לא יודע מה זה תיקניים משטרתיים.... אבל לי למשל יש אזיקים של S&W תוצרת ארה"ב שהשווי שלהם הוא בין 350-450 שקל שהיו שייכים לחבר של דוד שלי ב NYPD אבל ראיתי בתחנה המרכזית בין 70 ל 150 ככה... לא יודע איפה יש במקומות אחרים אבל המקום הכי טוב דוגרי זה חנויות מין.... האזיקים הכי חזקים חחח
בריקושט יש אזיקים ב-100 שקל, או ב-150 שקל... אני הייתי קונה את ה-100, בגלל שהם גם לא נפתחים כמו האלה של ה-250, ובשביל מה אתה צריך את ההכי מאסיבים? כמה אנשים אתה כל הולך לכפות איתם...?
האזיקים זה אותו דבר כמו האזיקונים שיש בתיק הסיור... מותר ללכת איתם ומותר לשתמש בהם כרגע שמבצעים נוהל מעצר חשוד... אם הוא עבר עברה שמצריכה מעצר, והמעצר מתנהל באופן חוקי, מותר לכפות אדם באיזיקים.
אני מצטט לכם כמה דברים שנלקחו מספר של המשא"ז 1- לעניין מעצר ---------------- לא יעצור אדם אלא אם כן עבר לפניו או זה או מקרוב עברה הכרוכה באלימות-גנבה- התפרצות- או עברה שתוצאתיה נזק של ממשש או רכוש או עברת תעבורהה! 2-V לא יעצור חבר משמר אזרחי אדם אלא אם דרש ממנו להמתין לבואו של שוטר-ואם נבצר מהשוטר להגיע תוך זמן קצר- קיצר אם שוטר לא הגיע תוך זמן מינימום יש לך את הסמכות לעצור רק באישור קצין מישורה או אישור מהמוקד
אם מישהו תוקף מישהו, או מנסה לתקוף אותך אתה לא תחכה עד שתדבר עם הק. סיור שיאשר לך לעצור אותו לכבול אותו, אתה ישר תכבול אותו כדי למנוע נזק נוסף... וsabal, הכוונה שלי היתה שרק אם מבצעים נוהל מעצר חשוד, אז ניתן לכבול אדם - כלומר, מעצר חוקי.
אתה כנראה לא יודע מה זה נוהל מעצר חשוד.. "עצור, עצור הזדהה, עצור או שאני יורה.." זה נוהל מעצר חשוד. אתה יכול לעצור אדם בלי שום שימוש וקשר לנוהל מעצר חשוד ועדיין המעצר יהיה חוקי לחלוטין. תבין שנוהל מעצר חשוד מתבצע בדרך כלל כאשר האדם מאיים או שיש חשש שהוא יאיים עליך, או לסרוגין בורח ומנסה להמלט ממעצר.
יש חוקים במישטרה במשא"ז אי אפשר לעצור סתם ככה לקחתי את זה מפנקס מתנדב- די תפסיקו אם השטויות לשחק אותה כבבא אללה יש חוקים שמצייתים אליהם עצר חשוד זה אם בואו של שוטר-אם שוטר לא יכול לבוא אתם תבקשו אישור מהמוקד- או מהראש צוות סיור לעצור את הבן אדם!
1- נוהל מעצר מחבל מתאבד- זה שאתה צועק לו פעם ראשונה וכל השאר אם הוא לא מגיב -יש לך אפשרות לפתוח באש לכיוון הרגלים (אם אני לא טועה)... 2- כמו שכתבתי לך -יש תנועל מעצר חשוב- אין לך או לי או לכל מתנדב סמכות לעצור- רק אם השוטר לא יכול להגיע אז אתה מבקש אישור מהמוקד או מראש צוות סיור- לתת אישור לכבול אותו באזיקים-אתה תוכל לעצור.
לי רות לרגליים של מחבל מתאבד... במידה ואותו אדם זוהה בודאות שזה מחבל מתאבד יש לך אישור לרסס אותו בצורה כזאת רק שלא יפעיל את המתג, לא שימוש באזיקים ולא באזיקונים אלה פשוט להרוג אותו.
ראשית כל הפנקס שאתה מצוטט ממנו (במידה וזה הפנקס כיס למתנדב) זה משהו מימי המנדט שהמשמר האזרחי היה שומר שלא יגנבו תרנגולות מהלולים. שנית כל עוד העביר לא נעשתה מול עיניכם אז תעכבו את האיש, לא צריך לעצור, במידה והוא מתנגד לבוא איתכם (פיזית) אתם רשאים לשים עליו אזיקים ולהודיע לו שהוא עצור ואז להלביש עליו איזה תיקים שאתם רוצים החל מאי השמעות להוראת שוטר ועד לאן שאתם רוצים. המקרים המדוברים שבהם בדר"כ עוצרים זה כאשר יש פורץ לרכב או לדירה ובאמת תפסתם את הפורץ על חם, במידה ומתקבל כזה דיווח במוקד מעטים מאוד מאוד המקרים שבהם אתם תהיו הניידת היחידה בשטח, תמיד אבל תמיד תצא עוד ניידת איתכם ככה שיהיו איתכם שוטרים שיאשרו מה שאת רוצים. יום נעים זיו