איפה כדאי להשקיע?

קובי221

New member
איפה כדאי להשקיע?

יש לי כ- 4,000 ₪ ואני מעוניין להשקיע אותו כדי שיניב לי תשואה. איפה כדאי לי להשקיע? ההשקעה אמורה להיות עד כ- חצי שנה ו/שנה. עם אחוז איבוד כסף מזערי. <אני בעל חשבון צעיר> תודה

Ruy Lopez

New member
בסכום נמוך שכזה עדיף...

שתקנה ספרות מקצועית על איך להשקיע בצורה נבונה. למשך תקופה של חצי שנה עד שנה מומלץ אולי לקנות מק"מ (רק יש לקחת בחשבון העלאות ריבית עתידיות שמביאות לירידה בתשואה).

קובי221

New member
מה זה 'העלאות ריבית עתידיות'?

ולמה הם מביאים לירידה בתשואה? ואיזה ספר מומלץ?

Ruy Lopez

New member
הסבר על העלאת ריבית עתידית

מק"מ זוהי בעצם אג"ח לתקופת זמן קצובה לשנה אחת בלבד (הבדל נוסף הוא שבעוד אג"ח מונפקת ע"י המדינה או חברות קונצרניות לשם גיוס כסף מהציבור, המק"מ מונפק אך ורק ע"י בנק ישראל וזאת אך ורק לשם וויסות רמת הכסף במשק). כאשר בנק ישראל מעלה את הריבית מחירי האג"ח והמק"מ במשק ירדו, ולהיפך. לכן, כאשר תקנה היום מק"מ ובעתיד בנק ישראל יעלה את הריבית, אז כאשר תרצה למכור את המק"מ תצטרך לעשות זאת במחיר יותר נמוך, ומכאן גם הירידה בתשואה הצפוייה (כמובן שאתה יכול להשאר עם המק"מ עד ליום הפידיון ולא למכור אותו ובכך להסתפק בתשואה קבועה הניתנת לחישוב עוד בזמן קניית המק"מ). מבחינת ספרות מקצועית בנושא אג"ח / מק"מ אני יכול להמליץ על ספר טוב בשם "ספר האג"ח" מאת: ד"ר אדם רויטר.

א מ י ר ב

New member
לא לקנות מק"מ

בבנק יש עמלות מינימום של 25 ש"ח בקניה ומכירה של ניירות ערך. בקנייה של 4000 ש"ח לשלם עמלות קניה ומכירה 50 ש"ח סה"כ ועוד דמי משמרת 25 ש"ח לרבעון (מינימום) במקרה הטוב זה יקזז את כל הרווח. סכום כזה צריך לסגור בפקמ או לקנות קרנות נאמנות סולידיות.

Kiru

New member
זה לא אומר שלא קונים מק"מ

זה אומר שקונים מק"מ לא דרך הבנק
. ואגב, למיטב זיכרוני גם בבנקים זה יותר משתלם מפק"מ (לא חותם על זה).

Kiru

New member
מובן

השאלה באיזה טווח גם התשואה לאחר העמלות משתלמת.

Ruy Lopez

New member
מן הסתם היא משתלמת לאחר העמלות

מכיוון שמק"מ הוא מכשיר טיפה יותר מסוכן מהפק"מ (בגלל הרגישות לשינויים בריבית) אז התשואה בניכוי עמלות תהיה יותר גבוהה בהכרח, אחרת אף אחד לא היה משתמש במכשיר הזה

Kiru

New member
אחלה

זה מה שידעתי, אבל נאמר פה אחרת אז חשבתי שאני לא מעודכן במצב העמלות. אגב, עיקר הסיבה שאנשים מעדיפים פק"מ היא התדמית המסוכנת שיש לכל מה שהוא מוצר בורסאי, ובנוסף העובדה שרוב הציבור לא מודע לקיומם של המק"מים. השוק הפיננסי עדיין לא משוכלל לחלוטין.

Ruy Lopez

New member
ספר את זה ללקוחות הבנק למסחר ../images/Emo6.gif

מסתבר שגם לשים את הכסף בבנק זה לא הכי בטוח בעולם.

avich123

New member
מנצלש

שאלתי שאלה בנושא זה בפורום בורסה ושוק ההון. אבל אולי גם פה אפשר לשאול...

לא יודע לגבי ביטוח אבל...

תמיד העמלות בבתי השקעות פרטיים יהיו נמוכות יותר מאשר בבנקים.

Ruy Lopez

New member
העמלות שנגבות הן כיחס מסכום ההשקעה

עד כמה שאני זוכר חלק מהעמלות הן לא קבועות והן משתנות לפי גודל ההשקעה במק"מ. יכול להיות שאני טועה, בכל מקרה שווה בדיקה

עמלת מק"מ

היא 0.1% בכל הבנקים וזאת על פי חוק, כך שלאף בנק אסור לקחת יותר מזה.

למעלה