איפה טעיתי?!

למיכל שופנד כספי

לדעתי הבעיה מגולמת במייצוב "המותג" הזה שנקרא מיכל שופנד כספי. מניסיון שלי זה לא פשוט למתג אדם. למעשה יש לנו כאן מקרה קלאסי של בניית אסטרטגיה על - "המדיום הוא המסר" ומה המסר שלך? - "אני מיכל שופנד כספי" - תסתכלו עלי ותראו את עצמכם. אבל מה לעשות ש"המותג" הזה קצת ילדותי? (הסיסמה שלך - כפי שאת חותמת - התגובות שלך והרושם הכללי)לכן אינך מושכת את קהלי היעד שאליהם שיגרת - האוכלוסיה הבוגרת. לפיכך עומדות בפנייך שתי אפשרויות עיקריות א. לא להעמיד את "מיכל" במרכז העניינים (להסתפק בניהול) ב. לשווק את עצמך לקהל יעד מתאים - קרי - צעיר בראש טוב אני ממליצה לך ללכת על ב' - כי זה היתרון היחסי שלך וזה יאפשר לך להפוך את "החיסרון" שלך ליתרון. עכשיו אם את מקבלת את זה אז את מבינה שכל האסטרטגיה שלך והטקטיקות שלך היו שגויות.קהלי היעד שלך דורשים ערוצי תקשורת שונים מאלו שפעלת בהם. בברכה, טל ומטר - מאמני תקשורת

איפה טעיתי?!

שלום, חדשה כאן בפורום (אך בתפוז ותיקה - אני מנהלת את פורום "דיאטות ואורח חיים בריא" 132). לפני כמעט שנה, בעיקבות סיפור אישי של הרזיה ולמידת אורח חיים אחר, עלה במוחי רעיון להעביר זאת הלאה לאנשים באמצעות סדנא. תחילה ניסיתי להריץ את זה עם שותפה, דבר שכשל בשל המרחק (היא גרה באיזור המרכז ואני בצפון), ולאחר מספר חודשים החלטתי להריץ זאת לבדי. מצאתי דיאטנית, מצאתי מקום, הזמנתי פליירים ומודעות, קבעתי תאריך להרצאת פתיחה, פירסמתי בכל העיר על לוחות המודעות והשארתי בחנויות ומספרות ועוד, הכנתי הרצאה רצינית, הבאתי מטול שקפים... וכו' וכו'... והסיוט שלי התגשם כמעט במלואו: הגיעו רק 4 אנשים
פשוט מתסכל.

מיכל שפונד כספי ../images/Emo13.gif

תודה, אחשוב על דבריך. למה את מתכוונת כשאת אומרת "גיל צעיר"? (זה יכול להיות 15 ו30 באותה מידה...)

גיל צעיר

לא חושבת, בהחלט 30 זה לא צעיר (ואני הרי כבר בת 35) אני הייתי הולכת על פילוח של קהלי יעד בגיל ביה"ס את יכולה להגיע אליהם בדרכים רבות ומגוונות - חלק מהדרכים הן ישירות וחלק עקיפות (דרך מנהיגי דעה - עפ"י תיאורית הזרימה הדו שלבית) אני חושבת שיש לך פוטנציאל אדיר בקהל היעד הנכון טל טמטר - מאמני תקשורת

זה מעודד לשמוע

אליה וקוץ בה - בגיל בי"ס אין להם שליטה על ההוצאות הכספיות שלהם. אימא ואבא צריכים גם הם להשתכנע שכדאי להשקיע פה, כי הילד ילמד לחיות בריא וכתוצאה מכך יוריד במשקל. ומה זה "מנהיגי דעה - עפ"י תיאורית הזרימה הדו שלבית"?

מנהיגי דעה

מנהיגי דעה (ככה על רגל אחת) הם אנשים רגילים כמוני וכמוך (ולא כמו שנוהגים בטעות לחשוב - נבחרי ציבור וכד') שלהם יש השפעה מכרעת על סביבתם. לדוגמה, נניח שהשכנה שלך עקרת בית שמתמחה באפיית עוגות היא יכולה להיות מנהיגת דעה בעבור אוסם, כי היא תוכל לומר כמה הקמח הטופח שלהם מעולה, ולהשפיע על סביבתה לקנות אותו לשם אפייה. יש? זה נקרא התאוריה הדו שלבית כי המסר מועבר אל קהלי היעד באמצעות מתווך ולא באופן ישיר, זה עובר שני שלבים. לי נראה שהקהל הצעיר יתמסר ביתר קלות ל"סגנון האמריקאי" מאשר קהל ישראלי בוגר - וציני. אני לא חושבת שהיום הפרוטה אינה מצוייה בכיסם של בני העשרה, המודעות, בעיקר בקרב הבנות, ולאחרונה גם אצל הזכרים, לגזרה היא גבוהה, ומי שירצה ללכת לסדנה כזו (בתנאי שהוא באמת צריך) יזכה בקלות לתמיכת ההורים. טו"מ מאמני תקשורת

baduist

New member
מן הסתם אתה כבר מבינה

בעצמך שבשלב השיווק\פרסום. נשאלת השאלה (בין היתר) מה רשמת בהודעות בפלאיירים, ולמה החלטת שדווקא זו הדרך לפרסם את הסדנא?

עשיתי קורס ביזמות וגם התייעצתי עם

בעלי עסקי קטנים שאני מחשיבה מצליחים וזה מה שנאמר לי... ומה כתבתי בפלאיירים? סוף להשמנה - במחשבה תחילה (שם הסדנא) ירידה בהקפים,באחוזי השומן ושמירה על ההשגים בהנחית: מיכל שפונד כספי, BA בסוציולוגיה,מנהלת פורום להרזיה, מדריכת כושר מוסמכת ייעוץ תזונתי: (שם התזונאית שאעסיק) תזונאית, מדריכת כושר מוסמכת בסדנה: - ייעוץ אישי, תקופתי בנושא: תזונה, פעילות גופנית, ארגון הזמן וחשיבה חיובית. - הרצאות שבועיות. - שקילה ,מדידת היקפים וחישוב מסת שומן שבועית. - צעידות ופעילות גופנית בהתאם לדרישת הקהל. סדנאות נוספות: "כלה קלה"-ירידה הדרגתית בהקפים ובמשקל לקראת ארועים. "לרזות לחיים"-סדנאות לנערות ונערים. "לקראת גיוס"-שמירה על המשקל בתקופת השרות הצבאי. (פתיחת סדנאות אלו מותנית במספר מינימלי של נרשמים) לפרטים והרשמה: מיכל שפונד כספי (טלפונים...) - לרגל השנה החדשה - הנחה לנרשמים לסדנא הקרובה הנחה ל"חבר מביא חבר" הנחה לועדי עובדים

יכול להיות שהבעיה נבעה מכך

שפליירים זו לא הדרך הנכונה לפרסם פעילות כזו. כמו שלא תלכי לרופא או לפסיכולוג בעקבות מודעה שהם פרסמו (נניח את המגבלות החוקיות בצד כרגע). כדי שאנשים יבטחו בך בנושא בריאותי כמו הרזיה, הם צריכים לקבל עליך המלצה אישית, או לחילופין - להכיר אותך. אם את מעוניינת, אני יכולה לתת לך כמה טיפים בנושא.

ron ad

New member
יש לך נסיון בתחום?

שלום, תחום הדיאטות נורא רבוי, ומלא בעשרות שיטות. כדי להיכנס לתחום ברצינות צריכים שיטה עם קבלות! לא ברור לי אם לך יש כבר הצלחות. בכל מקרה, חשוב לענות על השאלות הבאות: למה דווקא לבוא לסדנא שלך? מה מיוחד בא? לאילו תוצאות ניתן להגיע? רון

שלום רב ../images/Emo13.gif

1. זה שתחום הדיאטות רבוי אני יודעת, אבל מה שמנחם אותי זה שאם שוק רבוי זה אומר שאין מישהו שהוא "הטוב ביותר". פשוט כל אחד מוצא את מה שמתחבר אליו יותר ואני מאמינה שהדרך שאני מציעה יכולה להיות מענה טוב להרבה אנשים.

המשך...

2. קבלות רצית? בבקשה. הקבלה הראשונה היא אני עצמי. את מה שאני מציעה ניסיתי על גופי!!! וזה עבד! מה זה כולל? א. תזונה מאוזנת: לא מעט מדי קלוריות! דיאטות רבות מכילות מעט מדי קלוריות. לעשות דיאטה שמותאמת אישית עם מאזן שלילי של קלוריות נמוך במתינות (300-500 קלוריות פחות ממה שהגוף צריך, לא יותר) ועוד - לחלק בתבונה בין פחמימות שומנים וחלבונים שזו תורה בפני עצמה וצריך ללמוד אותה היטב - שווה להשקיע זמן כי זה כלי נהדר לחיים. ב. פעילות גופנית: להכיר הרבה סוגי פעילות גופנית ולגוון ביניהם, להכיר הרבה יתרונות לפעילות גופנית, לדעת לתכנן זמן, לא להאמין למיתוסים אלא לברר לעומק. מילת המפתח - ללמוד!!! ג. חשיבה חיובית על עצמינו: לסמוך על עצמנו ולכבד את עצמנו: מדוע דיאטות רבות נכשלות? להיות רזה, עבור רבים, בעלי עודף המשקל, זהו לא מצב טבעי! אנחנו חשים לא בנוח עם ההרגלים הכפויים של החיים ה"רזים" > מתחילים "לרמות" > הנה חזרנו לנקודה ההתחלה. לכן יש לשנות הרגלים, לא לרזות קוסמטית. תוצאת הלוואי של שינוי ההרגלים היא הרזיה! ההרזיה לקחה לי חצי שנה, נכנסתי לכושר טוב, סיימתי קורס מדריכים בבי"ס למאמנים ומדריכים של וינגייט, שומרת על התוצאות כשנתיים. והנה אני לפני ואחרי:

והנה אני אחרי...

ועוד קבלות חשובות לא פחות הם הניסיון שלי בפורום כאן בתפוז שאני מנהלת יותר משנה - דיאטות ואורח חיים בריא. אני חושבת שתשובות שאני נותנת ומאמרים שאני כותבת מראים בדיוק מי אני...

ולסיום מה מיוחד בסדנא שלי

אצלי מגדירים מצב מחדש. מנתקים את האוכל מהרגש, ולא רואים בשום אוכל חטא (גם אם שמו שוקולד) או מאכל קדוש (גם אם שמו "דגני סובין" או "סויה" או "ירקות"). להבין שאוכל הוא צורך, ואתה צריך את השוקולד והבמבה והעוגה והצ'יפס בדיוק כמו שאתה צריך ירקות פירות ושאר דברים כאלה. הדיאטנית שעובדת אצלי בונה לכל אחד תפריט אישי ופרטני ע"י פי העדפותיו וצרכיו וכוללת בו מכל קבוצות המזון שהאדם הספיציפי צריך. אין דבר כזה "קיזוזים", גם כי זה לא יעיל פיזיולוגית וגם כי זה מעורר בנו תחושה "פשעתי - נעשתי". דיאטה זה לא עונש, זה צורך לעשות טוב לעצמנו. יש מצב אצלי שתאכל סכומי קלוריות שנשמעים לך כרגע בלתי הגיוניים (וגם לי נשמעו בהתחלה. מה, אני צריכה לאכול 2,000 קלוריות ביום?! ועוד איך, אבל תלוי ממה...), אבל כשתבוא להרצאות ולייעוצים יתבהרו לך העניינים ויפקחו לך העיניים ותתחיל לחשוב לכיוונים שעוד לא חשבת עליהם. התוצאות? אתה תרד בהמון מסת שומן, כמעט ולא תפגע במסה שרירית; תראה שאתה לא חייב להיות צמוד למספרים כדי להראות טוב. משקל ברוטו אינו אומר דבר; תלמד מה מיתוס ומה אמת במה ש"אומרים" ובעיקר - תקבל כלים לחיים. פו... עשיתי עכשיו הרצאה בכתב ממש...

פ ו ל ק ע

New member
ומה לגבי קשרים?

יחסי ציבור מורכבים גם מעוד נדבכים ואחד מהם הוא מה שנקרא "פה לאוזן" או חבר מביא חבר. אם יש לך חברות או קרבות משפחה (אני כותבת בלשון נקבה כי זה בכל זאת עיקר קהל היעד שלך) - את יכולה לגייס אותן בתור "סוכנות" שלך, להפיץ את השמועה, ולספר לכל החברות שלהן כמה את מדהימה. אם יש מישהי שעובדת במקום עגבה גדול עם הרבה נשים היא יכולה להציע להן סדנא קבוצתית וכן הלאה. אני לא מומחית בתחום הזה, אבל נדמה לי שבשביל ההתחלה - את זקוקה להרבה קשרים ועזרה מחברים. בהצלחה!

פ ו ל ק ע

New member
ומה לגבי הפורום שאת מנהלת?

רבים ממנהלי הפורומים (בתפוז, ובכלל) הם "בעלי אינטרס" וזה ברור ומקובל. נסי לערוך סדנא/הרצאה לחברי הפורום (בהנחה או אפילו בחינם) - והם יהפכו לתומכים נלהבים ויפיצו את הבשורה
חברי הפורום, אגב, הם קהל נהדר כי הם מאוד "בתוך העניין"

לא טעית, מיכל

אבל הציפיות שלך היו בשמיים, ולכן האכזבה והתסכול. כמו שתהליך ההרזיה לוקח מספר חודשים (או שנים, תלוי בשיטה) ואי אפשר לצפות להישגים מיידיים, כך גם בתחום הזה. אינני אשת יחסי ציבור, אבל בתור כתבת בריאות כתבתי לא מעט כתבות על הרזייה ודיאטה. זהו תחום מורכב, רבוי, כפי שכבר נאמר. אם את רוצה לפרוץ אותו - את חייבת להשקיע זמן, מאמץ ושיטות יצירתיות (או לקחת איש/ת מקצוע שיעשו את זה עבורך) על מנת להגיע לקהל מגוון, ליצור לך שם אמין ולהפוך ל"גורו" שממלאת אולמות (מי אמר מירי בלקין?).

למעלה