איפה מחפשים דירה?

C H 4

New member
איפה מחפשים דירה?

זה כל כך מתסכל, אני מחפשת דירה, צריכה לעבור תוך חודשיים אבל בודקת גם דירות לכניסה מיידית, וכל יום אני בודקת מה התעדכן והתשובה היא כלום.
אני אפילו הגדלתי משמעותית את הסכום שאני מוכנה לשלם על דירה, זה לא משנה אני לא מוצאת שום דבר טוב. מצאתי 2 דירות סבירות, אחת גדולה וזולה שמחולקת מזעזע ומרוחקת והשניה יקרה ומחולקת מוזר, רק קצת פחות גרוע מהראשונה. בראשונה מחפשים שוכרים לזמן ארוך (נהדר, אני מחפשת דירה לשנתיים לפחות), בשניה בעל הדירה הזכיר שהוא קצת הוריד את שכר הדירה כי אין תנועה כרגע (זוועה, תוך שנה הוא יקפיץ לי את המחיר שגם ככה מוגזם). בחצי מהדירות שראיתי נדחיתי בגלל שיש לי חתול, אבל ראיתי סה"כ 4 מתוך ה8 שנמצאות כרגע בשוק. אההה.
בwinwin והומלס אין היצע כמעט בכלל, ביד 2 יש את אותו היצע כבר המון זמן. כמעט נשברתי ופניתי למתווך, אבל פתאום קלטתי שהוא דוחף לי דירה שמופיעה ביד 2 "עאלק בלעדי למתווך". בפייסבוק מצאתי 3 קבוצות לדירות מפה לאוזן/דירות בין סטודנטים/דירות במרכז העיר, בשלושתן אין כמעט פעילות: אותם 2 אנשים שמפרסמים חברת הובלות מדהימה שממש הצילה אותם, ומישהו שתקוע בלי שותף בדירה ענקית.
יש עוד מקומות לחפש דירה? יש משהו שאני מפספסת? לפנות למתווכים?
איפה מוצאים דירה? אני מתחילה להלחץ

C H 4

New member

זו תקופה בעייתית עכשיו

רוב האנשים לא עוזבים דירות בתקופה הזאת, התחלופה היא בעיקר בקיץ+-. אני בדיוק עברתי דירה וזה היה ממש קשה למצוא - אל תבני גם על מתווכים, כי גם להם אין מבחר של דירות בתקופה הזאת. אני פניתי למתווכים לאור ההיצע הנמוך והדירות המעטות שהוצעו לי היו הגרועות ביותר שראיתי. הדירות שמתפנות עכשיו אלו או דירות שהיו ריקות מלכתחילה או דירות שהדיירים עוזבים באמצע חוזה ומחפשים שיחליפו אותם, ואלו לא רבים.

באיזו עיר את מחפשת?

C H 4

New member
הבעיה במתווכים שלא בא לי שיטרטרו אותי סתם

והם מראש נותנים חצאי תשובות וחצאי אמיתות ולא נותנים כתובת לפני שנכנסים לדירה.
אני מאוד מגבילה את רדיוס החיפוש ומעדיפה להתפשר במחיר מאשר ברדיוס, ויש לי תחושה שרוב הדירות הבלעדיות לתיווך שבאמת לא הופיעו ביד 2 הן דירות שמחוץ לטווח שלי ממילא.

מחפשת ברחובות

לליתות16

New member
בנסיבות כאלה, אני דווקא כן פניתי למתווכים ,

למרות שהמון פעמים ראיתי דירות שממש לא התאימו למה שהגדרתי שאני מחפשת ..

אבל דירות מסויימות,
נמצאות רק אצל המתווכים,
בדרך כלל אצל בעלי דירות מבוגרים
שאין להם כח להסתובב להציג את הדירה,
שאין להם כח לענות לטלפונים ולסנן את המתאימים וכד'.

ואז הם נותנים בלעדיות למתווך המוכר להם
( בד"כ גם ממוקם במקום שנוח להם להגיע לפגוש את הדייר הפוטנציאלי, לאחר סינון של המתווך)

ודווקא הדירות היפות ,
הם כן דרך מתווכים ,

לא שאני נהנית לשלם להם עמלה מטורפת ויקרה כל כך ,
אבל במצבים של אין ברירה ( או לחזור להורי, או לעבור עם הציוד מתחת לעץ..) פניתי ועוד איך.

כמה עמלה מקובל לשלם?

לא יצא לי לשכור דירה דרך תיווך, והבנתי שהעמלות זה דבר שמשתנה - זה נכון? כמה מקובל בדרך כלל?

למעלה