איפה השפיות, איפה?

elbmin

New member
איפה השפיות, איפה?

אהלן! עברו עליי הרבה מאוד דברים בזמן מאוד קצר, גיליתי ולמדתי כל כך הרבהעל עצמי, על אחרים, על החיים שהראש שלי פשוט מסרב לקלוט ולספוג את כל המידע החדש הזה... ושוב אני כאן, שוב אני לא יודע למה אני כותב כאן, שוב אני מקווה שמשהו מתישהו ישתנה בחיי למרות שהיו כל כך הרבה שינויים בזמן האחרון שפשוט כבר נמאס... לפני זמן קצר חשבתי שאני בן אדם חזק, חשבתי שיודע על החיים הכל והנחתי שאני עומד על הרגליים ומאוד קשה להפיל אותי. לפחות כך חשבתי או ליתר הדיוק רציתי לחשוב כך. חשבתי שהתקופות הקשות ביותר בחיי כבר מאחוריי כמו לעלות לארץ בגיל 18 לבד בלי משפחה ובלי ידע והשפה, להשתלב בחברה, להתגייס ליחידה קרבית, לגלות על עצמי דברים "חדשים" ולהודות לעצמי בעובדה שאני טיפה "שונה " מאחרים, לארוז אומץ ולהתאהב ולהיפגע קשות, שוב להתאהב ולהיפגע עוד יותר קשות... סברתי שהתגברתי, סברתי שיש לי עור של פיל...חשבתי כך..אז לא..טעיתי...ואני מגלה שבעצם אני לא למדתי כל כך הרבה, בעצם לא למדתי כלום. המון שנים הייתי ספורטאי . "להסתכל רק קדימה, אם נפלת קום ותמשיך האלה."כך חונכתי..וכך היה כל הזמן. אולי זאת הסיבה למה אני עדיין בן אדם שפוי (שוב אני ורצה לחשוב כך- עכשיו אני לא בטוח בשום דבר). מה שהחזיק אותי בתקופה האחרונה זה היה צבא. התפקיד שלי בגלל הדינאמיוט שלו לא כל כך איפשר לי לחשוב על כל מיני דברים אחרים חוץ ממנו, פשוט לא היה זמן. לא היה זמן, לא היו בעיות... אני משתחרר מהצבא עוד 3 חודשים בערך בנובמבר הקרוב . האמת אני נורא פוחד מהרגע הזה. אז שוב אני אהיה בהתפצלות של הדרכים ולא אדע לאן ללכת. כמובן אני מתכוון לבילבול שיש לי עכשיו בראש. יש לי המון מטרות ושאיפות בחיים שאני רוצה לממש. אולי המצב שלי לא כל כך גרוע. אולי אני סתם בחור ששונא להיות לבד ומתלונן על זה. אבל פשוט נמאס לי להתעסק רק עם דברים פרקטיים כמו למשל צבא, לימודים ועבודה, כי כשאני לא שם אני מרגיש שאני אפס, כלום ושאני נופל לתהום... לפני חצי שנה בערך נפצעתי מאוד קשה...היה לי שבר מאמץ מאוד חמור באזור ירך וכמעט הפכתי לנכה. הייתי על הקביים שלושה וחצי חודשים וחשבתי שאני אשתגע כי אז לקחו ממני הדבר הכי חשוב לי בעולם- חופש והתנועה.עמדתי בזה. חזרתי ליחידה, התחלתי להתאמן, לאט לאט חזרתי לשיגרה אבל לא מזמן הבנתי שבעצם אני נמצא מאוד רחוק מהניצחון. הבנתי שאני עדיין פצוע ויש לי עדיין שבר מאמץ ... שבר מאמץ נפשי...

W a r r i 0 r

New member
../images/Emo119.gif ../images/Emo201.gif../images/Emo24.gif

אהלן וסהלן ידידי, אני מאוד מזדהה עם מה שאתה מרגיש, כל הזמן יש לי נפילות למעטה ואני כל הזמן מתפס חזרה למעלה, קבוע. העניין הוא לדעתי האישית למצוא משהו בחיים שלך, שיגרום לך לרצות להמשיך. שיגרום לך לאהוב יותר את ע-צ-מ-ך. שייתן לך אופטימיות וכוח נפשי. כמו כן עזרה מקצועית מאוד יכולה לעזור פה. אני ממליץ לך גם לקרוא את המאמר שכתבתי על עצמי במאמרי הפורום. שיהיה רק טוב אחי, אני שולח לך
ענק!

אממ...כמו שאתה בעצמך אמרת...

שתמיד לימדו אותך שכשאתה נופל מיד צריך לקום להתגבר ולהמשיך הלאה. אני יודע שזה לא קל,לצערי אני יודע את זה יותר מידי טוב.אבל אלו החיים,אפשר פשוט להביא לעצמך לישקוע,או לא להסכים ופשוט לשחות קדימה.אתה צריך לאהוב את עצמך,כי זה מה שיש,ככה אתה.אני אומר תאמת גם לי זה קשה,גם אני לפעמים והרבה יותר מרגיש ככה,גם לי הצבא זה מן מפלט.אבל דווקא בגלל שאני מרגיש בערך כמוך,ואני יודע כמה זה קשה.אני יכול לנסות לעודד אותך,להראות לך שגם אני לפעמים מרגיש ככה,וזה מותר זה טבעו של האדם.אבל בסוף צריך להגיד מספיק,ולקום./tapuzforum/images/emo24.gif ושמח!

itarog

New member
אממ..

אם אתה אומר שאתה לא רוצה פשוט להתקדם הלאה, וגם להנות בדרך.. שזה לדעתי הכי חשוב, יותר מהדרך עצמה תדאג לשמור על קשר עם אנשים, אל תתן לאנשים שאיתך ביחידה פשוט לצאת מהחיים שלך, שתף אותם בחייך.. תוך כדי הלימודים, דבר עם כמה שיותר אנשים, תכיר אנשים חדשים, תפגוש חברים לחיים.. הדרך הכי טובה להכיר מישהו היא לדבר, תפתח אל אנשים והם יפתחו אליך בחזרה..

היי...

קודם כל נראה לי שצריך להבין שהחיים שלנו בנויים בצורת "נופל וקם" שכזאת ... הנפילות האלה בסופו של דבר חיוניות. הטיפוס למעלה מחדש הוא שמשאיר אותנו שפויים. קראתי לא מזמן מאמר שאומר שאנשים שכל הזמן "שמחים" בסופו של דבר מביאים את עצמם למצב לא בריא - אין הבדל בחשיבות הדברים (חתונה, טיול עם הכלב וכו'...). ככה שאם תאמץ ותפנים את זה אולי יהיה יותר קל
. דבר שני - אמרת שבעוד כשלושה חודשים אתה מסיים את השירות הצבאי, מה שאומר סיום תקופה והתחלה של אחת חדשה. מפה רק אתה תבחר איך יהיה. אני ממליץ לך כבר עכשיו להתחיל להמתקד על מטרה וכשתסיים את השירות הצבאי להתחיל לממש אותה. ברגע שאנחנו מגשימים את עצמנו הכל נכנס לפרופורציה. בנוסף, כשאנחנו יודעים שיש משהו לצפות לו באופק הדברים נראים קצת אחרת. תזכור שבסופו של דבר הרגעים הקשים הם אלו שמהם אנחנו צומחים ומתפתחים. שיהיה המון בהצלחה, יש לך עוד חיים שלמים לחיות ולהגשים, עמרי.

אין לי כותרת

אתה אומר שאתה מקווה שמשהו ישתנה לך בחיים. מאיזו בחינה? מה צריך להשתנות בשביל שתרגיש יותר טוב עם עצמך? יכול להיות שאתה אדם מאוד חזק שקשה להפיל, אבל מתברר שאי אפשר להיות עם היד על העליונה בכל המצבים, ככה הם החיים- בכל מצב שמגיעים אליו יכולים להיתקל בקשיים, גם אם עברת דברים לא קלים ואתה חושב שאתה מחוסן, ברגע שאתה מגיע למצב חדש כל קשיי ההסתגלות מתחילים שוב. אי אפשר לשלוט בזה, זה יקרה, אין צורך לפתח עור של פיל, רגשות זה דבר חיובי בסופו של דבר, השאלה היא איך מתמודדים עם המצבים האלה ברגע שהם מגיעים. לדעתי חשוב להבין ולהתמודד עם זה שיהיו קשיים ולא לחשוב שאתה יותר חזק ממה שיגיע ואז תוכל לעמוד בהם. אמנם קל להגיד וקשה לבצע אבל זה אפשרי- אתה צריך פשוט למצוא את הדרך שלך להתמודד, כמו שלאחר הפציעה שלך, הדרך שלך להחלים הייתה לחזור ליחידה ולהמשיך להתאמן, זו נראית לי דרך לא קלה ועובדה שהצלחת. למה שתרגיש שאתה נופל לתהום כשאתה לא בצבא? בגלל השיעמום? בגלל חוסר ודאות? אתה צריך להבין ממה זה בא ואז למצוא את הדרך שלך לפתור, אם זה השיעמום אתה יכול לטוס לחו"ל לטיול ארוך או למצוא עבודה מאתגרת בה תפגוש אנשים (אני אחרי הצבא מצאתי עבודה שהכי נהניתי ממנה ונראה לי שהיא בנתה אותי יותר מאשר 3 שנים בצבא). אני לא חושב שיש פיתרון ספציפי שיכול לעזור לך, אתה צריך להבין ממה זה בא (שיעמום, חוסר אמונה בעצמך, קושי בהסתגלות למסגרות חדשות וכו) ואז לנסות לפתור את זה. אני חושב שיעזור לך מאוד אם יהיה לך מישהו לדבר איתו- אולי כדאי לך לנצל את החודשים האחרונים בצבא כדי ללכת לקב"ן? לא בשביל לצאת מהצבא כמובן אלא בשביל לדבר עם מישהו עם קצת יותר ניסיון שאולי ידריך אותך לכיוון הנכון. או שתמצא לך פורום, כמו זה, בו תכתוב את מה שאתה חושב ותשמע עצות מאנשים, לפעמים גם אם העצות לא עוזרות, כשאתה קורא את מה שכתבת ומה שאחרים כתבו אתה מעכל את זה יותר לעומק מאשר שאתה רק חושב על זה. בכל מקרה, בהצלחה ואני מקווה שיהיה לך טוב...

אתה יודע משהו מעניין

והוא לא קשור לנטייתך המינית הוא לא קשור למה שכבר דיברנו בהודעות הקודמות... אפילו אני כמו שאמרתי לך בהודעה האחרונה שהשארת אותי ללא מענה וקצת דואג ויחד עם זאת קצת מופתע (אתה כתבת כמה דברים שם שגרמו לבדוק עם עצמי האם הגזמתי,האם הכעסתי האם התקפתי). בוא נתחיל מסוף הדברים , אתה עברת עובר ויש להניח שעוד תעבור הרבה, בחודשים ובשנים הקרובות, אבל כעת לחודשים הקרובים כאזרח לעתיד , אני שוב חש בדאגה , לגבי הכוחות שעוד נותרו לך... שלא תבין אותי לא נכון, אתה אדם חזק, אתה נופל וקם נופל וקם, אבל משהו צועק לי מבין השורות שהנפילה הבאה עלולה להיות הרבה יותר כואבת, הרבה יותר מפחידה.. או שאתה נמצא בה כעת... זה מקובל שתחוש מצוקה לקראת השחרור מהצבא, כי הצבא היה עבורך מסגרת בשנים האחרונות, תחשוב על החממה שהצבא נתן לך, על התפקיד שמיצית את עצמך בו, והנה עוד מס' חודשים אתה עוזב את הצבא למציאות חדשה ובלתי מוכרת.. אך להבדיל מיתר החיילים עליך להתמודד עם זה לבדך, ללא תמיכה של משפחות קרובות שיש לרובינו...וחוץ מזה, כדי לסבך את התמונה אתה משתקם מפציעה גופנית שאולי העלתה בך שאלות לגבי כושרך הגופני ויוצא מזה גם הנפשי... וכל זה לפני שבכלל דיברנו על הנטייה המינית , הבדידות וקשיים הרגילים של עולה חדש.. (שאגב יחסית למי שהגיע לפני כמה שנים העברית הכתובה שלך מצויינת)...וכאן אני אומר שכל מה שכתבת עליך בזלזול הוא לגמרי לא נכון: אתה לא מתלונן סתם,אתה לא מבולבל סתם, ואתה יודע מה, הבדידות היא אחד האוייבים הגדולים של האדם. להתעסק בדברים פרקטיים זה חשוב, השאלה אם זה לא מכסה על משהו אחר? עמוק יותר? תראה אמרתי שאתה אדם חזק, אבל בניגוד לגישתך אני מאמין שאדם חזק ככל שיהיה גם הוא נופל, וליפול זה כואב צועק לעזרה, והעזרה לא תמיד מגיעה...ואם לא היית נופל , זה היה אולי מעלה כאן הודעות בסגנון"כל הכבוד " אבל אצלי זה היה מעורר המון דאגה...והנה כאן אתה מתאר משבר אנושי של חייל שמשתחרר מהצבא ובנוסף לזה סוחב , בנוסף לחיילים משתחררים אחרים "תיקים" כבדים ולא פשוטים של פציעה, בדידות (תרתי משמע, גם פזיית וגם חברתית), הגירה, וכן גם נטייה מינית...למה רשדמתי את זה בסוף? כי להרגשתי עכשיו זה לא הISSUE לא הנושא העיקרי... מה עושים? כמו שאתה התגייסת לצבא כנגד כל הסיכויים: כנגד השפה, כנגד הלבד, כנגד עוד הרבה דברים, הגיע הזמן לקבל ופשוט לדרוש עזרה... קצת תמוה בעיניי (או שאולי אני טועה) שלא עברת במסגרת תהליך השיקום שיחות טיפוליות אצל פסיכולוג או קב"ו מטעם הצבא, ועכשיו אולי, זה הזמן שאתה עוד בצבא ונמצא בשגרה של מסגרת שעלולה להסתיים , לגשת באומץ לקב"ן ולבקש ממנו עזרה וליווי עד לשחרורך הצפוי בעוד כמה חודשים? תפקיד הקב"ן במקרה כזה אינו צבאי פיקודי אלא פסיכותרפי רפואי, זה משבר ידוע שקב"נים מכירים בו שהוא צץ לקראת השחרור פחד ממנו מה יהיה לאן הולכים כיצד נתקדם, ואצלך שאלות יותר קיומיות- במה אעבוד? היכן אגור בתום שנה שהצבא ימשיך לממן המגורים?האם בוחרים ללמוד? לעבוד? מה זה אומר עליי לעבור פציעה, הגירה ולהמשיך הלאה? ובעיקר לקבל כוחות ודרכים להמשיך הלאה.. לשמור על קשר עם גורמי ית"ש שמלווים אותך, כי ההתייחסות שאתה מקבל כ"חייל עולה לבדו" לאחר שחרורך היא מאוד שונה מחיילים רגילים ורצוי לוודא כבר כעת שכל הגורמים באזרחות יודעים ומודעים לכך, מי האיש קשר שלך בחוץ? ועוד ועד הרבה שאלות שאולי בהתחלה ייראו לך כמסיטות את הספוט מעצמך אלא הפעולה אבל אילו אותן שאלות בדיוק שלדעתי כעת תוקעות אותך במקום....אולי בתום הליווי והטיפול אצל הקב"ן תחליטו ביחד שכדאי להמשיך במסגרת אזרחית וא ז, גם כאן הליווי צריך להיות חלק....אני חושש שתחשוש לבקש מפגש עם קב"ן בגלל שזה עלול לפגוע ב"תדמית החזק" שלך , אבל לצערי, אני חושש שאם לא תפנה לעזרה בזמן, המכננות שלך יאבדו מיעילותן באיזה שהוא שלב ואז זה באמת יהיה קצת מאוחר מידי ובעיקר ללא יעילות ועם פחות שליטה מבחינתך.. פנייה לקב"ן בשלב כזה של השירות אינה פוגעת בקידומך הצבאי או האזרחי, ויתרה מזו, מדובר בפנייה לגיטימית שכן הצבא אחראי עליך עד שחרורך וכמו שאם כואבת לך הרגל אתה הולך לרופא וממנו מקבל הפנייה לאורטופד כך גם שכואבת הנפש הולכים לפסיכותרפיסט בדיוק כמו שהאורטופד יפנה אותך לכאבים פזייים לפיזיותרפיסט

resputin

New member
elbmin היקר,

ישנם הרבה שלבים בחיים שבנאדם עוצר, מסתכל על עצמו מהצד ומגיע לתובנות. בגלל דברים שקרו, לחיוב או שלילה, או סתם כי זה קצת זמן לעשות חושבים. בנוסף, יש גם תקופות שפל לבנאדם, שהוא והאנשים הקרובים לו צריכים לעזור לו לעלות חזרה מעלה. תקופה של סיום צבא היא אחת התקופות האלה שאתה פתאום לא יודע מה לעשות עם החיים שלך, השינוי הוא כל כך דרסטי (במיוחד אם אתה בא מיחידה קרבית) ואתה צריך להתחיל לדאוג לעצמך (על אחת כמה וכמה אם אתה לבד). הדברים ה"פרקטיים" שאתה מציין, הם חלק אינטגרלי ובילתי נפרד מהחיים שלך, היות ופנאי הופך לפנאי אך ורק אם אתה עסוק. כולם רוצים משהו/מישהו שימלא את הvoid הזה והוא יבוא (מי יודע, אולי אפילו במסגרת אחד הדברים ה'פרקטיים' שאתה כה שונא להתעסק בהם. :)) בכל מקרה, אם תרצה לדבר בפרטי פעם, אולי על דברים יותר נקודתיים שמפריעים לך או כל דבר אחר - אני במרחק מסר. [התמונה הזו מוכרת לי. נראה לי שנתקלתי בה באטרף.
] רביב

וואו יקירי אתה עוד צעיר תוריד מהלך

קבל חיבוק דבר ראשון דבר שני אני כבר ישלח הודעה מהמחשב שיתאפשר לי אני חושב שמה שאתה צריך זה רק דמות חברותית לשיחה מסוג החברים שיש לרוב בסרטים אל תעלם בחור צעיר אתה צריך לכתוב פה זה עושה לך טוב

למעלה