איפריליזם

אורוש16

New member
איפריליזם../images/Emo4.gif

אנשים יש לי בעיה כמה שאני מנסה ללמוד איפריאליזם אני לא מצליחה!!!! כאילו החומר לא נקלט...מה עושים? אם למישהו יש כח לכתוב בקצרה על האיפרליזים בדרך שכן תיקלט זה יהיה נחמד מאוד

אני יכול לנסות...

אמפריאליזם זה בעצם כיבוש שטח מסויים למטרות מסויימות...יש כמה מטרות עקריות: 1) סיבה כלכלית - תחשבי בהגיון....אם אני למשל בריטניה, ואת קניה. לך, יש המון אוצרות טבע, יהלומים, זהב, וגם אנשים שיכולים לשמש כוח עבודה זול ויעיל יותר. אז זו סיבה אחת....אוצרות טבע, כי אני, בריטניה, רוצה ממך את הזהב שלך אז אני כובש אותך ואני גם לוקח את התושבים שלך שיהיו לי עבדים. 2) סיבה אידאולוגית - כל העניין של הסיבה האידיאולוגית התחילה בעצם מפרסום הספר של דארווין "מוצא המינים". הוא בעצם אמר שם, בכלליות, שהאדם הלבן הרבה יותר מפותח מהאדם השחור מכיוון שהאדם השחור, יותר קרוב לאבותינו הקוף מאשר האדם הלבן. אני, האדם הלבן, כובש אותך, האדם השחור כי אני רוצה להפוך אותך ל"נהורה "יותר, מתורבתת יותר. 3) סיבה פוליטית - מבחינה הגיונית, אם אני בריטניה ואת לדוגמא צרפת, ואת הרבה יותר גדולה ממני, את יותר נחשבת! אז אני ילך לאפריקה, ויכבוש שם שטחים בכדי להיות יותר גדול ממך ואז אני יהיה יותר נחשב. תחשבי על זה כמו היום...ארה"ב, לדוגמא, היא מאוד נחשבת וגם רוסיה ושתיהן מדינות ענקיות..... ככה היה גם פעם... 4) סיבות דמוגרפיות(של השטח) - אצלי במדינה, בבריטניה, יש המון אנשים. בזכות הרפואה פחות מתים והרבה יותר נולדים ונוצר מצב של צפיפות אוכלוסין - צפוףףףף בטירוףףף!!! אז, אני יכבוש שטח, ויעביר חלק מהאנשים במדינה שלי, לשטח שאני כובש ואז נוצר מצב שיותר נוח! חוץ מזה, אם יהיה לי יותר שטח, אני יכול להקים יותר מפעלים וההון שלי יגדל... עכשיו...אני לא יודע מה עוד את צריכה באימפריאליזם כי כל ביהס מתמקד במשהו אחר, תכתבי לי פשוט ואני יוסיף לך עוד אם בא לך..מקווה שעזרתי...

אורוש16

New member
../images/Emo51.gif

חחחח אהבתי!!! עוזר מאוד
יש לנו עוד סיבות...ואנחנו גם צריכים את המדינות...אבל תפסתי את העיקרון...מקווה שייקלט איכשהו מממ איפה היית כשמליון איש ניסו להסביר לי את זה?
בכל מקרה תודה... ו..בהצלחה!

אורוש16

New member
שאלה/בקשה

אם כבר עזרת..אז אני אתפוס טרמפ
יש לי בעיה בעייתית מאחרי הנושא של הגדודים העבריים אני לא יודעת את הנושאים, ואם כן, אין לי סדר רציף בראש, כי לימדו אותנו את זה אחרי המתכונת ובחלקים למעשה רק אתמול סיימנו את החומר כאילו 14 הנקודות של ווילסון, ועידת השלום וכל השאר (מאחרי הגדודים העבריים פשוט לא ברורים) מממ יש מצב לעזרה?

בטח שיש מצב!

לא ממש הבנתי את השאלה שלך האמת..אבל אם התכוונת לרשימת הנושאים הנה הם: אם את מדברת על סיום המלחמה, הנה זה: - 14 העקרונות של ווילסון - הסכמי שביתת הנשק וסיומה הרשמי של המלחמה - ועידת השלום בפאריז(הכוונה לעמדות המדינות המנצחות לגבי הסדרי סיום המלחמה עם גרמניה...יענו שלושת הגדולים קלמנסו, ג'ורג' ווילסון - כל אחד ועמדתו) אם יש לך עוד שאלות, בכיף אל תתבישי כי ככה אני גם עוזר לעצמי ולא מתעצל לשנן ת'חומר חחח

אורוש16

New member
תודה

ממממ אוקיי תודה! אם תוכל לפרט על הנושאים זה יהיה מעולה... כי כמו שאמרתי אני לא יודעת עליהם הרבה..

מקווה שזה יעזור לך-

14 העקרונות של ווילסון: ווילסון,נשיא ארצות הברית,מפרסם מסמך עם 14 עקרונות סמוך לכניסתה של ארצות הברית למלחמה. בכך הוא עושה את הצעד הממשי הראשון שמסמל את ניצני הסיום של המלחמה. לווילסון היו מספר סיבות לפרסום המסמך: 1) הצדקת כניסתה של ארצות הברית למלחמה- עד מלחמת העולם הראשונה,ארהב נקטה מדיניות בדלנית,כלומר לא התערבה בנעשה בעולם. עם כניסתה למלחמה, היתה דעת קהל אמריקאית שהתנגדה לכך, וארצות הברית הצטיירה כקולוניאלית אמפריאליסטית. מסמך 14 הנקודות, שמדבר על הסכמי שלום, מציג את ארצות הברית כמי שנכנסה למלחמה כדי להביא שלום וצדק, כלומר, ארצות הברית היא "האיש הטוב" בכל הסיפור. 2) בגלל שרוסיה פרשה מהמלחמה, נוצר בלאגן. ארצות הרית ידעה שכשרוסיה פורשת,זה אומר שגרמניה מתחזקת, מה שעלול בעתיד לאיים על ארה"ב----> לכן ארה"ב מפרסמת עקרונות במטרה להפסיק את המלחמה. כמו כן,היא מצטרפת במטרה לנטרל את גרמניה מהר ככל האפשר. 3) נתינת ביטוי ל"אני מאמין" של ווילסון. ווילסון האמין בשלום צודק ובטוח, בליברליזם ובמוסר. מתוקף היותה של ארצות הברית המעצמה הדמוקרטית הגדולה ביותר,היא תוכל להשפיע על הסכמי השלום כך שיהיו צודקים. 4) תגובת התגוננות מפני התעמולה הרוסית- ברוסיה התחוללה מהפיכה קומוניסטית, והם פירסמו תעמולה אנטי אמריקאית. לטענתם,אמריקה הצטרפה למלחמה למטרות רווח קפיטליסטיות ולמטרות טריטוריה. בעקרונותיו של וילסון, אשר ביטאו שלום וצדק, הוא סתר את התעמולה הרוסית. * בעיקרון לבגרות את צריכה לדעת שלושה עקרונות, אני אתן פה חמישה כי תמיד טוב לדעת קצת יותר: 1. דיפלומטיה גלויה- וילסון טען כי דיפלומטיה חשאית היא אחת הסיבות למלחמה- זה יוצר כפל הסכמים,התחייבויות וסכסוכים. מעתה ואילך כל ההסכמים הדיפלומטיים יהיו פתוחים לקהל הרחב. 2. חופש מוחלט בימים- יהיה חופש שייט בכל הימים (מחוץ לשטחים הטריטוריאלים כמובן. שטחים טריטוריאלים= לכל מדינה יש שטח ים מסויים שהוא ב"בעלותה" ותחת אחריותה),כל המיצרים והמעברים יהיו פתוחים למעבר ולמסחר,אלא אם יחליטו לסגור אחד מהם בהסכמה בינלאומית. 3. פירוק האימפריה העות'ומאנית, נתינת אוטונומיה לשטחים התורכיים, ונתינת אוטונומיה למדינות הכבושות. האמפריה העותומאנית תפתח את מיצר הדרדנלים למעבר חופשי. 4. חלוקה צודקת של התביעות הקולוניאליות מעבר לים, תוך התחשבות גם בעמים שנכבשו וגם בעמים הכובשים. 5. שחרור הטריטוריה הצרפתית הכבושה,כולל שטחי אלזס לוריין. 14 העקרונות מתחלקים לשלושה חלקים- סעיפים 1-5 מדברים על הסיבות למלחמה, ועל כן סעיפים אלה מונעים חזרה על הסיבות להבטחת שלום ולמניעת מלחמה נוספת. סעיפים 6-13 מבטאים את זכות ההגדרה העצמית ואת השאיפה ליצירת עולם חדש. סעיף 14 הוא חלק בפני עצמו. הוא הסעיף החשוב ביותר,מדבר על הקמת חבר לאומים. סעיף זה נתקל בהתנגדות דעת ההל בארה,ב כי הוא נוגד את המדיניות הבדלנית שלה. בלי סעיף 14,לא יוכלו כל שאר הסעיפים להתקיים,כי הוא מבטיח את אכיפתם. תגובת המדינות למסמך: מדינות ההסכמה קיבלו אותו אבל לא ממש ברצון. היו פערים אידיאולוגיים בין תפיסתה של ארה"ב לגבי העולם החדש והקולוניאליזם, לבין האידיאולוגיה הבריטית-צרפתית שרצתה בהמשכת האימפריאליזם. אך,הן בכל זאת קיבלו את ההסכם כי לא יכלו לוותר על עזרת ארצות הברית למדינות ההסכמה במלחמה. מדינות המרכז, שהיו אז במצב טוב ונחלו נצחונות באיטליה ורומניה, דחו בכל תוקף את המסמך בטענה שהוא הסכם כניעה מביש וחסר צורך. טלטול

טרה10

New member
שני דברים-אחד חופש השיט והשני

הגדרה לאומית. אחד- ארה"ב סייעה לבריטניה ולצרפת ביצוא סחורות ונשק בים. אחת הסיבות לביטול הבדלנות היה פגיעה באניות אמריקאיות מצד הגרמנים. זה בקיצור. ההגדרה הלאומית- היא התעוררות הלאומיות והעמים שהיו תחת שלטונן של האימפריות- האוסטרו- הונגרית באירופה- ועמי המזרח תחת שלטון העות'מאני שבוטל בכל האיזור, והאימפריה הבריטית..שלא מיהרה לוותר כי לא נוצחה- למשל בהודו רק ב-1948. הלאומיות ככלל החלה באיחוד איטליה ב-1861 כך שהנושא היה חדש למדי. אגב זה אחת הגורמים להצהרת בלפור- שלא הוזכר. כך שאם למישהו יש בעיה אם העקרונות של וילסון הנה יש קשר להגדרה הלאומית.

אורוש16

New member
פירוט

אמממ אני צריכה פירוט על שאר הדברים, על סיומה הרשמי של המלחמה, על ועידת השלום בפריז, מי אלו קלמנסו, וילסון ומה העמדות שלהם...
מראש

S

sunshineBK

Guest
טוב...

המלחמה הסתיימה כשפנתה גרמניה לווילסון לחתימת הסכם שביתת הנשק. גרמניה עשתה זאת משום שבעלות בריתה היו על סף שבירה, כוחותיה היו חלשים ובעיקר בעקבות כשלונה בקרב האחרון. באופן רשמי ממש הסתיימה המלחמה כשחתמה גרמניה על חוזה השלום בועידת ורסאי. בועידות השלום השתתפו רק המדינות המנוצחות, המרכזיות ביניהן- בריטניה, צרפת, ארה"ב ואיטליה. קלמנסו היה הנציג הצרפתי. האינטרסים שלו היו נקמה בגרמנים על מפלת ב-1870 ועל הנזק שגרמו במלחמה הזאת. עוד, פעל קלמנסו מתוך חשש מהעוצמה הגרמנית. צרפת רצתה להחזיר לעצמה את העליונות באירופה. היא דרשה פיצויים מגרמניה על הנזק שנגרם במלחמה, לקחת מגרמניה את חבל הריין ובעקרון רצתה למנוע מגרמניה להתאושש מבחינה כלכלית וצבאית מנזקי המלחמה. וילסון היה הנציג הבריטי. הוא דרש לסיום המלחמה בצורה הוגנת כלפי כולם. הוא רצה שתתאושש גרמניה והמדינות האירופאיות, על מנת שארה"ב תוכל לנהל איתם יחסי מסחר וכלכלה. רצה לנטרל את הגורמים שגרמו למלחמה (מרוץ החימוש, מערכת הבריתות, מגמות לאומיות...).

למעלה