כמעט הכל תוכל למצא במבחר גדול
ובחצי מחיר, ברחוב העליה (קצה אלנבי) וסמטאותיו. לך תעשה סיבוב, זה הכי זול שיש ויש כל כך הרבה חנויות שיש מבחר ענק, כולל חנויות יעודיות לתחומים שונים לבית (נדמה לי ברחוב החלוצים, שזה רחוב אחורי לרחוב העליה) אבל לדעתי החנויות שם מתאימות אם אתה מחפש דברים מקצועיים יותר.
פשוט קח איתך עגלת קניות ותעשה סיבוב. אני מצרפת לך מפה עם סימון האיזורים בכחול. אני הייתי מתחילה בכפר גילעדי, זה רחוב בעיקר של שטויות לילדים ולמבוגרים, מגניב לגמרי, משם תרחרח קצת בהרצל רחוב הרהיטים, משם בסמטה כלשהי לכיוון רחוב העליה, רחוב העליה הוא רחוב ראשי עמוס בחנויות מזון, טפטים, כלי בית, ברחוב החלוצים שמאחוריו וגם בסמטאות יש עוד מלא חנויות שכאלו (שם אני מוצאת כוסות בירה ענקיות שאין למצוא בשום מקום אחר).
משם תצא לכיוון רחוב אלנבי, הצומת של אלנבי-עליה עמוסה בחנויות של יצירה, אם אתה בעניין.
משם הייתי לוקחת אוטובוס, 3-4 תחנות על אלנבי, עוברים למפה מס.2
תרד באיזור גרוזנברג, לך על אלנבי (בעיקר בגדים אבל גם כמה חנויות של מוצרים לבית, לא פעם הבגדים והמוצרים לבית זה באותה חנות שם...)
אח"כ הייתי נכנסת לנחלת בנימין, אם תלך ביום שלישי או שישי אז יהיה לך גם את החנויות וגם את הדוכנים עם מגוון של יצירות שאנשים מכינים בעצמם. בחנויות תמצא מוצרים זולים יותר, בדוכנים תמצא את הדברים הפחות סטנדרטיים. קח בחשבון שבימים הללו עלול להיות עמוס יותר מהרגיל, בדר"כ די ריק שם בשאר הזמן.
עכשיו תעבור ברחובות הקטנים שמחברים לשוק הכרמל, יש שם חנויות סידקית (תפירה) וגם כמה חנויות למוצרי בית (אתה יכול להשיג מתקן ליבוש כלים למשל ב30 שח בקלות). תכנס לשוק הכרמל ותתחיל לעלות אותו, גם פה מלא מוצרים למטבח, ולמעלה יש גם תמונות. צא משוק הכרמל לכיוון קינג ג'ורג', תתחיל לרדת אותו, משמאל יש את שוק בצלאל, ממש על הכניסה שלו יש גם חנויות של מוצרי בית, בעיקר בקטע של מוצרים ליופי. שאר השוק זה ביגוד, אל תטרח. תמשיך לרדת את קינג ג'ורג', מימין יהיו חנויות של וילונות ובדים הודים, לך בערך עד רש"י, מיד בפינה עם רש"י, מול הAMPM יש חנות של הכל ב2 שח שגם בה יש לא פעם דברים נחמדים. זהו, קח אוטובוס הביתה ושלום על ישראל
אני לא הייתי קונה כלום בסיבוב הראשון, רק תתרשם, יש מבחר כל כך גדול, אל תתפתה לקנות את הדבר הראשון שראית, פשוט תספוג את האווירה ואת המבחר
תחטט קצת, ניתן למצוא מציאות בגרושים בקלות ולרהט את כל הבית ממש בקלות ולא יקר.
אני לא הייתי נוסעת לשוק הפישפשים, החלק התיירותי לא יתן לך מענה על הצרכים שלך בכלל, במעט החנויות הפחות תיירותיות אין מבחר גדול בכלל, ויש את החלק של יד2 שאני לא מאמינה שבאמת תמצא בו משהו, אולי יותר מוצרי חשמל כמו מקדחה וכד'. לשוק הפישפשים וממנו טיול ביפו העתיקה, הייתי עושה בשביל הכייף, אבל באמת שקשה לי להאמין שתמצא שם משהו (הייתי בו ממש לא מזמן). מצרפת תמונה