איפה פארמיר

• פותח הנושא ddt5
  • פורסם בתאריך

ddt5

New member
איפה פארמיר

לא ראיתי אותו מה קרה לו בסוף?

Eowyn of Rohan

New member
בפעם הבאה,

במקום ללחוץ למעלה על 'הוספת הודעה' תלחץ על 'הוספת תגובה' בשירשור שכבר פתחת עם כל השאלות.. אתה סתם מציף את הפורום. ואם כבר, אז תחשוב על כל השאלות שאתה רוצה לשאול ותפתח הודעה אחת לכולן. ואחרי שהרצתי לך, הנה תשובה: לא הראו את זה בסרט אבל פארמיר התחתן עם אאווין ושניהם עברו ליתיליין שהוא איזור ליד גונדור.

ddt5

New member
ויש לי עוד שאלה אחת אחרונה

איך ומתי הכיר גאנדלף את בילבו והאם פרודו או גאנדלף אי פעם יחזרו לפלך ועם לא למה? ואיפה לגולאס וגימלי והעם הם ביחד עם פרודו והעם גאנדלף הוא בן אלמוות? ו מה זאת אומרת עידן העלפים במזרח התיכון תם? טוב זה הכול בבקשה שלחו תגובה...

maglor

New member
גאנדאלף הכיר את בילבו כ60 שנה לפני

אירועי שר הטבעות, כאשר יצא בילבו ב"עידודו" של גאנדאלף ל"הר הבודד" עם 13 גמדים כדי להשמיד את הדרקון סמוג אשר השתלט על ביתם ועל אוצרם, ראה ספר "ההוביט". גאנדאלף ופרודו לא ישובו לפלך ולארץ התיכונה, הם עזבו לואלינור, ודי קשה להסביר את זה פה כי זה ממש ארוך, בכל מקרה הם לא יחזרו. לגולאס עבר בבוא הזמן לאית'יליאן, חבל ארץ במזרח גונדור, ושם הוא חי עד מותו של אראגורן ועזב אז את הארץ התיכונה גם הוא אל ואלינור עם גימלי, גימלי מצידו חזר בסופו של דבר וחי עם קבוצה מבני עמו בהרים הלבנים וכמו שאמרתי עזב עם לגולאס. ולגבי סוף עידן האלפים בארץ התיכונה, סיפור מאוד ארוך, ואין לי כוונה לכתוב. אני ממש ממליץ לקרוא את מה שאני אוהב לקרוא לו "השילוש הקדוש": ההוביט, שר הטבעות והסילמריליון, זה הרבה לקרוא אך בסופו של דבר לא יהיו לך שאלות.

maglor

New member
איאומר הפך למלך רוהאן, והתחתן

ועזר לגונדור עם שאר מלחמותיה בדרום, זהו, בקיצור.

aniviel

New member
שלחתי לך מסר, תקרא אותו בבקשה!

וההודעות הבאות שתפתח ימחקו אם לא תשרשר אותן

ddt5

New member
תקשיבו

1. אני לא מבין למה אתה מתכוון "לשרשר" 2. כולה שאלתי שאלה לא רציתי לקרוא את הספר. על תתעצבנו טוב ...

maglor

New member
"לשרשר", בלשון אינברית (אינטרנט+

(אינטרנט+עברית) כוונת המילה היא להגיב להודעה המקורית או לתגובה משלך כדי להוסיף פרט מה כמו ששאלת על איאומר ואז הוספת מספר שאלות.

aniviel

New member
אני התעצבנו ../images/Emo13.gif

פשוט זה מפריע שכל הפורום מפוצץ בשאלות מאותו בן אדם. אבל כן הסברתי לך במסר איך לשרשר, קראת אותו?

ddt5

New member
maglor תקשיב

אני מצטער עם הייתי נודניק אני לא יודע איפה להשיג את הספר אני לא ממש רוצה את הספר אני רק רציתי לדעת כמה תשובות ענית לי על הרבה שאלות חוץ מ ארבע שאלות שהם: 1. האם גאנדלף חי חיי נצח 2. על זאת ענית אבל לא ממש הבנתי לגולס הלך לגור איפה שפארמיר ואיאווין בגונדור וגימלי עם משפחתו אבל כשארגורן מת גימלי הפליג עם לגולאס לוולינור או שלא או שמשהו אחר? 3. לא ענית למה עידן העלפים נגמר 4. לא ענית למה פרודו וגאנדלף לא יחזרו לארץ התיכונה. טוב זהו עם יהיה לך כוח בבקשה תענה עם לא אני יבין...

maglor

New member
אוקיי,

1. כן, גאנדאלף יחיה לנצח, או יותר נכון עד סוף ארדה, השם של העולם בו נמצאת הארץ התיכונה. 2. לגולאס אמר בספר שבמידה ומלכו (או בעצם אביו) ירשה לו הוא יחזור לגונדור כדי למלא את מינאס טירית' בדברים חיים (עצים וציפורים), גימלי אמר מצידו שהוא יחזור במידה ויינתן לו וייתקן את עבודת האבן הפחות טובה בעיר, וכך הם חזרו ועזרו לאראגורן להחזיר למינאס טירית חלק מהגדולה והיופי המקורי שלה. וכן לגולאס גר עם חלק מבני עמו איפה שאיאווין ופאראמיר הלכו לגור, עקב פירוש השם אית'יליאן הוא ארץ הירח. וכן גימלי הפליג עם לגולאס לואלינור מאחר ולגולאס סירב להיפרד ממנו. 3. עידן האלפים נגמר בעצם בסוף העידן הראשון, כ-6000 שנה, לפני אירועי שר הטבעות במלחמת החרון כנגד מורגות' השר האפל הראשון, מאחר והאלפים הבינו כי לא יוכלו יותר להישאר בארץ בה נגרם להם כל הרבה צער ויגון, והם עברו אל המערב (ואלינור) אותו הם עזבו כ-9000 שנים לפני אירועי שר הטבעות. אגב כך האלפים באו אל המערב אלפי שנים לפני כן, מקורם בארץ התיכונה אך הם היגרו בעקבות הזמנת הואלאר אל ואלינור, זה די בקיצור הסיפור, אני מקווה שזה מספיק. 4. הם לא יחזרו כי אין חזרה מואלינור בעצם, ואלינור נמצאת בסוף הדרך הישרה (או הדרך האבודה), עכשיו רק ספינות האלפים יכולות להגיע לשם אך הן אינן יכולות לעזוב. אך למה בעצם אחרים לא יכולים להגיע לשם, מאחר ונדרש אישורם של הואלאר להגיע לארצות האל-מוות, ומאחר ובני אדם וגמדים והוביטים הם ברי תמותה אין הם יכולים להגיע לשם, פרודו, בילבו, גימלי וככל הנראה סם קיבלו כבוד מיוחד, ההוביטים כי היו נושאי הטבעת, וגימלי כנראה בזכות ידידותו האמיצה עם לגולאס.

ddt5

New member
זאת אומרת ש...

גימלי ,לגולאס,גאנדלף,פרודו,בילבו ובסופו של דבר סם גרים בוולינור לנצח ביחד. ו ארגורן, ארוון, פארמיר, איאוווין, איאומיר, מרי ופפין חיים ארץ התיכונה ביחד או לפחות בקשר זה עם זה לנצח נכון?????????

maglor

New member
לא ממש, גימלי וההוביטים ימותו בסופו

של דבר (אחרי חיים ארוכים בהרבה מהרגיל) מכיוון שלא ניתן לשלול מהם את היותם בני תמותה. ולגבי השאר, הם חיים זה בקשר עם זה עד סוף חייהם, אך לא ביחד, ההוביטים חיים בפלך וקצת לפני מותם באים לרוהאן וגונדור ומתים כל אחד בארץ לה נשבעו אמונים, אראגורן ימות בגיל 180 ומשהו אם אני זוכר נכון, ארוון תמות זמן מה אחריו, וכמובן כל השאר ימותו בזמנם, למרות שאני לא יודע בדיוק מתי.

aniviel

New member
אראגורן מת ב200 ומשהו

280 ומשהו אני חושבת

למעלה