איקאקלומין

s h a a ron

New member
איקאקלומין

היי בנות, אנחנו כבר מספר חודשים בנסיונות, ורופא הנשים ממליץ לקחת איקאלומין. קראתי כי עלול לגרום לתופעות לואי ולנזקים כמו פגישה בריר צוואר הרחם. אשמח אם מישהי יודעת עוד קצת על הכדור הזה, אם כדאי לקחת אותו וכו'. תודה מראש, שרון

זוג חדש

New member
שרון יקרה שלום ../images/Emo8.gif

גם אני טופלתי באיקאקלומין ואכן אומרים שהכדור פוגע ברירת,
הרירית שלי היתה מצויינת - 8 מ"מ.
לגבי תופעות הלוואי - אני לא חוויתי למזלי שום תופעה.
אני מאוד מאמינה שתופעות הלוואי באות כשמחכים להן.
אני הכנסתי לי לראש ששום דבר לא יקרה לי בעקבות השימוש בכדורים
ו - קרה כן - נכנסתי להריון.
(אחרי מחזור אחד של 2 כדורים ביום). מאחלת לך המון הצלחה, ואני מקווה שעוד בנות יוכלו לעזור לך מנסיונן כי לצערנו - יש פה לא מעט כמוך וכמוני.

bapi

New member
אכן את קצת צודקת בחששותייך אבל...

מצד שני אם היית יודעת כמה תינוקות נולדו בזכות האיקקלומין לא היית מהססת לרגע.
(וגם "זוג חדש" היא דוגמא להצלחה של הכדורים האלה
). מה שכן, חייבים לעשות מעקב על עובי הרירית ולראות שאכן אין שום פגיעה.
וכן להגביל את מס' הטיפולים עם הכדורים
מקוה שלא תצטרכי יותר ממחזור טיפולים אחד בהצלחה!

ממליצה להתחיל בבירור קצר לפני

שימוש בכדורי הורמונים למיניהם (כגון איקאקלומין). למשל - פרופיל הורמונלי בתחילת מחזור ולאחר הביוץ, בדיקת זרע. אני מודה שניסיתי איקאקלומין במשך חודשיים, ומלבד תופעות לואי לא קרה כלום, ובמקביל עשיתי בירורון קצר. רק אחרי שעברתי לרופא פוריות התחלנו בירור קצת יותר מקיף, והאיקאקלומין נשאר בבית מרקחת, לפחות לבינתיים. בכל מקרה - בהצלחה

m i c h a l y

New member
גם אני מנסה

פעם שנייה את האיק'. לי ממש ממש לא היו תופעות! אני יודעת שכדאי מאוד לעשות מעקב באולטרסאונד במהלך החודש.... בהצלחה, מיכל.

הכדור הזה

עזר לי להקלט ב-2 הריונות. בעצם כשלקחתי רק אותו: 1 כדור ביום, זה לא עזר. כשלקחתי 1.5 כדורים ביום, בתוספת פרוגנין C (לניטרול הפגיעה ברירית) הצלחתי. רק שבאחד ההריונות, הביוץ לא הגיע ביום ה-14 כצפוי בטיפול עם האיקקלומין, אלא רק ביום ה-34. אז במידה ותחליטי לקחת אותו, ממליצה שבמקביל תעקבי אחרי חום השחר או מעקב זקיקים לוודא מתי יש ביוץ. כדי לדעת מתי הביוץ כדאי שתקראי את המאמר על שיטת המודעות לפוריות שנמצא במאמרי הפורום תופעות לוואי מאיקקלומין לא היו לי. לולה הפילולה

s h a a ron

New member
מודה לכן על התגובות בנות

בינתיים הספקתי לבקר אצל רופא הנשים והחלטנו יחד שננסה חודש נוסף ללא הכדור. אני בהחלט מעדיפה לתת עוד קצת לטבע לעשות את שלו, ובצירוף מעקב הזקיקים... מקוה שיהיה בסדר מאוד מודה לכן, השכלתי בהצלחה לכולנו
שרון

יש לי שאלה בנושא

האם לפני שמקבלים המלצה מהרופא להשתמש בכדור נעשה איזה שהוא מעקב (כמו מעקב זקיקים) או איזו שהיא בדיקה (כמו צילום רחם, למשל)?

לא בהכרח. יש רופאים שלא עושים כלום

ומתחילים בנסיון דווקא עם כדורי איקאקלומין, ולאו דווקא עם מעקב. לגבי האם זה נכון, מומלץ - יש כאן הרבה דעות, רוב הבנות יגידו לך שאם את מקבלת איקאקלומין - תדרשי מעקב זקיקים. מקווה שעזרתי

פּוֹנְג

New member
רצוי ביותר לפני שמתחילים עם כדורים

לדעת איפה הבעיה. אצלי עשו מעקב זקיקים לפני הכדורים. ראו שהביוץ הוא מאד מוקדם. אצלי הכדורים נועדו לדחות את הביוץ ושנדע בדיוק מתי הוא. לא ידוע לי שצריך לעשות צילום רחם לפני הכדורים. בדרך כלל הולכים מהקל אל הכבד. צילום רחם הוא יותר 'כבד' מכדורים. (לעניות דעתי והבנתי, כמובן.)

למעלה