איפה מני?

dblast

New member
מה הקשר אליו

אם יש תפוחים רקובים זה לא אומר שכולם כאלה. כמה שמפתיע, יש גם שוטרים שפועלים לטובת הציבור.

dblast

New member
רבין ז"ל הסביר את מה שאני חושב:

לאחת הבעיות הכואבות שלנו יש שם, שם פרטי ושם משפחה. זהו צירוף שתי המלים "יהיה בסדר". צירוף המלים האלה, שרבים מאיתנו שומעים בחיי היום יום של מדינת ישראל, הוא בלתי נסבל. מאחורי שתי המלים האלה חבוי בדרך כלל כל מה שלא "בסדר": יהירות ותחושת ביטחון עצמי מופרז, כוח ושררה, שאין להם מקום. ה"יהיה בסדר" מלווה אותנו כבר זמן רב, שנים, והוא סממן לאווירה הגובלת בחוסר אחריות ברבים מתחומי חיינו. ה-"יהיה בסדר", אותה טפיחת כתף חבר'מנית, אותה קריצת עין, אותו "סמוך עלי", הוא סממן לחוסר סדר ומשמעת, למקצועיות שאיננה, לבטלנות שישנה. אווירת ה"חפיף" היא, לצערי הרב, נחלת ציבורים רבים בישראל, לאו דווקא בצה"ל. היא אוכלת בנו בכל פה. ואנחנו כבר למדנו בדרך הקשה והכואבת ש"יהיה בסדר" פירושו שהרבה מאוד לא "בסדר".

Shredingerscat

New member
למני תמיד יש הסברים יצירתיים

למה גם שוטר שיוצא מגה אידיוט בהיגיון של בני אדם, הוא הגיוני לגמרי בהיגיון של שוטרים, ולקראת הסופ"ש זה משעשע לקרא את השטויות שהוא ממציא (אם ממש משעמם לך תבקש הסבר על איזה עניין שיווקי, אפילו הדבילים מYOUTUBE לא מסוגלים להתחרות בו).

מיצו

New member
ידידי היקר, פה אני צריך להתערב

זכותו של כל אדם לעשות מעצמו צחוק, אבל בבקשה, בוא נשמור פה על תרבות דיון ראוייה. יש הבדל מהותי בין הזכות שלך או של כל גולש להגן על דיעותיך (בין אם הן מוצדקות או לא), לבין הזכות שאיננה קיימת להשמיץ או ללכלך או לעשות צחוק מגולש אחר. האם אני ברור?

Spondylus

New member
תרבות דיון../images/Emo35.gif

אם אומר את דעתי ואגיד שצריך להעלים משורות המשטרה אנשים חשוכים כמו מני בגלל שהם סכנה לציבור הרוכבים, או בקיצור, כוס אמ אמ אמ אמא שלו
זו תרבות דיון פגומה
יוני

מה לך ולתרבות?

אני לא מתגאה בזה אבל גם אני שוטר, נכון שלא מהסוג שרושם דוחות ובא במגע עם אזרחים אבל שוטר בפועל. ובתור אחד שמכיר את מני משורות המשטרה אני יכול לומר לך שצריך במשטרה הרבה אנשים כמוהו- גם אני לא מסכים איתו בחלק מהדברים אבל עצם זה שהוא סבלני ועונה לך (כמו שהוא יענה לכל אזרח שיגש אליו עם בעיה בעניני חוק) אומר דרשני. מה אתה מעדיף- שוטר שיגש אליך יקח רשיונות ויתן לך דו"ח בלי לדבר איתך בכלל או שוטר שיסביר לך, ישמע אותך וגם אם לא יסכים איתך או שלא תסכים איתו- לפחות יתיחס אליך? כמובן שזה משל, אני במקום מני כבר מזמן הייתי מתיאש ואומר לילדים כמוך (לפחות מנטלית) ללכת לחפש.... אבל זה אני

Shredingerscat

New member
אני מניח שמני בתור שוטר לא רע

אבל הניסיונות שלו להצדיק כל דבר אידיוט ששוטר אחר יעשה הופכים אותו לקריקטורה. שוטר חונה בחניית נכים אני מצפה לתגובה של שוטר אחר בסיגנון "לא צריך לקראת וחבל שיש שוטרים שמנצלים לרעה את מעמדם" ולא "לפי החוק מותר לו ואף אחד לא יכול להגיד כלום, ובכלל אולי הוא היה באמצע מרדף". ההסברים שלו בענייני שיווק הם בכלל פנינים של (למרות שזה כבר משהו שאין לו שום קשר למשטרה) חוכמה ששווה לשמור לסופי שבוע משעממים.

menyroth1

New member
דווקא מני שוטר רע (במונחים שלך )

דווקא מני נחשב לשוטר שלא מוותר על כל תירוץ שנותנים לו , דווקא מני היה קורע גם את נהג הניידת שהבאת בכתבה . ודווקא מני כשצריך לפרוע חשבון , ( פורע חשבון מה שקוראים באנגלית ביי הוק וביי קרוק ). דווקא למני אין דין ואין דיין כשהוא מטפל בעבריינים , אבל גם מני לא יכול לרשום דו"ח לא חוקי . לכן גם מני היה קורע אותו מילולית בלבד , כי אין עבירה והדו"ח נופל בעשירית שניה (שאלת הבתפקיד תופסת גם כאן ) , אבל מוסרית זה לא מקובל על מני לתת לנכה לכתת רגליים אלא אם זה ארוע של חיי אדם שהוא הגיע (מה שעל פניו לא נראה כי בארוע של חיי אדם לא מחנים מסודר את הניידת ) . על פניו כתוב בכתבה שמדובר ברכב אק"מ (אגף קהילה ומשטרה ) מה שמעלה את החשד כי שוב מדובר מתנדב (אם כי סוג הרכב אינו תואם רכבי אק"מ ) .

Shredingerscat

New member
שוטר רשע ושוטר רע הם לא תמיד אותו הדבר

שוטר טיפש הוא בד"כ יותר גרוע משנייהם, בעיקר אם הוא מנסה להשתמש במושגים כמו שיקול דעת, כדי להפעיל שיקול דעת, צריך שקודם תהיה דעת, ולא רק פיקציה של דעת שקיימת בתחליף העלוב שיש לטיפש במקום שבו לבני אדם יש מוח. שוטר חכם משיג בלי רוע ורישעות תוצאות טובות בהרבה מכל הטיפשים המרושעים גם יחד, ושינון תקנות לא יהפוך אותך לחכם. הייתי פעם במקום עבודה מסויים, גם בתחום הביטחון, גם שם היו חמורים שקשרו אותם מספיק זמן לעץ והם עלו בסולם הדרגות,ככל שהיו יותר טיפשים במערכת (בעסה, גם שם השכר היה גבוהה בהרבה מבמשטרה) ככה פחות חכמים רצו להשאר. בסוף גם אני נטשתי. משנני תקנות שלא מבינים את ההיגיון מאחורייהן (למרות שהם ינסו להוכיח שכן) שלא מבינים שהכח שהתפקיד נותן בידייהם נועד למטרה ספציפית בתמונה הגדולה (כי את התמונה הגדולה הם ממש לא מסוגלים לראות) נצמדים למה שמותר להם ומתגוננים בזה, עושים את העבודה בצורה הקלה אבל הלא מועילה, בקיצור, כמו רוב משטרת ישראל, למה לנסות לחשוב, סתם תסתבך אחר כך. הייתה שוטר הרבה יותר טוב אם במקום לנסות להכנס חזק במה שקל, וכך מפספס את מה שחשוב (כי מה לעשות יש הרבה יותר עבודה ממה שהמשטרה יכולה לעשות) הייתה יודע לבחור את המשימות החכמות שיתרמו את המקסימום למעסיק שלך (אתה עובד ציבור). שוטר שמחנה בחניית נכים צריך לקבל בראש לא רק בגלל שאולי נכה מסויים סבל בגללו, אלה בגלל שניצול לרע של כוחו כשוטר, התנהגות כאילו הוא מלך העולם והתאלמות מהחלק הבסיסי ביותר בעבודה שלו-שרות הציבור. לחרבן בצורה כלכך ברורה על חלק חלש מהציבור, זה בושה למשטרה, והמשטרה נגוע בהתנהגות כזאת הרבה יותר מידי. עכשיו זה בעיתון, אבל כמה פעמים שוטרים עושים את זה, ואוי לאזרח שיאיר להם? אהה, לפי מני זה מותר. אני לא באמת מצפה שתפנים את המשמעות שמעבר, אבל אל תתפלא שמתייחסים אליך כבדיחה, אל תתפלא שיחס הציבור אל המשטרה הוא כזה, זה לא כי כל הציבור עבריינים שהמשטרה מכסחת ולכן לא אוהבים אותה, זה גם לא בגלל שכל השוטרים אידיוטים, הם לא, אבל אלה שלא (ואת זה אני יודע כי יצא לי להכיר מקורב כמה מהם בתפקיד וגם מחוץ לתפקיד) די מתביישים היום במצב של המשטרה. התנהגות שלא ראויה לאזרח-לא ראויה גם לשוטר, רק שהיא הרבה יותר לא ראויה, כי לשוטר צריכים להיות ערכים גבוהים בהרבה מאזרח, וערכים לא דורשים ממך להיות גאון. לא מוותר לעברינים? אחלה ככה צריך ולזה התכוונתי כשאמרתי "שוטר לא רע". אבל התשובות שלך עם הדיקט מוציאות את הטיפש שבך, את זה שמגן על התנהגות לא ראויה. בורח מהמשטרה? זה לא בסדר, אבל העונש הוא לא עונש מוות, ואם תומר נעים היה באמת בורח, לא הייתה פרשה בכלל, כי אפילו השוטר שרדף אחריו ציין שאין מצב שהוא היה יכול לתפוס אותו אם היה בורח. יותר לחשוב, פחות להיות צודק, כמו על אופנוע בכביש, ככה גם באכיפת החוק, וכולנו נגיע יותר הבייתה בשלום.

menyroth1

New member
קשה להשיב לך כי אתה לא ענייני אלא אמוציונלי

א. מי אמר לך שאני לא רואה את התמונה כולה ? מה נותן לך לחשוב שבלי טיפת ניסיון ובלי טיפת ידע ובלי טיפת הבנה בסיסית של מאפייני התפקיד אתה כן רואה את התמונה ואני לא . הרי דיברנו כבר על 150 הפרמטרים שאתה לא רואה ואני כן (כגון הגנה על הציבור מפני אנרכיה שהצדקת בעצמך ) . ב. מי אמר לך שאני לא בוחר את המשימות החכמות אלא את הקלות ? (אגב אני לא בוחר משימות אני ממלא את כולם וחסר לי שאברור ) . לא ברור לי מאיפה אתה מביא את זה ? הרי אתה ממש ממש ממש לא קרוב לדעת מה אני עושה ביום יום ומה מזה אתה רואה ומה מזה אסור לך לראות , והכי גרוע מה אני רוצה שתראה כדי שתחשוב מה שאני רוצה שתחשוב (אבל אני לא מצפה ממך להבין על מה אני מדבר בכלל ) . תתפלא כמה פעמים ביום המשטרה נותנת לציבור לראות רק מה שהיא רוצה שיראו (הסיבות הן לא פופוליסטיות אלא מבצעיות לחלוטין ) . ג. לגבי הניידת אם יש הצדקה חוקית הרי שהטיעון שלך נופל . שהרי אם זה חוקי לחלוטין אזי זה לא כוחניות זה פשוט חוקי כמו כל דבר חוקי אחר כמו למשל ללכת לפאב לאזרח הפשוט זה לא כוחניות באותה מידה שלהחנות ניידת באופן חוקי זה לא כוחניות . אכן אין הצדקה מוסרית גם אם החניה חוקית לחנות בחניית נכה ולתת לו לכתת את גלגלי עגלתו מרחק רב . אבל אם זה חוקי אזי זה חוקי . ד. אחזור בשבילך למה זה מותר . לאמבולנס שהגיע עם סירנה זה מותר לחנות בניגוד לחוק , לאמבולנס שהגיע בלי סירנה זה אסור לחנות בניגוד לחוק . לכבאית כנ"ל רק אם הוא הגיע עם סירנה מותר לו לחנות בניגוד לחוק . לרכב של צה"ל כנ"ל ורק אם הגיע עם סירנה מותר לו לחנות בניגוד לחוק . אפילו לרכב שב"כ מותר לחנות בניגוד לחוק רק אם הגיע עם סירנה . אבל מה לעשות ? המחוקק הרשה אך ורק לניידת (בתפקיד רשמי ולא משנה מה מהות התפקיד הרשמי ) לחנות בניגוד לחוק גם אם הגיעה בלי סירנה (והבאתי בשבילך את הסעיף הרלוונטי מפקודת התעבורה אבל התעצלת מכדי לקרוא ) . כך שבהחלט ייתכן שמותר לניידת לחנות שם על פי החוק . (אני טוען שזה לא מוסרי גם אם זה חוקי ) . ה. לגבי הדיקט אין ספק לאף אחד שהוא ברח והסיבה שחסמו היא כי הוא ברח . אתה קצת מערבב בין מוטו GP לבין מרדף . במרדף לא מחפשים את זה שיניף את הגביע בסוף כי הוא נסע יותר מהר . הניידת לא צריכה להשיג את האופנוע . בשביל זה יש מערכת משומנת שפרוסה בכל רחבי הארץ ותמיד אפשר לחסום את דרכו (מודה שלפעמים לא מספיקים לחסום אבל במקרה הזה הספיקו ). ו. אתה גם מערבב קצת בין עונש מוות לבין מי שמסכן את עצמו במוות . מי שבורח מהמשטרה מסכן עצמו במוות , מי שלא בורח יגיע בשלום הביתה . (לצערי אני מסכים איתך שבדרך יש עוד כל מיני מיכשולים כמו נהגים שקוראים עיתון , נהגים שמורידים אופנועים כאילו זה באולינג וכו' ) ז. הכי גרוע בכל מה שכתבת על השוטרים זה שלפי הסיפא של דבריך אתה מוכיח שכל מה שייחסת להם יש לייחס לך . (רוע /טיפשות /חוסר שיקול דעת וכו' ) שהרי אם הדיקט היה התנהגות לא ראויה מן הסתם פקד יזהר קינר היה היום בכלא . הרי או שהשופט ששפט אותו בבימ"ש שלום + מחוזי + עליון מושחתים או שאתה פשוט לא מבין מה משמעות המילה חוקי (חוקי = ראוי = נורמה שמקובלת על כל /רוב הציבור )

Shredingerscat

New member
מני, מספיק לקרא את התגובות שלך

לא את כולן, אפילו רק כמה אקראיות כדי להבין שאין לך את היכולת לראות את התמונה השלמה, בטח לא הגדולה. אתה מבהיר כל פעם מחדש שאתה שוטר, יש לך רק היגיון של שוטר (שעד כמה שזה עצוב זה פשוט יפיוף של פשוט לא חושב) אתה מנסה להציג את עצמך כחכם ומבין, ורק מוכיח כמה אתה לא. אני מניח שאתה לא יוצר דמות וירטואלית של כזה אלה שגם בחיים ובעבודה אתה כזה. שופט שופט רק את מה שמראים לו, וכשה כל הראיות אצל המשטרה, לא צריך שופט מושחת. המחוקק מרשה לדעתך לשוטרים לעשות מה שבא להם פחות או יותר, והשוטרים בהיותם רובם עבד כי ימלוך, הפכו את המשטרה לגוף נלעג ופטטי שלא זוכה אפילו לטיפה של אמון הציבור (לגבי היציאה שלך עם נורמה שמקובלת על כל /רוב הציבור), אני ממציא את זה? כל חודש יוצא סקר חדש של אמון הציבור במערכת הציבורית, ואפילו יחסיתלפוליטיקאים המשטרה יוצאת כל חודש במצב עגום יותר, אבל העיקר שאתה צודק. עצוב, אבל אתה פרצופה של המשטרה, הרבה פוזה וצילצולים, מנפנפים בכוח וסמכות-ומספקים כלום בכמויות. עכשיו תבכה על אין כח אדם ותקציב, על כמה אני לא יודע כלום על עבודת המשטרה וכמה הישגים מדהימים יש לכם תחסוך את השטויות, חבל על הזמן שלך, זה רק בדימיון שלך. בהתעסקויות שהיו לי עם המשטרה (אני אזרח שומר חוק) הבנתי חד וחלק שהסיכוי שאני יפגע משוטר אידיו גדול בהרבה מהסיכוי ששוטר יעשה משהו שיועיל לי. ברוב המקרים שאני נתקל בפעילות עברינית אני אפילו לא מבזבז את עלות שיחת הטלפון למשטרה, וכמוני עוד הרבה הרבה הרבה אזרחים, הלו, זאת קריאת ההשכמה שלך! אם המצב הוא כזה איך אתה כל כך בטוח שאתה בסדר? מה במצב הזה משדר לך להמשיך לעשות מה שאתה עושה בדרך שאתה עושה ? לא הבנת שכנראה משהו אתה עושה ממש ממש לא נכון? לא חשבת שאם אתה לא מצליח להבין מה, זה לא אומר שזה בסדר בכל זאת, אלה שפשוט כדאי להביא מישהו שיסביר לך? מישהו שבאמת ידע לתקן את מה ששבור (כן, אני שייך לתמימים שמאמינים שלא צריך לזרוק, עדיין אפשר לתקן משהו). מקומו של פקד יזהר קינר בכלא, להרבה הרבה שנים, וגם המכסתחים שלו צריכים להצטרף איליו, הבעיה שהם החתול ששומר על השמנת, השופט מחליט רק לפי מה שמציגים בפניו, ומי מציג?

אני צופה מהצד בהתנהלות

ופשוט עצוב עד כמה אתה צודק ועד כמה שני ניקים בפורום "הפכו לקריקטורה" : - האחת בגלל השקפת העולם. - השניה בזכות כתיבה יצירתית שלא תבייש את במאי הקליפים של אבי ביטר. (נשרים עכברים וכ'ו) הלוואי שזו היתה בדיחה לא טובה של ייצרני הטרולים בפורום.

למעלה