איפה כרטיס הקול?

איפה כרטיס הקול?

קניתי מחשב חדש שאמור להיות בו כרטיס קול קריאיטיב 128 PCI. נראה לי ששמו לי במקומו כרטיס קול מובנה על לוח האם (ששמו shutlle או משהו דומה). איך הגעתי לזה? קודם כל, היציאות למיקרופון ולרמקולים לא נמצאות כרגיל בין שאר הכרטיסים אלא דווקא למעלה, ליד היציאה של המקלדת והעכבר. בנוסף, במנהל ההתקנים של המחשב וברשימת התוכנות שמותקנות עליו לא נמצא כל זכר לקריאטיב. מה אתם אומרים?

AfiComp

New member
לא עבדו עליך....

ההבדל היחידי בין כרטיס קול חיצוני לכרטיס קול מובנה הוא מיקום הכיבים שלו, בראשון על-גבי "דיקט" ייעודי, ובשני, אותם הרכיבים בדיוק (!), על-גבי לוח האם. SHUTLLE - הנה החברה המייצרת את לוח-האם שלך. עג"ב לוח האם, אם תסתכל טוב, אתה אמור לראות ג´וק קטן שרשום עליו משהו בסגנון: Creative CT5880 בדיוק אותו הרכיב שנמצא על כרטיס קול "Creatvie 128 PCI" מקווה שזה מרגיע אותך קצת... בברכה, AAfiComp

זה בכל זאת נראה מוזר.

כי היציאות שלו נראות זהות לאלו שבמחשב נוסף, שבו באמת יש כרטיס קול על לוח האם. ובנוסף, אם זה הכרטיס של קריאיטיב, אז למה אני לא רואה במנהל ההתקנים של חלונות 98 שום איזכור לכך? גם בלוח הבקרה, במולטימדיה אין שום איזכור לקריאיטיב, וכך גם בין הדיסקים שקיבלתי עם המחשב אין שום דיסק שלהם.

AfiComp

New member
או.קיי, אולי כן עבדו עליך...

נסה לקרוא בחוברת של לוח האם מה כתוב בנוגע לאודיו. או לחילופין, תן לנו את שם הדגם של לוח האם שלך, וכך נוכל לבדוק בדיוק עם איזה כרטיס קול הוא מגיע. או שפשוט, פתח את המארז, והתבונן בלוח האם, ונסה לאתר עליו ג´וק שכתוב עליו Creative, אם לא הצלחת למצוא אפילו אחד כזה, אז כנראה שכרטיס הקול המובנה שלך הינו באמת לא מתוצרת Creative. בברכה, AfiComp

למעלה