איפה מוצאים את הכח?

איפה מוצאים את הכח?

אני יודעת שזה נגמר, זה נגמר כבר לפני יותר מחצי שנה ומאז אנחנו בקשר קבוע כאילו כלם לא קרה, חיים יחד אומנם בשתי דירות שונות אבל יחד. על הרבה דברים אני לא אוכל לסלוח וכבר אפילו לא בטוחה שעוד אוהבת אותו ויודעת שאין עתיד. לפעמיים אני שומעת אותו ואין לי מושג למה לא עזבתי אחרי הכל, למה אני עדיין איתו. מידי פעם מישהו משנינו נשבר אחרי עוד מריבה - רוב המריבות שלנו נסובות סביב אותם דברים שכנראה לעולם לא נמצא את עמק השווה. ואז מחליטים להפרד סופית וזה מחזיק מעמד בערך עד הערב ואז שוב ביחד.. וכל פעם שאני חוזרת אליו אני מרגישה שמכרתי את נשמתי לשטן.. הלהיות איתו לא פותר את הבעיות בינינו והוא עצמו אומר שאינו אוהב יותר ואין עתיד. אבל אנחנו לא מצליחים להפרד - האמת רוב הזמן טוב לנו ככה יחד למרות שנפרדנו כבר והוא עצמו אומר שהקשר טוב. אבל אי אפשר להמשיך הלאה מהמון סיבות - כמו למשל העובדה שהוא מאוד קשור למשפחתו והם לא אוהבים אותי משום מה (הם בקושי מכירים אותי, בשנתיים שהייתי איתו הם ראו אותי בקושי 4-5 פעמים ) וגם הפחד הגדול שלו מחתונה (הוא ביטל אחרי שכבר תכננו). אני לא בת 16 , אני בת 25 (הוא בן 31) אני רוצה להכיר את הגבר איתו אחייה את חיי , אני רוצה להקים משפחה בשלב מסוים ולא נראה לי שאיתו זה יקרה. ולמרות שאת הכל אני מבינה ויודעת אני לא מסוגלת לקום וללכת, לא מסוגלת לראות את חיי בלעדיו , אני יודעת שזה אפשרי עברתי כבר פרידות בחיי וראיתי כמה קל לחזור ולהיות לבד ולהתאהב שוב. אבל לא איתו, עצם המחשבה על לקום ולעזוב מכניסה אותי לדכאון ובכי. לא יודעת מאיפה אני יכולה למצוא את הכח להתנתק ממנו להיות שוב לבד.. אולי זה רק הפחד מהלבד אני רוצה לעזוב אותו להתחיל מחדש, לא מצליחה למצוא את הכוחות. איפה אני אמצא את הכחוחות האלו? כל פעם מחדש מבטיחה לעצמי שהיום זה היום - היום זה נגמר ולא עומדת בזה וזה נמשך כך כבר יותר מחצי שנה מאז שביטלנו את החתונה ונפרדנו... ואנחנו עדיין יחד איך נפרדים?

רונתי

New member
נראה לי שאת ההחלטה כבר עשית

אז לדעתי,היום זה נורא פשוט- נכנסים לאתרי ההכרויות באינטרנט ומכירים בחורים חדשים ככה נזכרים שיש עולם שלם בחוץ ובטח יש מישהוא מתאים לך. אם הוא אומר שהוא כבר לא אוהב אותך אז למה הוא חוזר אליך כל פעם? כנראה זה רק עד שתיקרא בדרכו בחורה חדשה ואז את תפגעי הרבה יותר.

אילת27

New member
תקשיבי לרונתי

גם אני את החבר שלי הכרתי דרך אתר ההכרויות של תפוז וכבר כמעט שנתיים אנחנו יחד ומגדלים ביחד ילדה משותפת למרות כל המשברים מסביב החיים יפים ולכל משבר יש פתרון

לפי המובן מדבריך.

המובן מדבריך, שהוא הפרשנות שלי אשר עליה רק אני אחראי, את למעשה כבר פרודה, מה כבר ניתן להבין מ- שתי דירות, לא אוהבים, נפגשים-נפרדים, מכריזים על העדר עתיד משותף? מבחינתי אתם כבר לאחר החלטה, כמו עומדים על מפתן דלת היציאה, מתקשים בפסיעות - אחת אחורה אל פנים החדר, או אחת קדימה אל העולם שמחוץ לחדר. אשיבך זאת, ואולי באופן הכי קצר ומתומצת: יותר משאת פוחדת מן החדר המשותף, את פוחדת מן העולם שמחוצה לו. יותר משאת רוצה את החדר המשותף, את לא רוצה להתמודד עם העולם שמחוצה לו עשי צעד אחד, כפי על עצמך אחד ויחיד, אל העולם שמחוצה לו, או-אז תקבלי את התמונה האמיתית, ואולי אפילו תשובו שניכם עם תובנות שהחדר הזה הוא הטוב במיטבו. אם לא תפתחי על מפתן החדר, לעולם תשארי עם תחושה של חוסר אונים. בהצלחה

כוחות נמצאים

אצלך, זה נשמע מאד פשטני וקל אבל זה בפועל קשה מאד. אני מזדהה מאד עם הסיפור שלך, שנתים נפלאות עם אדם לאחריהן פתאום הבנתי שהוא חושש ממחוייבות, נאמן יותר מדיי לדברים שיש למשפחה שלו להגיד, ובדרך הוא עוד הספיק לקבל דכאון וחרדה ואני הייתי בטוחה שאני "אציל" אותו ונהיה יחד לנצח. אחרי זה פרידה אחת, הוא חזר אמר שהחליט שהוא רוצה אבל בפועל לא סיפר על כך לאיש והמשיך לשחק לי ברגשות ולהישאר בדיוק באותו אי של חוסר יציבות שבו היינו במשך שנה. אני גם הייתי בטוחה שאין אפשרות כזו להתנתק, שזו אהבה בלתי תלויה ושאנחנו נשמות תאומות שצריכות להיות יחד לנצח. בעיני זה היה גבר חלומותי ואב ילדיי. המשבר הנפשי שלו והמשבר הזוגי שלנו הובילו אותי לטיפול פסיכולוגי, לא כי לי היה משהו לא בסדר אלא כי כבר לא ידעתי מה עושים. הקול בבטן (האינטואיציה) אמרה לי שזה לא טוב לי , לא בריא לי, שזו לא מערכת זוגית ולכל היותר זה קשר תלותי עבור שנינו, משהו אצלי רצה לברוח אבל חשבתי שאין לי כוחות וכל פעם נכנעתי לפחד מהלבד, פחד מלאבד את החלום שלי, רצתי אחרי המטרה בלי לשים לב שבדרך אני מאבדת את עצמי לדעת וחיה במצבי רוח התלויים בו. פתאום אחרי 4 חודשים שהפסיכולוגית רק ניסתה להסביר לי שאנחנו עוסקות בי ולא בו תוך כדי ניסיון שלו שוב לשכב איתי נפל האסימון. אין בינינו כיום מערכת זוגית, אין בעצם כלום, מערכת זוגית מבוססת על כבוד, אמונה, בטחון, אהבה והידיעה שאת יכולה לסמוך על הבן זוג שלך. אם אין את כל אלה ואני ממשיכה לחיות באמונה שהכל יהיה בסדר כי ככה החלטתי אז אני ממשיכה לפגוע בעצמי. הבנתי, ואני מקווה שגם את תביני, שההחלטה על איך חייך ייראו תלויים בך ורק בך, לקחת החלטה זה חלק קשה לפעמים יותר מלעמוד מאחוריה. אישית אומר לך שעברו שבועיים מאז שהחלטתי על תהליך הגמילה, אני נעזרת בסביבה הקרובה שלי, יש פתקים בכל הבית שמזכירים לי למה הגעתי להחלטה הזו, וכמובן שהטיפול מחזק את זה אצלי. אני מנסה בכל כוחי לא לשאול שאלות הנוגעות אליו, ומכוונת הכל לעצמי, למה אני בתוך זה? ממה כל כך פחדתי? ממה אני עוד מפחדת, אני מזכירה לעצמי קשרים קודמים שגם מהם הייתי בטוחה שלא אשתחרר לעולם. ובעיקר אני מזכירה לעצמי שכל יום נוסף שאני אהיה איתו במצב הנוכחי ובכלל זה בעצם להמשיך ולהכות את עצמי ולפגוע בעצמי, ולמה שנפגע בעצמנו אם אנחנו לא רוצות שאחרים יפגעו בנו. אולי אצלך יש צורך בתהליך הבשלה ארוך, לי הוא לקח שנה, ויש בי אמונה שלא יעבור עוד זמן רב ואני אשאל איך נתתי לשנה מחיי להתבזבז על כלום. עשי בדק בית עם עצמך, תשקלי אפילו לקבל עזרה מקצועית, גייסי את כל הסביבה התומכת ותעשי שיעורי בית. השליטה על החיים שלך אצלך בידיים, ולפעמים אנחנו כל כך בטוחים שנוכל לשלוט גם על חיי אנשים אחרים, רק שכשזה קשור ברגש זה לא עובד באותו אופן. בהצלחה
|

meshi4

New member
ברגע שתהיי

שלמה באמת עם ההחלטה להיפרד.ימצאו הכוחות הנפשיים להתמודד עם הפרידה. תתמקדי בסיבות שגרמו לך לחשוב :שאיתו זה לא יקרה"ב-"כל פעם שאני חוזרת אליו.אני מרגישה שמכרתי את עצמי לשטן"והכי חשוב הוא אומר לך ש-"אינו אוהב אותך .ואין עתיד" אין טעם באהבה חד צדדית. תאהבי את מי שאוהב אותך. כדי להיפרד באמת.צריך להתנתק לגמרי.

s h o o s h a

New member
איך קמים ועוזבים?

כמה מוכרת לי השאלה הזו. כמה כואבת השאלה הזו. כמה כוח צריך כדי לתת תשובה לשאלה הזו. והתשובה היא (במבט לאחור) - לנתק את חבל התלות בבן הזוג. הפחד מהלבד יכול להיות משתק. המוצא - להישאר אם אדם שבבירור ידוע כי אינו האיש הנכון, המתאים, אבל הוא שם. הוא גם לא מוותר, לא משחרר. יוצר תחושה שבלעדיו ואחריו אין חיים. אז איך בכל זאת מתנתקים? איך בכל זאת עוזבים? פשוט (נשמע קל, אז זה לא, אבל בהחלט אפשרי) מרפים. כמו נזרקים לבריכה, למים העמוקים, בלי מצופים, ומניעים בכוח ידיים ורגליים כדי לא לטבוע. ולא טובעים. ולהפתעתנו אפילו מוצאים שאנחנו יכולים לצוף-לנוח, ואחר כך לצאת מהמים, לאסוף מחדש כוחות ולהתחיל שוב, להמשיך. ובעיקר - בעיקר לדעת מה רוצים. וכשיודעים מה רוצים - נאחזים ברצון ולא מוותרים לעצמנו אל תוותרי על עצמך. כל חייך עוד לפנייך. יש בך את כל הכוחות הנדרשים. רק תכירי ברצון, תשאפי לממש אותו ותוכלי להכל.

יאצפן

New member
איך קמים?

אומרים ומשכנעים את עצמך, א, הגיל מדבר, ורוצה להקים משפחה, ב. לעשות חשבון אגואיסטי, רק לעצמך, וברגע שתעזבי ולא תסתכלי לאחור, גם לא לתחנונים שלו לחזור, ניצחת, ובזה הכל יסתדר, ראי כמה אוטובסים יש בכביש, ורדי בתחנה אחרת.

למעלה