איפה תורה אוסרת על סירוס חיות?

אלי ו.

New member
איבדת אותי

מי מדבר כאן על הוספה, מדובר על פירוש הפסוק. הסיפור של לא תוסיפו הוא ענין אחר לגמרי ואכמ"ל.

אלי ו.

New member
אם זה פירוש איפה התוספת?

מה שאתה אומר זה: "הפרשנות שלי היא הנכונה, פרשנות אחרת היא תוספת".

eyalnadav

New member
המשפט לא אומר זאת

כתוב כבר בכמה מקומות בתורה שלא להקריב קורבנות מחוץ למקדש או בבמה ,אם כן מה התוספת כאן בנוסף מהו בארצכם ? נראה שזו כמעט מילה יחידת במקרא . בנוסף היה צריך להיות כתוב לא תעלו , מה זה לא תעשו ? , ומדוע כל זה מופיע דווקא במומים שך אבר המין ולא במומים האחרים בפרשה ? שתענה על שאלות אילו -יהיה לך הבנה אחרת

Flash_os

New member
ומדובר רק על שור וכבש - לא כל החיות

כג: וְשׁוֹר וָשֶׂה, שָׂרוּעַ וְקָלוּט--נְדָבָה תַּעֲשֶׂה אֹתוֹ, וּלְנֵדֶר לֹא יֵרָצֶה. כד: וּמָעוּךְ וְכָתוּת וְנָתוּק וְכָרוּת, לֹא תַקְרִיבוּ לַיהוָה; וּבְאַרְצְכֶם, לֹא תַעֲשׂוּ.

הסירוס והעיקור

ההתיחסות לעיקור בעלי חיים ללא צורך שלילית בוודאות כבר בימי האבות כפי שצינתי בתגובה הקודמת יחד עם זאת ברור ווידוע שחקלאים סרסו את השוורים המיועדים לחריש סרוס ועיקור נעשו גם למטרות נוספות כמו פיתום טלאים ועגלים אפשר שעגל מרבק זה עגל שעוקר או סורס בכדי להאיץ את עליתו במשקל

eyalnadav

New member
כתוב ובארצכם לא תעשו

בפרשה שם מדובר על מומים , ודורש בן זומא במסכת חגיגה שמדובר על סירוס

בן זומא דרש!!! זה לא עובדה ואפילו לא הוכחה

בין הכתוב לנהוג מרחק רב הפרד, כחית כלאיים אסור ולמרות הכל היה נפוץ ומעבר לכך אפילו מלך ישראל רכב על פרד

eyalnadav

New member
פרד הוא בן כלאים של חמור וסוס ולא חיה מסורסת

מה הקשר בין השניים ? האם יש איסור לרכב על פרד ?? אין שום איסור להשתמש בפרד לצורך משא. יש איסור לעשות פרד ע"י חיבור של סוס וחמור, או הכנסתם למכלאה אחת ( יש פרדים שנוצרו בטבע ולא בידי אדם , או ע"י גויים ) ואתה מתכוון כמובן לדוד המלך , שגם הרכיב את שלמה בנו על הפרדה ביום המלכתו למלך . ולא תהיה תורה שלמה שלנו כשיחה בטלה שלך

פרד עקר מטבעו

אתה טוען שהיה איסור גורף על סרוס ועיקור בעלי חיים אני טוען שלא הקפידו ונהגו לסרס שוורים שיועדו לחריש ועגלים או טלאים לפיתום את הדוגמה של הפרד הבאתי לך כדי להמחיש לך שלמרות האיסור על יצירת חיות כלאיים היו גם היו ואפילו צדיקים כמו דוד רכשו או יצרו חיות כאלה דרך אגב בטבע לעולם לא יווצר פרד פרד הוא הכלאה מכוונות תמיד

למעלה