איפה עובר הגבול?

• פותח הנושא nl22
  • פורסם בתאריך

nl22

New member
איפה עובר הגבול?

שלום רב, אנחנו זוג בתחילת שנות ה-30, נשואים 5 שנים והורים לילדה בת שנתיים. אני בעלת עסק קטן בערך מתחילת הנישואין (5 שנים), שהרוויח ממש כשנה-שנה וחצי מתוך אותן החמש, וכל השאר בעלי פרנס ועזר. ועל כך אני חייבת לו המון, כי אם לא הוא, העסק היה קורס עוד הרבה לפני -אני לא כל כך טובה במכירות וגיוס לקוחות. מאז תחילת המשבר הכלכלי לפני כשנה וחצי, ירדה משכורתו משמעותית, ולאחרונה, בשל ירידת מספר הלקוחות שלי, העסק שלי לא ממש מרוויח. כבר שנה וחצי שהוא מאוד לא אוהב את מקום עבודתו, אך נשאר בו כי הוא מבין שהוא המפרנס העיקרי ולאחרונה גם היחידי. המצב מעמיד אותו בלחץ מאוד גדול על הפרנסה, שיצר תקופה ארוכה מתחים בינינו, כי מצד אחד הוא אמר לי אני מפרגן לך על העסק וחושב שזה חשוב שתשמרי עליו, ומצד שני הזכיר לי השכם והערב שאני לא מרוויחה ולא יודעת לנהל כספים שיש בבית. בקיצור, בהחלטה שיש בה יותר כדי לשמור על הזוגיות ומערכת היחסים בבית, וכן בגלל שאנו רוצים עוד ילדים ואני מבינה רציונלית, גם אם לא רגשית, שאם רוצים לשלם על מטפלת וגם על גן צריך עוד משכורת, החלטתי לחפש עבודה. למרות שאני מחפשת כבר יותר מ-4 חודשים, קיבלתי רק שתי פניות לראיון: האחד במקום רחוק 1/2 שעת נסיעה מהבית: מיזוג עם משרד אחר, שיאפשר לי לשמור על הלקוחות, ואופציה למשכורת גבוהה ושותפות במשרד (שם אין לי עוד מספיק אינפורמציה כי הפגישה על הפרטים המדויקים ביום א' הזה). האחר במקום קרוב 10 דקות מהבית, עם תפקיד שמפתח אותי מקצועית אך במשכורת נמוכה התחלתית. בעלי מעוניין יותר בתפקיד הראשון, שנשמע לו יותר טוב, או במשהו מקביל מסוג זה, בגלל הכסף והאופציה לשמור על הלקוחות. השאלה שלי היא כזו: האם אני צריכה ללכת עם מה שהוא רוצה, כי הוא ויתר בשבילי במשך כמעט חמש שנים ונשאר במקום עבודתו, למרות שבשנתיים האחרונות הוא כבר היה מתוסכל ורצה לעזוב ולא עשה זאת כי הבין שהוא צריך לפרנס את הבית, ואם הייתי מביאה משכורת סבירה, סביר שהיה עוזב ומחפש, או שאני צריכה ללכת עם מה שטוב לי? , ובכלל איפה עובר הגבול בין לתת לו להחליט עבורי בפרנסה ובקריירה למען שלום בית וזוגיות? שתיהן אגב אופציות טובות ככל הנראה

chenby

New member
לדעתי כן

ולא בכלל שהוא חושב ככה, אלא בגלל שאני חושבת שהתפקיד הראשון הוא יותר שווה ויוכל לתת לך בהמשך הרבה יותר.. תאתגרי את עצמך לנסוע חצי שעה, אמא שלי גרה בזכרון ונוסעת כל יום ברכבת לעבוד בתל אביב, אז מה, אנחנו בישראל.. יש לך אוטו או אין, אפשר להפוך כל נסיעה לפאן ולחלק אינטגרלי מהיום ובסופו של דבר גם תוכלי לשמור על הלקוחות הקיימים שלך היום (שזה בהחלט לא מובן מאליו) גם תוכלי להתפתח ולהתקדם וגם בעלך מבקש -ולמה לא.. כן הוא הקריב ופרנס ולא קראתי שכתבת שהוא בא בטענות אלא לקח אחריות - אז כן, אולי זה גם הזמן שלך לקחת אותה אחריות. הוא לא מחליט עבורך, את מחליטה עבור שניכם יקירתי. זה מה שאת צריכה להבין. ומותר לעשות הקרבות - בעיקר שאם את יזמית ברוחך, אז את כנראה גם תמצאי או תמציאי יזמות נוספת בהמשך. אבל בינתיים תנשמו אוויר עם אותה עבודה שאת עושה ממילא. זה לא עניין של גבולות ולא עניין של זכויות - זכותו להביע את דעתו - זכותך לבחור לראות את זה נגדך או שהוא שולט עלייך ואת יכולה לראות בזה שותפות. רק תקחי בחשבון שכל אמונה שלך כזו - יוצרת תוצאה. אם תשימי אותו מולך במקום לצידך - אז זה מה שיהיה. אני רואה שהוא שותף פעיל ואחראי למשפחה שלכם וזה גם כן לא מובן מאליו. תעריכי את זה ותזרמי קצת עם החלומות שלו גם. את לא באמת מקריבה שום דבר- אולי אפילו תרוויחי מזה יותר. בכל מקרה זו רק דעתי, אין פה עובדות.

chenby

New member
הבן אדם לא מקשיב

לאבא שלו, אז לנו? עזוב הוא שרף את עצמו, לקחתי את זה ממש קשה.

I C E M A N 7

New member
timing is everything

אם נפשט את הסוגיה הרי שיש פה התלבטות בין שתי אפשרויות: הראשונה היא העדפת ההווה והשנייה היא העדפת העתיד. ובכן, בסוגיות מעין אלה הכל תלוי בנסיבות. כשהמצב לוחץ (וע"פ בעלך הוא כזה), יש להעדיף את ההווה ובעלך קיבל את ההחלטה הנכונה לגביו ע"פ ראות עיניו. טבעי שהוא יהיה בעד העדפת ההווה גם במקרה שלך. כל מה שאת צריכה לעשות זה להחליט בעצמך אם אכן המצב כרגע לוחץ (את נשמעת מספיק אינטליגנטית בשביל להעריך), ואם את מגיעה למסקנה שבעלך לא מגזים הרי שגם את צריכה להעדיף את האפשרות הראשונה. לא כי הוא החליט עבורך, אלא כי את החלטת להיות אחראית.

czar

New member
לא

את צריכה לבחור את הבחירה הכי נכונה. יודעת, שקראתי את האופציות השניה נראית לי נכונה יותר, בטוחה יותר עם אופק בריא יותר לעצמך, הראשונה נשמעת בובסטית אבל מאד מסוכנת והאופק שלך שם לתחושתי קצוב בזמן. אני לא בטוח שהוא לא צודק גם אם זה רק אינטואיטיבית וגם אם נראה לך אחרת, ובנוסף לכל....יש מעט משקל לדעתו שכן אם אתה חושבת ומסכימה ואם לאו, הוא שותף מלא שלך בעסק חוקית, וגם הוכיח את זה משך השנים בגאווה. נשקי אותו ולכי על 2.

czar

New member
אגב

ב - 1 את מהווה סיכון לאלו שאת מצטרפת אליהם ועולה יותר. ב - 2 את נכנסת בלי רעש ועם מעט סיכון של עצמך ואחרים ולכן שם כנראה יהיה יותר בטוח לטווח רחוק.

משפטי1

New member
מידתיות

אכן שאלה חזקה מאוד. וכמובן שאלמנט המיצוי והסיפוק הם חלק מהתשובה. רגשות אמוציונליים פוגשים החלטות מעט קרות ומחושבות. אני חושב שצריך לנסות ולאזן בין השניים עד כמה שאפשר. אם המשרה מאוד מאוד מעניינת במשכורת הנמוכה אבל תהיי למשל עוד שעה בבית זה פלוס גדול מאשר להרויח עוד אלף נטו ולהגיע הביתה מעולפים. לא? גם עניין אישי גם יותר זמן איכות עם המשפחה.

מריוס זכריה

Member
מנהל
לדעתי, זו בכלל לא שאלה של גבול

אם ההחלטה שלך הייתה משפיעה רק עליך, וודאי שההחלטה כולה שלך. וגם אז, הייתי אומר שרצוי לקחת אותה יחד, תוך שיתוף והתייעצות של שניכם. אבל ההחלטה הסופית מן הראוי היה שתהיה שלך, ואילו הוא רק על תקן חבר ויועץ. אבל זה לא המצב. מאחר והוא שילם מחירים אישיים יקרים למען המשפחה, הייתי אומר שהוא הרוויח בזה את הזכות להיות שותף מלא להחלטה. כלומר, המצב הרצוי לדעתי, בשבילכם, הוא החלטה משותפת, פה אחד, לאחר ששיקללת יחד את כל השיקולים – כסף, סיכויים, וגם סיפוק אישי שלך ושלו, והמחיר של היעדר סיפוק זה. שיקול מורכב מאוד. השורה התחתונה: להחליט יחד. ועכשיו הבהרה: האם אני אומר שאת חייבת לקבל את אישורו? לא ולא. את יכולה בהחלט להחליט לבד, לפי השיקול האישי שלך. אבל מה – יש מחיר. והמחיר הוא מערכת היחסים. אם מערכת היחסים הזאת חשובה לך, תחליטו יחד. ואם תחליטי לבד – להערכתי די הלך על הקשר. ואני רוצה להבהיר עוד יותר: זה גם לא יהיה נכון שתקחי באופן חד צדדי את ההחלטה שהוא רוצה. זה כמובן עדיף מבחינתו, אבל זה רע בשבילך (מבחינת היחסים). בקיצור: זה המבחן שלכם כזוג: האם אתם צוות מספיק טוב, שיכול להחליט החלטה משותפת שתשקלל את צרכי שניכם ותאחד אותכם. בהצלחה!

seeyou

New member
"אנו רוצים עוד ילדים" ../images/Emo45.gif-בכול מחיר?../images/Emo12.gif

..."אם רוצים לשלם על מטפלת וגם על גן צריך עוד משכורת"
זה ניגמר רק בזה? לא מכיר את הרקע הסוציוכלכלי-דתי שלכם לכן אני צריך להיזהר במילים(נושה רגיש) אבל,דעתי שלא פותרים בעיה כפי שאת מציינת בדרך הזאת בעלך יעבוד עוד יותר קשה(לבד) מאחר ואת תקדישי את רוב הזמן והכוחות לגידול הילדים. לעשות ילדים ולהביא ילדים לעולם עם דרישות כפי שמכירים זה לא מספיק האם לבחור מה שבעלך אומר או מה שאת רוצה מראה על יחסים "מתוחים" בנשואים את מציינת עוד:"הוא מזכיר לי השכם והערב שאני לא מרוויחה"...
זה שהוא אומר :"לא יודעת לנהל כספים שיש בבית" ייתכן שהוא צודק - הרבה אנשים (נשים) לא יודעות אני מניח בגלל חור נוסף בכף היד
יוסי

למעלה