים הרבה מעבר למה שחיפשת ומכריחות אותך לשנות את הרקע של הדמות כדי להכיל את כל התוספות הללו שלא רצית בכלל. איזון? זה כבר משהו שפותרים עם המנחה.

panters

New member
אוקיי אלו דברים אפשריים

אלו דברים אפשריים במו"ד אני לא יודע אם יש את זה במו"ד 3 אבל במוד"מ 2 יש ואני מסתמך עליו יש שם פרק שלם שמסביר איך לבנות דמות. אחרי שבנית את הדמות אז את מתחילה לאסוף את כל התכונות שלו (לפי מעין שאלות כן/לא) עד שמקבלים איזשהו מספר שנקרא כופל והכופל הזה אומר כמה נסיון הדמות צריכה כדי לעלות דרגה. אם ניקח למשל את הדוגמא שלך של דמות לוחם בעלת אצבעות עם כריות אוויר. נניח שזה איזשהו גזע מיוחד ונגיד שזה לוחם שצריך עוד 5% לנסיון (ואפשר לתרץ את זה במיליון דרכים, החל מזה שנדיר למצוא מי שילמד אותו וכו'). אם אתה מדברת על שינוי צורה, יכולת כזו תוסיף נניח 15% לנסיון כי הדמות צריכה יותר נסיון להבין איך לשלב את היכולות שלה אחת בשניה. כנ"ל גם לגבי ההגבלות שהצעת. נניח שאותו בארד צריך רק 95% מהנסיון בגלל שהוא לא מכיר כלי נגינה אחרים או דברים דומים. שוב אני לא יודע איך זה במו"ד 3 אבל במוד"מ 2 (שזה קרוב מספיק לדעתי) זה אפשרי.

Nihau

New member
שכחתי את התמונה להמחשה

איגוין זה היצור הזה (מצורפת תמונה)- חצי זיקית חצי אריה. הוא יכול ללכת על קירות ויש לו כל מיני התקפות מיוחדות- אם אני לא טועה יש לו גם התקפת רעל בנשיכה. אז אם אתה הופך ליצור כזה פתאום יש לך יכולת ללכת על קירות, לירוק רעל לעיניים של אוייביך וכו' אבל אם אתה יכול לשנות את כל הגוף חוץ מיד אחת שנשארת אנושית כדי שתוכל להחזיק בחבר שלך אז זה כבר משנה לגמרי את הצורה בה אתה מפעיל את הדמות- לא עיניין לקרבות בלבד. מוד"מ 2 - ממש לא מתקרב לספק את הגמישות שאני רציתי בבנית הדמות. ניטפיקריות: בארד רגיל יודע את כל כלי הנגינה הלא מיוחדים ויכול להופיע, ללהטט, לשיר, לנגן, לספר סיפורים ועוד כל מיני דברים כאשר יש לו 100% מהניסיון. אז אתה מציע לי שבארד שיכול רק לנגן על חליל עצם יעלה דרגה בבארד כעבור 95% נקודות ניסיון- כלומר כדי ללמוד את כל הידע העצום החסר לו הוא צריך בסה"כ עוד 5% נקודות ניסיון? ממש לו ריאלי. מצד שני אם תהפוך את זה- כדי לעלות דרגה כבארד הוא צריך בקושי 5% נקודות ממה שבארד רגיל צריך??? לא סביר בדרכו שלו.

The Evil Rabbit

New member
תשובה

אין לי כלכך רעיון בקשר ל-1 אבל בשתיים הבארד לא חייב להיות בארד- את יכולה לתת לדמות שלך את המיומנות הופעה: חליל עצם (או ווטאבר) ו-Voila! הדמות יכולה לנגן על החליל. בקשר לקשת עם הטקינזיס: יש חלק די גדול על "התאמת דמויות" בספר לשה"ם. את יכולה פשוט לתת לדמות איזשהו חסרון, ושהיא תהיה יכולה להשתמש ביכולת שלה X פעמים ביום. ומידה שהקשת זה הדמות שדיברת עליה באיזה דיון בזמן האחרון- (מטילה טלקינזיס ספונטנית) אפשר פשוט שזה יהיה ללא חסרון ושזה יהיה (כמו שהגדיר את זה ננסק) ה"שטיק" המיוחד של הדמות. אני מאמין שכל עוד הדמות לא יכולה לנצל את את זה לטובתה, (הרי היא לא מודעת לטלקינזיס הזה) השחקנים האחרים לא יהפכו עולמות בגלל שזה טיפה לא מאוזן. וגם אם הדמות כן מודעת- אפשר פשוט לתת לה להשתמש בלחש "יד מאגית". (טלקינזיס של 2.25 ק"ג) אני מאמין שגם זה לא יהיה סיפור גדול.

IceL

New member
הבעיה היא...

שאין דרך לכמת במו"ד את השינויים הללו, בעוד שבשיטות כישורים (כמו HERO) כל דבר שווה נקודות וניתן בקלות להתאים את הדמות תוך שמירה על איזון מירבי.

למעלה