איקידו טיבטי??!!

goonar

New member
איקידו טיבטי??!!

שלום לכולם, אני חדש בפורום, ומתאמן אצל שלמה דוד באיקידו( לםחות עד לפני 5 חודשים מאז עברתי לאשדוד, והילד נולד והעבודה עד מאוחר אז אני לא יכול להגיע לאימונים, בכל מקרה....... לפני כמה זמן הייתי בפארק הירקון והתאמנה שם קבוצה עם מדריך מחו"ל. התקרבתי ושאלתי את המדריכה מה הם עושים, כי התנועות נראו לי מוכרות, אבל היה בהם משהו שונה ממה שאני מכיר, והיא אמרה שהם מתאמנים באיקידו טיבטי?? מישהו מכיר את השיטה הזו? לא ידעתיבכלל שלטיבטים יש אומנויות לחימה, תמיד חשבתי שהם בודהיסטים שוחרי שלום.

eladי

New member
למה לא, בעצם ? נשמע טבעי

יש קווי דמיון בין ההרמוניה באיקידו לבין הבודהיזם. היות ואיני מומחה גדול באף אחד מהן, פה בערך נגמר מה שאני יכול לכתוב. אגב, נזירים ממקדש שאולין הם גם בודהיסטים - ובכ"ז מתאמנים (או התאמנו) בקונג פו וכלי נשק, בד בבד עם היותם בודהיסטים שוחרי שלום.

Tonjin

New member
נשמע טבעי...?

נראה לי שזה תחום שצריך לשפוט "בנראה הגיוני" ולא ב"נראה טבעי", לא..? איקידו קיים, מה 50-60 שנה בערך?, וזה פחות או יןתר הזמן שטיבט כבר לא ממש קיימת נכון? , ככה שהתשובה שלי היא "לא נראה הגיוני" אלא אם זו הייתה דרכו של אותו מתאמן להתחמק מהסבר ארוך ומפורט יותר, משהו בסגנון: "הטאקוונדו הוא קראטה קוריאני", טאי-צ'י הוא "מדיטצייה בתנועה" וכו'...

eladי

New member
דיברתי על בודהיזם ואיקידו

לא על איקידו "טיבטי" (לא מצאתי איזכור לזה).

RoyceGracie

New member
אולי מישהו יכול להסביר לי מה הקשר

בין אייקידו וטבע ? בכפר נוער בו אני עושה שנת שירות משלבים אייקידו וטבע, המאמן אייקידו לוקח אותם תחילה לגן הזאולוגי ולאחר מכן מעביר להם אימון אייקידו. אשמח לשמוע מה הקשר בין השניים ואיך זה בא לידי ביטוי ? (מעולם לא הייתי בחוג הזה שלו מחמת חוסר זמן) בברכה

Enderew

New member
אולי ג'ו ג'יטסו עם השפעה טיבטית?

הסגנון הכי קרוב לזה שאני שמעתי עליו הוא סגנון שבארץ מלמדת אותו יעל ארנון, תלמידתו של הרב לאגו ששילב השפעות טיבטיות בסגנון הג'ו-ג'יטסו שהוא למד. אני לא יודע הרבה פרטים, אבל הנה מה שהיה כתבה לשעור פתוח שהיא העבירה בשבועות (לקוח מתוך http://www.hagiga.bodyways.co.il/teachers-det.htm#jujitsu) : ג'וג'יטסו מסורתי - יעל ארנון ג'ו=רכות, ג'יטסו=טכניקה, טריק, קסם אומנות לחימה יפנית מסורתית המשלבת אלמנטים טיבטיים. מטרת האימון היא לפתח את יכולתו הפיזית, המנטאלית והרוחנית של המתאמן. בשיעורים נלמד להשתמש במרכז כמקור הכוח לתנועה ולחימה. נלמד שימוש בכוח של היריב בכדי למנוע התנגדות או מאמץ מיותר. נלמד שימוש בקי (אנרגיה) מתוך יציבה נכונה. יעל ארנון, דאן 2, מתאמנת בג'וג'יטסו בסגנון דאן-זאן-ריו תחת הדרכתו האישית של שודאי הרב לאגו, ראש שיטת דאן זאן ריו זן יו בוג'טסו. התגוררה והתאמנה בדוג'ו של השיטה בארה"ב כשנתיים וחצי. מלמדת את השיטה בירושלים ובמרכז אומנויות לחימה לנשים אל-הלב. חג שמח ושנה טובה ניר (משירוקאן)

Kenshinkan

New member
אלמנטים של תנועה

אנחנו נמצאים ב"קשרי אימונים" עם יעל סנסאי. בהחלט יש מה ללמוד מהשיטה הזו - מומלץ מאוד לאנשי ג'וג'וצו ואיקידו. בעז

למעלה