איפה טעיתי?

איפה טעיתי?

איך קרה שאהבה גדולה כל כך שהתחילה לפני 20 שנה נגמרה בפרידה כואבת? איך קרה שהאשה שאליה נמשכתי כל כך הרבה זמן הפסיקה למשוך אותי? איך קרה שפתאום התחלתי להאמין שחייבת להיות אשה טובה יותר (עבורי) מזו שאליה הייתי נשוי כל כך הרבה שנים? איך יכולתי לתת לאהבה העצמית לגבור על אהבתי לילדי (ולפרק את המשפחה)? איפה טעיתי?

noam011

New member
welcom to the club

אתה כנראה גרוש טרי טרי, אם אתה מתלבט בשאלה הזו. אז אני חושב, שאתה, ורק אתה, תוכל לענות על השאלה הזו. אתה עוד תעבור תקופה ארוכה ארוכה של התלבטויות ושאלות לעצמך. עם הזמן תגיע לפחות לחלק מהתשובות .

חן.

New member
הזמן וההתלבטויות

יביאו את התשובות , ההשלמה ואולי פתרונות להמשך.... נדרשות סבלנות וסובלנות לעצמך ולמשפחתך - שעדיין ממשיכה להיות משפחתך על אף הגירושין,והחשוב ביותר - מה שנעשה - נעשה, להשתדל לא להיגרר למלחמות של גועל נפש, כי מזה כולם יוצאים מופסדים. בהצלחה, ו - אנחנו כאן...

יערית

New member
אלו לא טעויות

פשוט כל החיים אנחנו מנסים לרדוף את הטוב ביותר עבורינו, את המתאים ביותר,מתחילים לשאול קושיות ,לא אוהבים לעבוד על משברים, מעדיפים לברוח מידיי פעם לעולם טוב יותר(בדימיון),אך המציאות שפרושה לפנינו היא האמת היחידה! כניראה שלא סתם הפסקת לאהוב,כנראה שלא סתם הפסקת להמשך לאשה, כנראה שלא סתם טעית(מה שלא נקרה טעות),פשוא הלכת עם הלב,הלכת עם האמת היחידה שלך,פגעת באנשים סביבך,מה שלרוב קורה במיקרים כמו שלך. עכשיו זה לא הזמן לשאול איפה טעית, עכשיו זה הזמן לאסוף את הרסיסים(ילדים פגועים)ולנסות לאחות אותם לשלם! העבודה לא קלה,אך התוצאות יכולות להיות טובות ומספקות. מטעויות רק לומדים,לא לועסים יותר מידיי את העבר... בהצלחה! יערית-שגם לא מבינה איפה טעתה.

יערית, תודה על התשובה הרגישה

אחד הדברים שגיליתי על עצמי בכל התהליך הכואב הזה הוא שלא משנה כמה ניסיתי (ועדיין מנסה) להשתנות, יש דברים שבהם אינני מצליח להשתנות. שינוי התנהגותי הוא החלק הטריביאלי. השינוי הקשה ביותר הוא להרגיל את עצמי לרצות משהו אחר ממה שתמיד חשבתי שרציתי. איך להסביר את זה? נניח שיש לך בראש את דמות הגבר האידיאלי, ואת נשואה למישהו שאת אוהבת (והתרגלת לאהוב) אבל מגלה עם הזמן שאישיותו היא **ברובה** ההיפך מדמות הגבר האידיאלי שיש לך בראש, מה את עושה? האם את משכנעת את עצמך להתרגל, לוותר ולהמשיך לחיות עם מה שיש רק בגלל האהבה, או האם את אומרת לעצמך ``חיים רק פעם אחת. עכשיו או אף פעם לא`` ומתגרשת?

ה-שונית

New member
העלת כמה סוגיות שונות

ואני לוקחת לעצמי את החירות לפתח את דבריך: ראשית, שלא כמו התנהגות, אותה ניתן לשנות (או יותר נכון `לביית`), אין הדבר כך לגבי אופי. בבן הזוג רצוי לאבחן את האופי הפנימי שמתאים לאישיות שלך, אחרת ההתאמה מלכתחילה נידונה לכשלון. עם זאת, יש לזכור כי ישנן התנהגויות הטמועות בנו כה עמוק, שגם אם הצלחנו לבייתן לתקופת מה, מתוך החלטה ומתוך עבודה עצמית, סופן לצוף ולעלות באופן קיצוני יותר בגיל יותר מבוגר. בין אם אנחנו רוצים להודות בכך ובין אם לאו, סופינו להיראות בדיוק כמו ההורים שלנו (לכן חשוב לבחון את בן הזוג בראי ההוריו, כי בסופו של דבר כך הוא יראה בעצמו). להרגיל את עצמך לרצות משהו אחר זה איננו `שינוי`, כי אם `שקר עצמי` מסוגו. מדובר בהשלמה עם מצב, שאינני בטוחה שעליך להשלים איתו מראש. למה שלא תרצה עבורך את הטוב ביותר? למה מלכתחילה להחליט להתפשר? אין לי מושג מדוע תרצה לעשות כן, אלא אם כן זה נובע מתוך מערך שיקולי רווח-הפסד אמיתי שעשית עם עצמך, ומסקנתך היתה כי תוכל להתמודד עם התוצאה לאורך זמן וכי היא בגדר הרע במיעוטו. הגישה לחיים בהחלט צריכה לצאת מתוך הידיעה כי חיים רק פעם אחת, וכי יש לתקן טעויות שנעשו, במידת האפשר. אין צורך להיתקע איפה שלא טוב, אם אפשר שלא. תיקונה של זוגיות לא צריכה להיות גירושין דווקא. יש הרבה תחומים אפורים בין הזוגיות האידילית לפרידה המוחלטת ולכל אחד מתאים פתרון אחר, בהתאם לנסיבות חייו האישיות. לא הייתי מתיימרת לייעץ לך או לאחר להתגרש על סמך הנתונים כה דלים (וגם לא על יותר מפורטים). יתרה מך, אני בטוחה ואף משוכנעת שאין דבר כזה ``אידיאלי``. מה שיכול להיות ``אידיאלי`` בתקופה אחת, אינו בהכרח כזה בתקופה אחרת. אנשים מתפתחים כל הזמן ולא תמיד לאותם הכיוונים. השאלה היא כמה קווים משיקים יש עם בן הזוג והאם הם ממשיכים להיות כאלה גם לאחר ההתפתחויות השונות שאנו עוברים בחיים. כל קשר באשר הוא (כן, גם קשר זוגי) הוא אינטרנסטי, בן הזוג עלול לענות על צרכים מסוימים בתקופה אחת ולהפסיק לענות עליהם בתקופה אחרת. סוד הקסם של זוגיות לטווח ארוך הוא התאמת הצרכים ותקשורת טובה בין בני הזוג. כשזו האחרונה אינה קיימת, שוב הקשר נידון לכשלון. שונית

וואו, איזה ניתוח מעמיק

שוב תודה - הפעם לשונית. את צודקת, אני מרגיש שאני מתחיל להיות דומה יותר ויותר לאבי. אותו אבא שמעולם לא הערכתי במיוחד, ושגם היום אני בז לחלק מתכונות האופי שלו, למרות שאני מבין מהיכן הן באות ומקבל אותו באהבה. ההידמות הזו לאבי היתה כנראה המקור לחוסר השביעות שלי מאשתי (שעכשיו היא גרושתי הטריה). זה מעניין עוד יותר לאור העובדה שאבי התנגד באופן נמרץ לנישואינו (שקרו לפני 20 שנה) ואני החלטתי (לא למרות, אלא בגלל!) ללכת בניגוד לדעתו. איזה עולם משוגע. עוד פרט מעניין בקשר לדמיון להורים הוא שגיליתי שאני בעצם מעוניין באישה שדומה לאמי, כשלמעשה אשתי לשעבר הייתה ההיפך הכמעט גמור ממנה. גרושתי הייתה (ועדיין הינה) פמיניסטית די רדיקלית שבשנות צעירותנו הצליחה לסחוף אותי בהתלהבות ולתמוך בכל דבר שרק ``הריח`` פמיניסטי. לאחר כמעט 20 שנה ביחד גיליתי פתאום שהכל טוב ויפה וכולם מאושרים (במיוחד האשה וכמובן גם הילדים), אבל הצרכים האישיים **שלי** הוזנחו בצורה שלא תיאמן. אפשר לומר כמעט מזוכיזם (כן, אינני יכול לבוא בטענות אליה על כך שדאגה בעיקר לעצמה. אני יכול לבוא בטענות רק אל עצמי, שלא הבחנתי מוקדם מספיק במה שקרה). המצחיק והעצוב הוא שהייתי די פמינסטי עוד לפני שהכרתי את אשתי לשעבר. הייתי כזה כי ראיתי כמה אמי סבלה מאבי ופשוט לא יכולתי לסבול את זה. כבר בתור ילד בן 6 החלטתי שכשאגדל לא אעשה כך לאשתי. החלטתי ``לפצות את אמי דרך אשתי``. לא ידעתי שלא אני הוא שצריך לשלם על חטאי אבי. לא ידעתי שאת הפיצוי צריך לתת לאמי, לא לאשה אחרת שכבר ידעה היטב כיצד לדאוג לעצמה. ומה התוצאה? שום פיצוי. הרבה כאב. והמוזר הוא שאני מרגיש שאני עדיין אוהב אותה. אוהב אותה כדי לדאוג לה, כדי להעניק לה. אבל לא מסוגל לחיות יחד איתה באותו בית. איזה טיפש אני. יקיר.

ה-שונית

New member
לא הייתי מגדירה זאת כטיפשות

החיים הם בית ספר אחד ארוך. אנחנו מובילים עצמנו למקומות כשנראה אנחנו זקוקים להימצא בהם לשם התפתחותינו האישית. כל חוויה היא חוויה מלמדת, ממנה אנחנו צומחים. ולדעתי את מי שמוכן ללמוד בוודאי ובוודאי שלא ניתן לכנות ``טיפש``. אני צופה לך רק צמיחה מהמקום שאתה נמצא בו (לא לפני שתמעד, כמו כולנו, בעוד כמה חורים שחורים שצפויים לך בדרך). השבילים שפתוחים בפנינו הם אינסופיים, צריך רק לפקוח את העיניים ולאהוב לקחת חלק במסע הזה הקרוי ``חיים``, ואז הנופים הופכים ליפים ביותר, גם אם הם לעיתים אפלים. שונית

noam011

New member
באמת,

מה זה נקרא:- ``למה שלא תרצה עבורך את הטוב ביותר? למה מלכתחילה להחליט להתפשר?`` מי אמר שהוא יכול להשיג את האשה האידיאלית שקיימת אצלו בפנטזיות ? מי אמר שאנחנו לא מתפשרים ? כשאת התחתנת, בעלך היה הגבר האידיאלי ? את היית האידיאלית עבורו ? ולמרות זאת את נמצאת פה היום. אז מה זה אומר ? בודאי שאנחנו מתפשרים. אילו שאילו מתפשרים, נשארים רווקים כל חייהם. אני מת על אלה שכשאת פוגשת אותם רווקים בגיל 40 ועדיין אומרים שהם ``סלקטיבים`` ו ``לא מוכנים להתפשר``

חן.

New member
כולנו משתנים במהלך החיים

כל אחד בקצב שלו, הצרכים והציפיות משתנים גם הם, ןלפעמים שני בני הזוג מובילים לכוונים מנוגדים וכמעט לא נשאר דבר משותף שיחזיק את הקשר, עד כמה אפשר להתפשר???

noam011

New member
לא יודע

לי נראה שהתשובה נמצאת בכיוון אחר לגמרי אבל אני לא יכול כרגע להתעמק בזה אני חושב שזה בכל זאת קשור בטעויות שעשינו ולא השכלנו לקרוא את המצב בזמן אמיתי ולא פעלנו כיאות בעצם אני אדבר רק בשם עצמי אז כל האמור לעיל יחשב בגוף ראשון

ה-שונית

New member
באמת באמת

לא יודעת מה איתך, אבל אני שואפת תמיד לטוב ביותר עבורי (באמת משוגעת שכמותי), אני גם תמיד שואפת שאצטרך להתפשר על כמה שפחות (מג`נונה אמיתית, אני יודעת. מאין באו לי רצונות שכאלה? השד יודע. אגואיזם שכולם לוקים בו, אולי?). וכן, כשהחלטתי להתחתן, זה היה מתוך ידיעה ברורה שבן זוגי הוא הטוב ביותר עבורי (``אידיאלי`` כמו שאומרים), זה שיוכל לענות על כל צרכי לאורך זמן (וגם הוא חשב אותו דבר, אחרת לא היה נכנס איתי מתחת לחופה). נכון, זה לא החזיק מעמד הרבה זמן (בסה``כ 4 שנים), קרו דברים שלא הצלחתי לצפותם מראש, אבל מישהו יכול לתת ערובה לאי קרותם של מצבים כגון כאלה? העתיד לעולם אינו ידוע, רק ההווה הוא וודאי. אני חיה בהווה עם ניסיון לצפות את העתיד כמיטב יכולתי, בתקווה שהעתיד הבא יחזה על ידי באופן טוב יותר מבעבר. שונית

למעלה