איפה עושים ליל הסדר?

naama22

New member
איפה עושים ליל הסדר?

אני רוצה לעשות את ליל הסדר ולו יודעת היכן. יודעת שבחבד יש סדר כל שנה. איך מגיעים לשם? יש מקומות אחרים? תודה

judyr

New member
היי נעמה

קודם כל ברוכה הבאה אלינו
ספרי קצת מי מה מו..... ג´ודי.... הילדה המופרעת של המשפוחה.....

ben_holland

New member
אני לא יודע מה איתך אבל

אני עושה את הסדר בבית. הצלחתי אחרי אין ספור טלפונים להשיג כנראה את הכרטיס האחרון לארץ ואני נוחת ממש יום לפני הסדר...אפילו הצלחתי להימלט מכל הנקיונות. בכל מקרה את מוזמנת לבוא אם בא לך...

אני הצלחתי עוד יותר - מגיע ביום

של הסדר אחה"צ - משדה התעופה ישר לסדר (בשאיפה יתנו לי קודם להתקלח) כך ההתחמקתי לא רק מהנקיונות אלא גם מהבישול והסידורים שלפני...

Gefen

New member
אוחח...אני כבר רואה...

שאתם הולכים לעורר בי געגועים למשפחה בחג הזה.. ואתה תופס עוגב...נשמע לי כמו אוכל חינם
סתם צוחקת.....תהנה לך ותן להם לפנקק אותך קצת למה לא..?..

דוקא אוכל חינם קצת קשה

להגדיר אותי, במיוחד הפעם, כשאני בא לארץ ל7 ימים כולל הטיסות וובזמן הקצר הזה אנגן שני קונצרטים, אעבוד על הגהה של ספר וכנראה תהיה עוד איזה פגישת עבודה... חופש זה לא יהיה. אבל מה שנכון נכון - כסף זה לא ממש הצד החזק של כל העבודות האלה, אז באמת כדאי שאמצא אפשרויות לאכול בחינם...

Gefen

New member
תנגן בשני קונצרטים?

על איזה כלי מותר לי לשאול?
ולמה רק לשבעה ימים..? והגהה.. על איזה ספר..? אתה עוסק בבלשנות במקהר? אוחח....סלח לי על ריבוי השאלות , כזאת אני לפעמים...קרציה..
אגב... אם תספר לנו מאיפה אתה בחו"ל זה יהיה ממש נחמד..
גפן

אז ככה

אני מגיע רק לשבעה ימים - כי זה בין קונצרטים ואין לי יותר זמן מזה (גם כך אני טס בוקר שאחרי קונצרט וחוזר ארבעה לפני קונצרט אחר), הקונצרטים בארץ יהיו על עוגב (בחיפה) וצר לי לאכזב אבל אני לא עוסק בבלשנות, לפחות לא באופן מקצועי, ההגהה (וואו כמה ה´!!!) היא על ספר שירה שכתבתי (יתפרסם בקיבוץ המאוחד). חושב שעניתי על הכל, אה, אני בשוויץ בבזל (מייסד מדינות יהודים). ותרגישי חופשי לשאול, אני מרגיש חופשי לא לענות כשזה יותר מידי (וגם אז אני עונה שאני לא עונה

Gefen

New member
אז נעים מאוד תופס עוגב מבאזל../images/Emo140.gif

מייסד מדינת היהודים... אהבתי תשובתך ואכן ענית גם ענית למרות שאני חיטטתי...כהרגלי בקודש. אז בוא נעבור עכשיו לסט שאלות מספר שתיים: אתה מתפרנס מזה.. מנגינה על העוגב? כמה שנים אתה כבר מנגן? ולמה דווקא בבזאל? הרגש חופשי לא לענות אם זה יותר מידי, רק אל תשכח לענות לי שאתה לא עונה..
גפן

שלל תשובות לגפן

אז בענין הפרנסה, בואי נגיד שזה המקצוע שלי ושכרגע אני אוכל חסכונות... אני סטודנט (בעיקר עוגב אבל לא רק) כבר 10 שנים, כשנכנסתי לאקדמיה זה כבר היה אחרי שנים אי אלו כך שהתשובה לשאלה כמה שנים היא: הרבה לבזל הגעתי כסטודנט - אחד המוסדות הטובים והמכובדים בעולם והפרופ´ שלי (לשעבר) אחד המבוקשים בעולם. ובינתיים אני כאן - עד שבארץ הקודש (ואם לא אז במקום אחר) יתנו לי עבודה (=משרת הוראה אקדמית) עוד שאלות?

דוקא אוכל חינם קצת קשה

להגדיר אותי, במיוחד הפעם, כשאני בא לארץ ל7 ימים כולל הטיסות וובזמן הקצר הזה אנגן שני קונצרטים, אעבוד על הגהה של ספר וכנראה תהיה עוד איזה פגישת עבודה... חופש זה לא יהיה. אבל מה שנכון נכון - כסף זה לא ממש הצד החזק של כל העבודות האלה, אז באמת כדאי שאמצא אפשרויות לאכול בחינם...

Gefen

New member
נעמה לא כתבת היכן את נמצאת...

תני יותר פרטים כדי שנוכל לעזור לך.. גפן

Gefen

New member
נעמה אם את בניו יורק..

(כך הבנתי מהודעותייך האחרות..) אז הנה הפרטים של חב"ד ב- NYC. Centers in New York City, New York, USA Community Synagouge / Chabad of Lower Manhatten 325 East 6th Street New York City, NY 10003 USA Phone: 212-473-3665 Fax: 212-979-5498 Rabbi Naftoly Rotenstreich Send Email אישית מנסיוני עם חב"ד, אני חושבת שיהיה לך נחמד מאוד לחגוג איתם את הסדר ובטוח שלא תהיי היחידה..אני מניחה שיהיו שם ישראלים עוד רבים במצבך. גפן

Gefen

New member
אז מי עוד יעשה אצלו בבית סדר לכל

הישראלים הנוודים שאין להם איפה להיות בחג? אולי אתה?
אם יש לך עוד רעיונות למקומות אחרים אני בטוחה שיש כאלה שישמחו לשמוע..ולמה להיות אנטי חב"ד? אפילו כופרת כמוני אוהבת אותם ואפילו היום היתי בגן של חב"ד לאפיית מצה.. אני אומרת לך שוב שהאנשים האלה לא סתם נקראים שלוחי מצווה הם עושים דברים נפלאים עבור יהודים בכל מקום. גפן

Yaniv-DC

New member
הרבה סיבות לאנטי חב"ד.

כי כבר המון שנים שהם כבר לא א-פוליטיים, אלא מאוד פוליטים. מה שלוקח מהם את התואר "שלוחי מצווה". כי הם נתנו מכות למישהו שניסה לצאת מהחברה שלהם והוא אושפז בבי"ח. ויש עוד, אבל אין לי כח.

לוו

New member
אנשי חב"ד לדעתי אנשים טובים

והמעשה שסיפרת אתה יודע ממקור ראשון ? או מכלי שני - או שלישי ?

אלי פלס

New member
אני מעריך שאתה מתכוון אלי אז...

נכון. קיבלתי מכות מכמה חב"דניקים אבל אני לא חושב שראוי להאשים בזה את כל החב"דניקים בעולם... אני ממש לא מבין את הנהירה אחרי החב"דניקים בגלל המסיונריות, בגלל הפוליטיות ובגלל סיבות רבות אחרות....

Mariguella

New member
לי יש בעייה תיאולוגית איתם

קבוצה שמאמינה שמנהיגה בשר ודם הוא המשיח, שהוא ישוב מן המתים (או שיתכן והוא בעצם כלל לא מת) ושיש לו תכונות אלוהיות? מוזר לי שהחרדים, שחולקים (אם להשתמש באנדרסטייטמנט) על הרפורמים והקונסרבטיבים, מוכנים לקבל אנשים עם דעות כאלה לקהלם. זה שיש שם אנשים טובים לא קשור לטיעון שלי. יש גם בין האמיש והבהאים אנשים טובים, יהודים הם לא (האמיש והבהאים...).

למעלה