איציק שמלי... האלבום.

moshe alfasi

New member
איציק שמלי... האלבום.

אז אחרי חודש שהאלבום של איציק שמלי יושב אצלי במדף, הבנתי משהו, חוץ מזה שיצאו בחודש-חודשיים האחרונים המון אלבומים שחיכיתי להם המון זמן, כמו: מומי לוי,סידי,פלד ואורטגה וקוואמי, הבנתי שהאלבום של איציק לא באמת מושמע אצלי כמו כל אלבום שיוצא מתאקט. אתן דוגמא שלדעתי הכי ממחישה, כשהאלבום האחרון של סאב יצא, בהתחלה חשבתי שהוא נפילה לכל הדעות, קטלתי אותו ללא הכיר ולא נתתי לו מספיק השמעות, אבל בכל זאת המשכתי להאזין לו בכל הזדמנות הכי קצרה שהייתה לי. כשהאלבום של שי יצא, לא הפסקתי לשמוע את האלבום, שמעתי אותו בלופ מהבוקר עד הערב, כל שניה של זמן פנוי שמעתי שיר,וורס,פתיחה או כל דבר שקשור לאלבום הזה... במשך חודש כמעט ולא שמעתי דברים אחרים. עכשיו כשאני מסתכל על האלבום של איציק, אני שם לב שבקושי פתחתי את החוברת, אולי פעמיים במקרה הטוב, כולל הפעם הראשונה שפתחתי את העטיפה. אין שום דבר שמושך אותי לשמוע אותו בלופ עצבני כמו ששמעתי את כל שאר האלבומים של תאקט, מהראשון עד לאחרון. יכול להיות שכל מה שתאקט ניסתה לעשות פשוט לא עובד, אמנם מכרו לי את האלבום, ורכשתי אותו במיטב כספי, אבל בכל זאת, לא קנו אותי כמו שרצו... לא באמת השתכנעתי שהאלבום של שמלי בהחלט עושה לי את זה, עם כל הערכה שלי להשקעה והנסיון ליצור הייפ, איציק שמלי עדיין זמר מזרחית, יוצר מוסיקה שאני לא בדרך כלל רוכש, ולא מאזין לה ביום יום... אני פשוט מחכה שתאקט יוציאו משהו שחור, סול, ראפ, אני אפילו מצפה לשמוע משי קצת פ'אנק כמו באלבום של מומי, אבל עם כל הצער שבדבר, נראה לי שדיי מיציתי את האלבום של איציק ב10 השמעות, ונראה לי שהקטע המזרחי בתאקט לא עובד, וזה לא מה שציפיתי מאלבום של תאקט.

forzaj

New member
לא מבין מה הסיפור..

איציק שמלי זמר בבסיסו מזרחית..זה חדש לך? אם קנית את האלבום בציפייה להיפ הופ או לא יודע מה אז מן הסתם שתתאכזב.. איציק לא ראפר..ולא זמר R&B...הוא מזרחי במקור... לטעמי השיר מוסיקה עם בוסקילז נותן להיט גרובי/פנקי שנותן גם ראפ (עלוב ליריקלית כרגיל..אבל עדיין ראפ) ומשלב בו קצת מזרחית..כנ"ל מוסיקה שהוא לא ממש מזרחית אסלי... כמה חסר הוא מזרחי לייט...אני זוכר לא ממש מזרחי...ויש לך את השקטים שהם מזרחי לייט... רק אמא הוא מזרחי סטייל אייל גולן וזה מעולה..זה שיר קצבי ונעים סטייל "מתגעגע" של אייל... אחלה אלבום...המוצר הכי טוב שיצא מתאקט לטעמי..אחריו האלבום של שי והאלבום של סאב והצל (האור והצל) ואז תאקט אולסטארז ומעבר לזה כלום טוב לא יצא משם זה בטוח... הסיבה לאכזבה שלך היא לדעתי כי ציפית למשהו שמראש לא היה קיים..ציפית לז'אנר שלא קיים..איציק מזרחי..ואם ציפית לכל דבר אחר אז חבל שקנית..כי זה היה אסון צפוי מראש...

yaniv 1988

New member
../images/Emo45.gif

ללא ספק..האלבום הזה גם מבחינתי נפילה גדולה,אמרו סיגנון שונה,משהו שלא קיים,או כל התיאורים שיצאו מצד סאב ומשפחת תאקט ומה שקיבלנו זה אלבום מזרחי נטו שאפילו בקטגוריה של המזרחי לא מתעלה על שום אלבום של איל גולן.. אפילו השירים בהם החברה מתאקט מתארחים לא מספיק טובים,ולא גרמו לי לשמוע אותם יותר מ3 פעמים בסופו של דבר האלבום הזה איכזב,אולי בגלל שבאמת ציפתי למשהו אחר,למרות שאין לי בעיה כל כך עם שירים מזרחיים האלבום האחרון של איל גולן או סגיב כהן רץ אצלי דיי הרבה,אבל האלבום הזה לא מספיק טוב אפילו אם אני מכניס אותו לקטגוריה של אלבומים מזרחים..שיהיה בהצלחה באלבום הבא

forzaj

New member
אוקיי שמע שמע..

1. ברור שזה לא מתעלה מעל אף אלבום של אייל גולן כי אף אמן מזרחי לא מתעלה מעל אלבומים של אייל...דרך אגב זה דווקא כן מתעלה מעל 2 אפילו..'ואני קורא לך' וכמובן 'מציאות אחרת'.. 2. לא יודע איזה תיאורים סאב וחבורת הז*ל פרסמה אבל בשורה התחתונה..אם היית באחרת מ-2 ההופעות ואם גלשת מספיק בפורום הזה או בפורום מזרחית אחר אז היית יודע בדיוק למה לצפות..כפתי כמה ביקורות אינטרנט על ההופעה ואם היית קורא אפילו אחת אז אני מבטיח לך שהיית יודע בדיוק לקראת מה אתה הולך..מזרחית סופר לייט בשילובים עדינים של ראפ חלש,סול יפה וR&B+פאנק סבירים..לא יותר ולא פחות..בשורה התחתונה אלבום מרגש ומצוין! 3. סגיב כהן באמת מיוחד ותותח אבל הוא מזרחי לייט מאוד.. 4. בקטגוריה של מזרחית האלבום הזה לא בטופ כי מה לעשות שישי לוי,אייל גולן,זוהר ארגוב,משה פרץ,רון שובל ואחרים עדיין בשטח.. 5. וזה לא קשור אלייך,זה קשור לדנטל שאמרה שהאלבום איטי מדי.. יש בזה משהו..האמת שהשיר שפותח אותו עם סאב היה בהופעה יותר מהיר ועם קולות רקע יותר יפים..וזה חבל..כנ"ל הרבה שירים אחרים אבל למרות הכל זה אלבום מעולה..'תודה לך אבי','אמא','עשר המכות' (הכי טוב באלבום),'אני אצליח' וכמובן כמה חסר,אני מודה לך,זה אני ואני זוכר שהם סינגלים שהיו ידועים מראש..כל אלה מצוינים!+'לא שפוט שלך' ו'מוסיקה' שהם קצביים טובים ואליפות שלמרות שהוא די איטי..עדיין מילים יפות ושיר מרגש שעושה את שלו..כל אלו נעים להם בין שירים טובים מאוד למצוינים.. זו דעתי..האיטיות יותר מפריעה בשיר הפותח וזהו בערך..

דנטל

New member
זה לא שאני חושבת שהוא רע

אלא שאני חושבת שהוא לא מספק. הייתי מכנה אותו נחמד ונחמד זה בהחלט לא מספיק בשביל לשמוע משהו בלופ. כמה חסר ומוסיקה הם שירים שהייתי מסוגלת לשמוע בלופ (של לא יותר מדי חזרות). השאר לא. בחוברת הסתכלתי פעם אחת. את הדיסק שמעתי פעמיים. מתכוונת לחזור ולעשות משני אלה, אבל לא מוצאת הזדמנויות. את רוב השירים שמעתי גם בהופעה בזאפה. מכיוון שמאוד אהבתי את השירים בהופעה היו לי ציפיות גבוהות מהדיסק, אבל כשהשירים האלה מגובשים לדיסק הזה, זה פשוט לא מסתדר בשבילי. זה נשמע לי ארוך, איטי ולפעמים מייגע. וכן, אני באופן מוצהר מודה שיש לי בעיה עם שירים איטיים בכל מקרה, כך שרצף כזה של שירים איטיים לא עובד אצלי טוב, אבל אני עדיין מסוייגת בביקורת שלי, כי אני מעדיפה באמת לגבש דיעה רק לאחר יותר השמעות מהשתיים ששמעתי בתכלס.

למעלה