איפה נקבור את הבושה

lambdeus

New member
איפה נקבור את הבושה

מייק סינגלטרי, המאמן של הניינרס, לא פוסל את האפשרות להחתים את מייקל ויק, רוצח הכלבים, כשהלז ישתחרר מהכלא בקרוב.

noam621

New member
אני מבין שבפורום

אין ממש אמונה ב"הזדמנות שניה" "דף חדש" ו"שילם את חובו לחברה".. ת'אמת שגם אני לא.. אבל הם נואשים.. ואין להם אופציות הרבה יותר טובות..

Yo-man

New member
אני דווקא אשמח לראות את מייקל ויק משחק שוב

אני אהבתי לראות אותו משחק אפילו שהדעה הרווחת היא שהוא לא QB טוב הוא היה מלהיב. כל מהלך שלו היה עם 50% סבירות להפוך ל-Big Play. והפורטי ניינרס צריכים משהו שיעזור לקבוצה. כל דבר. תחשבו כמה זמן מסך הקבוצה תקבל אם היא תיקח את מייקל ויק. כולם ירצו לצלוב אותו בשירוד ישיר, יהיו למשחקים שלהם רייטינג מצויין ויהיה הייפ סביב הקבוצה כל עוד הוא שם. אם הוא גם ישפר את מצבם - או-הו, איזה קרקס יהיה שם...

JayneCobb

New member
אני נגד

ויק היה QB גרוע, ואיום למהלכים בחצי מהזמן, בחצי השני הוא היה סכנה לקבוצה שלו,יותר ממה שלקבוצה השניה. הניינרס צריכים להחזיר אמון במערכת, וויק זאת לא הדרך... היתה להם התקדמות גדולה בהגנה בעונה החולפת, למה לא ללכת בכיוון הזה? למה לא להשקיע בחלקים קטנים של הפאזל? הם משחקים בדיוויז'ן שהוא אולי הכי חלש בליגה,כן,אפילו עם אריזונה, הם לא צריכים המון בשביל לחזור ל TOP...ויק הוא פשוט לא הכיוון...

steeple

New member
לא מסכים איתך...

על כמעט כול מה שאמרת אני כן מסכים, אבל אני חושב שהם יצטרכו הרבה מאוד בשביל לחזור לשיא. 1. בוא לא נשכח שהTOP שלהם הוא כנראה הTOP הכי גדול בפוטבול עם מונטנה האגדי וכולי. 2. בעיקר בגלל כול הפרסום והיכולת המרשימה של האנדרדוגית האהובה על כולם (חוץ ממאיר) הם יצטרכו הרבה מאוד כדי להסית את תשומת הלב והנצחונות ביחד (כנראה בסדר הפוך) לצד שלהם בדוויזיון שלהם (אפילו עם כמה שהוא חלש). 3. אין להם הרבה איקונים בקבוצה (ואני מתכוון איקונים = איקונים) אולי חוץ מפראנק גור. הם יצטרכו כמה כאלה בשביל לעלות את המורל, מה שחשוב מאוד בבניית קבוצה מחדש (לכיוון הנכון).

meirhala

New member
כמה הערות

1) כן! אני לא סובל את אריזונה ואני גאה בזה! (ד"א.. כל ירידה על אריזונה לא כוללת בה את לארי פיצג'רלד.. אלוהים עלי אדמות המנייאק) 2) האנדרדוג האהוב עלי זה האנדרדוגס של חיפה.. נקודה.. כאן זה נגמר 3) שחכת את פטריק וויליס.. ליינבקר שפשוט מפלצת..

הי, לא שייך לפורום, נכנסתי מהשער

גם לא עוקב אחרי פוטבול, למרות שהינו משחקים גירסה עלובה של זה בתור ילדים :) בכל מקרה. אני אוהב כלבים, מאוד אוהב כלבים. ואני אחרון שיהיה סלחן בנוגע להתעללות בכלבים חתולים או כל חייה אחרת. אבל צריך לתת לאנשים גם הזדמנות שניה, אם הם שילמו את חובם לחברה. במקרה הז אני אולי לא הייתי נותן, אבל אני חושב שזה נכון מצד מנהל הקבוצה לתת לו אותה.

laufgas

New member
אסור לשכוח שויק הביע חרטה על המעשים שלו

בין אם הוא התכוון לזה או לא, בפעם הבאה (אם תהיה) כבר לא יסלחו לו ואף אחד לא יוציא אותו מהבוץ.

steeple

New member
האמת אני עם מאיר בנושא הזה...

מאכזב ביותר.... אבל שיביאו בחירות של סיבוב ראשון לשנה הזאת והבאה ונסלח להם (לא לויק, זה לא)

DAnalyst

New member
טוב שלא הגזמת

כאילו שחסרים שחקנים שהיו מעורבים בחשדות לרצח, בתקריות ירי, סחר בסמים... ומה שמטריד אותך זה ויק? אל תבין אותי לא נכון, אני מאוהבי הכלבים ובשום צורה ואופן לא תומך או מצדיק את כל הסיפור שלו, אבל אני לא מכיר אותו כבנאדם, יכול להיות שהוא יופי של חבר ובדיוק המנהיג שקבוצת פוטבול צריכה. (ויכול להיות שהוא סאדיסט חולה נפש...) גם סינגלטרי לא אמר שהם רוצים אותו, הוא רק אמר שהם לא פסלו את הרעיון על הסף בלי לשקול אותו ולראות במה דברים אמורים, ובינינו זו הציפיה המינימלית ממנו מתוקף תפקידו - יש לך שחקן עם הרבה יכולת שמסתובב בחוץ, המינימום שאתה אמור לעשות זה לבדוק אם הוא מתאים לקבוצה שלך או לא. אז לחפש איפה לקבור את הבושה? מה כבר קרה?

laufgas

New member
מסכים עם עמרי ועם יורם

אני הייתי מעדיף שלא לראות אותו בליגה בתור מישהו שעבר עבירה פלילית (פלילית, נכון? אני צודק?),ויותר מזה, הייתי מצפה מהליגה לקחת את הנשוא יותר בכובד ראש. יחד עם זאת, כמו שציינתי, אני כן מסכים עם יורם ועמרי שאין מה לעשות ובעולם אכן יש אנשים שמעדו בחיים ושווב לנסות לתת להם עוד הזדמנות, ויכול להיות שהוא למד ויש לו מה לתרום לליגה. גם בהווה וגם בעתיד. מה גם שכמו שעמרי אמר, מאמן חייב מבחינה מקצועית לבנות את הקבוצה הכי טובה שהוא יכול במסגרת אמונתו והתקציבים שיש לו. זאת לא החלטה שלו אם ויק ישחק בליגה או לא בסופו של דבר.

DEJ

New member
טוב, היה דיון כזה לפני חודש בערך

בו פורטו כל הנימוקים ונימוקי הנגד. כן. מה שמטריד אותי זה ויק, ובלי קשר לכישוריו כשחקן (עליהם יש מחלוקת קשה עוד בטרם התגלה כ"חסיד אומות עולם"), הוא אדם שלא צריך לעולם עוד לדרוך על מגרש ב-NFL. יש מעורבות בפשע, ויש חשדות בפשע. אני מבין שבמדינת ישראל, בה הודח ראש ממשלה עוד בטרם הסתיימה חקירה כלשהי כנגדו עם המלצה להגשת כתב אישום, נשיא נזרק בבושת פנים ממשכנו מבלי שהוגש נגדו כתב אישום, די בהרשעה בעיתונות בכדי להפוך אדם לפושע. אבל בעולם האבחנה, והתפיסה שאדם זכאי כל עוד לא הורשע בבית משפט, נושאת משקל מסוים. יש גם הבדל בין אדם שביצע פשעים, לבין אלו שביצעו עוונות וחטאים (פשעים קלים). לא כל מי שעישן מריחואנה צריך להיזרק מהליגה, גם אם זה לא חוקי. אבל אדם שביצע עבירות שמעידות על חוסר אכפתיות כללי כלפי אדם או בעל חיים אחר, מי שמתעלל או מתיר התעללות מהסוג שויק ביצע, צריך להישאר מחוץ לליגה. העניין הוא המסר שהליגה מעבירה. אסור שהמסר הזה יהיה שזה בסדר להיות עבריין, ובלבד שאתה מוכשר מספיק. המסר חייב להיות חריף וברור - לדמויות נערצות בסדר גודל הזה, אין את הפריבילגיה של ביצוע פשעים, דווקא בגלל שזה כל כך קל להם. הם עשירים ומרגישים כל יכולים. אם הליגה לא תבהיר להם, חד משמעית, שאין סובלנות לעבירות מהסוג הזה, יהיו יותר ויותר עבריינים כאלה. המסר שיועבר למעריצים הוא רע, כי הם יחקו את דרך ההתנהגות הזו. מאידך, אם אותם שחקנים, מוכשרים ככל שיהיו, ידעו מהו המחיר על העבירות שלהם, הם יחשבו 10 פעמים לפני שהם יעשו זאת. לכן, וסליחה אם אינני נאור כמו עמרי, כן, זו תהיה בושה בעיני אם הוא יחזור לליגה.

DAnalyst

New member
לא ירדת לסוף דעתי

באופן עקרוני אין לי בעיה שהליגה תחליט מה שבא לה בנושא מי משחק ומי לא, אבל הנושא הפעם לא היה האם יש להחזירו לליגה או לא, והאם הליגה צריכה להתבייש או לא. השאלה הייתה האם סינגלטרי צריך להתבייש על כך שהוא לא מוכן להתחייב שלא לשקול את ויק, שוב, לא מדובר עדיין על לצרף, אלא רק על *לשקול* בכלל את הנושא. וזה עוד לפני שהוא החליף אפילו מילה עם האיש. לי הרגשות נראו מוגזמים והדרישה נראתה מוגזמת. כמאמן הוא לא אמור לקבל החלטות על תדמיתה של הליגה, ואפילו לא על תדמיתה של הקבוצה, הדבר היחיד שהוא מחויב לו הוא איכות השחקנים ותרומתם. יש מאמנים שמרגישים שקבוצה של שחקנים יראי שמיים תתפקד יותר טוב, ויש כאלו שדוגלים ב-just win baby, כשהרוב איפשהו באמצע, ודווקא סינגלטרי הוא מאלו שמחפשים בחורים טובים בד"כ. בכל אופן, אם נחזור לנושא - אם הליגה החליטה שויק יכול להצטרף מחדש, והמאמן, כל מאמן, לא מוכן אפילו להתבונן בשחקן ולראות האם הוא יכול לתרום או לא, אז לדעתי המאמן אשם ברשלנות. המינימום שהיית מצפה מבנאדם רציני זה שיבחן את השחקן לפני שהוא מקבל החלטה. שיבדוק אם הוא יכול לתרום מבחינת יכולת משחק, ואם כן שידבר איתו בשביל לראות אם הוא יכול להשתלב (חברתית, מוסר עבודה וכיוב') ואם כן אז זהו. ההיסטוריה צריכה לעניין היסטוריונים. עכשיו בעלים של קבוצה, front office, הנהלת הליגה... כל אלו ישויות שהתדמית היא מעניינן כי הן מקדמות עסק. והעבודה שלהם היא לקבל החלטות כאלו (אם לתת לשחקן לשחק בקבוצה\ליגה לאור עברו או לא). ברגע שהתקבלה ההחלטה המאמן צריך להכריע עניינית בנוגע לשחקן. זה תפקידו ואין לו במה להתבייש כשהוא עושה אותו. זו דעתי, ואני מתנצל על התגובה המבולגנת משהו. (כינו אותי 'נאור' אז אני קצת מתרגש...)

DEJ

New member
מקובל עלי שזה לא תפקיד המאמן

אבל זה כן תפקידה של הליגה, לקבוע שהוא לא ישחק. אם הליגה מתרשלת בתפקידה הנ"ל, הרי שאז, לטעמי, ראוי שמנהלי הקבוצות יחליטו שזה לא מקובל עליהם (אם כי קשה לכפות דבר כזה עליהם). לדעתי, זה נכון גם מבחינה שיווקית, כי אחד כזה עושה יותר נזק מתועלת. כלומר, אלו שכועסים על מעשיו, יהיו הרבה יותר אקטיביים נגד, מאשר האדישים ממעשיו שרוצים לראות שחקן טוב אצלם בקבוצה. בהתחשב במחלוקת לגבי איכותו, אני מניח שזו סיבה טובה להחליט שלא להביאו (אולי למעט דטרויט. נראה לי שהם לא יכולים להגיד לא לכל אחד שמוכן לבוא לשחק אצלם). אם אלו לא מהווים מחסום, אז אתה צודק, מייק סינגלטרי לא צריך לשאת זאת על עצמו. המאמן לא אחראי על היושרה של הליגה, ולא על התדמית שלה. הדבר היחיד שצריך להטריד אותו זה האם הוא באמת יכול לשפר את הקבוצה. בעניין הזה אני אשאיר את הבמה לשי, שמבין בזה יותר ממני. ואגב, אתה יכול להפסיק להתרגש. לא אמרתי שאתה ממש נאור. אמרתי שאתה יותר נאור ממני. זה כנראה לא כל כך קשה
.

avishaiam

New member
דבר אחד לא הבנתי- למה לחקות שחקן?

אם הבעיה שלנו זה שיחקו שחקנים הבעיה לא מתחילה בהחלטות הNFL היא מתחילה בחינוך- הילד יחקה גם סצנות רצח מסרטים אם ככה.

DEJ

New member
לא ממש נכון

כולם ערים להבדל בין המציאות לבין הסרטים. כאשר מאפשרים, בחיים האמיתיים, לאדם כזה להמשיך ולהתעשר, המסר שמועבר הוא ברור - זה לא כל כך נורא. זה לא מסר שעובר בסרטים. וכן, הבעיה היא בחינוך. זו בדיוק הנקודה. חינוך זה לא מה שאתה מקבל בבית הספר. חינוך זה דרך התנהלות אליה אתה נחשף בכל מיני מקומות. התנהגות חסרת אחריות של ראשי הליגות, מהוות גם הן חלק ממערכת החינוך הזו. לכן יש להם מחוייבות גם מעבר לשיווק הליגה.

avishaiam

New member
לא, חינוך זה מה שאתה מקבל בבית

אם אתה מקבל שזה בסדר לחקות סלבס אתה תחקה סלבס.

DEJ

New member
ממש לא

אם זה היה נכון, אז בכלל לא היה צורך במערכות אחרות העוסקות, בין אם במישרין, ובין אם בעקיפין, בחינוך. החינוך מהבית הוא רק חלק מהעיצוב של דרך ההתנהגות והחשיבה של האדם. ברור שאתה ואחיך (אני מניח שיש לך אחים, בהתחשב בעובדה שאתה דתי
) לא בהכרח תפעלו אותו דבר בנסיבות דומות, וההבדל נובע, בין היתר, מהשוני במסקנות שהסקתם מחוויות החיים שלכם. זו הסיבה שיש מערכת חינוך. זו הסיבה שבמערכת המשפט נשקלים, באופן מוצהר, שיקולי "הרתעה". זו הסיבה שישנן מערכות לבר-משפטיות שפועלות להנחיל עקרונות אתיים נכונים יותר. כל אלו נועדו לשם חינוך. אינני סבור שהליגה אמורה להיות מחנך, אבל במקרים קיצוניים, עליה לשקול שיקולים כאלו, ומכאן מסקנתי בעניין.

למעלה