איקקלומין

טוליתי

New member
מהיום שהרופא קבע לך.

אנא ממך, אל תקחי את התרופה הזו בלי מעקב רפואי צמוד של US ודם.
&nbsp
בהצלחה
 

mari888

New member
באופן תאורטי

הרופא לא קבע, מתי באופן תאורטי לוקחים?
 

מילקי54

New member
איקקלומין

לקיחת התרופה הזו בחי הוראה של רופא/בדיקות דם וא.ס מסכנת את הבריאות שלך וחבל.....
 

little junebug

New member
חבל שבארץ לא נותנים לטרוזל

לעומת איקקלומין הלטרוזל (letrozole) לא משפיע על הרירית ולפי מחקרים סיכויי ההצלחה איתו גבוהים יותר (בערך ב10 אחוזים יותר ממה שזכור לי).
 

טוליתי

New member
אני קיבלתי בארץ לטרזול. זה היה סיוט.

אכן הלטרזול (או פאמרה) לא מדקק רירית, אבל תופעות הלוואי היו קשות במיוחד, כל פעם שמישהי כותבת שהרופא חושב לתת לה לטרזול (כנראה שמדובר באותו הרופא), אני נוהגת להזהיר.
 

little junebug

New member
כמו כל תרופה זה אינדיבידואלי

לי לא היו שום תופעות לוואי עם לטרזול ובייצתי בכל סבב (3 בסה"כ).
 

טוליתי

New member
לא נכון. לטרזול אינו עוד "הורמון"

לא מדובר בתופעות לוואי קשות של הורמונים. בניגוד להורמונים ולתופעות לוואי הקשות של הורמונים, אלא תופעות לוואי שאישה צריכה לחשוב 10 פעמים אם ליטול את התכשיר.
לטרזול אינו "עוד הורמון
ובנימה אישית, בתור מי שחוותה תופעות לוואי מהורמונים, כולל תופעות נדירות, כמו תגובת יתר (וזה שונה מ"גירוי יתר"), ריור (כן, כמו תינוק שצומחות לו שיניים), השמנה של 4 קילוגרם בעשרה ימים ועוד תופעות, הכל כלום... (והתופעות שציינתי רחוקות מלהיות נעימות בלשון המעטה), לעומת ההשפעה הנוראית שיכולה להיות ללטרזול.
&nbsp
 

little junebug

New member
שכחתי גם לציין

שלעומת איקקלומין הלטרוזל לא מעודד ריבוי עוברים ואחוז ההריונות עם מעל לעובר אחד הוא בקושי 2% וגם שהרבה פולציסטיות מגיבות לתרופה יפה לעומת איקקלומין. זאת תרופה חדשה יחסית לפוריות לעומת איקקלומין ובכלל לא מיודעת לכך לפי חברת התרופות, אבל בארה"ב השימוש בה מאוד נפוץ ואחוז ההריונות שמסתיימים בלידה הוא דיי גבוה.
 

טוליתי

New member
עצוב לי לשמוע שזה מה שנותנים לנשים שם.

ברור שלפי חברת התרופות שמוכרת את התרופה אחוז ההריונות גבוה. אף חברה לא תטען שהתכשיר שלה יכול לגרום לנזק עצום.
 

little junebug

New member
אני מצטערת שהיה לך נסיון לא מוצלח עם התרופה

אבל עשיתי מחקר דיי רציני לפני שהתחלתי לקחת אותה וממש לא מדובר בסתם נתונים שהחברת התרופות זרקה. לדוגמא [URL]http://www.wsj.com/articles/study-shows-letrozoles-efficacy-in-boosting-pregnancy-chances-1404939604[/URL]
הבעייתיות היחידה של לטרזול לפי מה שאני בדקתי ושוחחתי עליו עם הרופאה שלי הוא אחוז גבוה יותר של מומים (4 אחוז לעומת 2 אחוז) אבל הקשר בין התרופה למומים לא הוכח מכיוון שאחרי חמישה-שבעה ימים כבר אין זכר ללטרוזל במחזור הדם. להבנתי מקרי המומים קרו כשנשים לא ידעו שהן בהריון בגלל דימום הריוני ולקחו סבב נוסף של התרופה.
בקשר לתופעות לוואי, אני חברה בקבוצה עם עשרות בנות שלוקחות לטרוזל/פאמרה וזאת הפעם הראשונה שאני שומעת על תופעות לוואי מזעזעות ממנה, דווקא עד היום שמעתי את ההפך על איקקלומין.
 

טוליתי

New member
מניסיון, הסיכון רב מדיי בלטרזול.

יש הרבה חלופות טובות, עם תופעות לוואי פשוטות יותר וקלות יותר (שגם לא תמיד מופיעים), וכמו שהבנת ממה שכתבתי, זה לא תכשיר עם תופעות רגילות שנשים חוות מהורמונים.
את כותבת שאחרי שבוע אין לתרופה זכר בדם, אז אני שואלת אותך, מה זה שייך? ...אפשר לכרות לבן אדם איבר בגוף בלי הרדמה. הפעולה יכולה להימשך דקות, זה לא אומר שהכריתה לא הייתה גיהנום של כאב.
&nbsp
 

little junebug

New member
אפשר לומר את אותו הדבר על כל תרופה עם תופעות לוואי

לא רק לבעיות פוריות. כולנו מגיבות באופן שונה. יכול להיות שגם קיבלת מינון גבוה מדיי, אני לקחתי רק את המינון הנמוך ביותר וכמו שכבר ציינתי לא סבלתי מתופעות לוואי בכלל.
ובקשר לזריקות, בארה"ב בכל אופן כל העסק הזה יכול להפוך למאוד יקר מכיוון שטיפולי פוריות לרוב לא מכוסים ע"י חברות הביטוח ואם כן אז באופן חלקי. לכן זה דוקא כן מתחשב מצד הרופאים קודם לנסות כדורים ורק אז לעבור לזריקות במיוחד בהתחשב בעובדה שכמעט חצי מהנשים שמבייצות כתגובה נכנסות להריון תוך כמה סבבים.
 

טוליתי

New member
נתחיל מהסוף, הנחת היסוד לפיה כדור עדיף על זריקה- שגויה!

העובדה שמדובר בכדור ולא בזריקה, לא הופכת את התרופה לפשוטה יותר או עדיפה יותר או קלה יותר. ניקח למשל קלקסן - זריקה לדילול דם, לעומת אספירין - כדור לדילול דם: אספירין טרטוגני וחודר שילייה, ובעל תופעות לוואי. לקלקסן (שבא כזריקה) פשוט אין תופעות לוואי. אם מישהי רגישה לקלקסן (ומדובר ברגישות נדירה), מחליפים לה לפרגמין (שוב זריקה), אבל אין לקלקסן שום תופעות לוואי והיא בטוחה לגמרי, בניגוד לאספירין - כדור שנמכר אף ללא מרשם רופא.
&nbsp
לא מסכימה לדברייך. אני קיבלתי מינון מינימלי, אני לא מפונקת, מכירה תופעות לוואי קשות של הורמונים, שוחה בבריכת טיפולי הפוריות כבר 10 שנים ארורות. במקרה של לטרזול, זה לא היה קשה...פשוט ביקשתי את נפשי למות
. היה לי מזל גדול, ומעבר לכך, אני לא מוכנה לפרט.
אני כותבת כדי שבנות תיזהרנה.
 

פאשון

New member
נותנים אבל...

זה לא טריויאלי. התרופה הזו לא מיועדת לפוריות. לגיסתי נתנו והיא ישר נכנסה להריון איתו.
וכמו שטוליתי כתבה - יש לו תופעות לוואי לא נעימות
 

zuzazi

New member
א

אני מקבלת לטרזול. הרופא שלי לא נותן למטופלות שלו איקקלומין.
לי באופן אישי לא עשה תופעות לוואי בכלל.
 
מצטרפת לטוליתי, לא לקחת לא מעקב אולטראסאונד ודם !!!!

כמעט כל מי שמכירה שלקחה זה ממש רידד לה את הרירית כך שלא היה סיכוי להרות גם ככה.

בנוסף, גרם לריבוי זקיקים וסיכון בריבוי עוברים.
אני לקחתי 3 פעמים ורק בפעם האחרונה עשיתי מעקבים במקביל, ואז ראיתי שא. הרירית 5 מ"מ (רירית דקה- סיכוי להשתרשות נמוך), ב. היו לפחות 6 זקיקים מובילים !! ממש מכאיס שהרופא הנחה אותנו לקיים יחסים בכול זאת "עם הבעיה בזרע הסיכוי שישתרש יותר מאחד נמוך" בדיעבד אכן לא הרינו, אבל ההנחיה שלו מטומטמת ומסוכנת.

ובכלל ממליצה לשקול לקחת גונל במקום- תרופה הרבה יותר טובה לדעתי עם יותר יתרונות, החיסרון היחיד שלה יחסית לאיקוקלמין לדעתי זה שהיא זריקה.

בהצלחה
 

mari888

New member
איקוקלמין/גונל

לגבי איקוקלמין אין לי בעיה שהיו ריבוי עוברים, אך זה בעיתי אם תיהיה רירית דקה.
אז את ממליצה לי להגיד לרופאה שאני מעדיפה לקחת מהתחלה גונל ולא איקוקלמין?
 
אז זהו שלא...את טועה


הריון מרובה עוברים הוא הריון בסופר סיכון - לעוברים בשל משקל לידה נמוך סיכוני פגות וכו' ובטח שלך על רקע של לחץ דם דבוה במיוחד
לא ברור לי מה הבעייה/בעיות שמניעות אותך לכיוון הנ"ל
אבל למקרה שאת רואה בה מאין תרופת קסם - תשכחי מזה

בהצלחה
&nbsp
 
למעלה