איפה מוכרים בולים?

elishakl

New member
איפה מוכרים בולים?

כשהייתי נער הייתי מנוי בשירות הבולאי במשך מספר שנים הבולים יושבים באלבומים וכבר לא מעניינים אותי יותר אני גם מתחיל ללמוד ואני צריך את הכסף פשוט אין לי מושג איפה ולמי למכור זה יהיה נהדר לקבל ממישהו רעיון

doroni10

New member
ברוך הבא-

א. כדאי שתכנס ל"שאלות נפוצות" שם תמצא תשובה ל"היכן מוכרים"... תוכל גם לקבל מושג מסויים על הסכומים שתוכל לקבל- אם כי תמיד כדאי ללכת לסוחר לקבל הערכה אמיתי. ב. לפני כ 12 שנה, כשהתחלתי ללמוד לקראת התאר הראשון, גם אני החלטתי שאולי כדאי להפסיק את האיסוף- שכן צריך כסף ללימודים. בסופו של דבר הקפאתי את האיסוף למספר שנים. הדבר השתלם מצד אחד משום שלא הייתי צריך להתעסק עם האוסף בזמן הלימודים (אם כי לפעמים זה יכול להוות מפלט נחמד מהעומס), ומצד שני מאחר ולא מכרתי אותו, כשסיימתי את לימודי לתאר ראשון, המשכתי את האיסוף- ואפילו הצלחתי להשלים חלק נכבד מהפערים. על כן, אם לא מדובר באוסף אשר מחירו ממש גבוה, אולי כדאי שתאפסן אותו (בצורה נכונה על מנת שלא יפגע), משום שסביר להניח שבאיזה שהוא שלב בחייך אולי תרצה לחזור אל האוסף.. - רק עיצה :) אך כמובן קודם לך קבל הערכת מחיר. דורון,

doroni10

New member
מנצל"ש- בקרוב- על גוונים והפתעות

בקרוב, אתן סקירה שתתאר בולים בגונים שונים, ועוד כל מני דברים נסתרים (סמני פוספור, סמני פחם, סימני מים- ומספור נסתר..)- דורון,

אני אומר בזהירות המתבקשת...

אני אומר בזהירות המתבקשת שסביר להניח שלא מדובר באוסף שיכניס לך הרבה כסף. הסיבה להערכתי זו היא שמדבריך אני מבין שמדובר באוסף של בולים מהתקופה שהיית נער. היום אתה מתחיל ללמוד כך, שסביר להניח שאתה בשנות העשרים שלך (ואפילו בתחילת שנות העשרים שלך). בולי ישראל בעשרים השנים האחרונות אינם נחשבים לבולים יקרים יחסית. מרבית ההוצאות בתקופה זו שוות שקלים בודדים, מיעוטן אולי עשרות בודדות. יוצא דופן אחד שאני יכול לחשוב עליו הוא גליון ארדון בלתי מנוקב, שיצא כמדומני בשנת 90. גליון זה שווה כמה מאות שקלים (לפי זיכרון, אני כרגע בעבודה ואיני יכול לבדוק בקטלוג). יחד עם זאת, לא ראיתי את האוסף, וכפי שכתבתי, נקודת ההנחה שלי היא שמדובר באוסף של בולי ישראל מהשנים האחרונות בלבד. במידה והרכב האוסף שונה, יתכן שמדובר בסדר גודל שונה.

תמיר1991

New member
גליון ארדון בלתי מנוקבב משנת 1990

שווה כ- 300 ש"ח. הוא נמצא באוספי. גליון יפהפה לכל הדעות. כמו כן גליונות חריגים מהשנים הללו, אם הם באוספך, שווים די הרבה כסף, וגליוניות הזיכרון שוות לפחות פי 2 מערכן הנקוב, אך בד"כ לא יותר מכך. הבולים הנם פשוטים ואצל כל סוחר נקנים במחיר שהוא פי 2 בקירוב מערכם הנקוב. תמיר.

Sanchez

Member
ובכן ארדון IMPERFORATED שווה ב EBAY גג $20, וביום טוב (לקונה) גם חצי מזה! שכחת גם 1991 גליון מוזיאון הדואר IMPERFORATED, המחיר פחות או יותר כמו ארדון. כמו כן כמה גליונות TETE-BECHE ששוים יותר מכמה עשרון שקלים בודדים. אבל אני בהחלט מסכים שאי אפשר להתעשר !!!

תמיר1991

New member
טוב לדעת, חשבתי שהם יקרים בהרבה!

אריה, נזכה לראותך במפגש? תמיר.

Sanchez

Member
אהלן תמיר... אני מאוד אשתדל להגיע למפגש. זה ממש קרוב לבית.

elishakl

New member
אבל איפה יש סוחרי בולים?

זה שהבולים לא שווים הרבה אני יודע אבל אני רוצה למכור ולא יודע איפה מישהו מכיר איזשהו סוחר בולים?

למעלה