איפה קונים אזיקים???

or_k

New member
יש נהלים לפתיחה באש

בעקרון אין פתיחה באש למעט 2 מקרים: 1. כאשר יש סכנת חיים ממשית לכם יורים על מנת להרוג (בתכל'ס יורים לנטרל אותו) וזאת בכפוף ל-3 תנאים: * זיהוי ודאי ז"א שאכן זיהיתם את מקור הירי / הסכנה. * קו אש נקי לבדוק היטב שאין אף חף מפשע שנכנס לכם לקו האש. * אמצעי אחרון אין לכם כל דרך אחרת לנטרל את מקור הסכנה. לדוגמא אם ניתן לדרוס את מקור הסכנה זה עדיף על פתיחה באש. 2. מקרה שני זה מקרה שבו אדם יורה לעבר אדם אחר. כאן יש את חובת מתן האזהרה: * עצור משטרה! עצור או שאני יורה! במקרה ולא ציית - * ירי באוויר עדיין לא מציית - * ירי לרגליים ממשיך לא לציית - * ירי לכיוון הבן אדם. אין להסתמך על הודעה זו בשום מקרה!!! כל הכתוב בהודעה זו נכתב על פי דעתי וידיעתי והיא לא ממקור מוסמך!!! לידיעתכם!

or_k

New member
וכמובן שבמקרה השני

שבו אדם יורה לעבר אדם אחר לפני פתיחתכם באש חייב להתחשב שוב באותם 3 תנאים: זיהוי ודאי, קו אש נקי, אמצעי אחרון אין להסתמך על הודעה זו בשום מקרה!!! כל הכתוב בהודעה זו נכתב על פי דעתי וידיעתי והיא לא ממקור מוסמך!!! לידיעתכם!

יו יו תעצור שניה זיו

מה זאת אומרת להלביש תיקים? מה נראה לך שהמישטרה חברה להלבשה???? פה עובדים בשכל ובחוק לא מקובל עלי דבר כזה להלביש תיק

ziv85

New member
תשאל את האקדמיה ללשון

ככה הולך הביטוי, להלביש תיק פלילי על מישהו. בכל אופן מאשימים אותו בכל מה שהוא עבר ובמידה והוא באמת מסרב להיות מעוכב לתחנה אתה רשאי לעצור אותו ויש לך את כל הסמכויות בעולם.

sabal1

New member
נוהל מעצר מתאבד ?

אין כזה דבר.. במידה ויש לך מחבל מתאבד וודאי בידים זה או אתה או הוא.. לא עוצרים מחבל מתאבד. מה שכן יש, זה נוהל מעצר רכב תופת אבל זה כבר משהו אחר.

ziv85

New member
למיטב זיכרוני

עד עכשיו היה מקרה אחד בו הצליחו לחסל מחבל מתאבד בטרם הוא התפוצץ (אז שהמאבטח ירה באותו מחבל בתל אביב) לעומת זאת היה גם מקרה בכפ"ס בו ירו באזרח תמים שעורר חשד של מספר אנשים(ירו בו ברגליים). בכל אופן עד היום מחבלים נתפסו בכך שהייתה תקלה בחגורת הנפץ שלהם או שהם התחרטו והסגירו את עצמם. אם שמת לב בתקופה האחרונה הרבה מאבטחים קיפחו את חייהם בכך שקפצו על אותו מחבל וניסו למנוע פיגוע, בכל אותם מקרים אותו השיטה הזאת הוכחה כלא טובה. נגיד את זה שבמידה ותתקל במחבל מתאבד בודאות (לא שאני מאחל לאף אחד), אל תקפוץ עליו או תשים עליו אזיקים. אין להסתמך על הודעה זאת בשום אופן, אלו הם דבריי בלבד ולא נהלים או חוקים שקיימים.

נוהל מעצר מתאבד

יש לעקוב אחרי המכונית/המחבל באופן סמוי אם אפשר ,באותו הזמן יש לדווח על החשוד ומיקומו,לאחר מכן יש לעבור לגלוי ולנסות להוביל את החשוד/מכונית למקום שממנו אי אפשר לברוח(הדרכים נחסמו/אין מקום לברוח)לאחר העצירה במקום יש לשמור על מרחק של כ 20-30 מטרים מהחשוד,יש להזעיק חבלן ובאותו הזמן לכוון נשק לעבר החשוד.אם החשוד מתקרב יש לפתוח באש לכיוון הראש אם אפשר(להימנע מהפעלת המטען).על החשוד לשכב על הרצפה עם הידיים פרושות לצדדים כדי שלא יפעיל את המטען.אין להפשיט את החשוד.

משאז

New member
בסה"כ שאלתי איםה קונים אזיקים....

לא התכוונתי לעורר פה מלחמת אחים רק לדעת כמה זה עולה ואיפה קונים את זה "צ'יל אאוט" אנשים....

sabal1

New member
צר לי..

אבל לא הוכחת כלום. אני לא יודע מאיפה משכת את הנוהל הזה שאתה מתבסס עליו, אני מתבסס על 8 שנות ניסיון במערכת. יש לך עילה למעצר אתה עוצר, שום שוטר ושום בטיך, מתנדב בתפקיד יש לו את אותם סמכויות מעצר כמו של שוטר. הייתי במספיק בתי משפט כעד בתיק שאני או שותפי היינו השוטרים שבצעו את המעצר, מעולם לא פנה אלי השופט או הסנגור ואמר לי "למה עצרתם אותו? הייתם צריכים להמתין לשוטר!" יותר מזה, הפרקליטות לא היו מגישים כתב אישום במידה והיו חושבים שהמעצר לא חוקי.

Super Go

New member
ממש לא מלחמת אחים, חס וחלילה

זאת ממשלא מלחמת אחים, ראית מישהו רב, צועק או מתרגז? זה היה דיון מיני רבים שיש כאן (שזו בעצם מטרתו של הפורום), שבו דנו על דברים שקשורים במעצר, והנה, אני למדתי דבר חדש, בשביל זה קיים הפורום :)

or_k

New member
אזיקים:

אני קניתי ב-100 ש"ח אזיקים דיי טובים ב"רתע" בבאר שבע יש את האזיקי S&W שעולים בין 250 ל- 300 והם אחלה אזיקים. יש עוד כמה סוגים של אזיקים פשוטים אבל הם נשברים מהר (חבר שלי קנה ב- 70 ואחרי יומיים נשבר לו כל המנעול). חוץ מזה תנסה לקמבן אזיקים מאיזה שוטר אולי יש לו משהו בשבילך.

למעלה