איציק מרדכי

איציק מרדכי

אני מרגישה חובה להעלות את הנושא במיוחד כאשר אנחנו עדים ליותר ויותר מעשים מגונים בקרב אנשים צבא או אנשי ציבור. מה דעכתם על אי הורדה בדרגותיו של איציק מרדכי, הנשענת על טיעון מאוד "חוקי" של "הוא נענש מספיק"?

סלוניק

New member
הטיעון - "הוא נענש מספיק" הוא מגוחך

ונודף ממנה טעם רע מאוד. ועם זאת אני לא יודע אם היה מקום לשלול את הדרגות ממילא, שהרי הדרגות ניתנות בתמורה לעבודתו הביטחונית של מרדכי אותה הרוויח ביושר, ואין לה קשר לשאר מעשיו (ניתן להבין שאני בכל מקרה מתנגד לענישה שכזו כאשר אין לה רלוונטיות להחלטותיו הביטחוניות של איש צבא או מילואים).

Continuum

New member
..

הוא למעשה השתמש בדרגות כדי לבצע את מה שביצע, ועל כן אפשר להגיד שהוא משתמש לרעה בדרגותיו.

סלוניק

New member
לא חשבתי על כך.

אפשר להגיד את זה, אבל זה די מאולץ. אם אני לא טועה בין המוטרדות מינית היו גם שתי עובדות (או אחת) של משרד הביטחון. אני משער שגם אם היה מדובר רק בהן אז שאלת שלילת הדרגה הייתה בכל זאת עולה. בכל מקרה העלית נקודה מעניינת.

Vrock

New member
שאלה טובה..

אני לא אוהב עברייני מין. מבחינתי, העונש שלו יל להיות כבד כמעט פי 2. אבל הורדה בדרגות לא קשורה לזה בכלל. למה שלא נכריח אותו ללכת עם שיער צבוע בורוד, או נשלול לו את הרשיון? מאותה סיבה. ד"א, הטיעון "הוא נענש מספיק" הוא יופי של טיעון. למה גנב משוחרר אחרי 3 שנים ונאשם בתקיפה בנסיבות מחמירות אחרי 4? בגלל שהגנב כבר נענש מספיק אחרי 3 שנים והתוקף לא.

Bassman

New member
אם השימוש בדרגות היה עזר

למעשה יש להוריד אותו בדרגה. אם לא- אז לא.

iknow

New member
שאלה בעניין זה

האם יש השלכות מעשיות לביטול הדרגות? כי אני לא מצליח לקלוט למה זה חשוב אם הורידו לו את הדרגות או לא. הרי כולם במילא יודעים מה היו דרגותי לפני כן. חוץ מהסימליות של העניין (לי אישית זה בטח לא היה מזיז ולא ממש ברור לי למה שזה יזיז למישהו), האם ישנן השלכות נוספות?

חמדונה

New member
לא כל הפנסיה הולכת.

אבל הסכום יופחת בהתאם לדרגה. כן, אני בטוחה.

למעלה