איצבוע אקורד B

סילברדו

New member
איצבוע אקורד B

אקורד שאני מתחבט בו כבר תקופה..אקורד B או C נניח בפוזיציית בארה על חמישה מיתרים..איך אתם עושים את האיצבוע שלו?
עם שלוש אצבעות על שלושת המיתרים 2,3,4 ? עם אצבע אחת (הקמיצה) על שלושת המיתרים האלה?
גבוה בגיטרה זה עוד איכשהו נוח עם אצבע אחת על שלושת המיתרים אבל בתחילת הסריגים זה צולע..

ilanmar

New member
אני עם שלש אצבעות.

המורה שלי עם הקמיצה, אבל הקמיצה שלו גמישה הרבה יותר משלי...
אני פשוט לא מצליח עם הקמיצה והחלטתי לדבוק בשלש אצבעות וזהו.
לפעמים אני משתמש בקמיצה, אבל זה במקרים שבהם לא מאד חשוב לי לפרוט על שני המיתרים התחתונים (כמו במקרה של POWER CHORD), או שלא אכפת לי שהצליל שלהם יהיה עמום.

סילברדו

New member
אתה עושה ככה על כל הפרטבורד?

דווקא בגבוה נוח לי עם הקמיצה..אני יודע שאני צריך לדבוק במה שאני רוצה לעשות ולהתאמן על זה.
הבעיה שלי נמצאת בהתחלת הפרטבורד..מבחינת מעבר ל-B יותר מהר ונוח לי עם הקמיצה..מבחינת איכות צליל אז עם שלוש אצבעות יוצא צליל יותר טוב..

ilanmar

New member
כן.

הרגל ישן. ניסיתי כמה פעמים עם קמיצה ועזבתי את זה.
לא נתקלתי בבעיה כלשהי שמפריעה לי עם שלוש אצבעוות.

Wonderboy Blues

New member
אני עם אצבע אחת - עם הזרת

כשהתחלתי לנגן הייתי מנגן עם הקמיצה אבל שמתי לב שזה הרבה פעמים גורם לכך שאני חוסם את המיתרים הגבוהים. לכן עברתי לנגן עם הזרת (שאצלי היא הרבה יותר גמישה מהקמיצה).

סילברדו

New member
נראה לי שאתה במיעוט

אין הרבה שמנגנים את זה עם הזרת..גם המורה שלי ככה.

nadav779

New member
גם אני עם הזרת

אף פעם לא נתקלתי בעוד מישהו שהזרת שלו מספיק גמישה כדי לחסום בדיוק את שלושת המיתרים 2-3-4, ולשחרר את המיתר הראשון. מגניב שיש עוד אנשים כאלה. מדהים שבשיטה הקלאסית עם 3 אצבעות אני עד היום לא מצליח - האצבעות שלי פשוט רחבות מדיי בשביל להכנס לשריג אחד.

zangiamit91

New member
אני עם 3 אצבעות על שלושת המיתרים

משתי סיבות, א' יותר חופש למתחים או להוספת/השמטת תווים מהאקורד, ב' נוחות, ככה התרגלתי, ג' לא תמיד אני מניח את האצבע על הבארה סתם מתוך עצלות.
עם הקמיצה אני עושה בשריגים הגבוהים ביותר כשצריך.

ilanmar

New member
בעיקר בעניין ה-א'

וגם בעניין הב'.

nadav779

New member
עוד שאלה בסגנון:

יש פה עוד מישהו שמשתמש רק בשתי אצבעות כדי לנגן אקורד E או A? היחיד שראיתי שעושה את זה חוץ ממני זה טומי עמנואל

למעלה