איפה כל ה"חברתיים"?

vinney

Well-known member
איפה כל ה"חברתיים"?

שילמדו איך נלחמים בעוני באמת... כשלחוק יהיו שיניים, לא נצטרך לשלם לפרזיטים בתירוץ של "מעסיקים עושקים".

טיפה בים

מחלקת האכיפה בתמ"ת ידועה בחוסר היעילות שלה ובחוסר האכיפה ,הלוואי והיו אוכפים כך חוקי עבודה כל הזמן . אגב העובדים של אותם חברות כ"א יקבלו את מה שנגזל מהם או שרק המדינה שלשלה פה לכיסה כמה מליונים ונגמר מבחינתה הסיפור..

אשרת

New member
אז?

אני לא יודעת עד כמה אתה אכפת לך מהעובדים הזרים , אבל רק שתדע לך שהתנאים שהם מקבלים גרועים פי כמה וכמה ממה שהישראלים מקבלים. עד היום לא שמעתי שאיזה מעסיק העיז לכלוא את עובדיו הישראלים בתוך מחילה באדמה!

זה רק מראה כמה קבלני כ"א נבזים

ושוב מנסים להכניס לי מילים שלא אמרתי לפה. לדעתי ההתנהגות הזאת פסולה ואחד כמה וכמה שהיא נעשית נגד זרים ,אנו בתור יהודים, בתור אומה שסבלה קשה במדינות אירופה צריכים לגלות רגישות כלפי זרים החיים עימנו. ההתנהגות הזאת רק מראה איזה רודפי בצע הם קבלני כח האדם וההתנהגות שלהם לא פחות רעה לעובדים ישראלים

אשרת

New member
מי שעשה את זה, לא היו חברת כ"א

אלא חקלאים שהביאו ביוזמתם עובדים זרים ....

לא משנה מי עשה ולצערי עוד עושה

כל מי שנוהג ככה צריך להעניש אותו . אבל למה את מנסה לסטות מהנושא? דיברנו על חברות כ"א ואת טוענת שעובדים ישראלים לא גרים בבור באדמה ומיד אחר כך טוענת שזה בכלל לא קבלני כ"א האדם אלא החקלאים.זה נושא חשוב אין ספק אבל לא שייך לכתבה הנ"ל הראו בכתבה בברור כמה חארות הם קבלני כח האדם (במקרה הזה עובדים זרים) ואני מוסיף ואומר שגם בעובדים ישראלים הם מתעללים קבלני כח האדם האלה

אשרת

New member
אני אומרת שגם חברות כ"א לא

מתעללים בעובדים הישראלים כמו שהם עושים זאת לעובדים ישראלים. בסך הכל מראה לך, שלא כל הרוע מתרכז בחברות כח אדם כמו שאתה וכל "החברתיים" מנסים ליצור פה. גם אנשים בודדים מתעללים בצורה מחרידה אם לא יותר בעובדים הזרים. עכשיו- מה אתה רוצה - לומר את המילה האחרונה? בבקשה. תרגיש חופשי להגיב , מבטיחה לך , לא מגיבה לך יותר בשרשור הזה.

לא רק אבל בעיקר הם

והבעיה הגדולה שאת ההתעללות בעובדים הם עושים בחסות חוק קבלני וחברות כ"א את יכולה לסטות מהנושא כמה שבא לך ויכולה אפילו לכתוב איזה פרה נותנת הכי הרבה חלב ואיפה וזה לא יזיז מלימטר את העובדה שחברות כח האדם הם אסון חברתי

לי זכור שפרץ התנגד לניסיון להגביל

את חברות כוח האדם. ח"כ משינוי, יגאל יאסינוב, העלה בסוף הכנסת הצעה רצינית לגבי שיפור מעמדם של עובדי הקבלן ופרץ הסוציאליסט הגדול שדואג לוועדים הגדולים התנגד לחוק שהיה גורם להחלשת בסיס כוחו. הנה תקרא כאן.

snift

New member
איתי, שאתה תפנה לדמגוגיה??

בצעת החוק של יאסינוב היתה פופוליסטיות בהתגלמותה. וממש לא היתה "הצעה רצינית". בשורה התחתונה ההצעה היתה להסיר את האחריות לאכיפת המחוק מהמשטרה ולהעבירה ללקוח. זו ממש לא "הצעה רצינית". זו הצעה שערוריתית שממשיכה את המגמה של המדינה להתנער מכל דבר שהיא בעצם חייבת לאזרח. כיום, אחד הדברים האחרונים שעדיין נשראו ברשות המדינה הם הבטחון בגבולות (בטחון הפנים כבר מזמן הופרט ומוטל על העסקים עצמם), אכיפת החוקים הפליילים, שרות בתי הסוהר (שגם אמור להיות מופרט) ובתי המשפט. אין לי בעיה עקרונית עם הפרטה, אבל נראה לי שהפרטת חבות המשטרה לאכיפת החוק זה כבר מוגזם, לא?

טשאפק

New member
ועוד על החוק

לדעתי יישומו המלא של החוק של פרץ, לפיו עובד בחברת כוח אדם ייהפך לעובד מן המניין בעל זכויות מלאות לאחר תשעה חודשים, נדחה שוב ושוב מאז שנחקק. אני לא בטוח מה המצב כיום. מכל מקום הטענה שפרץ התנגד להגבלות על חברות כוח אדם אינה נכונה. החוק של יאסינוב מיותר לגמרי אם ייתקבל החוק שמשווה בין עובד זמני לעובד רגיל לאחר.

vinney

Well-known member
קראת את החלק בכתבה עם הכותרת

"החור של החוק"?

מה הקשר בין חוק משנת 2001

לבין מה שכתבתי בדיוק? החוק של יאסינוב טוב או רע? מדוע פרץ התנגד לו? ואיפה החוק התחליפי שהוא הבטיח להביא כאשר הוא התנגד לחוק של יאסינוב?

טשאפק

New member
טענת כי זכור לך

שפרץ התנגד לנסיון להגביל את חברות כוח האדם. אם הכוונה ספציפית לחוק של יאסינוב, זה נכון. אם הטענה כללית, זה לא נכון, כי פרץ הציע ואף העביר חוק שמגביל מאד את חברות כוח האדם, חוק שלמיטב ידיעתי מוקפא עד היום.

למעלה