איקידו

a1981a12

New member
איקידו

רציתי לשאול אם איקידו יעיל לקרבות רחוב ?(עדיף מישהו עם ניסיון) בתודה מראש.

amir_aikido

New member
מה זה "קרב רחוב" ../images/Emo35.gif

אין לי ניסיון אישי אבל כן שמעתי מספר תלמידים אצלנו במועדון שכן הצליחו להגן על עצמם כנגד תוקף, בין היתר, בעזרת לימודי האייקידו במועדון. האם אלו היו "קרבות רחוב" ? - לא יודע - אתה צריך להגדיר מהו קרב רחוב לשם כך. האם הם לא היו מנצחים גם ללא האימונים ? - לא יודע - אני לא נביא, חלקם טענו שהאימון אכן טרם להם, אחרים לא טרחו לפרט. האם היו גם כאלה שהפסידו ? - כן, אני זוכר גם סיפור של בחור שהתאמן אצלנו שנתיים בערך ואז הפסיד בקרב רחוב, תקפו אותו 3 בחורים והוא התאכזב שהוא לא ניצח אותם. כרגיל, אני אסייג את דברי בכך שאני מתאמן בקורינדו אייקידו ולא באייקידו של אואשיבה. אבל אני בהחלט מאמין שיש גם תלמידים בסגנונות האייקידו שנבעו ממנו שיכולים להגן על עצמם אם יותקפו, וקראתי גם סיפורים כאלה ברשת. בכלל אני סבור שלהצליח להגן על עצמך פחות תלוי בשם של הסגנון שאתה לומד, והרבה יותר תלוי בך, באישיותך, בכישוריך, בנסיון שלך, במורה שלך, בסיטואציה ובמזל אמיר

a1981a12

New member
לאמיר

תודה על התשובה, מה ההבדל בין איקידו קורינדו לאיקידו של אואשיבה?

amir_aikido

New member
מצורף, קישור אתה מוזמן לקרוא

כתבתי מאמר לא קצר על איקיידו ו"קורינדו אייקידו" עוד בימי IOL, ואם תחפש בארכיון, תוכל למצוא גם עשרות הודעות של דיון בנושא הזה ביני ובין אייקי-פריק (בחוקר טוב
וחבל שפרש מהפורום
) בגדול - "קורינדו אייקידו היא אמנות אחרת, לא טובה יותר ולא טובה פחות משיטות האייקידו שיצר אואשיבה, פשוט אחרת, אפילו ששתיהן נקראות "אייקידו" אמיר נ.ב. מאז שכתבתי את המאמר כבר חלפו כמעט שנתים ואני השלתי עוד קצת, אולי גם אצליח יום אחד למצוא את הזמן להרחיב ולתקן את המאמר בהתאם.

Connor MacLeod

New member
תלוי ...

כמה נקודות למחשבה: 1. האייקידו משתמש בכוח של היריב כנגדו. לשם כך על המשתמש בתורה זו להגיע לרמות גבוהות מאד של שליטה ביסודות: רגש, תזמון, תנועה, יציבה ו"spirit". על מנת להגיע לזה יש צורך בהמון (ואני מתכוון להמון) אימונים, משמעת עצמית ויכולת אישית (כל אחד ברמתו האישית). ולכן, בעיקרון (כמו שאני רואה את זה) האייקידו לא יהיה יעיל עד שהוא יהפוך להיות מאד יעיל (אין באמצע, ההתקדמות באייקידו הנו בקפיצות מדרגה). 2. קרב מול יריב ברחוב, בד"כ מסתיים ב"מכה" הראשונה שנכנסת. שלא כמו בסרטים שאנשים חוטפים האטמי לראש, או טצקי לצוואר וקמים מייד. במקרה של יריב אחד, לוחם אייקידו יוכל להסתדר גם ברמת ביניים. 3. להזכיר שהאייקידו הנו יותר הגנתי מהתקפי. 4. בכל מקרה, מכיוון שאין בארץ קרבות רחוב כמו ביפן או בשאר מדינות המזרח, עדיין מומלץ פשוט להמנע. 5. כל תורת לחימה, כאשר הלוחם הוא ברמה גבוהה, הנה יעילה. בסופו של דבר תלוי בלוחם עצמו.

למעלה