איפה קונים Dell?

HLAddict

New member
איפה קונים Dell?

שלום שוב, לפני זמן מה ביקשתי חוות דעת באשר לרכישת מחשב נייד (כאן: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1372&msgid=113533075 ). בדיעבד אני רואה שקיבלתי תגובות אך היות שאין לי מחשב נגיש (!!!) לא יכולתי לראות זאת. אז קודם כל תודה למגיבים
מאז נסגרתי פחות או יותר על מחשב של Dell, כנראה Inspiron 1520, אם כי ההצעה לרכוש Latitude 630 (ולהרחיב לו את הזכרון ל2 ג'יגה) ערערה את בטחוני בהחלטה (מי מהשניים עדיף? המחיר כמעט זהה). ההתלבטות כעת היא היכן לרכוש את המחשב. ראיתי כאן המלצות על notebook club לצד אזהרות על כך שהממליצים עובדים במקום. הם לא מציעים מחיר שלא ניתן להתחרות בו וגם לא תשלומים (ממה שראיתי, אדבר אתם מחר), אז... המלצות/הסתייגויות לגביהם או לגבי כל ספק אחר? אגב, סתם לידע כללי (וברור שלא על סמך זה אבחר מחשב), יש סיכוי ריאלי להשיג Inspiron כחול? בתמונות יש, בהצעות הקונקרטיות טרם ראיתי... תודה מראש, אירית (שהפעם לא תתייאש אחרי נסיון בדיקת תגובות אחד, בתקווה שאכן יגיבו לי בסופו של דבר)
 

יאיר B

New member
כשכתבת DELL, הדבר הראשון שעלה לי לראש

זה דווקא notebook club. יש להם מבחר גדול של ניידים מהחברה הזאת. הייתרון הגדול שלהם זה אם את רוצה נייד עם XP מותקן מראש (במקום ויסטה שמגיעה כיום עם מרבית הניידים). הם יעשו את זה במקומך. מבין שני הדגמים שהצגת, אני חושב שעדיף הלטיטיוד (קצת יותר עמיד פיזית). מקומות נוספים שמוכרים ניידים של דל אפשר למצוא ברשת (זאפ?), שם גם תקבלי מחירים + תנאים (לפי מה שכתוב באתר). דיסקליימר: אני לא עובד של notebook club ואין לי שום קשר עסקי אליהם (אני בכלל לא עוסק במכירות).
 

HLAddict

New member
כן, טוב, גם לי, אבל האמת שמעבר לפורום מעולם

לא שמעתי עליהם. XP מותקן מראש זה בהחלט יתרון חשוב (אין מצב שאני אצליח להסתדר עם חיפושי דרייברים למיניהם), ספקים אחרים לא מתקינים מערכת הפעלה? ולא מבין שני הדגמים שהצגתי, יש לך איזושהי המלצה? הבעיה עם חיפוש אקראי ברשת היא שאני פשוט לא מכירה את הספקים הללו, ואני לא רוצה להידפק (לא מבינה כלום באיכויות הרכבה וכאלה). אחרת הייתי הולכת על מציע המחיר הנמוך ביותר וסוגרת ענין.
 

sb21

New member
עוד שתי חנויות...

1. משב (המחירים למזומן, בנוטבוק קלאב יש הנחה לתשלום במזומן-נדמה לי 2%-3%-). שם יש Inspiron's כחולים. 2. שופ אילת (כדאי לבדוק את נושא המע"מ) לדעתי, עדיף לקנות את ה-Latitude העמיד יותר +סקין, מאשר Inspiron כלשהו. ד.א: לאחרונה יש יותר ויותר ניידים שנמכרים בארץ עם המעבדים החדשים של אינטל (מסדרת Penryn), אולי כדאי להמתין ולראות מה יהיו המחירים של דל.
 

HLAddict

New member
אהם, מה זה סקין?

מעבר לעמידות, האם הLatitude טוב יותר מהInspiron? כי המסך שלו קטן יותר (ובלי Truelife, לא יודעת אם זה חשוב). אוף, כמות הדגמים הזו פשוט משגעת אותי... לגבי Penryn, בכמה זמן מדובר? כי אני לא מאמינה שאשרוד יותר מעוד שבוע-שבועיים בלי מחשב (בטח שלא חודשים).
 

kobi 23

New member
הלטיטיוד

הוא מהסדרה העיסקית , עמידות גבוהה יותר וגם בנוי מחומרים איכותיים יותר (השלדה והמארז).כמו כן המסך שלו אינו מסך מבריק אלא מט (מבריק מפריע לחלק מהאנשים). לגבי הPENRYN אני לא יודע בכמה כסף מדובר אבל אני יודע שמדובר סה"כ בחרטא ,כל חצי שנה אינטל מוציאה פלטפורה מהפכנית חדשה שהם טוענים להבדלים משמעותיים ולא כך הדבר. לך יספיק גם הפלטפורה "העתיקה" סנטה רוזה. אני למשל משתמש בפלטפורה שיצאה לפני כשנה "נאפה מחודשה" והביצועים בהחלט טובים מאד
 

sb21

New member
לגבי הPenryn: בסדרה יש שינוי מהותי.

מעבר ליצור ב45mm (ולא ב65mm) מה שמקטין את פליטת החום ואת צריכת החשמל. כמו כן, מהירות ה-FSB גבוהה יותר,נוספה תמיכה בSSE4.1 והוגדל זיכרון המטמון (תלוי בדגם).
 

sb21

New member
נכון להיום, סדרת D נמכרת בצבע אחד בלבד.

מכיוון ששאלת על מחשב בצבע כחול, ציינתי את האפשרות של קניית סקין. 2. המסך קטן יותר, אבל המחשב עצמו הרבה יותר איכותי ועמיד (פחות פלסטיק). אני לא יודע מתי דל מתכוונים להתחיל לשווק את המחשבים עם Penryn, אולי נוט בוק קלאב יודעים. אם המחשב דרוש באופן מיידי, אז מעבד מסדרת Penryn לא קריטי.
 
למעלה