איקידו

לולא

New member
איקידו

עד כמה האיקידו הנלמד בארץ הקודש דומה למה שלימד אוסנסאי ?? אני ראיתי שיעור איקידו לדעתי המורה היה מורה לגודו שראה גם איקידו.

כשקאנו, מייסד הג'ודו, ראה את

אואשיבה מדגים, הוא אמר: "זה ג'ודו אמיתי!" אבל בתשובה לשאלתך: אין לי מושג, לא לומד לא זה ולא זה. סתם נזכרתי בסיפור יפה

לולא

New member
אני יודע

כמו כן הוא שלח 5 מתלמידיו הבחירים ללמוד איקידו

תגיד לי מה אתה רוצה?

מה זה? שאלה? פיקפוק? מי בארץ עושה ג'ודו כמו קאנו סנסי? מי בארץ עושה קראטה כמו פונאקושי? מי בארץ מתאגרף כמו מוחמד עלי? מי בארץ שר ג'אז כמו לואי ארמסטרונג? מי בארץ מלמד תורה כמו שלימדו אברהם אבינו ומשה רבנו? תעשה מה שאתה עושה הכי טוב שאתה יכול ותעזוב אותנו עם המורה הדפוק לאיקידו שראית. ראיתי את כל המורים בישראל. יש מדהימים ויש סתם כמו בכל מקום. אף אחד בישראל לא היה תלמיד ישיר של או-סנסי. מצד שני ישנם כמה שעושים את כל שביכולתם להתאמן כמה שיותר אצל אנשים שהיו תלמידיו הישירים. לולא, תזהר בהכרזות מלכלכות או רומזות על אמנויות לחימה אחרות. יש בארץ כמה מורים שלמדו הרבה שנין ביפן או אצל מורים יפנים. הם מקימים דור חדש של איקידוקאים. חכה ותהנה. מ. מ.

Kenshinkan

New member
יש לי חבר שלמד הרבה שנים בארה"ב

והוא אומר שבארץ זה לא דומה בכלל למה שהוא למד. דבר נוסף שאולי יעניין, הוא שהמורה שלי ראה סרטים ישנים של אואשיבה ואמר שאואשיבה מאוד התקפי אם צריך - כלומר, לא מחכה שיתקיפו אותו אלא מתקיף את היריב על מנת להגיע לבריח. בעז

כפי שנאמר כאן, יש הרבה מורים

לאייקידו, וכל אחד מהם מלמד בסגנון האישי שלו. בגלל זה קוראים לזה אומנות לחימה, ולא הנדסת לחימה. אף אחד בעולם לא יכול לעשות אייקידו בסגנון אואשיבה. הג'ודו והאייקידו שתיהן נובעות מהג'וג'וטסו, ולכן יש הרבה אלמנטים דומים. בקיצור, יכול להיות שראית שרלטן, ויכול להיות (יותר סביר לדעתי) שלא הבנת מה שראית עקב מחסור בידע בתחום.

לולא

New member
תגובה

1. יש אנשים שעושים קרטה כמו גישין פונקושי או לפחות בכיוון שלו 2. לשמחתי ראיתי מספיק סרטים של אושיבה להבין לאן הרוח נושבת. 3. ונכון גם לדעתי אושיבה סנסאי היה יותר התקפתי ופחות הגנתי הוא יותר נסה להכנס לתנועה ואז לשבור מה עוד שמה שרואים בארץ זה יותר ציפיה כהגנתיות מופגנת .

mickeym

New member
גם אני ראיתי הרבה סרטים של סופרמן

ועדיין, בכל פעם שמישהו נורה או לא מצליח לעוף, זה לא מפתיע אותי...

amir_aikido

New member
על סמך מה אתה אומר זאת ?

על מנת להצהיר הצהרה כשלך אתה נדרש להיות בעל הרבה נסיון הן באייקידו והן בג'ודו (בעיני לפחות - חגורה שחורה דאן 1 ומעל 5 שנים בכל אמנות, תחשב לנקודת התחלה סבירה) ואז לראות הרבה יותר מאימון אחד. בנוסף, איזה מורה ראית ? יש הרבה סגנונות של אייקידו בארץ, חלקם (יושינקאן): יותר קרובים לג'ודו היות והם נוסדו ע"י תלמידים שלמדו הן מאאושיבה והן מג'יוג'ורו קאנו. סגנון אחר (קורינדו, אותו אני לומד) בכלל לא קשור לאאושיבה. ולסיום - האם ראית מספיק כדי שזה יהיה מייצג ? לא צפית במקרה במקטע משיעור שבו נלמד במכוון סגנון עבודה של ג'ודו כהעשרה? האם צפית בשיעור שלם/מקטע ממנו או מספר שיעורים לאורך תקפה ? ללא מידע עליך ועל השיעור, בתוספת הסברים שיבהירו את הסיבות להתרשמותך. אני חושב שברור לך למה אנחנו לא נוכל להתייחס לדעתך ברצינות. בנוסף, אולי תופתע מכך, אך במסגרת מחקר שעשיתי בעבר על ההיסטוריה של האייקידו התברר לי שהמשפט "מה שלימוד אוסנסאי" (בהתייחסות לאאושיבה) הוא משפט חסר משמעות: מהעדויות מסתבר שלפחות משנות הארבעים אאושיבה כמעט ולא לימד במסגרת שיעורים כפי שמקובל היום, את השיעורים היו מנהלים מורים אחרים. ואאושיבה היה מדי פעם נכנס לשיעור, מדגים ומסביר רעיון מסויים שהוא חש קשר בינו ובין האימון. האמירות הנ"ל מסתמכות על מאמרים שנכתבו ע"י סטנלי פראנין, אייקידוקא שעסק רבות בחקר ההיסטוריה של האייקידו של אאושיבה ובמסגרת זו חקר גם את הדאיטוריו. רצוי להזהר כאן כי אותו כותב מוטה בעצמו לטובת הענף של איוומה. באותו ההקשר אני יכול גם לחזור על דוגמא שנתתי מהסגנון שאני לומד - קורינדו אייקידו. מייסד השיטה שלנו הוא סנסי מינורו היראי (או אוסנסי עבורנו אם אתם מעדיפים כינוי זה, בחייו הוא העדיף את הכינוי סנסי ולכן אני אספק בכך) וכשהייתי ביפן, קיבלתי הנחיות סותרות לטכניקות מסוימות משני מורים בכירים של השיטה - תלמידים ישירים של סנסי היראי. יתירה מזאת - כ"א מהם הכיר גם את דרך הביצוע של המורה השני את אותן הטכניקות, ואמר שהוא שאל את סנסי (היראי), והלה אמר לו שהדרך שלו היא הנכונה. ועכשיו - האם תוכל לחזור באופן מעט יותר ברור ופחות סתום (מלשון משוואה סתומה)
אמיר

לולא

New member
רק על עצמי לספר לא ידעתי

יש לי וותק וראיתי לפחות כ 3 שעות של אוסנאי עובד . מוריד את הכובע של על תתי זרמים לא ידעתי אבל ההיתי בטוח שאני יקבל בראש ממישהוא אבל תשובתך מפורתת וכמו שאמר מישהוא פעם על תכנס לקרב עם אתה יודע שתפסיד. אני עדיין מגלגל את העניין בראש כי זה מעניין אותי כי למעשה בקרטה ישנו עיניין שנקרא טי סבקאי שבגדול יכול להתפרש כמו תת נושא וחיבור לאיקידו שבוא אין הגנה נגד תקפה אלא התחמקות ואז תגובה קרטיסטית ובעצם התגובה יכולה להיות תנועה מאיקידו ואז בעצם האיקידו נהיה התקפי. גם הנינגיצו יש משהוא דומה את השם אני לו זוכר אבל העיקרון הינו הגנה בתנועה כלומר מישהוא תוקף צקי אני לו מגן אלא זז במקביל אליו ואז מגיב ובגדול זה יכול להיות תגובה באיקידו . אני לא מבלבל לכם את השכל אני מכווה.

amir_aikido

New member
זה לא קרב- ויש לנו סבלנות

אנחנו לא מנסים להכניס לך להיפך
אנו כן רוצים לנסות ולהבין את אמירתך ואת התוכן העומד מאחוריה, ולא להשאירה תלויה באופן הבלתי מוסבר שבו היא מופיעה. לכן, השאלות, עליך ונסיונך ועל ההקשר שבאמצעותו אתה שופט. אני האחרון שיגן על לימוד אייקידו של אאושיבה בארץ:
אני לא לומד אייקידו של אאושיבה
מהתקופה הקצרה שכן למדתי סגנון ששיך לאייקידו של אאושיבה, ומהסדנאות שעשיתי גם אח"כ, נשארתי עם הרבה ביקורת לפאן הטכני/קרבי של הלימוד של סגנונות שכאלה בארץ. ואני אף כתבתי את רשמי השליליים לא פעם אחת. אבל, השתדלתי לעשות זאת באופן מנומק, מוסבר וספציפי. מתוך הכרה שאפילו בארץ עולם האייקידו רחב מספיק שיהיו כאלה שהערותי לא יהיו נכונות לגביהם. בדוג'ו בו אני מתאמן ובסגנון שאני לומד בהחלט מתרגלים 3 תיזמונים לביצוע טכניקה : לפני התקיפה (ברגע היוזמה), במקביל לתקיפה ואחרי התקיפה (לאחר יציאה מהקו). כל הנ"ל אינם הופכים את האייקידו להתקפי, שכן לעולם האייקידו ישמש למגננה בלבד (יש שטוענים שזהו חסרונו האסטרטגי העיקרי של האייקידו). אלא, שברמות גבוהות, לא פעם התגובה היא על עצם הכוונה של התוקף לתקוף, ויש אלמנטים של פתיחה שמיועדים לעודד את היריב לתקוף לנקודה מסוימת, כך שיהיה קל יותר להתגונן. אני לא בטוח שתוכל לראות זאת בכל דוג'ו, רוב המורים בארץ רחוקים מהרמה הזו בעצמם, שלא לדבר על רוב התלמידים (אני כמתאמן בדאן 2, עם כ- 13 שנות אימון מאחורי יכול לדבר על זה, אבל מצליח לבצע רק לעיתים מאוד רחוקות). אגב, אחת הסיבות לגישה מאוד רכה וזורמת ולחוסר התנגדות לביצוע טכניקות באימוני אייקידו היא פיתוח של הרגישות הזו - לכוונת היריב. ובקשר לטאי-סבאקי: זהו מונח יפני כולל לתנועה של אמנויות לחימה. בקורינדו אייקידו יש גם אימון תנועה ייחודי לסגנון המכונה בשם זה. ובקשה קטנה אחרונה - לפני שאתה שולח הודעה. אנא, עצור וקרא אותה שנית ואל תשלח לפני שאתה בטוח שניתן להבין את ההודעה עד הסוף. את ההודעה האחרונה שלך היה מאוד קשה לקרוא. שא שלום אמיר

פנה לאייקידו ישראל בפלורנטין

מועדון ותיק ואנשי אייקידו מבית טוב. יש להם נציגים בכל הארץ... ניתן למצוא את הטל' ב- 144 בהצלחה.

שי רגב

New member
טאי-סבאקי

הוא עיקרון בסיס שקיים (או לפחות - אמור להיות קיים) בכל אמנות לחימה. יש כאלו שמדגישים אותו יותר ויש פחות. אגב, גם בנינג'יטסו זה נקרא באותו שם ("טאי-סבאקי").
"תת-נושא", "חיבור ל..."
וואלה, אני לא יודע על מה אתה מדבר (ונראה לי שאני עומד בכמה מן הקריטריונים "המקדימים" שמנה אמיר, למעלה...
): הטאי-סבאקי אינו בשום אופן "תת-נושא", אלא הוא הנושא בלחימה, ומהמעט שאני יודע על אייקידו (יש לי "קצת" הבנה בג'ו-ג'יטסו, בג'ודו ובנינג'יטסו/בודו-טאי-ג'יטסו ומעט יש לי בטאי-צ'י של ניר מלחי)) - שם הוא מהווה את העיקר. הסטת הגוף, עבודת הגוף ותנועת הגוף היא העיקר בכל אמנות לחימה.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif השם הוא מונח ביפנית

להגיד טאי סבאקי משמעותו להגיד "תנועת גוף" או משהו דומה ביפנית, ולכן המונח אכן נפוץ ברוב אמנויות הלחימה היפניות. אמיר

Hwoarang

New member
יכול להיות דומה

זה תלוי כמה אתה מוכן להתפשר לפני שאואשיבה התחיל ללמד אייקידו הוא למד ג'וג'וטסו והרבה דאיטו ריו.. בגלל זה האייקידו שלו היה יותר לוחמני מזה שמלמדים היום, כי הוא לא העביר(או שהתלמידים לא רצו לקלוט) את כל הידע שלו, ואם כן האייקידו של היום היה נראה מאוד שונה מקווה שעניתי לך על משו

למעלה