איפה מתחילים???

Ido Segev

New member
איפה מתחילים???

שלום לגולשי הפורום אני ואחי( 28 ו 17 ) החלטנו שהגיע הזמן להגשים חלום שיושב יותר מידי זמן על המדף ולהכנס לתחום הגלישה האוירית היכן ניתן למצא חומר המפרט את שלבי הלימוד,הקורסים וציוד להתחלה? האם כדאי לנסוע ללמוד בחו"ל כפי ששמעתי מאנשים או ששוה יותר בארץ ואיפה בארץ? אשמח מאוד לשמוע על תחילת הדרך שלכם בכניסה לתחום זה תודה רבה יונתן ועידו שגב

David Gerby

New member
כנס ללינק

בנוגע לבתי ספר פעילים, כיום עגור במחיר של כ 2000 דולר או פרטי אצל אחד המדריכים באגודה (כנראה שייפתח קורס בקרוב). בנוגע לאופציה ב' צור קשר עם ירון היו"ר בטלפון 0507505282. בהצלחה

Hawk17

New member
מתי?...

אם יתמזל מזלי- אולי הקורס הנ"ל ידחה וידחה, עד לאוגוסט- ואז תוכלו ככה גם להרויח אותי? עומר.

חגי

New member
ממליץ לכם לבא ולראות פעילות בסופש

למרות שהשבת נראה שלא יהיה משהוא עיקר הפעילות בתקופה הקרובה היא בימי שישי שבת בזיכרון (ליד מלון חוות הברון) או בתבור. לפגוש את החברה בזמן הרכבת הגלשנים זה בדיוק הזמן לשאול את כל השאלות ואחרי שרואים את ההמראות ,אז הסיכוי שבאמת תהיו נחושים להכנס לספורט -ישתפר משמעותית. רב אלו שהתעניינו בלי לראות את הפעילות עצמה , מצאו את עצמם מתייאשים מהר מאד מהעלויות הראשוניות והזמן שלוקח כדי לפרוש כנפיים באופן עצמאי. אגב - המידע שתקבלו מהחברה בשטח עשוי גם לאפשר לכם לחסוך בעלויות כך שזה משתלם גם כלכלית. בקיצור תעקבו בפורום אחרי החברה שהולכים לטוס.

natyh

New member
השבת הזו יהיה מטורף

יהיה מדהים למי שיגיע לתבור השקעתי 300 ש"ח בקורס מטאורולוגיה אז סמוך על המילה שלי .

חגי

New member
נראה לי שהניסיון (שלי) ניצח את

הידע שקיבלת בקורס. התחממות ורוחות צפוניות מערביות עם מפל של בקושי 1 - 1.5 מעלה הן בדרכ ערובה ליום מבוזבז

rafibo

New member
בכל זאת היו תנאים בשבת

חגי, יום שבת אכן היה מאכזב מבחינת טרמיקות, אבל לקראת אחר הצהריים התפתח גל מדרום לנצרת. הכיוון הכללי של רכס הרי נצרת הוא מערב דרום מערב - מזרח צפון מזרח. לקראת אחר הצהריים התפתחה רוח צפון מערבית די חזקה (בערך ניצבת לרכס הזה) שיצרה גל. החלק העובד של הגל היה קצר יחסית, ממעט מזרחית לתל עדשים ועד מערבית למזרע. כיוןן הטיסה היה מקביל לרכס. טסנו בגל שלושה דאונים, והגובה המקסימלי שהושג היה כ-6,300 רגל. הבעיה היתה אובך כבד בגובה של מעל ל-4,500 רגל. בניגוד למזג האויר שאפיין את היום הזה בדרך כלל (אויר סוער ומחותחת) הטיסה בגל היתה שקטה וחלקה באופן חריג (אך מאד אפיני לגלים). קיבלנו פלוס של בערך מטר לשניה. זה היה סיום מיוחד ליום מאכזב בסך הכל. הגל היה די קרוב לעמדת ההמראה שלכם בתבור, ושווה שתכירו את התופעה. רפי

חגי

New member
או - סופסוף הודעה מעניינת וחשובה

אני מבין שהמראתם ממגידו ולכם זה די פשוט להגיע לאזור תל עדשים ולחפש. לגלשנים המחק מהתבור עד תל עדשים עם רוח צד הןא מרחק שאפשר לעבור אותו רק עם טיפוס ל לפחות 1500 מטר בתבור ...או מספר טירמולים בדרך. מעניין מאיזה גובה התחילה השפעת הגל ואם יש ממש לוג GPS שיכול להראות לנו את מיקומ

rafibo

New member
הגל של שבת

אחד הדאונים "גרד" באזור על טרמיקות חלשות במשך כשעתיים, ואז מצא את הגל והודיע לנו (שהיינו על הקרקע במגידו). מיד לקחנו (שני דאונים) גרירה גבוהה יחסית והתנתקנו באזור שהוא דיווח עליו בגובה 4000 רגל. מצאנו את הגל די מהר. על פי ה- Track Log של הדאון הראשון הגל התחיל לעבוד מגובה של 2500 רגל בערך. מצורף ה- Log הרלוונטי של הדאון הראשון. אני והדאון שהמריא יחד איתי הצלחנו לתפוס את הגל גם מעט יותר מזרחה מהדאון הראשון. לעומת זאת לא הצלחנו להגיע לגובה שלו והסתפקנו ב- 5400 רגל. ה- logים שלנו הם בפורמט igc הסטנדרטי ואנחנו משתמשים בתוכנת SeeYou כדי לתחקר את הטיסות. אם יש לך אפשרות לקרוא את הפורמט הזה תגיד לי ואשלח לך את הקובץ המקורי עם נתוני הגובה. רפי

David Gerby

New member
בהחלט הודעה מעניינת

ראשית טוב לשמוע שיש כאן דואים (בנוסף לאברון) שקוראים את הפורום. בדרכי צפונה בשבת ראיתי דאון מתרמל באזור צפונית למגידו בסביבות השעה 11:30 בגובה של כ 800 מטר, אז כנראה שלא מדובר על הנ"ל. בנוסף, בהחלט מפתיע שאף אחד מאיתנו (או יותר נכון אני) לא חשב על האופציה הזו ברוחות צפוניות חזקות שאופייניות גם לסתיו. תודה על המידע! שאלה לרפי, איך נרשמות שעות דאייה עבור GA? האם הן מתקבלות במינהל כשעות רגילות?

rafibo

New member
שעות דאיה עבור GA במנהל

האמת, אני לא יודע. אני מניח שטייס דאונים עם הרבה שעות דאייה מקבל "הנחה מסוימת" על המספר המינימלי של שעות ממונעות שהוא חייב להשלים על מנת לקבל רשיון GA (אני יודע בוודאות שלגבי מעבר מדאיה לאוטרלייט זה המצב), אבל אני לא יודע את הנוסחה המדויקת - כלומר כמה שעות דאיה שקולות לשעה ממונעת מבחינת המנהל. נדמה לי שהכלל הקובע כאן הוא "כל מקרה לגופו". בכל מקרה, יש כמה אנשים שעשו את המסלול הזה ואם תרצה מידע יותר קונקרטי אפשר לברר איתם. רפי

חגי

New member
אחלה - התמונה מראה בדיוק את המקום

אבל לצערי יש לנו כמה בעיות: 1. אנחנו לא מקבלים מכם דיווחים בזמן אמיתי על גלים וגם הנסיון בארץ בגלים הוא אפסי (הכוונה לגולשי אויר כמובן). גל שחוינו לפני שנה במבוא חמה היה להערכתי הפעם הראשונה שבאמת טסנו קבוצה של גולשים בגל ...למרות שלא ידענו זאת באותו זמן. 2. כדי להגיע למקום מהתבור בגובה 800 מטר צריך להיות יום טוב למדי עבורינו והדבר מאד לא קל אם הרוח צולבת...יותר מכך , במצב כזה של צפ מערבית מאד מסוכן להמריא מהתבור וליתר דיוק זה אסור מבחינת מגבלות ההמראה של ספר עזר מבצעי ובצדק. אבל מאד חשוב היה לשמע על זה ואני חושב שעצם ציון התופעה יכניס את העניין לתודעה ובעתיד נוכל לחפש את סוג הטיסה הזה. מצחיק לראות את הטרקים שלכם בהשוואה לשלנו - הקווים ישרים וארוכים והפניות עגולות וגדולות...כמובן בגלל פער המהירויות . מעניין אותי בעיקר לדעת על המצאות גלים בימים של מערבית כאשר אנחנו מגיעים מזיכרון ונשפכים לעמק יזראל מכיוון יערות מנשה - האם יש גל מעל אזור מגידו?

rafibo

New member
גם אנחנו פחות מורגלים בדאית גלים

בעבר כמעט שלא היינו מצליחים לטוס בגלים. כשמישהו כבר היה נכנס לתופעה כזו זה היה באופן אקראי ובד"כ ללא הבנה של מה שקורה. בשנים האחרונות התחלנו להבין יותר את התופעה, קודם כל ברמה התיאורטית. מספר דואים מהארץ טסו בגלים במקומות שונים בעולם והביאו איתם את הידע המעשי, אותו התחלנו לנסות ליישם באיזור שלנו (שאינו נחשב לאיזור גלים קלאסי). עם ההבנה התיאורטית והמעשית אחוז ההצלחות בתפיסת גלים עלה ומסתבר שבכל זאת יש באיזורינו לפעמים גלים למרות שזו תופעה נדירה יחסית. לגבי גלים במערבית - בהחלט יש, ומהניסיון שלי הם יותר נפוצים מהגל של השבת האחרונה. גלים כאלה נוצרים במקביל לרכס הכרמל ובמרחק מה מזרחית אליו, ולעיתים ניתן למצוא במרחקים שונים מהרכס שיאים שונים של אותו גל. החוכמה היא למצוא את השיא של הגל ואז לטוס במקביל לרכס שיוצר אותו (ובניצב לרוח) כך שאנו נשארים כל הזמן בחלק של הגל בו העילוי הוא מקסימלי. בניגוד לטרמיקות שבדרך כלל נסחפות עם הרוח גל שומר על מיקום קבוע יחסית לקרקע. המאפיין את הטיסה הזו בניגוד לטיסה בטרמיקות הוא קוים ישרים בהם יש עילוי יציב וקבוע, ללא צורך להסתובב (לכן גם הטרקים המוזרים. בדאיית טרמיקות רגילה גם הטרקים שלנו נראים אחרת). מצורף טרק מטיסה שהיתה לי בגל של רוח מערבית ב-15 לאפריל השנה. ניתו לראות שהגל היה מקביל לרכס הכרמל בערך בקו מגידו. במקרים רבים הגל כרוך גם במזג אויר קיצוני ולא שגרתי. בטיסה הזו התחילו להתפתח שורות עננים לאוך הגל. בהתחלה הרוחים בין שורות העננים היו גדולים ויכולתי לטפס בינהם מעל בסיסי הענן, ומאוחר יותר מעל לפסגות העננים. עם הזמן העננים התחילו להיסגר מתחתי ונאלצתי לבחור נתיב טיסה המתחשב בקשר עין עם הקרקע ולא רק בחוזק התנאים. בשלב מסוים כיסוי העננים באזור מגידו היה כמעט מלא ונאלצתי למשוך מזרחה. רגע לפני שגם שם הכל נסגר הנמכתי במהירות גבוהה דרך מרווח בעננים אל מתחת לבסיסי העננים ושמתי אף לכיוון מגידו. מתחת לבסיסי העננים לא היה כלום וחזרתי בגלישה לנחיתה במגידו. זו היתה טיסה קצרה (כשעה) אבל מיוחדת ומעניינת מאד. רפי

natyh

New member
אהלן רפי

איך אני מצטרף אליך בויכוח הבא ביני לבין חגי ? אגב כבר התרגלתי שאני תמיד מנצח אותו באופן עקבי אבל לנצח את חגי זו לא חוכמה ....
חגי מפות הלחצים הראו שקע שרבי למעשה שניים שמתקדמים מדרום לצפון ומשמעות ההתקדמות היתה רוח משתנה מצפונית מערבית לדרומית מערבית חזקה , כזו שבתוצאותיה חשת בפעם הקודמת בה החלטת שנכנסת חזית ומיהרת לנחות , באותה פעם צדקת בקשר לחזית לא בקשר לנחיתה .... זו היתה ההנחה מסיבות שאותן איני מבין הרוח נשארה צפונית מערבית ולא השתנתה רק התחזקה יתכן שהיתה כאן התחברות של הבריזה עם השקע שנע לאט ממה שהינחתי בכל מקרה תופעת גל שצפיתי שתקרה היתה . כמובן שזה לא פשוט לדאות בתנאים כאלה , אך אני כאמור לפחות נכון לעכשיו חזאי וצלם ולא דואה עדיין ...

hertzel1

New member
שקע שרבי

שקע שרבי, שהוא בדרך כלל עמוק, נראה יפה מאד במפות ופחות יפה במציאות משום שבדרך כלל הוא מלווה באבק ורוחות חזקות ברום שלא טובות לשום דבר.

natyh

New member
מדובר על השבירה של השרב

או החזית הקרה שלו זה מה שקרה .

natyh

New member
ההמראה מהתבור

היתה צריכה להיות מתוזמנת לפני התחלת הצפונית בדיוק כמו אותה פעם בה מרינה וראובן חגגו בגבה כשכולם מביטים עליהם מלמטה . עיתוי ההמראה היה מאד קריטי וחלון ההמראה היה מאד מאד צר כדי להצליח לתפוס את העילוי למיטב הבנתי . יתכן מאד שהפעם היה מצב דומה , אגב מאיפה הורדת את גרף החיזוי מזום אאוט ?

hertzel1

New member
גל או קונברסיה

גם אני עליתי ב +1 גבוה בשבת, באויר יציב ואביך אבל לדעתי, דוקא בגלל האופי של היום והרוחות הלא מי יודע מה חזקות נראה לי שהיה מדובר דוקא בקונברסיה. הרוח בגובה נמוך הייתה דרום מזרחית - דרום מערבית כל הבוקר והתחלפה (בגובה נמוך) לצפון מערבית וקרירה בהרבה. לעומת זאת בגובה של החל מ 450 מ מעל פני הקרקע הייתה ונשארה רוח מזרחית קלה ואויר חם יותר מאשר בגובה הקרקע ומכך אני מסיק שכניסה של הרוח הצפון מערבית בשכבות הנמוכות והישארות האויר היציב והחם מעל ייצרו מצב, זמני, של קונברסיה עד להשתלטות הרוח הצפון מערבית הקרירה. היות שטסתי רק כמה קילומטרים מהחוף, קיבלתי את התנאים האלו בין 11 ל 12 בצהריים.

rafibo

New member
יכול להיות

בכל אופן, במגידו הרוח על הקרקע היתה מערבית מתחילת היום (חזקה מהרגיל לשעות הבוקר) והצפינה והתחזקה ככל שעבר הזמן. בשעה שבה ביצענו את הטיסה (בסביבות 16:00) עוצמת הרוח היתה כ-15 קשרים.

../images/Emo23.gifעל הקורסים בעגור!

קורס גלישה אווירית של "עגור" קורס גלישה בסיסי שעור עיוני + ארבעה ימים מעשיים בשטח מטרה: הכרות וחשיפה של החניך עם ספורט הגלישה האווירית. התנסות מעשית בשטח להחלטת עתיד המעומד לספורט. קורס גלישה מתקדם נמוך נדרש ניסיון של 50 טיסות בנמוך לפני קורס הגובה. מטרה: הכנה לטיסות הגובה, שיפור רמת הטיסה והטסה תוך דגשים על רמת הבטיחות. קורס גלישה מתקדם גובה (עד לדרגה 2 ). הקורס כולל 12 המראות בגובה בהרי הגליל. מטרה: הבאת המעומד לרמת דרגה 2 והסמכתו. סילבוס קורסים: קורס גלישה בסיסי התכנסות במועדון הרשמה וחתימה על טופס בריאות קבלת ספר "הגלישה האווירית" + כרטיס תלמיד שעור עיוני בן כ 90 דקות בנושאים: 1. אווירודינמיקה כללית 2. מבנה גלשן ומאמצים 3. היגוי והטסת הגלשן 4. דאייה 5. בטיחות יציאה לשטח האימונים הנמצא בחוף ראשל"צ לימוד מעשי את חלקי הגלשן לימוד אופן הרכבת הגלשן לימוד בדיקת הגלשן לפני טיסה הקניית כללי בטיחות בסיסיים לימוד שיקולי ההמראה לימוד התחברות אל הגלשן לימוד אחיזה נכונה וריצת המראה עם הגלשן תרגול הדרגתי בשטח האימונים (גבעת האימונים גובהה כ 20 מטר) לאורך ארבעת ימי הקורס. הקורס כולל ציוד מועדון מלא: גלשנים, רתמות קסדות ואביזרים. קורס גלישה מתקדם נמוך(מתבצע על ציוד אישי ופרטי) המשך ישיר מנקודת הסיום של הקורס הבסיסי אשר מטרתו להוביל את המעומד לטיסות הגובה. אימוני המראות ונחיתות מרום גבעת האימון, תוך שימת דגש על בטיחות ומקצועיות. לימוד פניות מתואמות לצד ימין ולצד שמאל הפעלת שיקולי אוויריות ועוד. לפני עליה לקורס הגובה, יש לבצע מינימום של 50 המראות ונחיתות ולהגיע לרמת הטסה טובה ובטוחה. הקורס אינו מוגבל במספר השעורים. על החניך לסיים את הקורס בתקופה שאינה עולה על 3 חודשים. ימי הטיסות בשטח האימונים מתבצעים לאורך יום מלא, די להגיע לניצול מלא של תנאי מזג האוויר. הקורס אינו כולל ציוד! קורס גלישה מתקדם גובה (מתבצע על ציוד אישי ופרטי) העלייה לגובה מותנית בהרשמה לאגודה ומעבר מבחן. המבחן כולל 5 נושאים: אווירודינמיקה, מבנה וחוזק, אוויריות, בטיחות ומטאורולוגיה. שעור הכנה עיוני לקראת העלייה לטיסות הגובה: לימוד הפעלת שיקולי נחיתה ואיבוד גובה (שמיניות הנמכה + פיינל) ,קורס הגובה מתבצע בד"כ בימי שבת או בימים מתואמים מראש. בימי הגובה ההתכנסות עצמאית באתר הנחיתה המתואם מראש. תדריך באתר הנחיתה המתייחס לשיקולי הנחיתה בהתאם לרוח כיוון ועצומה, מכשולים, שיפועי השדה ונתוני השדה אורכו ורוחבו. 12 טיסות הגובה הנם בליווי מכשירי קשר להנחיית החניך במשך הטיסה. וביצוע תרגילים כגון סיבובים של 180 מעלות ו 360 מעלות, תרגילי הזדקרות ובדיקת תחום מהירויות. טיסת מבחן לאחר לפחות 12 המראות ונחיתות, לקבלת רשיון דרגה 2 מהאגודה המאפשרת טיסות עצמאיות באתרי דרגה .2 אתרים המורשים לדרגה 2 בארץ: תבור, מבוא חמה, גלבוע, תבור ועוד. לידיעת החניך !! 1. כל קורס תקף לשלושה חודשים (ניתן להארכה באישור המועדון עקב בעיות) 2. על החניך להירשם במועדון טלפונית לפחות שלושה ימים מראש לגבי כוונתו לפעול ביום מתואם. בד"כ ימי הפעילות הנם : בסיסי ומתקדם נמוך בימי שישי ואו שלישי או בתאום מראש. מתקדם גובה בימי שבת או בימים מתואמים מראש. 3. ערב לפני השיעור בין 17:00 ל 18:00 יש לוודא קיום הפעילות המתוכננת ע"י אישור טלפוני. 4. יש לדייק לשעורים ! 5. יום בקורס עשוי להמשך כיום שלם, משעות הבוקר ועד סוף היום. כדי לנצל באופן מלא את תנאי מזג האוויר. 6 . הקורסים אינם כוללים הסעות והסדרי חניה. אך המועדון יסייע ככל הניתן, בנסיעה לגובה אם נוסעים ברכב המועדון יש להשתתף בהוצאות הנסיעה כך גם במקרה של הובלת הגלשן. 7. קורס נמוך כולל את כל ציוד הטיסה. 8 . קורס מתקדם נמוך אינו כולל את ציוד הטיסה. 9. קורס מתקדם גובה אינו כולל את ציוד הטיסה למעט מכשירי קשר. 10.מחיר אחסנת גלשן במועדון שווה ערך ל $ 40לחודש אחסנה. 11.יום פעילות נמוך אופייני כולל התכנסות במועדון, העמסת הציוד, שהייה בשטח חזרה למועדון פריקת הציוד תחקיר טיסות הסקת מסקנות וצפייה בסרטי וידאו. 12.הפעילות הנה בלבוש ההולם אתה משימה, משמע נעלים (לא סנדלים ולא יחפים) מכנס מתאים, ומקדם הגנה מפני השמש. טיסות נעימות ובטוחות מאחל צוות עגור עגור: חוף סי פאלאס , בת ים טלפונים: 03-5067467 03-6580144 050-2791079 דאר אלקט' [email protected] אתר אינטרנט AGUR.CCC.CO.IL

למעלה