איפה ללמוד?

dafi21

New member
איפה ללמוד?

אם הפסיכו שלי לא מספיק כדי להתקבל לאוניברסיטה ללימודי כלכלה, איפה הכי כדי ללמוד? מישהו למה פה במכללה למנהל בראשל"צ? חשוב לי שבמקום תהיה גם אוירה טובה מבחינה חברתית... לכל מי שיוכל להמליץ.... תודה רבה!

shaygr

New member
אני למדתי במכללה

סיימתי השנה לימודי כלכלה וניהול במכללה למנהל בראשון.כמה דברים: 1.יקר בטירוף 70,000 ש"ח. 2.לימודים ברמה גבוהה. 3.אחלה חברה. 4. סגל סביר ביותר. בקיצור אין לך גם ככה הרבה ברירות אם הפסיכומטרי שלך לא מספיק. ה

dafi21

New member
עוד שאלה...

אני יודעת שיקר שם ממש, וזה אכן שיקול, אבל יש אכן ברירה? עדיף ללמוד במכללת ר"ג או באיזשהי מכללה אחרת?, זה שווה את ההשקעה? כי זה לא שיש לי כרגע 70,000 ש"ח ככה להוציא (+שכר דירה חודשי ומחיה כי אני לא מהאיזור), אבל אם צריך אז מסתדרים איכשהו... עוד שאלה... הלימודים הם מעניינים? כי אני פשוט לא סגורה במאה אחוז על המקצוע רק מהפחד שהלימודים עצמם ישעממו אותי... סורי על כ"כ הרבה שאלות!

shay6748

New member
מה עם אפיק מעבר באונ' הפתוחה?

את יכולה להתחיל ללמוד ללא תנאים ובמידה ותצליחי תוכלי להשתלב באונ' הגדולות

shaygr

New member
תשבות...

מכללת ר"ג זה האוניברסיטה הפתוחה,אם את בנויה ללימודים מהסוג הזה אז סבבה. אין מכללות באיזור שלך? את יכולה לנסות גם במכללת ת"א-יפו שם זה שכר לימוד אונברסיטאי. הלימודים מעניינים למי שאוהב את התחום וזה מעניין אותו.וגם לאדם מסוג זה שי המון קורסים משעממים.

נסי לכוון מראש..

להתקבל לאוניברסיטה. זה נחשב יתרון משמעותי בשוק העבודה. לגבי העניין בלימודים...תספרי לנו מה את אוהבת ואז נגיד לך אם זה יכול לעניין אותך...

mol3

New member
מי שחשובה לו האוניברסיטה סטנדרטית

ואין לו הציון הפסיכומטרי או הבגרות המתאימה, יכול אכן לנצל את אפיקי המעבר של האוניברסיטה הפתוחה. יש אנשים שמשפרים במשך שנתיים שלוש את הבגרויות + פסיכומטרי, כדי לעשות דבר מה שהם יכולים להשיג תוך שנה תוך כדי לימודים. לומדים באוניברסיטה הפתוחה צבר של קורסים משיגים ציונים בממוצע 85 ועוברים להמשך התואר באוניברסיטה אחרת. ולמי שמתכנן תואר שני... יכול להשלים את התואר הראשון באוניברסיטה הפתוחה ולהמשיך לתואר שני באוניברסיטה אחרת.

shay6748

New member
תואר שני

מכיוון שהתואר הראשון בפתוחה הוא די קשה ומעיק ,ביחס לאונ' אחרת, בד"כ הציונים נמוכים יותר מאונ' אחרת ולכן קשה אח"כ להתקבל לתואר שני 'יוקרתי'. האונ' הפתוחה ידועה ככזו שלא מחלקת ציונים, אין שם גם אפשרות לשפר ציונים ממועד א' (אלא אם כן נכשל במועד א' או חוזר על קורס).

mol3

New member
התואר בפתוחה לא קשה יותר

להיפך, לדוגמה באוניברסיטה הפתוחה אין צורך לעבור מבואות מיקרו ומקרו בציון סף של 72 (כמדומני זה כיום הסף). מספיק לעבור כמו כל ציון ב- 60. הרי רוב הבעייה בה נתקלים סטודנטים היא הסינון של מבואות מיקרו ומקרו. שלא לדבר על כך שבאוניברסיטה רגילה יש לך עוד 5 קורסים באותו סמסטר ובפתוחה אתה יכול לקחת קורס אחד בלבד ולהתמודד איתו "סולו". אף אוניברסיטה שמכבדת את עצמה לא מחלקת ציונים ולכן זה שאתה אומר ש"הפתוחה" לא מחלקת ציונים, זה לא מהווה שום ייתרון. אם יש מכללות שמחלקות ציונים, אח"כ כשבאים להרשם לתואר שני, רואים מה הן שוות. באף אוניברסיטה אי אפשר "לשפר" ציון. היינו אם קיבלת 70 במועד א' וניגשת למועד ב' ונכשלת... בעייה שלך, הציון שיחשב הוא ציון נכשל. אי אפשר להוכיח אמפירית שהציונים בפתוחה "נמוכים יותר" בגלל המבחן. אולי בגלל שהאוניברסיטה נותנת לכולם ללמוד, בלי תנאי מוקדם מה שבאופן טבעי מוריד את הממוצע. כדי להוכיח את טענתך היה צריך לבצע ניסוי מסובך שדומני שלא בוצע מעולם. הדבר הקשה היחיד בפתוחה, הוא שכמות ההרצאות הפרונטאליות ביחס לאוניברסיטה אחרת היא קטנה יותר ואין שעות תרגול. כדי לחפות על כך יש צורך במשמעת ולימוד עצמי.

joro

New member
אני לומד בפתוחה חשבונאות וכלכלה

מי שחושב שבפתוחה יותר קל הוא טועה ובגדול רמת הלימודים היא גבוהה ועובדה שיש הרבה סטודנטים שנושרים באמצע כמו בכל אוניברסיטה אחרת בארץ מישהי שלחה לי מבחן בכלכלה של הטכניון והתמודדתי טוב מאוד עם זה ואפילו עזרתי לה מאוד כך שמה שסטודנט אחר באוניברסיטה רגילה לומד אני לומד ובאותה רמה. אני אישית לוקח 4 קורסים בסמסטר ולא קורס אחד סטודנט באמת משקיען יכול לסיים את התואר בפרק זמן של שלוש שנים. ושעות ההרצאה באו"פ זהות כמעט לשאר האוניברסיטאות ובהרבה קורסים שלמדתי עד עכשיו לא הצטרכתי לפתוח ספר בעצם רק בקורס אחד פתחתי ספר ויש לי ציונים מצויינים חוץ משניים כלם סיימתי בהצטיינות. ותואר של האו"פ הוא תואר אוניברסיטאי לכל דבר.

shay6748

New member
../images/Emo45.gif ישר כח

סביר להניח שאם היית מגיע לאונ' ת"א או בעברית היית ממשיך להיות מצטיין...

shay6748

New member
תן לי לחדש לך

* בקורסים המתקדמין יותר האונ' הפתוחה קלה בהרבה מאונ' רגילה * באונ' ת"א ובעברית אם בא לי לשפר את הציון ממועד א' אני יכול לגשת למועד ב' - בפתוחה אפשר לגשת למועד ב' אם עשית מועד א' רק אם הציון במועד א' הוא נכשל. *באונ' הגדולות בארץ מנרמלים ציונים (שמעת פעם על פקטור?!) מה שלא קיים בפתוחה * אני אישית נכחתי ביותר מקורס אחד באונ' העברית שבו היה ידוע לכולם, מראש, שאף אחד לא יקבל פחות מ-85. * מרצים שמרצים גם בעברית וגם בפתוחה טוענים אף הם שבפתוחה הדרישות גבוהות יותר, והמבחן קשה יותר. * עדיין לא דיברתי על שעות תרגול ושעות פרונטליות שניתנות באונ' רגילה... בקיצור, אונ' פתוחה קשה בהרבה מאונ' רגילה. אגב, שני חברים שלי שעושים עכשיו MBA בפתוחה מעידים על כך שללא ספק קשה יותר מהתוכנית בכל אונ' אחרת.

joro

New member
ויש מעסיקים שלא יודעים מה זה או"פ

וחושבים ששם הולכים לקנות תואר ולא מעריכים את הבוגרים והסטודנטים כמו שצריך וחבל

mol3

New member
אף אחד לא מזלזל בבוגרי הפתוחה

האוניברסיטה הפתוחה רשומה כאחת מתוך שמונה האוניברסיטאות בארץ. מי שיש לו ממוצע 85 בפתוחה, סביר מאד שהיה מקבל את אותו הממוצע בכל אוניברסיטה בארץ. הבעייה היא שיש אנשים שנכשלים בפתוחה, לא בגלל שהפתוחה יותר קשה, אלא בגלל שהם לא מתאימים. כיא אין תנאי קבלה. ולכן כמות הנושרים היא הרבה יותר גבוהה בפתוחה מאשר באוניברסיטה אחרת. פעם שמעתי ששיעור המסיימים הוא כ- 25% מהמתחילים. לא יודע כמה זה מבוסס. וכך פורח וצומח ל"פתוחה" שם כאילו יותר קשה שם. מי שמסיים תואר בפתוחה, סביר להניח שהיה מסיים בכל מקום אחר. מי שלא מסיים בפתוחה, סביר להניח שלא היה מסיים באף אוניברסיטה. ולכן, כשיגיע לאוניברסיטה העברית לעשות תואר שני, יקבלו אותו בלי השלמות ובלי בעיות. יש הרבה סטודנטים באוניברסיטאות ה"רגילות" שעושים תואר שני והגיעו מהפתוחה. היפה בפתוחה הוא שכל אחד מקבל הזדמנות.

shay6748

New member
למדתי גם בפתוחה וגם בעברית

בפתוחה קשה יותר כי המערכת שונה ונגד הסטודנט באופן כללי. זו דעה אישית

xer

New member
שי,תן לי לחדש לך לגבי מועדי ב באו"פ

לגבי זה שאפשר לגשת למועד ב'-רק בתנאי שמועד א' נכשל. זה לא נכון גם אם לא נכשלת במועד א' וסתם ובא לך לשפר ציון ולעשות מועד ב' אתה יכול-רק אתה צריך לשלוח פקס למחלקת הישגים לימודיים, ולכתוב שם שאתה "מעוניין לשפר את הישגיי,ואני מודע לכך שציון של מועד ב' הוא הציון הסופי" זה כל מה שצריך.מנסיון.

שלום לחברי פורום הכלכלה!!- שאלה לי

אליכם...אני רוצה ללמוד חשבונאות וחטיבה של כלכלה ממוצע הבגרות שלי נמוך - 90.. שמעתי שבפתוחה מקבלים כל אחד אני יודע שהלימודים שם קשים ומשמעית עצמית זה מה שהכי חשוב .... יש לי את המשמעת העצמית יש לי את הכסף(איני צריך לעבוד במקביל) השאלה שלי האם כדאי מלכתחילה לגשתלשם? האם מעסיקים מסתכלים על אנשים שלמדו בפתוחה? וכמה זמן בערך יכולים להימשך לימודים של בן אדם ששוקד ולא עובד במקביל .......והכי חשוב-למי פונים כשיש בעיות מקצועיות?

למעלה