איפה עובר הגבול

ashmash

New member
איפה עובר הגבול

בעבר שאלתי שאלה דומה, אבל עכשיו אני לפני טיול למזרח ורציתי להתייעץ עם הגורואים שלי בפורום. היכן עובר הגבול בין מה שמותר לנו לאכול ומה שאסור?! אני צמחוני, כלומר אני לא אוכל בשר (ודגים שמשום מה לא נחשבים בשר) אבל כן אוכל (במידה מועטה) ביצים וצורך מוצרי חלב. מדוזה נחשבת בע"ח, אולם אין לה מוח. חברה שלי ציינה שיש לה מערכת עצבים כלשהי (דבר שלא ידעתי אגב). האם מבחינה מוסרית הייתם אוכלים מדוזה? אם היא לא מרגישה, מה הבעיה שהיא מעל חיים? במה היא נבדלת מפטרייה למשל? אילו בעלי חיים כן מותר לאכול? שמעתי שללובסטרים אין יכולת לחוש כאב. האם גם אותם מותר לאכול? אשמח לשמוע תגובות שישמשו לי אולי כמצפן ויורו לי את הכיוון. אלעד

סין לא הייתי... אבל בנפאל...:../images/Emo26.gif

בנפאל לא נראה לי שתהיה לך בעיה... יש מין ארוחה קבועה כמעט בכל המסעדות - היא נקראת "דאל בהט" שמכילה - אורז (איך לא...), רוטב עדשים, תבשיל קארי (תפו"א וירק לסוגיו שמגדלים במקום), חמוצים (צ'אטני - לא ממש חמוצים כמו בארץ, אלא יותר דומה לעמבה עם ירקות כבושים) וצ'אפני (פיתה... יותר דומה לפיתה דרוזית מלסטנדרטית). ברוב המקומות זה מוגש בשיטת "אכול כפי יכולתך" - כלומר, מידי פעם עוברת נפאלית חביבה ומציעה לך עוד מכל דבר... טעים ומומלץ אם אתה עושה טרק - אז חוץ מדאל-בהט, יהיה לך גם אגרולים (למעשה ספרינג-רול - ללא ביצים) ופאי. למעשה מדובר באותו בצק, מגולגל באותה צורה - פעם אחת הם ממלאים אותו בירק ופעם ברסק-תפוחים אם אני זוכר נכון. בקיצור... עשיתי שם שני טרקים (כולל את ה-around) כטבעוני - ולא נתקלתי בבעיות מיוחדות... טיפ חשוב: אנשים לוקחים איתם לפעמים חטיפים (שוקולד וכאלה - MARS וכו') - אני לקחתי פירות יבשים במקום (תמרים ותאנים) - אפשר לקנות בפוקרה ובקטמנדו (לפחות אז מצאתי...). תהנה...

slayer1

New member
אממממממממ

אם יש לה מערכת עצבים לא הייתי אוכל אותה כי נגרם לה סבל. בכל אופן המחשבה על לאכול מדוזה מגעילה אותי בלי קשר למוסריות.

shahar15

New member
כעקרון..

אני לא נוגעת במה שהיה נקרא פעם "חיה". לא משנה מה היא ומאיזה סוג. אבל אני זה לא אתה, ואם יש לך גבולות לגביי זה- תהיה בריא ותאכל:)

למעלה