איפוס מחשב

frankthe

New member
איפוס מחשב

שבת שלום!
במעבדה בעבודה יש מחשבים עליהם אנשים עובדים. כאשר מכבים את המחשב, המחשב חוזר למצבו הראשוני - כל הקבצים שהמשתמש הוסיף, התקין או עבד עליהם - נמחקים. זה מאפשר למנהל הרשת ראש שקט כי אם בטעות אחד המשתמשים יוריד וירוס למחשב - הוירוס ימחק מאחר והמחשב תמיד חוזר למצב הראשוני לאחר הפעלה מחדש.
אני יודע שיש איזה כרטיס שעושה זאת ואולי יש גם תוכנות שעושות זאת ואני מעוניין ללמוד על הנושא. אשמח לקבל קצת פרטים בענין בעיקר שמות של מושגים וקישורים רלוונטים!
תודה!

Piav

New member
מבחינת תוכנה, שמעתי שDeep Freeze מומלצת

בפעם האחרונה שהתעסקתי עם שחזור אוטומטי השתמשתי בNorton GoBack שפיתוחה הופסק בשנת 2008 לצד שדרוג Ghost. מאז כנראה שכמה דברים השתנו (
) וכדאי להעיף מבט על Deep Freeze של Faronics.

frankthe

New member
ברור לי ולך שדברים השתנו

ה deep freeze היא התוכנה שחיפשתי. אני אקרא על התוכנה ואחפש עוד תוכנות דומות לה. כמו כן אני יודע שהיה פעם כרטיס פיסי שהיו מוסיפים למחשב והיה נותן מענה לבעיה שהיצגתי של איפוס מחשב. אני פשוט לא מכיר את המונחים המקצועיים ולא ידעתי מאיפה להתחיל לחפש.
בכל מקרה -
גדולה על המענה

Y. Welis

New member
יש פתרונות מבוססי כרטיס שהם בטוחים יותר

כי את התוכנה ניתן לנטרל דרך איתחול מכונן חיצוני.

גם ל-MS היתה תוכנה קצרת מועד שניסתה - steady state. מצער שלא הוכנסה כפיצ'ר למערכת, כי הם היו יכולים להתאים אותה בשלמות (בעיה כי המערכת אצלם תמיד מחייבת עידכון כללי ש'יפשיר' את C, ועדיין אין הפרדה מוחלטת בין המערכת למשתמש).

למעלה