איפה לומדים את זה??

omri120

New member
איפה לומדים את זה??

איפה בדיוק מתרגלים החלקה?? אני מתה לדעת. קראתי את מה שאתם רושמים ואני מפחדת לעלות לכביש. אני החלקתי עם האוטו,באיזור הסנטר בת"א באותו יום שירד גשם ראשון......ונסעתי ממש ממש לאט. פשוט,הכביש היה כ"כ חלק (בדיעבד) שהייתי פשוט בהלם (עד היום) ממה שקרה לי. ואני נוהגת כבר 10 שנים ומעולם לא עשיתי תאונה!! אני רק חושבת ,חס וחלילה אם היו אנשים על המדרכה או משהו כזה..... האוטו שלי ספג מכה ממש חזקה. מהמדרכה. ממש חזקה. רק המדרכה הצליחה לעצור אותי. לי לא קרה כלום ברוך השם. אני מאוד זהירה. ובאמת שנסעתי לאט. אבל כנראה החלקתי כי היה שמן על הכביש..או בגלל שבאותו רגע ירד גשם ראשון ..אין לי מושג. בבקשה--מבקשת תגובות אני כותבת מהמחשב של אח שלי. תודה

be_roo

New member
יש מספר גופי בארץ שמעבירים הכשרות

בנהיגה מתקדמת ומלמדים את הבסיס להבנת השליטה על הרכב. קורס בסיסי כזה עולה בסדר גודל של 800 ש"ח ושווה כל אגורה. חפשי ברשת תחת השמות: דרייב ארט, מסלולים, אלטנתיבי, מסלול החלקה באשדוד.

isra533

New member
בביה"ס לנהיגה מתקדמת

תתקשר לאלטרנטיבי - בית ספר לנהיגה מתקדמת טל - 1800227233 בהצלחה

ailag

New member
נתת ברקס?

אם כן, לא נותנים ברקס בכביש שעלול להיות בעייתי, וכבישים הם מאוד בעייתיים אחרי גשם ראשון ובזמן גשם. מה שעושים זה נזהרים מאוד, שומרים אקסטרה מרחק ונוסעים לאט יחסית, וככה כשצריך לבלום אפשר "לפמפם" על הבלם - ללחוץ חלש ולעזוב מספר פעמים, במקום ללחוץ חזק - דבר שיוציא אותך משליטה. אני מזכירה את זה כי אני מכירה מישהי שאחרי כ-30 שנות נהיגה זה קרה לה - בזמן גשם אאל"ט היא נסעה, רצתה לעצור לפני רמזור, בלמה, איבדה שליטה - וממש במזל לא פגעה באוטו שלפניה. ואני, עם 3 שנים רשיון אז, הייתי צריכה ללמד אותה איך לבלום בגשם.. בכלל, לא כדאי לעשות דברים קיצוניים (פניות, מהירויות, בלימות) כשהכביש בעייתי, ולא רק בגלל שהוא בעייתי אלא גם בגלל שאת לא תראי את זה בא ואז גם לא תוכלי לצאת מהמצב הבעייתי, כשכל החוקים פועלים בניגוד להגיון שלך ("מה, ברקס לא אמור לעצור אותי?" - לא, לא תמיד).

omri120

New member
נו...אולי תחליטו כבר??? מה יהיה???

אחד אומר שבגשם צריך לבלום עם הבלם כמה שיותר מהר ורציף!!!! עכשיו את אומרת שצריך לפמפמם!!! בסירטון שהורדתי עכשיו מראים שאם יש ABS אז אסור לפמפם. בקיצור---כמה תשובות???????? ובנוגע לסירטון:(בהנחה שיש לי רכב עם ABS אני ראיתי שם,שכשהוא מגיע למכשול מאוד בעייתי,ויש גשם....אז הוא לוחץ ממש חזק על הבלמים!!!!!! ממש ממש חזק ורציף..ואז עושה פעולה עם ההגה....וכו' וכו'.(הוא לא מפמפם. אבל בואו ניקח דוגמא פחות קיצונית ..מאשר תאונה כפי שרואים בסירטון. השאלה שלי היא כזו: בהנחה שאנחנו מדברים סתם על נסיעה בכביש מהיר....או בכביש בדרך הביתה ויורד גשם ..מבול..... ואני פתאום נוסע...(נגיד בכביש מהיר).....אני נוסע על 90 קמ"ש. ואז פתאום ..תוך כדי נסיעה אני צריך טיפה להאט.... לא משנה למה. צריך להאט. לא בגלל תאונה..לא בגלל אנשים...לא בגלל רכבים....אני צריך להאט טיפה. אז לפי הסרט...אסור לפמפמם נכון?? אז אני לוחץ על הבלם בעדינות...מרפה קצת......ואז אם שוב (אחרי נגיד 4 שניות) אני נוגע שוב בבלם...זה אומר שפימפמתי??? והדרך שלי להחלקה היא קטנה??? כי הסרט ממש לא מראה את זה. בסרט מראים כמעט תאונת דרכים. ששם ברור שצריך ללחוץ על הבלמים הכי חזק שאפשר. אבל מה עושים סתם בנסיעת חולין באיילון או בדיזינגוף...שצריך מעט להאט את הרכב. לוחצים "ברקס" ממש חזק???? בשביל מה? וללחוץ מעט..ואז להרפות...ושוב בלם..זה אומר שפימפמתי?? אני אשמח אם יהיה מישהו שיכול להסביר לי מה ההבדל בין לפמפם...לבין העובדה שלוחצים על הבלם מעט...מרפים...ואז אחרי כמה שניות שוב לוחצים עליו. (נגיד במצב שאני רואה שאני מגיע לרמזור. אז אני מאט כמובן....זה אומר שאני מפמפם? מחכה לתשובה.(מצטער על האורך.רציתי רק שתבינו אותי

ailag

New member
אני מניחה שאם יש סתירה בין עמדות

אז השני צודק ואני טועה, כי אני הרבה פחות מבינה מאחרים בדברים האלו. למיטב ידיעתי "ללחוץ על הבלמים הכי חזק שאפשר" יגרום לאיבוד שליטה, כי בלימה עוצרת את הגלגלים ובכך מפסיקה את הגלגול ללא החלקה. כשגלגל מסתובב הוא מקבל את מהירותו משני דברים: גלגול ללא החלקה (זה שהוא מסתובב) וההחלקה (כמו שאם דוחפים קופסה על שולחן היא תתקדם קצת, אפילו שהיא לא גלגל. היא מחליקה) . הבלמים מטפלים בגלגול ללא ההחלקה והחיכוך עם הכביש מטפל בהחלקה, בגשם עצרת אולי את הגלגלים אבל אתה עדיין מחליק ואין לך מה לעשות עם זה ולכן ההאטה ההדרגתית. זה מה שאני שמעתי/יודעת, יש מצב שזו לא התמונה המלאה ושזה לא נכון - שוב, אני לא מבינה בזה. ואין לי ABS גם :)

be_roo

New member
גליה, בנושא הזה באמת עדיף לא להטעות

זה נושא מורכב, שמצריך לא רק ידע אלא גם תרגול ויש בו הרבה מיתוסים שהוטבעו עם השנים. ההמלצה שלי, אותו קורס ש-omri120 שאלה עליו.

be_roo

New member
נהיגה לא לומדים בהתכתבות

ולא מעיצות ברשת. הלכת לכיוון הנכון, קחי קורס מקצועי שילמד אותך מעשית כיצד יש לפעול.

omri120

New member
בכל זאת אשמח לתשובה

לא ציפיתי שילמדו אותי כאן איך לנהוג. מה הקשר?? בסה"כ אשמח אם יתייחסו ספציפית למה ששאלתי כאן. מה הבעיה להסביר את ההבדל בין "פימפום"... לבין לחיצה מבוקרת ואיטית על הבלם...במרווחים כל שמה שניות. קשה כ"כ?

be_roo

New member
אין התייחסות ספציפית לשאלתך

כי בכל סיטואציה יש לפעול בצורה שונה. נכון לעכשיו אינך יודעת כלל לתאר מה ארע, אין לך את הידע הבסיסי להבין מה קרה ולנתח זאת ולכן אי אפשר לשלוף תשובה מהמותן. סתם האטה בכביש מוצף לא תגרום לשום בעיה, בולמים כרגיל. הבעיות מתחילות בבלימות חירום, בבלימה על משטח משובש, בלימה עם הגה לא ישר ועוד. ולכל אלה יש פתרונות אבל לא זה המקום להציגם. את רוצה "מתכון" למשהו מורכב בהרבה מאשר אפית עוגה.

omri120

New member
מצטערת...אבלץץ

אני לא בלמתי שום בלימת חירום לפני מספר ימים...ועובדה שהאוטו החליק. ורק במזל יוצא שאני מדברת איתך עכשיו ולא מתתי. אז זה ממש לא נכון שאתה כותב לי שסתם האטה בכביש מוצץ לא תגרום לשום בעיה. כי עובדה שזה קרה. נסעתי בכביש,ואז רציתי לקחת פנייה ימינה...ולא יודעת איך....האטתי קצת...ואני פתאום מרגישה שהאוטו מחליק בלי שאני יכולה לשלוט עליו...עד שנכנסתי בתוך המדרכה בעוצמה שיכלה להרוג אותי ועוד 40 אנשים. נסעתי לא יותר מ 50 קמ"ש. ההחלקה היתה כ"כ מטורפת שזה היה מפחיד. אז אמרו לי שבגלל שפימפמת. ואני לא זוכרת שפימפמתי. אני זוכרת שהרגל שלי היתה על הבלם..עזבתי אותה...ואולי אחרי כמה שניות (שרציתי שהאוטו יאט יותר מהר) הבאתי שוב את הרגל אל הבלם. אז בסה"כ שאלתי שיסבירו לי מה הכוונה לפימפום.(שאלה אחת) ומה זה אומר, שמניחים את הרגל על הבלם (במכוניות שיש ABS) כדי שהאוטו יאט...ואז אחרי 4 שניות או משהו כזה....מניחים את הרגל שוב על הבלם. זה נקרא גם פימיפום?? או שלחיצות קצרות ומהירות ..נחשבות לפימפום. אבל אני מבינה שגם תשובה קצרה על הדבר הזה,אני לא מצליחה לקבל כאן במשך יומיים. אז לא משנה כבר. תודה רבה באמת

ABS והאיסור הידוע

ברכבים שבהם מותקנת מערכת ABS אסור לפמפם!!!!!! חובה ללחוץ את דוושת הבלם עד הסוף ומערכת האיביאס עושה את שלה!!! פמפום עושה רק רע לאיביאס. ברכבים שבהם אין ABS פמפום היא אחת השיטות שיש לנקוט למניעת נעילת הגלגלים והחלקה.

omri120

New member
נו לברדור...אבל..

אני אתאר לך סיטואציה ותגיד לי אם זה פימפום: אני נוסעת בכביש רגיל,ופתאום אני קולטת שיש רמזור בעוד כמה מטרים.. ואז אני מתחילה להאט. איך??? אני מרפה מהגז...ומעבירה את הרגל שלי לבלם. אני לוחצת לחיצה על הבלם,מרפה .. ואז מן הסתם...האוטו מאט נכון??? אבל אז אני רואה שעדיין האוטו לא האט מספיק כמו שרציתי. אז אני שוב מניחה את הרגל שלי על הבלם....ולוחצת עליו. זה אומר שפימפמתי???? כי אני יודעת מה זה פימפום. אבל זה לא נראה לי הגיוני. שבנסיעה סתם אם אני מתכוונת להאט..מכל סיבה שהיא (לא תאונה ולא משהו חריג)....אני צריכה ללחוץ על דוושת הבלם עד הסוף!!!! כאילו..מה הלחץ??? מלחמה??? אני לא מעוניינת שהאוטו שלי ייעצר בבת אחת. בסה"כ אני רוצה טיפה להאט... כולכם מסבירים פה על תאונות..או על בלימת חירום. אבל אני מדברת סתם על נהיגה בגשם ועצירה בטוחה מבלי שהגלגלים יינעלו. זה הכל. מה בסה"כ ביקשתי. תודה לכם

את

את צריכה לנסוע במהירות שתואמת את תנאי הדרך, זה הכל. אז את לא צריכה ללחוץ את הבלם עד הסוף, ולא לפמפם ולא להשתגע. במצב חירום, שאני לא מבין למה את מדחיקה את האפשרות שלו, כי את אומרת "מה מדברים איתי פה על מצבי חירום וכזה.." אז במצב חירום, שבו את תיאלצי לבלום בחוזקה, את צריכה ללחוץ על הבלם חזק ואז להרפות לשניונת ואז ללחוץ שוב חזק. זה פימפום חירום. תעזבי את זה עכשיו. כשאת נוסעת מהירות גבוהה יחסית ואז את צריכה לעצור והכביש חלק ורטוב, את יכולה ללחוץ על הבלם, לעזוב אותו קצת, ואז ללחוץ עליו שוב. בלי שום לחץ, לעשות פימפום רגוע, רק כדי שלא יותר מדי לחץ יופעל על הבלמים ושהגלגלים לא ינעלו. בסך הכל תדעי באופן כללי שכשהכביש רטוב לא טוב ללחוץ באופן הדוק על דוושת הבלם זה הכל. את צריכה להרפות ממנה קצת ואז ללחוץ שוב. לבלום בהדרגה, זה הכל. זה מה שנדרש ממך בחורף כשאת לוחצת על הבלם. לבלום בה-ד-ר-ג-ה.

omri120

New member
טוב....השתגעתי כבר.כמה הבהרות

אני לא שואלת אותך על מצבי חירום. כי לא מעניין אותי כ"כ מצבי חירום. אני שואלת אותך כי אני החלקתי עם האוטו בצורה מפחידה לפני מספר ימים...כשלחצתי על הבלם!!!!!! לא בלימת חירום...לא כי היה רכב....לא כי הייתי צריכה לעצור מהר....ולא בטיח. האטתי את הרכב.....ומשום מה הוא נכנס לסיחרור היסטרי.השם ישמור! לא פימפמתי עד כמה שאני זוכרת. ואני כבר נוהגת למעלה מ 10 שנים!! ומעולם לא נתקלתי בדבר כזה. אז או שבאמת זה היה הגשם הראשון והוא הכי מסוכן... או שבאמת האוטו דרך על איזה שמן..שגם נהג הכי מנוסה היה מחליק שם. אני כבר לא יודעת. ואחרי זה אבא שלי אמר לי שאולי בגלל שפימפמתי. וברכב כמו שלי שיש ABS..אסור לפמפמם. ואילו אתה עכשיו אומר לי שלא טוב ללחוץ על דוושת הבלם...כשיש גשם...וצריך לפמפמם. נו באמת!! כמה תשובות לשאלה פשוטה אחת. אני לא מתפלאת

omri120

New member
ועוד משהו לברדור:

אתה כותב "בסך הכל תדעי באופן כללי שכשהכביש רטוב לא טוב ללחוץ באופן הדוק על דוושת הבלם זה הכל......" "את צריכה להרפות ממנה קצת ואז ללחוץ שוב." אז מה זה אם לא פימפום???? ופימפום כידוע מסוכן מאוד ברכבים שיש להם ABS. אז כמה סתירות יכולות להיות בתשובה אחת? אני לא מבינה

פרטנר

New member
סדר בדברים:

נחלק את הבלימה ל2 אפשרויות: בלימה מתוכננת שבה על מנת להאט את המכונית יש פשוט להניח את הרגל בעדינות על דוושת הבלם עד לעצירה (גם ביבש וגם ברטוב), ובאופן רציף. בלימת חירום שבה אנו רוצים לעצור את המכונית במרחק הקצר ביותר יש לבעוט בכל הכוח (ממש כך ) בבלם . רכב בעל ABS בכל מצב לא !!להפחית את עוצמת הלחיצה עד לעצירה. רכב ללא ABS (כביש יבש)להמשיך ללחוץ בכל העוצמה עד לעצירה. רכב ללא ABS (כביש חלק) יש להפחית את עוצמת הבלימה בהדרגה בכדי לצאת ממצב נעילת הגלגלים (פעולה הדורשת מיומנות גבוהה ותירגול רב). להנגים שאינם מיומנים (הרוב) פתרון הפימפום הוא פשרה של אין ברירה (ולעיתים אף מסוכנת).

omri120

New member
אז פרטנר...שאלה לי אליך

איך,לעזאזל,אני החלקתי עם האוטו בגשם הראשון שהיה לפני מספר ימים...איך?? אני נוהגת כבר למעלה מ 10 שנים. אני זהירה מאוד בכביש. המצחיק הוא שבזמנו הייתי נוהגת ברכב מצו'קמק שלא עלה יותר מ 4000 ש"ח. ומעולם,אבל מעולם לא עשיתי תאונה אחת. לא החלקתי איתו. לא הסתחררתי איתו. לא בגשם..לא בקור...לא כשהיו על הכביש אלפי פתיתי ברד והסכנה להחלקה היתה פי 70 מאשר היום. 10 שנים נהגת אחראית מאוד.!! וכיום,כשאני נוסעת ברכב של 180 אלף ש"ח (ונוסעת בדיוק באותה זהירות) ...אני מגיעה למצב של החלקה ב 50 קמ"ש...שאני פשוט בהלם..כיצד זה קרה. אמרו לי שיש לי ABS באוטו...(בטיחותי אעלק). אז אני פשוט לא מבינה מה עשיתי לא נכון. נסעתי בסה"כ על 50 קמ"ש (שזה ממש לא 120 או 90.) זה בהחלט סביר. וכשהיתה פנייה ימינה אז הסטתי את ההגה ימינה....ואולי רציתי טיפה להאט (הרי אני לא מטורפת בשביל להיכנס לפנייה ב 50 קמ"ש. אני לא אמרתי שנסעתי 50 קמ"ש בפניה ואז יכול להיות שלחצתי מעט על הבלם...ואז האוטו קיבל סיחרור..כאילו הוא היה רכב מודל 89. אני פשוט לא מבינה את זה. ולכן רציתי לשאול כאן את המומחים..מה לא עשיתי בסדר. כולם מדברים על בלימות חירום ...התחמקות מתאונה...התחמקות מלפגוע באנשים וכו' וכו'. אני לא מדברת על זה בכלל. בסה"כ רציתי שיסבירו לי בבקשה איך יכול להיות שרכב ב 50 קמ"ש כשאני עוד מאטה אותו...ורוצה לקחת ימינה...מקבל החלקה כזו היסטרית. כשאני לוחצת על הבלם. (ולא..לא הייתי בכלל היסטרית או ניסיתי בלימת חירום. אז או שבאמת זה גורל משמיים.או שהגשם הראשון באמת היה כזה קריטי..או שפשוט היה שמן על הכביש או משהו מחליק אחר...שלכל אחד זה היה קורה. אני כבר לא יודעת מה לחשוב. זה די מטריד אותי.

omri120

New member
פרטנר..אבל אתה לא מתייחס

סליחה שאני נסערת.אבל אתה לא מתייחס ספציפית למה שאני כתבתי: בלימת חירום הבנתי כבר ממזמן מה עליי לעשות. זה פחות מדאיג אותי.(למה? לא משנה . ככה. אני מעדיפה שתענה לי בסיטואציות רגילות בחיי היום יום שקורות בכל רגע נתון בכביש. אתה כותב : "בלימה מתוכננת שבה על מנת להאט את המכונית יש פשוט להניח את הרגל בעדינות על דוושת הבלם עד לעצירה (גם ביבש וגם ברטוב), ובאופן רציף." ואני שואלת שאלה אחרת: בהנחה שאני רוצה להאט לקראת עצירה מוחלטת של האוטו!!! כאילו,אני נוסעת ונוסעת ב 90 קמ"ש...ואני מחליטה להאט באיזשהי צורה... אז אני לוחצת על הבלם למספר שניות (והמהירות מן הסתם יורדת) ,הרגל שלי כבר עכשיו לא על הבלם..... ואז (אחרי 2 שניות שכבר עזבתי את הבלם) אני מרגישה שהמהירות הזו עדיין גבוהה לי מידי....אז אני שוב לוחצת על הבלם. (בוא נגיד שההפרש בין שתי הלחיצות שלי הן 4 שניות??? 6 שניות??? האם יש סיכוי שהאוטו שלי יחליק?? שהגלגלים יינעלו??שהאוטו ייצא מכלל שליטה??? (זה נקרא שפימפמתי)? כי מה שתיארת לי בהתחלה זה מצב שאני רוצה להאט לקראת עצירה בטוחה. ואני מתארת לך כאן מצב שאני רוצה להאט...ואז שוב להאט. מקווה שתקרא שוב את הדוגמאות ותשיב לי. כי אחרת אני באמת לא מבינה מה קרה לי בגשם הראשון השבוע. אני כבר די מפוחדת ללחוץ על הבלם אפילו כשאני נוסעת בדיזינגוף....כדי שהאוטו "החכם" שלי (שעולה 180 אלף ש"ח.) לא יחליט שהוא רוצה להינעל. אני רותחת

פרטנר

New member
קודם כל תרגעי.

אין שום בעייה עם שימוש הדרגתי ועדין כשהבלימה היא מתוכננת, גם אם נרפה בשלב מסויים למספר שניות מהבלם ונחזור אליו שוב.(זו לא הכוננה ב"לפמפם") הרכב שלנו הוא לא עד כדי כך חסר יציבות . ההחלקה שנגרמה לך נבעה ככל הנראה מכביש חלק מאוד (גשם ראשון, שמן ואולי שומו שמיים השילוב בין השניים..) יתכן ןהפניה ימינה נעשתה במהירות גבוהה ביחש לאחיזה. יתכן ובאותה הפניה היה שיפוע שלילי התורם לתופעת היגוי היתר (סוג של החלקה). בכדי להתמודד עם הפחד והחרדה שאופפת אותך מאז המקרה , וגם אם נהגת כבר 10 שנים או יותר , מומלץ לחוות את ההחלקות הללו בתנאים מבוקרים , להבין מה משפיע על הרכב ומה גורם לא להחליק, וכל זאת בביה"ס שמתמחה בהדרכות שכאלה.

למעלה