שוטר רשע ושוטר רע הם לא תמיד אותו הדבר
שוטר טיפש הוא בד"כ יותר גרוע משנייהם, בעיקר אם הוא מנסה להשתמש במושגים כמו שיקול דעת, כדי להפעיל שיקול דעת, צריך שקודם תהיה דעת, ולא רק פיקציה של דעת שקיימת בתחליף העלוב שיש לטיפש במקום שבו לבני אדם יש מוח. שוטר חכם משיג בלי רוע ורישעות תוצאות טובות בהרבה מכל הטיפשים המרושעים גם יחד, ושינון תקנות לא יהפוך אותך לחכם. הייתי פעם במקום עבודה מסויים, גם בתחום הביטחון, גם שם היו חמורים שקשרו אותם מספיק זמן לעץ והם עלו בסולם הדרגות,ככל שהיו יותר טיפשים במערכת (בעסה, גם שם השכר היה גבוהה בהרבה מבמשטרה) ככה פחות חכמים רצו להשאר. בסוף גם אני נטשתי. משנני תקנות שלא מבינים את ההיגיון מאחורייהן (למרות שהם ינסו להוכיח שכן) שלא מבינים שהכח שהתפקיד נותן בידייהם נועד למטרה ספציפית בתמונה הגדולה (כי את התמונה הגדולה הם ממש לא מסוגלים לראות) נצמדים למה שמותר להם ומתגוננים בזה, עושים את העבודה בצורה הקלה אבל הלא מועילה, בקיצור, כמו רוב משטרת ישראל, למה לנסות לחשוב, סתם תסתבך אחר כך. הייתה שוטר הרבה יותר טוב אם במקום לנסות להכנס חזק במה שקל, וכך מפספס את מה שחשוב (כי מה לעשות יש הרבה יותר עבודה ממה שהמשטרה יכולה לעשות) הייתה יודע לבחור את המשימות החכמות שיתרמו את המקסימום למעסיק שלך (אתה עובד ציבור). שוטר שמחנה בחניית נכים צריך לקבל בראש לא רק בגלל שאולי נכה מסויים סבל בגללו, אלה בגלל שניצול לרע של כוחו כשוטר, התנהגות כאילו הוא מלך העולם והתאלמות מהחלק הבסיסי ביותר בעבודה שלו-שרות הציבור. לחרבן בצורה כלכך ברורה על חלק חלש מהציבור, זה בושה למשטרה, והמשטרה נגוע בהתנהגות כזאת הרבה יותר מידי. עכשיו זה בעיתון, אבל כמה פעמים שוטרים עושים את זה, ואוי לאזרח שיאיר להם? אהה, לפי מני זה מותר. אני לא באמת מצפה שתפנים את המשמעות שמעבר, אבל אל תתפלא שמתייחסים אליך כבדיחה, אל תתפלא שיחס הציבור אל המשטרה הוא כזה, זה לא כי כל הציבור עבריינים שהמשטרה מכסחת ולכן לא אוהבים אותה, זה גם לא בגלל שכל השוטרים אידיוטים, הם לא, אבל אלה שלא (ואת זה אני יודע כי יצא לי להכיר מקורב כמה מהם בתפקיד וגם מחוץ לתפקיד) די מתביישים היום במצב של המשטרה. התנהגות שלא ראויה לאזרח-לא ראויה גם לשוטר, רק שהיא הרבה יותר לא ראויה, כי לשוטר צריכים להיות ערכים גבוהים בהרבה מאזרח, וערכים לא דורשים ממך להיות גאון. לא מוותר לעברינים? אחלה ככה צריך ולזה התכוונתי כשאמרתי "שוטר לא רע". אבל התשובות שלך עם הדיקט מוציאות את הטיפש שבך, את זה שמגן על התנהגות לא ראויה. בורח מהמשטרה? זה לא בסדר, אבל העונש הוא לא עונש מוות, ואם תומר נעים היה באמת בורח, לא הייתה פרשה בכלל, כי אפילו השוטר שרדף אחריו ציין שאין מצב שהוא היה יכול לתפוס אותו אם היה בורח. יותר לחשוב, פחות להיות צודק, כמו על אופנוע בכביש, ככה גם באכיפת החוק, וכולנו נגיע יותר הבייתה בשלום.