איקידו בתל אביב

איקידו בתל אביב

למתחילים
ואם אפשר כמה מילים על המקומות בתל אביב
תודה רבה

ashigara

New member
יש לך מזל, יש שפע של מורים לאיקידו בתל-אביב

תל-אביב נהנית משפע של מורי איקידו.
ניתן להווכח בכך במורים שמופיעים ברשימת המורים מארגון איקיקאי שעורך זאב ארליך.
נוסף על המורים ברשימה זו, יש מורים נוספים שמשתייכים לארגוני איקידו אחרים.

בין השאר:
שני דוג'ואים מארגון ISTA
http://www.aikidolife.co.il/
http://aikido-telaviv.co.il/
דוג'ו מארגון סיידוקאן:
http://go.walla.co.il/aikido/

כתמיד כשמחפשים דוג'ו, שווה ללכת ולראות. לא בהכרח מה שמתאים לי או למישהו אחר, ידבר גם אליך.
כל אחד מהמורים ברשימה הוא מורה ותיק ובעל נסיון ומכולם יש הרבה מה ללמוד.
לא עם כולם התאמנתי. רחוק מזה, אפילו עוד לא פגשתי את כולם.
באופן אישי, מהמורים שפגשתי והתאמנתי איתם, התרשמתי ממיילס קסלר, אותו פגשתי מספר לא רב של פעמים.
מיילס נמנה בין המורים שלמדו איקידו במשך שנים רבות ביפן.
האיקידו של מיילס הוא בעיני התמהיל הנכון - מחד אפקטיבי ומאידך אלגנטי ויפה לעין.

שיהיה בהצלחה ושנה טובה

ומה ההבדלים בין הארגונים ?

מעדיף משהו בתל אביב למשל...
ללכת לכמה שמאמנים בתל אביב ולהתרשם ?
משעור אחד ניתן להתרשם על אופי הלימוד ומה שמציעים ?

ashigara

New member
לדעתי, רב הדומה על השונה

קיימים מספר ארגונים באייקידו.
לומר אם יש הבדל מהותי
לעניות דעתי לא. פעמים רבות שמעתי ממתאמנים דברים כמו אנחנו מתאמנים אייקידו, אבל לא ... אלא אחרת. כשהסתכלתי לא ראיתי הבדלים מהותיים.
הארגון הגדול הוא אייקיקאי, שהעומד בראשו הוא נצר למשפחת המייסד (כעת ראש הארגון, שמכונה ביפנית דושו, הוא הנכד, מוריטרו אואשיבה סנסאי). ארגון זה הוא מעין ארגון גג שחברים בו מורים שונים ולכל אחד סגנון מעט שונה ודגשים שונים.
הארגונים האחרים (אולי חוץ מקורינדו אייקידו, אבל זה בסמכותו של amir_aikido לומר) גם הם נובעים מאותו מייסד, מוריהי אואשיבה שמכונה או-סנסאי (המורה הגדול).
בזמן זה או אחר עזבו תלמידים של המייסד ולעיתים תלמידים של תלמידי המייסד את הארגון הראשי ויצאו מסיבותיהם הם לדרך חדשה.

אם מעניין אותך, אני מצרף קישור למאמר שכתב עידו בלום ופורסם בשעתו במגאזין האייקידו בעברית שעורך זאב ארליך. היה בשעתו גם מאמר מצוין שכתב amir_aikido אבל אבדו עקבותיו ברשת (אולי amir_aikido יודע היכן הוא).

בסופו של דבר, עזוב אותך מארגונים וסגנונות. עצתי לך היא לצאת למסע חיפוש. ללכת לשיעורי נסיון. לבוא בזמן, אולי אפילו קצת קודם. לשוחח עם המתאמנים, עם המורה. תסתכל איך המורה זז (ושאל את עצמך האם ביום מין הימים היית רוצה לזוז כמוהו). כיצד המורה מתייחס לתלמידיו, איך הוא מלמד. צפה כיצד התלמידים מתייחסים אל המורה וזה אל זה. איך האווירה. אחרי שתראה מספר מקומות תוכל כבר לומר לעצמך היכן תרצה להתאמן. אם יתמזל מזלך במקום הראשון בו תבקר כבר תרגיש בבית ותרצה להישאר. אם לא, המסע יכול לארוך זמן. אם אתה מתלבט, תבקש לבוא לעוד שיעור נסיון או שניים או שאפילו תירשם לחודש. מה יקרה
מקסימום בסוף החודש תחדש את מסע החיפושים.

amir_aikido

New member
מסכים עם ההמלצה ללכת ולראות

אני חושב שהעצה שבסוף מאוד נכונה, להתחלה שווה מאוד ללכת למספר מקומות, לראות ולהתרשם מהמורה, הגישה והאימון ואח״כ ללכת עם הלב - המקום הטוב עבורך הוא זה אליו אתה תרצה לחזור ולהתאמן גם בליל מבול

מוצא הבדלים בין הארגונים, הבדלים גדולים בעיקר במתודולוגיה והבדלים קטנים אך מהותיים בעיני בטכניקות עצמן. מודע מאוד לכך שבארגונים הגדולים, קשה להתייחס אל הארגון כאל שיטה והוא מכיל הרבה יותר גישות שונות.

המאמר שלי, שנכתב לפני מעל לעשור, הוא פה:
http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=148&aId=6772

בהצלחה
אמיר

עדיגי

New member
מצטרפת להמלצה על מיילס (בתור תלמידה שלו)

אחלה דוג׳ו, אחלה אווירה, אחלה מורה - וגם מערכת שעות מאוד עשירה וגמישה.

אגב, מיילס פותח מדי פעם קורסים בני 6 מפגשים למתחילים. נראה לי שהבא נפתח באוקטובר, אבל אני לא סגורה מתי בדיוק. שווה לעקוב בפייסבוק בעמוד של הדוג׳ו (the integral dojo) ולראות.

amir_aikido

New member
עד כמה ת"א ? לגבעתיים (כורזין) תרחיק?

ת"א עיר גדולה, וקשה לדעת האם מקום בגבול בעיר שכנה יהיה לך רחוק יותר או קרוב יותר. אם תגיע לגבעתיים - אני מאוד ממליץ על שלמה דוד סנסי שמלמד (שם ובמקומות נוספים) קורינדו אייקידו - סגנון שונה של אייקידו.

אם זה מעניין אותך - חפש עוד פרטים בפורום - כתבתי אינספור הודעות וגם מספר מאמרים. למיטב ידיעתי, בגבעתיים שלמה מלמד במועדון סמוראי, בימי ראשון ורביעי בערב.

אמיר

אמיר Z

New member
דוג'ו איקידו ישראל במרכז ת"א

אהלן
אנחנו נמצאים במרכז ת"א (אבן גבירול 103).
אתה מוזמן ליצור קשר או להגיע לאימון ניסיון.
פרטים נוספים בלינק.
בברכה
אמיר
איקידו ישראל

למעלה