איפה כדאי ללמוד?

יפיופה19

New member
איפה כדאי ללמוד?

צהרים טובים לכולם! :} נרשמתי לסמסטר חורף הקרוב ללימודי מדעי המחשב-מתמטיקה באוני' ת"א ואוני' בר-אילן. התקבלתי, אך עומדת בפניי דילמה - האם כדאי ללמוד באוני' ת"א מדעי המחשב-מתמטיקה, תואר "רגיל" או שעדיף ללמוד בבר-אילן מדעי המחשב-מתמטיקה כאשר שניהם "דו ראשי", כלומר תואר וחצי. בתור תלמידים מן המניין (אני משערת חלקכם), אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא. המון תודה ויום מקסים :) XXX Sapir XXX

לסעע

New member
תל אביב, כאילו ברור?!

כל התארים האלה זה פשוט מסחרה אחת שלמה. ההגדרות של תואר, חתי תואר, דו ראשי, תלת ראשי, עם זנבות או קושקושים קטנים כאלה חמודים על השיער - זה הכל חרטא ברטא. הכל אותו דבר. בעצם לא אותו דבר - רמת מדעי המחשב בתל אביב גבוהה יותר, החוג מבוסס יותר, ומעסיקים אוהבים בוגרים שבאים משם, על כל פנים מעדיפים אותם בהרבה על אלה של בר אילן. בר אילן קצת השתפרה בזמן האחרון, הגיע שמעתי יו"ר חוג חדש או משהו כזה, אבל לא משהו בשמיים, היא עדיין מדשדשת אחרי שאר האוניברסיטאות. הסיבה היחידה שאני יכול לחשוב עליה להעדיף את בר אילן היא אווירה דתית אם את דתיה וזה חשוב לך, עושה לך את זה לחזור לימי האולפנא העליזים ולשחק סבתא סורגת על גבעת הרווקות עם מיטב בחורי בני עקיבא. בכל מקרה, קחי בחשבון שכל הבלאגן הזה של איזה אוניברסיטה לבחור, הוא באמת הדבר היותר קל בכל הסיפור. זה הפרק הראשון שלאחריו את תצטרכי לשבת על התחת ותהיי אחראית על איך ייראו שאר הפרקים. אני מתכוון לזה שאת צריכה להשקיע ולתרגל ולחרוש במהלך הסמסטר ולפני מבחנים, בצורה מושכלת, רצינית, ומאורגנת נכון בזמן - כדי להוציא ציונים טובים. ממוצע הציונים לתואר הוא הפרק האחרון בסאגה, והוא מה שאת כותבת בקורות חיים ומה שהמעסיקים הפוטנציאליים יסתכלו עליו. אני מניח שאם יהיו לך ציונים טובים, זה אומר שהשקעת, זה אומר שאת אחראית, שאת מסוגלת ללמוד בצורה נכונה, שאת מבינה עניין, וכמובן שגם צברת ידע - כך שמבחינת המעסיק ציונים זה חשוב. מעבר לציונים - חשוב גם הניסיון, אבל זה בכל אופן לא תקבלי מהתואר שאת מתלבטת עליו עכשיו. אם תלכי לבר אילן ותעמיסי על עצמך לא יודע עוד איזה חצי תואר, לא בטוח שזה יקרב אותך להתחלת העבודה וצבירת הניסיון. גם לא בטוח שזה יעזור לממוצע הציונים. עומס בלימודים פירושו ציונים נמוכים יותר (והכל נאמר באופן יחסי, יחסית למסלול פחות תובעני), ולא קשה להבין למה (את מפזרת את משאבי הלמידה המוגבלים שלך, שזה כולל זמן, ריכוז, מוטיבציה וכו' - על הרבה יותר קורסים, כך שבממוצע כל קורס מקבל פחות ממה שהיה יכול לקבל אם היו פחות קורסים בסה"כ...). בהצלחה בהמשך.
לסע"ע

יפיופה19

New member
ממ..

קודם כל תודה רבה.. :} אני לא דתיה, אם כבר זו סיבה שדי הרחיקה אותי מאוני' בר-אילן. לא שיש לי משהו נגד, אבל אין לי כמעט דבר במשותף. לאחר שקראתי פה מס' עמודים גם ראיתי שיש המון בנות 18-20 דתיות ובנים שהלכו עם ממוצע מאוד גבוה לאוני' בר-אילן בשל האופי הדתי של המקום. אני חושבת שאני אאמץ את ההמלצה שלך, גם אני חשבתי ככה, אבל אנשים שסובבים אותי גרמו לי לא להיות בטוחה - לאן ללכת. לכן החלטתי להתייעץ, לקבל חוות דעת של אנשים מהתחום. שוב, תודה רבה! XXX Sapir XXX

1ca1

New member
תעשה לי טובה...

אתה כל הזמן משוויץ פה שאתה רק מתחיל ללמוד הנדסת מחשבים אחרי שלמדת ביולוגיה (שנניח ונקרא לו מקצוע מדעי...) אז דבר ראשון אני לא מבין כיצד אתה מסוגל לחוות דעה על מקצוע מדעי המחשב... דבר שני, אם לא למדת מעשית בבר-אילן, כיצד אתה יכול לחוות דעה על האווירה במקום? (סה"כ אולי ניתן להשליך מרמת המרצים על רמת המקום (ועוד פעם זה לא מדוייק בתואר ראשון, שהוא בסיסי יחסית), מה גם אני לא יודע מה היקף ידיעותיך בקרב "מי נחשב" במדעי המחשב...) ואני אומר לך מתוך ניסיון בלימודים גם בבר-אילן, וגם באוניברסיטה העברית, במקצועות הרלוונטיים (מתמטיקה-מחשבים), נראה לי שיותר "מרגישים" את הדתיים באוניברסיטה העברית (אולי במקצועות אחרים בבר-אילן בטוח מרגישים אותם יותר (גמרא,משפטים וכו'), אבל במדמ"ח ממש לא), ופרט לקורסי היסוד ביהדות, אין שם יותר מדי, מה גם בכל מקרה באוניברסיטה יש רוב חילוני... דבר שלישי,מה שאמרת לגבי הגדרות התואר זה לא נכון, זה משליך על כמות ורמת הלימודים בתואר, בעיקר בתחום קורסי הבחירה והקורסים המתקדמים, וגם בקורסים המתמטיים (לדוגמא ברגע שהשתרבבה המילה הנדסה לעניין, רמת המתמטיקה יורדת בהרבה ממדמ"ח/מתמטיקה)

לסעע

New member
...

חסוך לי את ההעלבות המיותרות. למדתי בת"א ובעברית. זה נכון. יש לי ניסיון של תואר אחד שעשיתי וחצי תואר שני, ואני לא בוק שסגור על דבר אחד ולא מסתכל לצדדים. אני כל כך מנוסה עם מזכירויות והגדרות ומנחים ומרצים, כל העולם הזה כבר טחנתי אותו עד זרא, בהחלט אני מרגיש סוג של אחריות לתת את מה שאני יכול לאנשים נבוכים, ובאתי עם הרבה רצון טוב לעזור. הבחירה שלי בהנדסת מחשבים נעשתה אחרי הרבה מחשבה ובירור. אם אינך מעריך את הניסיון שצברתי, לפחות תעריך את זה ואל תצא סתם. מעבר לזה, ספציפית על בר אילן, אני בוגר ישיבה תיכונית (דתל"ש...), כל החברים שלי לומדים בבר אילן, אחות שלי לומדת שם, חצי ממי שאני מכיר נמצא שם. קשה לי לפספס מה הולך שם. אני מכיר היטב את האווירה והרמה שם, כן - גם במדעי המחשב. לא באתי לעשות יחצנות לשומקום, לא כל שכן לעצמי. רק להביע את דעתי ולנסות לעזור. אני חושב שדעתי מכובדת וראויה לפחות כמו זו שלך. אז בבקשה, חסוך ממני.

יפיופה19

New member
תודה רבה לכם! :}

בהחלט לא צריך להתווכח או כל דבר בסגנון, זו לא היתה הכוונה .. :\ תודה למי שהביע את דעתו -אם על סמך ניסיונו או לפי התרשמותו/דעתו הכללית שבת שלום :) XXX Sapir XXX

למעלה