איפה קונים ברוקד?

מצלתיים

New member
גיגלתי כדי לראות מה זה ברוקד,

בד מעין סטן עם ריקמה או עם הדפסה.
אני בטוחה שראיתי הרבה כאלה בנחלה, פעם אפילו קניתי משהו כזה, מין טפטה אדום יין (כמו שאת אוהבת) שעליו דוגמה לא מודפסת ולא רקומה אלא מוטבעת במין קטיפה, קניתי (בזול) בחנות באלנבי פינת דרך בגין. אם זה מעניין אותך אצלם מחר.

מצלתיים

New member
ניסיתי לצלם

המצלמה שלי נכנסה למוד משונה והיא מזייפת בצבעים, הצבע האמיתי הוא יין אדום. הבד הוא מין סטן מט נוקשה, הדוגמה היא בהדפסת קטיפה.

מצלתיים

New member
לא, זה בכיכר המושבות

דרך בגין פינת אלנבי, קצת לפני דרך בגין פינת נחלת בנימין.
הסתייגות:
אני לא יודעת אם נשאר מהבד הזה. היה לו גם דוגמאות של הדפסה שחורה על בד לבן. הבד הזה עניין אותי כל הזמן, הוא יפה ותיאטרלי, אבל היססתי כי אני לא יודעת מה האיכות שלו. בסוף קניתי חתיכה. הקטיפה לא ארוגה אלא "מודפסת", שזה משונה. לא כיבסתי אבל ניסיתי לגרד את הקטיפה ולא הצלחתי בשום אופן.

אימנאא

New member
הבד המצולם

הבד שצילמת יפה מאד אך אינו ברוקד.המאפיין של ברוקד הוא שזירת

חוטי מתכת ,זהב וכסף בבד והם מהווים חלק מהדוגמה.

אימנאא

New member
ברוקד

כמו כל הבדים בנחלה ,אך אם זה לא בגד פורים הייתי משקיעה וקונה בחנות מקצועית

ברוקד הוא בד הארוג מחוטי משי וחוטי מתכת והדוגמה בדרך כלל פרחים נוצרת עקב

דילוג על קבוצות חוטים מה שקורים ג'קרד.

אימנאא

New member
היכן לקנות

מאחר ואיני תל אביבית איני יכולה לנקוב בשם חנות .אבל אחזור על עצתי חנות שבעליה

איש המבין בבדים ולא רק במסחר.כדי שלא ימכור מה שהוא דומה לברוקד

ויספר לך סיפורי בדים. בדים תרתי משמע. שם שידוע לי הוא פמינה אך ידוע לי גם ששם יקר

אך לדעתי שווה לפחות לבדוק.

שש שבע

New member
אין חנויות מיוחדות לברוקד, אלא אם את רוצה

של ריפוד,
בכל אופן אצל גולדשטיין יש כמה ברוקדים , יש אצל זכריה, ועוד כמה חנויות,
פשוט לבדוק ולראות,

למה את צריכה את הברוקד?

יש בלא מעט חנויות בנחלה, אבל שימי לב שהכל זה סחורה סינית, הדוגמאות מאוד יפות לעיין, אבל בתפירה זה מאוד בעייתי וגם ללבוש את זה זה בעייתי, כי החוטים כל הזמן נפרמים, ועם מתיחה חזקה הבד אפילו נקרע,
אבל אם את רוצה ברוקד איכותי, תמצאי בחנויות המתמחות בשמלות כלה וערב, המחיר פי שלוש, אבל האיכות פי מאה..

טרהקוטה

New member
מלא! מלא ברוקד יש בנחלה!

חזרתי היום מסיבוב, ובאמת גיליתי שיש המון ברוקד(אמנם לא בצבע ירוק בקבוק, למרבה הצער...). קניתי שניים בהרצל זכריה, שאני לא מאמינה שלא נכנסתי אליהם מעולם עד היום. הם מתמצאים, נעימים, יעילים, ויש להם כל מה שרציתי- מה צריך יותר? אפילו התחככתי באבק כוכבים, כשמושיק גלאמין חלף על פני כשנכנסתי בדרכו החוצה (הוא תופר?!). באחד הבדים שקניתי ההדפס של ה-damask הוא בשחור על שחור, מה שיוצר טקטסטורה משובבת, והוא באמת מרגיש נעים ואיכותי; השני הוא בצבע בז', ורקום בלבן וכסף, ואני לגמרי מרגישה במגע שיהיה לי יותר קשה לתפור אותו, ושהחוטים המטאליים הופכים אותו ליותר "פריך" למגע, אבל הוא כל כך יפה שאני סולחת לו. המטרה היא לתפור משניהם ז'קטים. אני מקווה שכשאני אהיה קצת יותר מנוסה בתפירה אני אהיה מוכנה לקנות את הבדים של ה"ביוקר"...

שש שבע

New member
בענין הבדים של ה"ביוקר", אל תחכי, פשוט תתחילי

את מתמצאת יפה בתפירה, כדי לטפל בהם יפה,
תחשבי על זה שבמחיר של הבד היקר, היית קונה בגד מבד זול בלי להסס,
אז כאן תקבלי בגד יקר פי כמה, ובמחיר של בגד זול,
לא לחכות, חבל!
ואם תצטרכי עזרה , תגידי לי,
יש כמה דברים קטנים שצריך לזכור כשתופרים ברוקד,
אחד מהם, זה ישר לעשות אוברלוק די צפוף, לא לחפף בזה,גם אם עושים ביטנה,
אחרת מתפרק.ואז אין בעיה לתפור,

טרהקוטה

New member
אני לא קונה בגד מבד זול,

אז על אחת כמה וכמה... אני בעצמי לא מבינה את החשש שלי. אני באמת מעדיפה לשלם כסף טוב ולקבל בתמורה איכות, ומדברים לא איכותיים אני מתרחקת. בסיבוב הבא בנחלה אני אתפוס אומץ ואציץ לחנויות "ההן". בסוף יהיו לי ז'קטים כמספר הימים הקרירים בשנה.

למעלה