איקידו ברעננה

Tarbub

New member
איקידו ברעננה

אני מחפש מקום לאתחיל להתאמן באיקידו באזור רעננה. אני מתעניין בעיקר בקורינדו אייקידו אבל לא נעול על השיטה הספציפית. בבקשה אל תפנו אותי לאחת הרשימות של מורים/מכונים שיש ברשת - את זה אני יודע לעשות לבד (וכבר עשיתי), אני מחפש חוות דעת והמלצות של מורים שיש עליהם דיעה מהכרות אישית. ד´´א מדובר על אימון למישהו שעבר את גיל ה 30 כבר די מזמן

המלצה אישית

אני ממליץ לך על מורה בשיטה שאני מתאמן בה - יושינקאן אייקידו. יושינקאי הוא הסגנון ה"קשה" של אייקידו, וניתן בו דגש רב על דיוק הביצוע הטכני ורוח לחימה. המורה הוא עדי גוב-ארי, דאן 3. כיום המורה הבכיר ביותר לארץ ביושינקאן אייקידו. האימונים שלו קשים מאוד פיזית, מה גם שהשיטה עצמה קשה פיסית יותר משאר סגנונות האייקידו (המוכרים לי). אני מציע לך לעשות שיעור ניסיון. הוא מלמד במתנ"ס "לב הפארק" ברעננה. אם אתה מוכן לנסוע קצת עד לרמה"ש תוכל להתאמן אצל המורה שלי אלון דגן (דאן 2). האימונים אצלו פחות קשים, והאווירה מאוד חברותית ונעימה. זה מקום שפשוט כיף להתאמן בו (אנחנו מתאמנים במועדון "איתנים"), והמורה הוא אדם מאוד נחמד. גם עדי הוא מקצוען אמיתי, ויש אצלו אחלה חבר´ה. מקווה שעזרתי, אשמח לספק פרטים נוספים. לורנס

שחור2

New member
אני יודע על אלי ביטרן

הוא מורה הבכיר ביותר לקראטה בארץ דאן 6 והוא מאמן גם איקדו באחוזה אבל הממלצה הקודמת נשמעת לי יותר טוב

NetGangsta

New member
ההמלצה הקודמת נשמעת לך יותר טוב?!

תקשיב לי, אני גר ברעננה ובעבר למדתי אצל אלי ביטרן שנתיים (אומנם לא אייקידו אבל זה לא משנה). אלי הוא הבן אדם הרציני ביותר שאני הכרתי מבין המורים לאומנויות לחימה. אם אני לא טועה הוא כבר דאן 7, אבל אני לא בטוח. הוא שיהאן. הוא רק לפני כמה חודשים עבר למקום על אחוזה - אם אתה מכיר טוב את רעננה אז אתה בטח מכיר את המרכז החדש שבנו ליד "מרכז אלרם". שם נמצא גם ה"צ´ופה" ויש גם פיצרייה וכל מיני דברים. אתה תגיע לשם ויהיה לך שלט "סאידו - אלי ביטרן". זה שם. תלך לנסות, מאה אחוז שתאהב.

שחור2

New member
אוקי אני מתאמן שם

במשך 8 שנים קראטה ומתוכם 4 שנים קראטה ואני אמרתי שלאיקידו אני לא מכיר אותו אז אמרתי שאולי הקודם טוב יותר

AIKIDO GIRL

New member
אלי לרמן

אלי לרמן דאן 3 באיקידו מלמד איקידו (ולא עירבוביה של אמנויות לחימה) בכפר סבא ובהרצליה. אדם רציני ומסור לאיקידו ולתלמידיו. הוא למד ביפן 7 שנים אצל אחד מגדולי האיקידו בעולם - סוגנומה סנסי דאן 8. סוגנומה מגיע לעיתים לישראל ותואג אישית להתקדמותם ולקידומם של תלמידיו. מומלץ בחום ! פרטיו נמצאים ברשימת המורים של אתרי האיקידו הישראלים. יש בוודאי עוד מורים אבל אני לא הייתי מתייחסת לשום המלצה. לך פשוט לראות מקומות ונסה להתאמן שם. זה מה אני עשיתי. בהצלחה בכל אשר תבחר. אייקי גירל.

עירבוביה של אומנויות לחימה?

אני מכיר את אלי לרמן, וגם ביקרתי שם פעם אחת. הוא אכן מורה טוב ואדם מאוד נחמד. עם זאת, מדברייך עולה כאילו אלי ביטרן מלמד "עירבובייה" של אומנויות לחימה. עובדה זו לא נכונה, מאחר ואלי לא מערבב בין אומנויות הלחימה שהוא מלמד, אלא מלמד כל אחת בנפרד. כך גם המורה שלי לג´ודו, סנסאי שלמה דויד, שמלמד גם קראטה ואייקידו, אבל אותי הוא מלמד רק ג´ודו. אין שום רע במורה שמלמד יותר מאומנות לחימה אחת. לורנס

AIKIDO GIRL

New member
לא אמרתי מילה אישית על ביטרן

אני לא מכירה את ביטרן ולא כתבתי אישית שום מילה עליו. זעתי האישית היא שהאיקידו של מורה לאיקידו צריך להיות בדם. המורה לאיקידו לדעתי לא צריך להיות סופרמרקט של אמנויות לחימה. מורה טוב צריך להכיר ולהבין כמה יותר אמנויות לחימה אבל ללמד ולהקדיש את עצמו לאחת. יש מורים בכל מני רמות אבל אני חושבת שהטובים ביותר שראיתי בחיי הלא קצרים והמון מקומות בעולם היו אלו אשר הקדישו עצמם לגמרי לאמנות אחת ויחידה. שלמה מורה טוב בוודאי וביטרן בטוח שמורה טוב אבל אני אישית היתי בוחרת מורה לאמנות לחימה אחת. לדעתי יש אמנויות לחימה שמשלימות את האיקידו ומתאימות לו כגון איאידו, JODO, ואמנויות יפניות קלסיות אחרות המבוססות על עקרות ה JU. אבל קראטה הוא לדעתי נוגד את עקרונות האיקידו בכוח ובהתקפיות שבו. איקידו היא אמנות לחימה של הגוף ושל הרוח. שני עולמות ענקיים שצריכים להיות בהרמוניה עד כמה שאפשר. ולכן אימון הרוח והגוף בקראטה פוגם לדעתי באיכותו של המורה לאיקידו. בהצלחה בכל מקרה, ותודה על הדגובה לורנס איש ישמעל. וכאיש ערב הרשמי בפורום הזה אולי תמשוך שם בארצות ערב כמה חוטים ותקדם את השלום וההבנה... אגב לדעתי קורינדו איקידו שונה לחלוטין מהאיקידו של או-סנסי ולכן אולי בקורינדו לא מפריע העיסוק המקביל בקראטה.

מי אמר שחייבת להיות השלמה?

מדברייך ניתן להבין שלא ראוי שמישהו שעוסק באייקידו יעסוק בדברים שנוגדים את רוח האייקידו. מה לגבי כביסה? הרי כאשר אנחנו סוחטים את הכביסה הרטובה אנו מפעילים עליה כוח ללא שימוש באנרגיה שלה... לטעמי לא חייב להיות חוט מקשר בין השיטות שאדם עוסק בהן, כשם שלא חייב להיות חוט מקשר בין כל הדברים שהוא עושה בחייו. יתרה מזאת, מההיכרות שלי עם איידו וג´ודו, אני לא רואה בהן שום עקרונות של ג´ו שניתן לשלב אותם עם אייקידו. מה ההבדל בין חיתוך או חבטה שנלמדים באיידו/ג´ודו למכה שנלמדת בקראטה? מהכל אפשר ללמוד, והרווח נקי... ולסיום, בניגוד ללורנס המקורי, לי אין קשרים בארצות ערב... ולצערי, השנתיים האחרונות גורמות לי לרגשות מאוד שונים משהיו לו... ואחרון אחרון חביב, קורינדו אייקידו אכן שונה לחלוטין מהאייקידו של אואשיבה, ועל כך ישמח לפרט ידידי אמיר. מינורו היראי, מייסד השיטה, לא ראה את עצמו כממשיכו של אואשיבה, אלא כמייסד שיטה עצמאית, ולא עוד "סגנון" של אייקידו. לטעמי גם השיטה שאני עוסק בה, יושינקאן אייקידו, שונה מאוד מהאייקיקאי, למרות ששיהודא היה שנים רבות תלמידו של אואשיבה, וגם ראה את עצמו כממשיך דרכו האמיתית... לורנס ישמעל דהאמשה

שחור2

New member
אוקי עם אני לא טועה

קראתי שמי שפיתח את האיקדו למד המון אומניות לחימה אחרות ופילסופיות. ואישית אל תרד על המורה שלי. ומה שהוא אמר שביטרן לא מארבב אומניוטת לחימה זה נכון. וגם הוא יודע קראטה קמפואיגגסו איקדו וגודו עם כל מורה היה כמוהו מה טוב

nitzano

New member
תרישי לי לחלוק על דעתך

תרישי לי לחלוק על דעתך . There is no perfect art -therefore A martial artist sould strive to learn other arts inorder to get to perfection. The famose Su-lutang was a very good hsing-i-chuan fighter but it didn´t dtop him from studying Ba-gua-zhang and Tai-ji-chuan.He not only study them but he also created his own shu style Tai-ji-chuan. Even though the three arts are considered to be internal one they are very much different from one another.

when i come to think of it.l...

אואשיבה בכבודו ובעצמו למד מספר שיטות שונות. אומנויות לחימה קלאסיות יפאניות שלא היה ביניהן שום קשר...

nitzano

New member
Emmmmm

Not always .There is no need to know more than two arts .If you try to study more you might not know than all .At the end you´ll know alot and nothing

כל בן אדם צריך למצוא את האיזון

הנכון לו והכמות המתאימה לו. בוודאי שעדיפה ציפור אחת ביד מאשר שתיים על העץ, אבל אם אפשר להשיג את השתיים (או יותר) מה טוב...

שחור2

New member
לא נכון

מישהוא שהוא דאן 6 בקראטה הוא רציני מאוד. ותראה את מייסד האיקדו איתו אתה לא יכול להתוקח. עם הוא למד הרבה אומניות הוא יודע מה הוא עושה.

למעלה